Speilfliser: stilige interiørideer

Glass er et ganske skjørt, men utrolig raffinert materiale som kan brukes til å oppnå et bredt spekter av designeffekter. Vakre speilfliser har lignende evner. Den kan installeres ikke bare på badet, men også i stuen, soverommet eller kjøkkenet.

La oss se nærmere på dette uvanlige etterbehandlingsmaterialet.

Særegenheter

I dag er markedet for etterbehandlingsmaterialer fylt med en rekke vegg- og gulvfliser. Du kan velge det ideelle alternativet for interiøret på noen måte. Vakre og stilige elementer med speilvendte overflater er etterspurt da de er vakkert designet og lett passer inn i mange miljøer.

Spektakulære speilvendte materialer har mange fordeler i forhold til standard flisealternativer. Først av alt, er de preget av estetisk verdi.. Ved hjelp av slike belegg kan du forvandle rommet og gi det en spesiell stil og glans..

I tillegg, speilfliser kan visuelt utvide tilgjengelig område. Derfor brukes de så ofte i utformingen av små rom, der du bør være veldig forsiktig med etterbehandling for ikke å gjøre situasjonen enda nærmere..

Et annet trekk ved fliser med speiloverflate er deres evne til å bringe mer lys inn i rommet. Med en lignende design vil rommet virke mye lysere og friskere..

Mange forbrukere nøler med å håndtere slike etterbehandlingsmaterialer, fordi glasset i seg selv anses som skjørt nok, så det kan lett bli skadet. Men slike erfaringer er overflødige, siden moderne og høykvalitets glassalternativer produseres i samsvar med GOST, derfor har de gode styrkeegenskaper..

Det er verdt å merke seg det faktum at slike materialer er ikke redde for temperaturendringer, samt kontakt med fuktighet og kjemikalier. Disse egenskapene indikerer slitestyrken og styrken til speilflisene. I dag kan ikke alle vegg- eller gulvdekorasjoner skryte av slike kvaliteter..

Hvis du ikke vil støte på speilglassfliser, har du en utmerket mulighet til å velge reflekterende keramikk- eller porselensbelegg. De er mye sterkere enn glassfliser, men de kan være dyrere og veie mer..

Noen forbrukere velger speilfliser, siden merkbare riper og andre lignende skader er svært sjelden igjen på overflaten. Selvfølgelig betyr dette ikke at den skal vaskes flittig med slipeprodukter. Likevel speilfliser vil beholde sitt attraktive utseende i mange år hvis du behandler dem forsiktig og forsiktig.

I butikker finner du ikke bare tradisjonelle fliser med speilfinish, men også originale alternativer med en fasett. Et karakteristisk kjennetegn ved disse materialene er at fasen i produksjonen fjernes fra den fasede delen av delen, noe som får flisen til å virke veldig tynn og elegant.

Slike deler kan installeres på vegger eller tak.. Det kan enten være et enkelt lerret eller kombinasjonen med andre etterbehandlingsmaterialer..

Speilet kan ikke kalles en uvanlig del av hjemmet. Ikke et eneste hus eller en leilighet kan klare seg uten det. Når det gjelder de vakre speilflisene, er det en kant i den som skiller den fra vanlige speil..

Et standard speil er et ganske farlig element da det har skarpe kanter. Derfor ble det i utviklingen av speilfliser besluttet å kutte kantene på panelene på skrå. Bredden på kanten er ofte 40-50 mm. Denne delen kalles en fasett.

Fasetten er ikke bare en detalj som sikrer sikker bruk av finishen, men også en attraktiv innredning. Under solstrålene glitrer den avfasede kanten spektakulært og trekker oppmerksomheten til seg selv. Slike overflater ser alltid veldig elegante og stilige ut..

Fans av mer interessante og lyse ensembler dekorerer ofte rom med belyste speilfliser. Slike designløsninger ser spesielt attraktive ut hvis etterbehandlingsmaterialet har en bred fasett.

Fordeler

Speilfliser har følgende betydelige fordeler som moderne kjøpere velger dem..

 • Produkter laget av kvalitetsmaterialer er veldig holdbare. For eksempel vil en vakker fasettert flis tjene eierne i mange år, siden den ikke er redd for effekten av fuktighet, fuktighet og kjemi. Det dannes ikke mugg eller mugg på den, og under påvirkning av temperaturhopp vil den ikke sprekke eller sprekke.
 • Det er ganske enkelt å ta vare på speilfliser, da de ofte ikke er redde for aggressive husholdningskjemikalier. For å fjerne støv eller smuss fra overflaten trenger du ikke gjøre ekstra anstrengelser eller kjøpe dyre rengjøringsprodukter..

