Tips for å fjerne bobler fra tapet etter tørking

Noen ganger, etter at det nylig limte tapetet tørker, sveller overflaten. Som et resultat dannes det små bobler og store luftlommer. Dette ødelegger veggens estetiske utseende, fungerer som grobunn for insekter og blir ofte et gunstig miljø for utseendet av mugg og mugg..

Tidlige og kompetente tiltak for å eliminere installasjonsfeil vil bidra til å gjenopprette et attraktivt utseende på tapetet og vil ikke kreve store utgifter.

Hvorfor dukket de opp?

Det er flere grunner til at veggen på steder beveger seg bort fra veggen og danner bobler:

 • Den vanligste av disse er den deformerte overflaten på bærende konstruksjoner. Selv mindre fordypninger, sprekker, flis og høydeforskjeller kan forårsake en defekt i installasjonen. I slike tilfeller er risikoen for blemmer størst ved påføring av tungt vinyltapet og tykt fiberduk som ikke kan presses så tett ned for å fjerne luftrester. Installasjon av tapet på tørr gips, kitt og grunning er årsaken til både utseende av bobler og avskalling av hele lerretet helt.

 • Ujevnt påført lim får også enkelte områder til å skrelle av. Dette skyldes dårlig absorpsjon av limet noen steder, noe som medfører små ansamlinger av luft i disse områdene med påfølgende hevelse..
 • Feil tørkeforhold for lerret forårsaker ofte luftlommer. For et fullstendig tap av fuktighet tar tapetlim omtrent to dager, hvor et stabilt temperaturregime må observeres uten plutselige endringer og trekk. Direkte eksponering for UV -stråler bør også unngås..

 • Feil valgt lim og ujevn påføring av det fører ofte til luftansamlinger under tapetet..
 • Manglende overholdelse av produsentens anbefalinger er også årsaken til utseendet på feil: du må følge instruksjonene nøyaktig og påføre lim enten bare på lerretet, som i tilfelle av lyse tapeter, eller også på veggen, som når installere tungt lerret på en fiberduk.
 • En annen årsak til utseendet på luftlommer er manglende overholdelse av installasjonsteknologien, der det ikke ble iverksatt tiltak for å trykke hardt på veggbekledningene og fjerne oppsamlet luft.

Hvordan fikse?

Metodene for fjerning av luftbobler på vått og tørt tapet er veldig forskjellige. Hvis det er nok å bruke en rulle eller et varmt strykejern for å fjerne blemmer på et ufullstendig tørket lerret, krever det mer drastiske tiltak å eliminere feil fra allerede tørket tapet.

Den vanligste måten å eliminere bobler er piercing og re-sticking det løse området. For disse formålene må du bruke en sprøyte. Tykkelsen på nålen vil avhenge av tykkelsen på det fortynnede limet..

Du må stikke hull på papirboblen i en vinkel på 25-30 grader. Dette gjør at nålen kan bringes nesten parallelt med veggen til ønsket dybde..

Fordelingen av limet i luftrommet må gjøres fra boblens kanter til midten. Dette vil unngå tørre flekker i lommen og tillate overflødig lim å bli fjernet gjennom hullet der nålen ble satt inn. Spred limet over hele området av det adskilte området forsiktig og jevnt. For å gjøre dette kan du bruke en slikkepott eller myk rulle..

Etter å ha fordelt limet og fjernet overflødig, må den limte delen av veggdekselet presses godt og prøve å jevne ut de dannede brettene. Så snart området er tørt, blir små uregelmessigheter utjevnet..

Ved eliminering av store luftlommer med enkelt punkteringer, er injeksjon av lim uunnværlig. For å eliminere store hulrom må du kutte overflaten av lerretet forsiktig med en geistlig kniv og bøye det frittliggende området. Påfør deretter lim med en liten børste i samsvar med produsentens anbefalinger..

Limet kan påføres enten bare på lerretet, eller på lerretet og veggen. Deretter bør du trykke godt på tapetet og kaste ut luften fra det limte området. Det anbefales å bruke en myk, tørr klut til tapet av papir, og en gummirulle for vinyl og ikke-vevd tapet..

Når du bruker denne metoden, må du huske på at tapetet av papir vokser i størrelse etter at lim er påført og krymper etter tørking. Å huske denne egenskapen er nødvendig, slik at gjentatt sammenføyning av mønsteret etter hakket er den mest nøyaktige, og delene som skal limes overlapper hverandre med minimal overlapping. Du kan bare bruke metoden hvis det er et bilde på bakgrunnen. På vanlige lerret vil det ikke være mulig å sikre at snittet forblir usynlig..

