Unde putem merge în vacanță?

Unde să petreceți vacanța de vară? Iată o întrebare pe care suntem încântați să o punem și căutarea răspunsului la care uneori dă naștere unei dureri de cap reale, având în vedere diversitatea alegerii..

Cu atât mai mult acum că organizația poate fi complicată, din cauza pandemiei care a dus la numeroase restricții, în special în ceea ce privește călătoriile între țări și regiuni. Din fericire, multe dintre ele au fost ridicate recent și acum este posibil să călătoriți nu numai în mai multe țări din Europa, ci și în străinătate, dar în anumite condiții..

Înainte de a decide asupra unei anumite destinații, nu uitați să verificați condițiile de intrare în fiecare localitate: vaccinare, carantină, izolare etc..

Iată câteva destinații din care puteți alege pentru o vacanță minunată.

Unde să mergem vara asta? Destinații de top pentru vara 2021

unde putem merge în vacanță idei de călătorie în întreaga lume destinații de vară

Plecare pentru vacanța de vară: Croația

Croația este o destinație principală în timpul sezonului estival și este, de asemenea, una dintre țările favorizate de călătorii europeni. Acest lucru se datorează faptului că nu le impune restricții, în afară de vaccinarea împotriva covid-19 sau dovedirea necontaminării printr-un certificat medical, PCR sau test de antigen. În plus, pentru a garanta siguranța și sănătatea vizitatorilor, guvernul implementează o etichetă „rămâneți în siguranță în Croația” pentru hoteluri și restaurante..

Pe lângă măsurile de precauție adoptate pentru a combate răspândirea virusului, trebuie să știți că Croația este plină de locuri ideale pentru vacanțe: plaje, parcuri naturale, sate pitorești, orașe pline de viață etc. Nu ezitați să stați pe frumoasa insulă Mljet, să vizitați Parcul Național Krka sau să leneviți pe plaja Zlatni Rat …

Celălalt avantaj al Croației este că nu este încă supus turismului de masă, ceea ce o face o destinație ideală, dacă doriți să petreceți o vacanță în liniște, singur, cu familia sau prietenii..

Croația pentru o călătorie în pace

imagine imagine litoralul mării croate cu case autentice

Statele Unite: ESTA, un must have pentru orice ședere

Până în prezent, guvernul SUA a lăsat suspansul asupra deschiderii frontierelor către turiștii de peste mări. Între timp, vă puteți pregăti în continuare pentru următoarea călătorie solicitând ESTA, care este autorizația electronică de călătorie necesară pentru ca cetățenii din țările scutite de viză să călătorească în SUA. Mai ales că nu este obligatoriu să vă cunoașteți în avans itinerariul de călătorie pentru a solicita acest document.

Puteți face acest lucru completând un formular online, pe care le puteți găsi pe site-uri specializate precum france-esta.fr, facilitând obținerea autorizației de călătorie. Optând pentru această soluție, procedura este rapidă și ușoară, deoarece puteți obține ESTA în 48 de ore.

Călătorind în Statele Unite cu ESTA

concediul de odihnă poate sau ne îndreptăm către Statele Unite

Vă rugăm să rețineți că obținerea ESTA necesită, printre altele, furnizarea unui pașaport valid și că durata călătoriei nu depășește 90 de zile. Autorizația dvs. va fi valabilă timp de 2 ani de la eliberare.

În ceea ce privește destinațiile de vacanță, puteți alege coasta SUA, unul dintre atuurile acestei țări, cu numeroasele sale plaje paradisiace.. Plaja din Saint Pete Beach din Florida, de exemplu, este printre cele mai populare datorită apelor sale plăcute, stâncilor și faunei sale acvatice bogate. Veți putea observa delfini acolo printre alții.

Grecia, o destinație de vis pentru vară

Grecia intenționează să primească acești primi vizitatori străini din iulie 2021, ceea ce este apreciat, deoarece această destinație este potrivită și pentru sezonul estival. Cei care doresc să se relaxeze la soare, la plajă, în timp ce se bucură de peisaje frumoase și fac descoperiri culturale frumoase, pot alege să-și petreacă vacanța în Grecia.

Acesta este cazul Santorini, această insulă grecească care trebuie vizitată pentru cei mai romantici, dar și alte locuri merită atenția ta. Nu ezitați să vizitați situl arheologic Delphi pentru a descoperi minuni istorice sau chiar în Creta, care se întâmplă să fie cea mai mare insulă din Grecia..