 • Det bør bemerkes den fantastiske utformingen av slike etterbehandlingsmaterialer. Speilfliser ser mye mer interessante ut enn vanlige eller matte fliser..
 • Slike etterbehandling materialer er multi-tasking. Speilfliser kan brukes til å dekorere ikke bare vegger, men også tak, gulv og til og med noen møbler eller dekor..
 • Ved hjelp av en slik finish kan du radikalt endre rommets struktur. Hun kan visuelt utvide rommet, noe som gjør det mye friere. Denne effekten er spesielt merkbar hvis flisene med speiloverflate ble installert overfor vinduet..

Visninger

Det finnes flere typer fliser som har spektakulære speilflater. La oss vurdere hver av dem i detalj..

Glass

Speilglassfliser er en av de vanligste.

Det er delt inn i flere typer..

 • Glassfliser kan være helt flate og glatte. Når du legger den, er skjøten nesten usynlig.
 • Avfasede fliser ser vakre og imponerende ut, og installasjonen anses å være enklere og raskere..
 • Det er også en glassflis med metallfinish. Gull, sølv, krom eller bronse er spesielt populære..

 • Tonede fliser har en subtil nyanse.
 • En av de mest originale er den ornamenterte flisen, som har et vakkert sandblåst mønster..
 • Det er også dekorative glassfliser, dekorert med tegninger eller volumetriske bilder med en strukturert overflate..

Slike belegg er upretensiøse å vedlikeholde og enkle å installere. Selvfølgelig bør du være forsiktig når du bruker dem på forskjellige underlag for ikke å gå i stykker eller gå i stykker..

I tillegg til etterbehandlingsmaterialer laget av glass, er det andre typer fliser som speiles..

Keramikk

Keramiske fliser er de nest mest populære etter flislegging. Dette materialet er laget av leire, kvartssand og ytterligere komponenter som er nødvendige for å redusere sintringstemperaturen. Ofte blir spesielle stoffer tilsatt sammensetningen av keramiske fliser, noe som gjør dem mer holdbare og slitesterke..

Reflekterende keramiske fliser for et uovertruffen utseende. Keramiske belegg under speilet grafitt, bronse, gull og sølv ser spesielt fasjonable og dyre ut i interiøret.. Slike etterbehandlingsmaterialer er egnet for mange stilistiske retninger. I tillegg kan de kombineres med andre utførelser..

Porselen steintøy

Dette etterbehandlingsmaterialet er relativt “ungt”, slik det dukket opp på markedet for ikke så lenge siden. Til tross for sin korte eksistens, har steintøy i porselen blitt vanvittig populært og etterspurt, ettersom det har økt styrke og slitestyrke..

Sammensetningen av porselen steintøy inneholder eksepsjonelt miljøvennlige og trygge materialer som ikke skader menneskekroppen selv under høye temperaturer eller dråper. I tillegg har moderne porselen steintøy et attraktivt utseende. Den simulerer godt forskjellige overflater..

Så utsøkt speilmateriale er i stand til å forvandle interiøret og gi det et unikt utseende..

Overflaten på speil i porselenstein er ikke bare slipt nøye, men også polert. Resultatet er et veldig vakkert etterbehandlingsmateriale med en blank overflate. Fordelene med dette belegget inkluderer det faktum at det vil tjene i mange år, samtidig som det opprettholder en speillignende glans..

Mosaikk

På jakt etter originale og minneverdige alternativer, bør du se nærmere på en spektakulær speilmosaikk. Flisen i dette designet ser veldig interessant og elegant ut. Et lignende etterbehandlingsmateriale legges ikke i form av separate deler, men i form av et enkelt lerret.

Denne finishen har mange positive egenskaper:

 • Som regel er speilmosaikk motstandsdyktig mot slitasje og beholder sin attraktivitet og uberørte glans i mange år..
 • Hun er ikke redd for høy luftfuktighet og fuktighet, så det kan trygt brukes i utformingen av et kjøkken eller bad.
 • Mosaikken kan kuttes med egne hender, og derved justeres til en eller annen størrelse..

Plast

For ikke så lenge siden dukket PVC -fliser opp på markedet. Ofte velger forbrukerne det i stedet for vanlig keramikk. Få mennesker vet, men slike rimelige materialer er også laget med en etterligning av en speiloverflate. Det kan være vanskelig å skille vellagde produkter fra speilfliser i keramikk eller porselen..

Imidlertid er det veldig enkelt å identifisere imitasjonen – den vil bli gitt bort av for lett vekt, økt fleksibilitet og reflekterende tape limt på toppen.