I tilfeller av svært store områder med delaminering, demontering av stripen er nødvendig med ytterligere liming av et nytt fragment. For å gjøre dette, fukt veggdekket med en rulle eller sprøytepistol, og åpne den tilstøtende stripen forsiktig i hele lengden hvis tapetet ble limt med en overlapping. Deretter må du fjerne det skadede lerretet, og la veggen tørke etter fukting, lim en ny.

På tapeter beregnet for selvmaling, fjern bobler umiddelbart etter at lerretene har tørket..

Hvordan unngå blemmer?

Hvis du følger anbefalingene på emballasjen strengt og følger installasjonsteknologien, kan hevelse av tapet unngås. Ikke forsøm den foreløpige forberedelsen av veggen, som inkluderer utjevning og grunning av overflaten. Dette vil unngå dannelse av hulrom og forhindre vedheft av løse materialer..

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot hjørnene. Sterkt utstående uregelmessigheter må fjernes med en kvern, og hull, dipper og avlastnings folder må pusses.

Du bør også være spesielt oppmerksom på valg av lim. Sammensetningen må velges under hensyntagen til tykkelse, tekstur og materiale som tapetet er laget av. Når du bruker tørre blandinger, må du være veldig forsiktig når du fortynner sammensetningen og nøye følge den nødvendige dosen vann. For flytende løsning gir ikke pålitelig og jevn fiksering av lerretene. og vil føre til dannelse av blemmer.

Når du fortynner limet, bør du ikke tillate utseende av luftbobler, noe som i fremtiden kan føre til bobler i tapetet. Omrøring for raskt og for kraftig bidrar til dette..

Når du limer hjørner og fjerner blister, anbefales det ikke å bruke PVA lim. Selv om det ikke er tapetlim igjen, er det bedre å kjøpe en ny pakke. PVA etterlater gule flekker etter tørking, og tillater ikke å fjerne de limte lerretene under neste reparasjon. Med hjelp kan du bare grunne veggen etter at du har blandet den med vann i like store mengder. Dette vil sikre veldig god vedheft av lerretene til veggen og forhindre bobler i fremtiden..

Anbefalinger

Følgende tips hjelper deg med å bruke boblefritt tapet:

 • Ikke påfør tapet på gammel gips. Selv om det ser solid ut, kan det falle bak under påvirkning av fuktighet, og da må det nye tapetet fjernes sammen med det. Det anbefales også å fjerne gammel maling og kalk.
 • Temperaturen i rommet der tapetet limes kan variere fra 18 til 25 grader. Fuktigheten bør ikke overstige femti prosent. En veldig høy temperatur vil føre til at lerretene tørker for raskt, noe som ikke gir maksimal vedheft av materialet til veggen..

Lerretet vil tørke av seg selv og bevege seg bort fra veggen.

 • Den samme negative effekten kan oppstå ved utilstrekkelig fuktighet i rommet eller direkte sollys på den nylig limte overflaten. Derfor bør du sette en bøtte med vann i rommet, og lukke vinduene med en klut. Vifteovner og klimaanlegg er forbudt..
 • Når du påfører limet på veggen og tapetet, må du sørge for at det er jevnt fordelt. Tørre flekker er godt synlige hvis du ser på overflaten litt fra siden. Slike områder forårsaker blemmer. For å unngå slike situasjoner er det nødvendig å overvåke tilstanden til børsten og rullen, ved hjelp av hvilken limet påføres..

 • Ikke la tapet med lim påføres lenge. Lerretet svulmer opp, blir tungt og upraktisk for installasjon. Papirprodukter kan rive på grunn av sin egen vekt..
 • Når du limer stripen til veggen, må du først justere topp- og sidekantene, og først etter det må du begynne å utjevne og trykke på lerretet. Luften skal fjernes samtidig, fra topp til bunn og fra midten til kantene – “sildbein”. Deretter må du med en rulle gå gjennom sideleddene, topp og bunn. Når du påfører tapet, bør du bruke en ren og tørr klut i stedet for en gummirulle. Dette må gjøres forsiktig, uten å smøre tegningen eller skade det delikate papirlaget..

 • Du bør ikke bli for tidlig opprørt hvis tapetet svelger, bobler og begynner å flasse etter liming. Ved å bruke enkle og rimelige reparasjonsmetoder kan små feil enkelt elimineres av deg selv..

Dette vil gjøre det mulig å utføre den nødvendige korreksjonen på en høy kvalitet og på kort tid, unngå tidkrevende demontering og vil ikke kreve betydelige kontantkostnader..

For informasjon om hvordan du limer tapet uten bobler, se neste video..