Vakkert tapet i interiøret

Nå er en av de mest populære veggdekorasjonsmetodene tapetsering. Selv om tapet er det mest tradisjonelle og eldste beleggingsalternativet, står ikke ny teknologi stille. Ved produksjon av tapeter brukes bare moderne materialer av høy kvalitet, noe som kan utvide rekkevidden til dette produktet betydelig. Veggdekke i form av tapet kan velges for enhver smak og for enhver interiørdesign.

Spesifikasjoner og materialer

Bakgrunn, som et etterbehandlingsmateriale, har visse kvalitet og tekniske egenskaper som skiller dette materialet fra andre. Så typer tapeter kan ha en annen tekstur, sammensetning, tykkelse. I tillegg er en viktig teknisk egenskap størrelsen på tapetet, tettheten til dette belegget, samt nivået på fuktmotstand..

Bakgrunnsbilder som har egenskaper av høyere kvalitet er i stand til å utføre en beskyttende funksjon. Fuktresistente produkter isolerer rommet og beskytter veggene mot virkninger av vann, som under visse forhold kan forårsake utseende av sopp, mugg og skade på mange overflater.

En rekke materialer har også høy dampgjennomtrengelighet. Denne egenskapen påvirker fordampningshastigheten av overflødig fuktighet og øker beleggetes motstand mot vann. Ethvert tapet har en dekorativ funksjon. Nå presenterer produsentene et bredt utvalg av modeller som er forskjellige i tekstur, farge, mønster. De kan brukes til å dekorere ethvert interiør..

En ny type tapet, for eksempel fototapet eller 3D -tapet, lar deg lage hele landskap på veggene og ser luksuriøst ut. I tillegg ved å velge forskjellige belegg i tekstur og materialer, samt andre tekniske egenskaper, du kan justere rommet riktig. Det er mulig å tildele et arbeids-, soveområde og et rekreasjonsområde i ett rom. På kjøkkenet kan du dele opp plassen i arbeids- og spisestue ved å skille forkleet.

Ulike materialer brukes til fremstilling av forskjellige typer tapeter. Det er lerret som inneholder glassfiber, det er akryl, standard papirbaserte belegg, bambus bakgrunnsbilder, stoffer, spesielle flytende blandinger og andre materialer. Noen kan brukes i kombinasjon med maling. Dette er et spesielt malbart tapet av en enkel type. De kan være både glatte og pregede, inkludert veldig miljøvennlige og naturlige.

Det er kjent at tapet er et vegglag i flere lag, ved fremstilling av det som er spesielt oppmerksom på det øvre dekorative laget, noe som påvirker valget. Det kan være kork, tekstiler, vinyl, lær, velour, bambus, stein, pels, perler og til og med blonder.. Slike materialer lar deg gjøre en vegg til et helt kunstverk. og det er uvanlig å markere ethvert rom eller dets funksjonelle områder.

Visninger

Nå er tapetet delt inn i typer avhengig av hva som er inkludert i komposisjonen..

Papirbasert

Dette er de enkleste og mest vanlige produktene som har eksistert i lang tid og var veldig populære i sovjettiden. Nå regnes de som de enkleste og billigste i sammenligning med andre typer. Lav pris er praktisk talt den eneste fordelen med slike produkter..

Fordelene inkluderer også enkel liming og sammenføyning. De er populære blant kjøpere på grunn av mangfoldet av farger og lave priser. Produsenter presenterer alternativer med vakre og uvanlige mønstre, inkludert tredimensjonale, samt modeller med vakre mønstre..

Men denne typen tapeter regnes som den mest skjøre og skjøre. Tykkelsen på slike belegg er ekstremt liten. I tillegg er slike bakgrunnsbilder ikke i stand til å skjule uregelmessigheter på veggene. Tvert imot kan de til og med fremheve overflatedefekter..

Vev

Denne typen tapeter kan inneholde tekstiler, inkludert silke, bomull, syntetisk materiale. Videre brukes alle disse materialene både individuelt og sammen ved å kombinere. De ser veldig elegante og vakre ut i interiøret. Kostnaden overstiger betydelig prisen som produsentene ber om papirmodeller..

Men deres store fordel, i sammenligning med den forrige typen, er holdbarhet og pålitelighet av dette belegget. I tillegg bør stoffets tapet presenteres. De ser veldig luksuriøse ut og understreker den høye sosiale statusen til eieren av en leilighet eller et hus..