Et slikt etterbehandlingsmateriale er flerlags. Som nevnt tidligere, i speilversjoner, er det øverste laget supplert med en dekorativ blank film. Den inneholder polyvinylklorid og en spesiell polymer, og noen ganger kvartsflis. Den siste komponenten gir holdbarheten og styrken til plastflisen..

  Det finnes flere typer PVC -fliser:

  • Flis med fjærlås. Slike etterbehandlingsmaterialer er koblet til hverandre ved hjelp av pigger og spor som opprinnelig er tilstede i deres design. Legging av slike materialer bør skje på en spesiell kasse, som må forberedes på forhånd. Det må huskes på at det skal være en liten avstand mellom overflaten og taket for ventilasjon..
  • Med limfeste. Limet skal påføres med en slikkepott på baksiden av flisen. Etter det presses det tett mot en bestemt overflate og rulles med en gummirulle for å fjerne overflødige luftbobler..
  • Selvklebende. Et beskyttende lag fjernes forsiktig fra en slik PVC -flis, hvoretter det festes til basen og trykkes lett for å sikre.

  Fordelene med plastfliser med speiloverflate er:

  • fuktmotstand;
  • styrke;
  • rask og enkel installasjon;
  • rimelig pris;
  • lydisolerende egenskaper;
  • upretensiøs omsorg.

  Imidlertid har dette materialet sine ulemper:

  • syntetisk opprinnelse (ikke miljøvennlig);
  • ikke for lang levetid (i gjennomsnitt 10 år);
  • intoleranse for kontakt med løsemidler.

  Det anbefales å installere en vakker speilplast i et lyst interiør. Det vil være bedre hvis du plasserer det overfor vindusåpningen..

  Dimensjoner

  For øyeblikket, i butikker med etterbehandlingsmaterialer, kan du finne speilfliser som har forskjellige størrelser..

  De mest populære og etterspurte er eksemplarer med følgende parametere:

  • 15×15 cm;
  • 20×20 cm;
  • 25×25 cm;
  • 30×30 cm;
  • 120×240 mm.

  Å jobbe med fliser av slike dimensjoner er veldig enkelt og praktisk. Det går bra med andre innendørs etterbehandlingsmaterialer. Det kan for eksempel være tapet, keramiske fliser eller veggpaneler..

  I tillegg, speilfliser er ikke bare standard (firkantet, rektangulært), men også trekantet eller i form av en rombe. Det er også alternativer for å dekorere hjørnerom, som er små i størrelse og tilsvarer formen..

  De minste er mosaikkflisene. De er små elementer med pene kanter som skinner i forskjellige farger i lyset.. Slike etterbehandlingsmaterialer ser bra ut på kjøkkenet, badet, gangen, gangen eller den smale gangen..

  Oftest kombineres slike miniatyralternativer med fliser av vanlige størrelser..

  Design

  Spektakulære fliser med speiloverflate ser organiske ut i mange interiører i mange forskjellige stiler:

  • For eksempel, i kunstneriske omgivelser spesielt attraktive er vakre paneler laget i form av luksuriøse speil, klokker eller malerier. I tillegg brukes det i slike ensembler ofte speiloppsett på overflaten av taket på steder med installerte lysarmaturer. Mosaikkfliser kan brukes til å dekorere plassen rundt speilet.

  • I finere og rikere ensembler det beste alternativet ville være en luksuriøs speilflis som har en bronse, gull eller sølv overflate. Ved hjelp av slike detaljer kan du gi atmosfæren en spesiell elegant og glans, iboende i alle “dyre” stilistiske retninger..
  • I et modernistisk ensemble Speilfliser kan brukes til å dekorere luksuriøse søyler (hvis noen), trappender og andre interiørdetaljer. Slike elementer kan skape et lysere og mer luftig bilde av rommet..

  • I dag er en stil som f.eks loft. Den kan kombinere forskjellige detaljer knyttet til forskjellige stilistiske retninger. Den dominerende fargen for et slikt interiør er kult sølv. Det anbefales å kjøpe fliser i denne designen for møbler i loftstil. Rommet vil se veldig interessant og originalt ut, der den ene veggen er ferdig med speilede sølvfliser, og resten – med murverk.
  • Moderne stil spektakulære sorte fliser vil se interessant ut. Men ikke glem at bruk av for mørke farger ofte skaper effekten av et mer kompakt og trangt rom. På grunn av dette bør det brukes veldig forsiktig og bare i et romslig rom..
  • Eldre fliser ser spesielt organiske ut i vintageinteriør. I slike ensembler brukes oppsettet i form av små glassfirkanter eller store “honningkaker” oftest. Eldre belegg kan vise til kunstige skader eller flekker..

