Trefliser i interiørdesign

Nylig har trefliser i økende grad blitt brukt som etterbehandlingsmateriale for boliglokaler. Blant de særegne egenskapene til denne typen materialer kan man merke seg miljøvennlighet, et bredt utvalg av nyanser og mønstre, en behagelig tekstur..

Trefliser vil se bra ut ikke bare i interiøret, men også i landskapsdesignet på stedet. Dekorativt belegg av forskjellige former og typer er egnet for asfaltering av fortau.

Særegenheter

Trefliser kan brukes i rom med høy luftfuktighet (bad, bad). Materialet kan brukes til kledning av alle vegger og takflater i soverom, ganger, kjøkkenområder, stuer, kontorer, konferanserom, hotellrom av høy klasse. Det trelignende belegget gir rommet ikke bare et estetisk ferdig utseende, men skaper også et gunstig mikroklima inne i det lukkede rommet, gir varme- og lydisolasjon.

Håndlagde trefliser kan brukes i forfatterprosjekter.

Særegenheter

Trefliser har en rekke ubestridelige fordeler:

 • ikke redd for fuktighet og temperaturendringer;
 • ser veldig presentabel ut;
 • er et miljøvennlig materiale;
 • det dannes ingen striper på overflaten;
 • holdbar og slitesterk;
 • lett å rengjøre.

Det er to typer trefliser: for vegger og gulv. Gulvversjonen av panelene har en rektangulær form og forutsetter sømløs installasjon. Et slikt belegg vil harmonisk passe inn i interiøret i rommet, dekorert i afrikansk, orientalsk eller øko-stil..

Varianter

Trefliser er flotte for landlig stil. Det passer godt med bambusgulv eller naturstein, så det vil være passende for et rom dekorert i orientalske eller thailandske tradisjoner..

I et etnisk badekar kan tregulv overlappe med en vask laget av samme materiale.

I retrostil kan trefliser brukes som etterligner parkett. Og materialet i form av en mosaikk er godt egnet for møterom med høy luftfuktighet (bad). Her vil et antikt etterligningsbelegg, med en børstende effekt eller ujevnt farget, være passende. Dette vil gi glede til badet..

For å tilføre et snev av luksus og eleganse til interiøret, kan du bruke blanke svart -hvite fliser. Kjennere av moderne trender innen design vil elske belegget med inskripsjoner.

Fargeløsninger

Trefliser er presentert i et stort utvalg farger: fra hvite og melkeaktige nyanser til wenge. Et lett belegg er imidlertid egnet for ethvert interiør, slik at rommet ikke ser ut som en sykehusavdeling, det er bedre å legge til lyse detaljer med et mønster i designet.

Mettede farger (lysegul, rød, lysegrønn, lilla) fortynnes best med mer ro.

Dimensjoner

 • Det vanligste flisformatet for etterbehandling av et bad er 30 * 30 cm. Et materiale av denne størrelsen gir rommet et presentabelt utseende.
 • På gulvet på badet velges ofte et 10 * 10 cm format.Materiale av denne størrelsen er praktisk å sette på fordypninger og fremspring. Et belegg av denne størrelsen vil se bra ut på små bad, da det ikke vil overbelaste interiøret.
 • Trefliser som etterligner parkett, tilgjengelig i 15 * 60 cm format.

Beleggstørrelsene som er vist er de vanligste, selv om produsentene tilbyr andre alternativer..

Landskapsutforming

Stier belagt med trefliser er holdbare, motstandsdyktige mot mekanisk belastning og ekstreme temperaturer. Treverket som brukes i hagen er spesialbehandlet. For å sikre at alle flisene er justert under leggingsprosessen, bruk en ledning og et bygningsnivå. Det må lages en sandpute før platene legges..

Det vakreste utvalget av trefliser til en hage er i form av blader eller geometriske former. Denne typen belegg er den dyreste i sin klasse, siden den er produsert på spesialutstyr..

Hvis du har tid og lyst, kan du lage krøllete trepaneler selv. For arbeid trenger du en elektrisk stikksag og brede brett impregnert med linolje.