I tillegg har de så viktige egenskaper som varmeisolasjon og lydisolasjon. De savner nesten ikke lyder. Men samtidig absorberer de sterkt lukt, derfor er de helt uegnet for kjøkken og spisestue..

Ikke-vevd

Dette alternativet ligner veldig på papiret. Grunnlaget for denne modellen er også papir, men selve belegget er tettere og mer pålitelig. Det er derfor de er perfekte for rom der holdbarheten til veggbelegg er veldig viktig. Fordelen deres er gjennomsnittspris, stort utvalg av farger og teksturer.

Vinyl

Dette alternativet har en PVC -toppstrøk. Det er denne komponenten i sammensetningen av tapetet som beskytter hele veggdekket mot fuktighet hvis fuktighetsnivået i rommet eller i et annet rom er for høyt. Fukt skader ikke veggene, som er pålitelig beskyttet av belegget, eller selve tapetet. Deres levetid forlenges dermed..

Vinyltapeter har en stor ulempe – på grunn av et spesifikt belegg, klarer de ikke å slippe luft inn ordentlig, slik at veggene ikke puster. Men på den annen side lar denne typen tapeter deg velge nesten hvilken som helst tekstur og lettelse.

Glassfiber

Dette materialet inkluderer glassfiber. Forsterkning er ofte grunnlaget. Derfor er dette veggdekket av høy kvalitet og holdbarhet. Utad ser slike bakgrunnsbilder veldig luksuriøse og uvanlige ut.. På grunn av deres høye styrke er slike modeller holdbare.. Produsenter sammenligner levetiden til slike plastbelagte produkter. De er overlegne i styrke enn mange tapetalternativer..

Eksperter sier at selv stålkabler kan konkurrere med dem. Dette er et av de mest pålitelige og holdbare alternativene. Den eneste ulempen med denne typen tapeter er de svært høye kostnadene..

Væske

Denne versjonen av tapetet er en tørr blanding som fortynnes før du dekorerer veggene. Dette belegget er basert på cellulose. Etter eltning av løsningen påføres den på veggen og venter til den tørker. Når det flytende tapetet tørker, ser det identisk ut med ditt vanlige tapet.. De er veldig holdbare og varer mye lenger enn gips eller kitt.

I tillegg er ikke alle bakgrunnsbilder i stand til å skjule feil på veggene, noe som ikke kan sies om flytende tapet. Med deres hjelp kan du jevne ut alle overflater, mens tørking vil være helt usynlig. Siden de inneholder cellulose, gir de det nødvendige luftsirkulasjonsnivået i rommet, derfor er de helt ufarlige..

Bambus

Dette er naturlige tradisjonelle veggbelegg som anses å være svært gunstige for menneskers helse. Derfor limes de veldig ofte i boliglokaler. De inneholder bare naturlige materialer av høy kvalitet. Slike levende bakgrunnsbilder ikke avgir giftstoffer og ser veldig sofistikerte ut.

Ulempen med et slikt belegg anses av mange som en høy pris. Noen misliker også det faktum at fargevalgene deres ikke er så store som variasjonen som produsentene presenterer i hodet på andre typer tapeter. Som regel gjentar slike belegg utad naturlige farger og teksturer. Derfor kan de fylle ethvert rom med komfort og varme..

Fra perler

Slike belegg har generelt en papirbase, oftest ikke-vevd tapet. Men belegget har et ytre lag i form av små perler. Tekstur er volumetrisk. Av seg selv, slike tapetmodeller ser ganske lyst og uvanlig ut. Produsenter tilbyr strukturerte modeller i forskjellige farger, inkludert uvanlige skinnende stykker. De ser flotte ut og kan være et høydepunkt i ethvert rom..

Bakgrunn

Denne typen brukes til å fremheve en eller flere vegger i et rom. Produsenter bruker et glanset mønster på tapetet. Tegningen kan være absolutt hvilken som helst, du kan også forberede et lerret på bestilling. Så du kan skygge den ene veggen og få den til å skille seg ut, og skape et unikt interiør..

Denne aksentveggen vil sikkert tiltrekke seg oppmerksomheten til gjestene og vil ikke gå ubemerket hen. I tillegg lar fototapet deg skjule feil som tidligere veggdekke og til og med ufullkommenhet har..