  Hvordan velge?

  Å velge riktig speilflis avhenger mye av rommet du vil installere det i..

  • For gangen det mest passende alternativet ville være speilreflekterende fliser. Det vil visuelt utvide plassen. Hun kan trimme en av veggene helt fra bunnen til taket, eller ordne plassen rundt speilet. Velg aldri en takhylse i et trangt rom for å installere speilfliser, ellers vil det se ut som en lang og ubehagelig blyanthus..
  • På kjøkkenet glassfliser bør brukes til å dekorere en bestemt del av veggene. Men ikke glem at for mange speilbelegg vil forårsake mye trøbbel for vertinnen, siden støv og fettflekker er tydelig synlige på dem. Designere anbefaler å bruke en så spektakulær flis bare på et lite kjøkken..

  • På badet rom og toalett, kan alle overflater avsluttes med speilfliser. Dermed vil du oppnå effekten av et lysere og mer romslig rom. I en lignende setting kan du også kombinere speilbelegg i forskjellige farger, for eksempel grå og svart..
  • Til stua et vakkert speilpanel er ideelt, spesielt hvis det er laget i en kunstnerisk stil. Ved siden av er det verdt å plassere friske blomster, en luksuriøs vintage garderobe eller pompøse vaser..
  • På soverommet vær forsiktig med glassfliser. Oftest er det installert over sengens hode. Noen designere plasserer denne finishen på både vegger og takfot. Alt avhenger bare av eiernes ønsker..

  Produsenter og anmeldelser

  Vurder flere populære produsenter som produserer høykvalitets og stilige fliser med speiloverflate..

  • LLC “Master Glass”. Denne russiske produsenten produserer skreddersydde speil og speilpaneler. De fleste anmeldelser om dette selskapet er positive, ettersom forbrukere kan bestille en komposisjon laget av egne skisser. I tillegg er speil fra Master Glass LLC preget av styrke og holdbarhet..
  • “Glass”. Speilfliser med og uten fasett, samt speil, speildører, skillevegger og paneler tilbys av Steklokom. Etter anmeldelser å dømme, er forbrukere glade etter å ha installert fliser fra denne produsenten innendørs..

  Det bestilles ikke bare for vanlige boligbygg og leiligheter, men også for barer, sportsklubber og andre offentlige institusjoner..

  • “Capital Factory of Glass and Mirrors”. Denne produsenten tilbyr et utvalg av fasede fliser og speilmosaikk. Kunder legger merke til de raske skreddersydde elementene og deres attraktive design. Noen forbrukere var imidlertid misfornøyd med selskapets service og levering av varer av dårlig kvalitet (med riper og andre skader).

  Vakre eksempler i interiøret

  En aksentvegg ferdig med store speilfliser vil se bra ut i et rom med glanset strekkloft og lyst gulv. Sett foran henne en luksuriøs hvit hjørnesofa med vognkobling, og ved siden av står et svart bord med vakre stoler. Heng en mørk lysekrone med buede armer over bordet.

  En reflekterende vegg med aksent vil se bra ut i en liten korridor med kunstige eller natursteintak. Gulvet i et slikt rom skal være dekorert med lyse fliser, og taket med melkestrekkfilm. Plasser en snøhvit benk med buede metallben i nærheten av en av tredørene.

  På badet, ferdig med lyserosa fliser, vil en vegg se spektakulær ut, fra gulv til tak, dekorert med reflekterende speilfliser. Overfor det, bør du sette selve badekaret (det er tilrådelig å velge en modell i en pretensiøs eller klassisk stil), og til siden av den en kantstein med buede ben og en antikkstilt kran.

  Spektakulære diamantformede PVC-fliser vil se fantastisk ut i taket i et rom med lyse vegger. Utfyll reflekspanelene med små lysarmaturer for en lettere og mer presentabel atmosfære..

  En kombinasjon av speilede plastfliser med matte innsatser av samme materiale vil se ikke mindre organisk ut i takets design. En slik designløsning vil gjenopplive interiøret og vil ikke koste for mye, siden PVC -fliser har en demokratisk pris..

  Speilfliser som etterligner murverk ser uvanlige ut. Et slikt ikke-trivielt etterbehandlingsmateriale vil se fantastisk ut ikke bare på veggene, men også på forskjellige interiørartikler. Det kan for eksempel være en trestang med lakkerte overflater. På frontdelen vil de speilede “mursteinene” se veldig originale ut.

  Du finner enda flere interiører med speilfliser i neste video..