În cele din urmă, pentru a petrece o vacanță într-un colț liniștit, puteți alege și Insulele Ionice situate pe coasta de vest, ceea ce justifică multe atracții turistice cu orașul său vechi și clădirile sale cu arhitectură neoclasică.

Grecia – o țară care te face să visezi

excursie la Grecia casa albă cu ferestre albastre și plante fucsia

Portugalia pentru o schimbare totală de decor de vară

Unele orașe din Portugalia își deschid granițele pentru turiștii care au fost vaccinați și cărora nu li se mai cere să prezinte un test PCR la sosire. Acesta este cazul arhipelagului Madeira, care nu a instituit izolare datorită unui anumit control al epidemiei. Cu toate acestea, tinde să fie deosebit de aglomerat în timpul sezonului turistic..

Cei cărora le plac destinațiile pline de viață pot rămâne și în Lisabona, în capitală. Apreciat tocmai pentru modernitate și dinamism, vă veți bucura cu siguranță de descoperirea plajelor din Sesimbra sau a portului Setubal, precum și a cartierelor sale pline de viață..

Portugalia are, de asemenea, destinații mai puțin aglomerate, cum ar fi orașul Porto, care este al doilea oraș ca mărime din țară. Este deosebit de ideal pentru vacanțe culturale și oferă numeroase atracții vizitatorilor: vizita Parcul Național Géré, croaziere cu barca, descoperirea vinurilor și gastronomia locală..

O aventură în ținuturile sălbatice portugheze

destinație portula călătorie de vară vedere la mare de pe o coastă

Corsica

Corsica este o destinație situată în Franța și care este una dintre vizitele esențiale pe teritoriu. Rețineți că permisul de sănătate este necesar pentru a călători acolo.

Această insulă mediteraneană are un climat blând ideal pentru vacanțele de vară și justifică multe locuri de interes, pentru a numi doar pârâurile, stâncile pitorești, plajele paradisiace etc..

Cele mai frumoase locuri din Corsica se află, în opinia multora, în Porto-Vecchio, care este renumit prin frumoasele sale plaje cu nisip alb. Cel al Palombaggia, în special, este foarte popular datorită apelor sale cristaline, a pinilor umbrelă care o mărginesc, a rocilor roșii etc..

Cei care preferă munții pot merge la Aiguilles de Bavella, care este la doar 30 de minute de Porto-Vecchio. Acest parc natural este un loc de drumeții alcătuit din păduri, vârfuri și ziduri stâncoase..

Corsica – cea mai bună destinație franceză pentru vara anului 2021

litoralul corsicii cu pietre cu barca de mare exemplu de peisaj original

Insula Reunion: soarele, marea, visul

Insulele situate în Oceanul Indian și, în special, în Reunion sunt, de asemenea, o destinație turistică potrivită pentru vacanță..

Insula Reunion are o bogată biodiversitate: vârfuri, circi, metereze … sunt toate comori de descoperit în faimosul său parc național. Puteți practica tot felul de activități sportive și recreative acolo: drumeții în circul Mafate, călărie în Saint-Philippe, scufundări în rezervația naturală marină etc..

Oferta sa în ceea ce privește serviciile de bunăstare și relaxare este, de asemenea, deosebit de bogată: observarea balenelor cu cocoașă, observarea stelelor la Les Makes, vizita Grădinii parfumurilor și condimentelor din Saint-Philippe etc.

Insula Reunion pentru o călătorie exotică

Ideea insulei Reunion cu cascadă și vegetație verde de lac

Mexic

Mexicul este o țară care are particularitatea de a nu impune o carantină turiștilor. Prin urmare, puteți merge acolo pentru vacanță, pe de altă parte, va trebui să prezentați un test PCR negativ pentru a vă putea întoarce în Franța dacă nu ați fost vaccinat.

O vacanță în Mexic este o oportunitate de a descoperi rămășițele civilizațiilor antice, inclusiv Chichén Itzá, care este una dintre cele 7 Minuni ale lumii, pentru a face baie în Marea Caraibelor și a profita de ocazie pentru a observa fauna acvatică și peșterile subterane. din Playa Del Carmen …

Puteți opta și pentru Cancun, care este o destinație de vis pentru o vacanță liniștită cu picioarele în apă..

Mexic – o vacanță tropicală fascinantă

călătoresc în Mexic idee de plajă cu șezlong și umbrele de paie palmieri