Men noen tilskriver ulempene med slike bakgrunnsbilder til det faktum de kan distrahere husstandens medlemmer når de er opptatt med viktige ting. I tillegg er det i et rom ganske vanskelig å velge en vegg der det ville være mest riktig å plassere dem. Liming av fototapeter er en ganske komplisert prosess som vil ta deg mye tid..

Det er også stereoskopiske, innendørs holografiske, fasade, speil, vandalsikre bakgrunnsbilder..

Størrelsen

Tidligere var bakgrunnsbilder generelt store og laget på maskinverktøy. De ble solgt i standardruller. Standardbredden var 53 cm. Men nå kan du finne brede meterruller og enda større modeller. Standard rullelengde er 10 m, men produsenter presenterer produkter med en lengde på 20, 30, 50 m. Ulike produsenter produserer også tapeter som varierer i bredde. Som regel er dette produkter med en bredde på 70, 90, 100 og 140 cm.

Men det anbefales ikke å ta veldig brede lerreter, siden det på enden av veggen kan være et veldig lite gap på ca 15-30 cm, som du må kjøpe en ny rulle på. Dermed må du beregne på forhånd hvilken bredde som vil være mest å foretrekke, og gå videre fra dette når du velger.

Fargespekter

Produsenter presenterer nå et bredt utvalg av farger. Dette er både lyse og lyse lerreter. Fluorescerende bakgrunnsbilder er veldig populære. Farge er en veldig viktig faktor, siden det er veggdekket som tar mest plass i rommet. Det vil sette grunntonen i interiøret, så det er viktig å ta sitt valg veldig seriøst..

Farge kan markere feil eller skjule dem med det riktige valget.. I tillegg tillater fargeskjemaet sonering i lokalene og understreker fordelene med interiøret. I små rom brukes oftest lyse bakgrunnsbilder til å lime inn. Vanligvis er dette monokrome modeller eller alternativer med et lite mønster. Et slikt designbevegelse og det tilsvarende fargeskjemaet lar deg gjøre området i rommet visuelt mer fritt og legge til plass..

Men hvis området i rommet er stort og rommet er romslig, kan du foretrekke lyse farger og kjøpe et farget tapet, inkludert modeller med store mønstre. Så når du velger et fargevalg for veggbelegg, er det viktig å følge noen regler. Først av alt må du bestemme deg for den aktive fargen, det vil si med en nyanse som vil oppta mer enn 50%, men mindre enn 70% av hele plassen..

Den gjenværende andelen vil være aksent; den skal overlappe med møbler og annet tilbehør i rommet. Når du velger fargen på tapetet, må du prøve å ta hensyn til det faktum at dekket ikke inneholder mer enn tre farger, ellers vil det se smakløst ut.

Det er bedre å velge mørke alternativer for rom med stor takhøyde og panoramavinduer. Lysmodeller brukes best i hus og leiligheter hvis du vil visuelt øke arealet og jevne ut grensene mellom veggene. De gjør også tak visuelt høyere..

Fargen på tapetet bør også variere fra rom til rom. avhengig av belysningen. Hvis det kommer mye naturlig lys inn i rommet og det er flere lyskilder, kan du i dette tilfellet kjøpe mørkere veggbelegg. Men hvis det er få vinduer i rommet, er de veldig små eller fraværende, så prøv å kjøpe lyse veggbelegg.

Når du velger fargen på tapetet, må du også stole på formålet med rommet. Hvis du dekorerer et soverom, er det bedre å kjøpe roligere og mer harmoniske alternativer som fyller rommet med kos. De gjør rommet mer behagelig. I dette tilfellet er det bedre å bruke mynte, oliven, rosa, beige, lys gråbrun, fersken, hvit, melket tapet.

Hvis du vil gjøre rommet mer strengt, bør du i dette tilfellet foretrekke grå, kaffe, burgunder, smaragd, mørkeblå alternativer. Pistasj, blå, lysegule bakgrunnsbilder er universelle. De passer både til soverommet og barnehagen og til og med kjøkkenet..

Lyse saftige toner som gul, rød, grønn, oransje, lilla er en utmerket løsning for rom som kjøkken, barnehage eller bad. De er sanguine. Akvarell tapet er i stand til å lade folk i rommet med energi.

Mønstre og utskrifter

Produsenter presenterer de mest uvanlige og levende tapetkolleksjonene. Av disse er modeller for betong eller strukturert under gips ganske vanlige og enkle. Noen utførelser har mønstre som etterligner fliser, planker eller treaktige mønstre. De ser veldig naturlige og elegante ut..