Installasjonsnyanser

Trefliser kan legges med egne hender, det viktigste er å følge instruksjonene strengt. Etterbehandling av vegger og tak er delt inn i flere trinn:

 • Valg av materiale utføres ut fra rommets stilistiske retning.
 • Nødvendig mengde dekning beregnes. For å få spesifikke tall er det nødvendig å måle vegger og tak. Beregningen gjøres som følger: bredden må legges til lengden på rommet og multipliseres med 2. Det resulterende tallet må multipliseres med takets høyde. Trekk fra vindu og døråpninger fra summen. Beregningen av antall kvadratmeter fliser i taket vil bli utført som følger: bredden på rommet må multipliseres med lengden. Siden forskjellige materialpartier kan variere betydelig i farge og tekstur, anbefales det å kontrollere at alle pakker har samme batch- og batchnummer før du kjøper et belegg..
 • Forberedelsen av veggene for etterbehandling innebærer maksimal utjevning med kitt og forsterkning (gips).
 • Installasjon av et trebelegg utføres med lim. Det påføres med en fintannet slikkepott på en ren overflate..

 • Hovedprosessen med å installere trefliser ligner på etterbehandling med en keramisk motpart. Imidlertid, før du legger tregulv, er det bedre å holde det innendørs i minst tre dager. Dette tiltaket er nødvendig for at materialet skal absorbere fuktighet, noe som noe øker størrelsen..
 • Etter at installasjonen er fullført, er det nødvendig å fjerne lim fra belegget og polere overflaten med en myk, lofri klut..

Selvlaget flislegging vil spare betydelig.

For informasjon om hvordan du legger trefliser, se neste video..

Produsenter

Selskap Kerama Marazzi den mest kjente av de russiske fliseprodusentene. Det tilbyr sine kunder over 2000 varianter av motstående materialer. Et trekk ved alle flisekolleksjoner er etterligningen av stilen til ethvert land..

Ved produksjon av motstående materiale brukes tørkepressemetoden, som gjør det mulig å simulere naturlig tre så nøyaktig som mulig..

  Alle modellene er tilgjengelige for visning i den elektroniske 3D -katalogen. Blant andre fordeler med belegg er det nødvendig å markere:

  • høy kvalitet;
  • applikasjon i produksjon av de mest moderne teknologiene.

  Italiensk selskap Fap Ceramiche produserer fliser i eliteklasse som etterligner originalmaterialet. Materialet er av høy kvalitet, holdbarhet, miljøvennlighet. Imidlertid har denne produsenten noen ulemper. Størrelsene på fliser i pakninger kan variere med en hel millimeter..

  Blant de spanske firmaene som produserer det mest interessante innen design, holdbare og holdbare fliser, er det verdt å markere selskapene Porcelanosa og Fanal. Belegget som produseres på disse fabrikkene er miljøvennlig, med en enorm palett av nyanser og teksturer. Overflaten på flisen kan dekoreres med pregede flekker eller støv.

  Valgtips

  Når du velger trefliser, er det nødvendig å se på merkene. Forkortelsen PEI står for graden av slitestyrke. Hvis bokstavene etterfølges av romertallene III eller IV, betyr det at den valgte modellen har høy slitestyrke..

  Forkortelsen A eller AA er ansvarlig for motstand mot kjemisk angrep. Friksjonsnivået i materialet er angitt med latinske tall. Det er å foretrekke hvis det er tallet 11.

  Det er bedre å velge en flis uten avfasninger., da vil ingen sømmer være synlige på vegger og gulv. Selv om installasjonen er mye vanskeligere å utføre, vil det oppnådde resultatet være verdt innsatsen..

  Flisemørtel trenger ikke å matche grunnmaterialet. Kontrastmasse vil gi rommet et originalt utseende.

  Vær oppmerksom på tremønsteret: den tverrgående stripen vil visuelt utvide rommet, og den langsgående stripen tvert imot vil smalne (dette gjelder fliser lagt på gulvet). Det vertikale mønsteret på veggene lar deg visuelt heve taket og det horisontale – for å utvide rommet.

  Smale fliser kan monteres på vegger både horisontalt og vertikalt.

  Når det gjelder valg av fargen på flisene, må du følge følgende anbefalinger her:

  • materiale av lyse farger vil legge til ryddighet og hjemmekomfort i rommet;
  • for romslige bad er kirsebær, eik, zebrano fliser egnet;
  • for å visuelt utvide rommet, må du velge lyse farger som etterligner eik eller bjørk;
  • pastellfarger (aske, lønn, valnøtt) gir komfort i rommet.

  Til tross for at trefliser er veldig vakre og har en rekke ubestridelige fordeler, husk at sirkulær dekorasjon (vegger og gulv) i et rom med slikt materiale vil gjøre rommet mørkt og ubehagelig. Derfor er det bedre å kombinere trefliser med andre materialer..