Mange produkter har trykk som danner helbilder og pittoreske ornamenter. Veldig populære bakgrunnsbilder som viser London, Paris og landemerkene deres. Eiffeltårnet -utskriften er fasjonabel. Dessuten kan den brukes både i strenge lokaler med forretningsinteriør og i lyse, moderne interiører..

Generelt er ornamentalternativer delt inn i flere hovedtyper..

Natur

Dette temaet for tapetmønstre er veldig vanlig, siden det perfekt utfyller ethvert interiør. Eventuelle naturfenomener som er forskjellige på årstid, dag, kan avbildes på slike belegg..

I tillegg kan de skildre skog, enger, blomster, trær, hav, elver. Et slikt veggdekke kan både være et aksentelement og veggenes hoveddekorasjon. Bakgrunn med temaet natur lar deg skape en atmosfære av harmoni og ro.

Blomstertrykk

Disse mønstrene bør noteres separat, siden de er veldig populære nå. Produsenter presenterer modeller med store eller små trykk og mønstre, disse kan være de samme stemplede blomstene, store bilder av knopper eller til og med hele buketter. Modeller med roser, orkideer, tusenfryd er populære. Tapet med tulipaner brukes også med stor polaritet; de brukes spesielt ofte til å dekorere vegger på kjøkkenet..

Dyreverden

Disse mønstrene blir i økende grad brukt til å dekorere veggene i rom med et mer moderne interiør. De kan ha mønstre i form av et dyretrykk, for eksempel leopard-, afrikansk-, sebra- eller tigerstriper og andre. I tillegg kan rovdyr avbildes på veggene. De gjør plassen mer dynamisk og gir luksus til interiøret. Bakgrunn med et mønster i form av representanter for dyreverdenen er populære og når du velger belegg for å dekorere barn. Fugler, katter, kattunger, valper, bjørnunger, vaskebjørn kan trekkes på dem. De ser veldig søte og interessante ut, la barnet ditt utforske verden.

Romtema

Dette mønsteret symboliserer uendelig. Det kosmiske ornamentet lar deg utvide rommet, fyller det med plass og jevner ut grensene. Tapet med plassmønstre brukes ofte til å dekorere barnerom eller andre rom med et moderne interiør..

Mønstre på det marine temaet

Slike utskrifter passer perfekt inn i det indre av ethvert rom, det være seg kjøkken, stue eller soverom. I dette tilfellet skildrer produsentene ankre, ratt, palmer, sjø og sand og andre design. Mest brukt blå, røde, sandfarger. Bakgrunn med et nautisk trykk fyller rommet med letthet.

Bybilder

Slike belegg kan ha bilder av bygater. De formidler perfekt atmosfæren i ethvert land i verden, de ser dynamiske og fargerike ut. De brukes ofte til å dekorere hi-tech eller techno rom..

Abstraksjon eller geometri

Slike bakgrunnsbilder har de mest uvanlige og til og med noen ganger uforståelige ornamenter. Dette kan være produkter med sirkler, trekanter, ovaler, som er sammenflettet og forbundet med glatte og skarpe linjer. Videre brukes i dette tilfellet de mest uvanlige og interessante formene som kan forhekses.

Skriver ut med eventyrfigurer

Tegneseriefigurer på tapetet er en flott løsning for et barnerom. Så du kan glede babyen din og diversifisere interiøret i barnehagen..

Kombinasjonsregler

For å dekorere veggene må du noen ganger bruke mer enn én versjon av tapetet, men flere samtidig. Under reparasjoner bruker de ofte to, tre eller flere farger. Dekorative tapeter og den riktige kombinasjonen er teknikker som utvider og øker plassen.

I tillegg lar overholdelse av reglene for kombinasjonen av tapeter deg gjøre interiøret i rommet mer harmonisk og stilig. Samtidig er det nødvendig å kombinere ikke bare farger og teksturer, men også materialer, så vel som utskrifter på tapetet.. Det er følgende kombinasjonsregler:

  • Vertikale striper flerfarget tapet skal ha samme bredde. Denne regelen gjelder når du har valgt vertikal kombinasjon. Dessuten bør strukturen være helt identisk, så vel som kvaliteten på disse beleggene. Når de kombineres, veksler fargene enten en etter en eller to etter to. Når du velger farger for vertikal kombinasjon, prøver du å foretrekke enten diametralt motsatte kontrastfarger, for eksempel rød og hvit, hvit og svart, eller tvert imot modeller som er inkludert i samme fargevalg. Det første alternativet ser mer fargerikt og uvanlig ut, og det andre er roligere og mer nøytralt..

Dessuten kan tapetmodeller for vertikal kombinasjon være både enkle og med utskrifter. Kombinasjonen av polka-dot tapet og belegg med et trykk i form av en liten stripe er veldig fargerik. Når du kombinerer vertikalt, er det bedre å lime tapetet med en overlapping, slik at belegget ser mer presentabelt ut..

  • Kombinere tapet horisontalt Er en ganske kompleks kombinasjon av belegg. Det forutsetter at toppen og bunnen vil ha et annet fargevalg. I dette tilfellet må den vertikale linjen som skiller begge deler av veggene være flat. Derfor, før du limer og deler veggen, er det viktig å gjøre alle mål og merker. Denne kombinasjonen bruker lettere veggbelegg på toppen enn på undersiden. Hvis du vil bytte flere horisontale striper, må du være oppmerksom på takhøyden i rommet. Hvis taket er lavt, bør stripene være smale, hvis taket er høyt, bør bredden på lerretene være større.

Krysset skal utformes veldig godt. Det er best å begynne å justere stripene for å matche gulvlinjen. Hvis du bestemmer deg for å dele veggen i to deler med tapet, bør den øvre delen være omtrent to tredjedeler av veggen, og den nedre skal være mye mindre..

  • Ved kombinasjon med tapetinnsatser noen krav må også følges. Så denne metoden innebærer å forberede hele overflaten på veggen og lime den inn med det samme tapetet, som deretter suppleres med innsatser limt på toppen. Dessuten lages slike innsatser ofte i form av en kant eller ramme. Dermed vil kantene ikke bøye seg og beleggene vil se mer presentable ut. Som regel brukes lysere bakgrunnsbilder eller modeller med interessante og spektakulære utskrifter som innlegg..
  • Liming med lappeteknikk. Dette er en mer kompleks metode for å kombinere, som innebærer å bruke små tapetbiter som lapper og kombinere dem sammen. Lappene kan brettes og byttes ut som et puslespill. Dessuten, i dette tilfellet, er farger og teksturer valgt både kaotisk og målt, vekslende de samme lappene diagonalt eller i et rutemønster..

Med denne kombinasjonen er det bedre å foretrekke belegg som har samme tekstur, kvalitet og er laget i minst en eller to overlappende toner. Bakgrunn kan limes med rester både ende-til-ende og overlappende.

  • Tapetet er også kombinert i saken, når det er nisjer eller fremspring i rommet. Samtidig prøver de å markere disse funksjonene i rommet på en eller annen måte, ved å bruke tapet som er forskjellig i farge og tekstur. Så du kan gjøre en stor fordel av en slik ulempe og dekorere rommet på en fantasifull måte. Du kan foretrekke både en jevn fargeovergang, for eksempel fra blått til blått, og en kontrastfylt saftig kombinasjon..

For tips om kombinasjon av tapet i interiøret, se følgende video..

Vi velger avhengig av formålet med rommet

Når du velger tapet for en leilighet eller et hus, er det viktig å ta hensyn til formålet med rommet, for i forskjellige rom ser slike veggbelegg helt annerledes ut.

Stue

For dette rommet er strukturelle typer tapeter oftest anskaffet. Modeller med stoffbase er også perfekte. De ser veldig luksuriøse ut og er perfekte for rom der gjester ofte blir ønsket velkommen. Bambus bakgrunnsbilder er perfekte for klassiske stuer, da de ser veldig naturlige og elegante ut. Flytende tapet brukes også ofte i gangen, som er allsidig og egnet for rom i nesten hvilken som helst stil..

Soverom

I et slikt rom er det bedre å kjøpe tapet av fiberduk eller stoff. Det er bedre hvis disse produktene bare inneholder høykvalitets og naturlige ingredienser; flytende tapet er også flott. Dessuten det er bedre hvis de har en nøytral design og et lyst fargevalg.

Barn

Det er vanlig å kjøpe tapeter i dette rommet. Dette valget skyldes at kostnaden for dette belegget er veldig lav, i tillegg er de naturlige og miljøvennlige. Du kan ikke være redd for at barnet ditt vil ødelegge dem eller male dem. I tillegg vil det ikke være synd å bytte dem ut med andre, mer nøytrale, når barnet ditt vokser opp. Du kan også endre interiøret i barnehagen veldig ofte og ikke angre på noe..

For barnehagen til en nyfødt baby må du bare kjøpe lyse bakgrunnsbilder, for eksempel beige, rosa, blå, hvit. For eldre barn er rød, blå, grønn og andre lyse alternativer egnet..

Kjøkken

For dette rommet er det vanskeligste å velge tapet, siden de må være motstandsdyktige mot fuktighet og høye temperaturer. Aldri kjøp stoffprodukter, da de absorberer lukt og mister utseendet fra eksponering for fett og fuktighet. De tryggeste alternativene for kjøkkenet er tapet av vinyl eller glassfiber.. De tjener lenge og tåler temperatur- og fuktighetsendringene i kjøkkenet..

Gang

Her er veggene også oftest dekorert med vinyltapeter eller glassfibermodeller, siden i gangen er veggene ofte skitne og støvete av smuss fra gaten. De er fuktresistente, de kan rengjøres, slik at de passer perfekt inn i et slikt rom. Her er modeller med variert trykk best egnet, noe som gjør støv og smuss mer usynlig..

Produsenter

Populære bakgrunnsbilder av høy kvalitet produseres i Russland. Så de mest kjente er modeller fra tapetfabrikker. “Vanguard”, “Palette” og andre. Selskapet “Palitra” spesialiserer seg på produksjon av vinyltapeter, samt tapetfabrikken i Moskva. Russisk selskap Loimina produserer miljøvennlig fiberduk tapet, som er etterspurt blant kundene.

Koreansk, amerikansk, belgisk, japansk tapet er kjent for sin høye kvalitet. Så i Belgia lages bakgrunnsbilder under merket Grandeco. Produktene kjennetegnes ved at rullene har en praktisk 45 graders kutt.

Takket være dette kan du forankre tapetet perfekt og skjule sømmene..

Tyskland introduserer premium luksus bakgrunnsbilder Versace AS Creation. De har en rekke teksturer og en overveiende ikke-vevd base. Produsenten tilbyr å velge gardiner for hver tapetmodell, som vil gjenta tekstur og fargevalg for et harmonisk sett. Merke fra Spania Tres Tintas tilbyr å kjøpe eksklusive designer bakgrunnsbilder av beste kvalitet. Disse produktene har rimelige priser sammenlignet med designermodeller av andre merker..

Vakre eksempler i interiøret

Nå tilbyr produsentene veldig stilige fremtidens bakgrunnsbilder, som er hele kunstverk. Dette er et nydelig 3D -tapet som utvider grensene for plass og gir liv til rommet. 3D -tapet passer perfekt inn i ethvert interiør og ethvert rom. De er belegg med volumetriske bilder som ser så realistiske ut som mulig..

I interiøret ser enkle 3D -bakgrunnsbilder veldig vakre ut, noe som skaper en illusjon av optisk oppfatning. Noen av dem lar deg forvride virkeligheten og til og med inkludere geometriske projeksjoner. Slike mønstre er fascinerende og herlige. 3D -bakgrunnsbilder med panoramautsikt er mer klassiske. De tar mer plass i interiøret. Som regel limes de over en, to eller tre vegger..

Bilder kan være tredimensjonale og inneholde både vakre landskap og klassiske malerier, myter, eventyr og andre mønstre. De ser flotte ut i et moderne klassisk interiør.

Nå velger noen mennesker fluorescerende tapet for innredning. De er også tredimensjonale, men deres viktigste forskjell er at de om kvelden eller natten skaper et mykt diffust lys. Dermed blir de volumetriske bildene fremhevet og blir enda mer virkelige. Du kan flytte inn i et eventyr fra rommet ditt.

De inkluderer lysrør som skaper en så uvanlig bakgrunnsbelysning. De brukes i barnehager slik at barnet ikke er redd om natten eller på soverommene..

LED 3D -bakgrunnsbilder brukes ofte i moderne interiør. De inkluderer belysning som du selvstendig kan justere og lage et bilde og mønster på veggene i rommet. Dette er et veldig dyrt belegg som ser veldig stilig ut. Kontroll utføres på bekostning av fjernkontrollen, men noen ganger er den også fjernkontroll.