Shabby chic fliser i interiørdesign

Shabby chic fliser i interiørdesign

Shabby-Chic betyr “loslitt luksus”. Denne elegante stilen ble skapt av husmor og antikvitets kjenner Rachel Ashwell. Interiøret i den shabby-chic-stilen er ikke enkelt, den balanserer mellom aristokrati, luksus og “falleferdig antikk”. Mange likte den sjokkerende, men milde og i engelske behersket retningen i design.

Særegenheter

Interiøret har myke pastellfarger, edle nedslitte vegger, slitte fliser, kostbar parkett og tilstedeværelse av antikviteter. Shabby chic lånte det beste fra Provence, barokk, retro, som kombinerte romantikk, komfort, antikk og luksus. Det er forvekslet med Provence på grunn av et snev av falleferdighet, men i motsetning til den søte rustikke frekkheten, lener den seg mot estetikk..

Shabby chic er imot minimalisme, som krever en perfekt renovering, ny teknologi og mangel på innredning.

“Shabby luxury” er oppløst i et rolig lysfargeområde, Det er antikviteter her, en følelse av antikken kombinert med dyre materialer. Delikate blomsterpynt finnes overalt: på møbler, gardiner, tekstiler. Til tross for preferansen for ensartede toner av kledningen, kan den fortynnes med fliser med et diskret mønster..

Dette er ikke å si at shabby chic tilhører rimelig interiør, tilstedeværelsen av antikviteter og naturlige faste materialer krever visse økonomiske investeringer. Og overflod av lys og plass trenger romslige rom..

Fargeløsninger

Rommet, dekorert med shabby chic fliser, gleder seg med en overflod av lys og luft. Men fargeskjemaet antyder tilstedeværelsen av farger ikke i sin rene form, men i en litt falmet tolkning med et snev av antikken. For dette er flisene spesielt lagret. Designet er preget av delikate nyanser av blått, rosa, røykfylt, syrin og kremtoner..

Det er en cocktail av nyanser, ikke en klar farge, som er karakteristisk for denne stilen..

Deltagelse av flere like varme nyanser i interiøret er akseptabelt. Shabby chic liker ikke kontraster og lyse kombinasjoner. Noen ganger, i en overflod av pastellfarger, blir fliser med sofistikerte blomstermønstre eller abstrakte mønstre med uskarpe konturer spredt. Bekledningen tillater ikke mørke toner, men bruk er mulig i innredning, for eksempel i utformingen av smidde håndtak for møbler, antikke figurer eller servise.

På veggene brukes ofte et melkehvitt kledningsmateriale uten glans, som har en raffinert slitasje. Gulvet er dekket med pastellfarget keramikk eller fliser i trevirke i lyse blekede nyanser med kunstige sprekker.

Tekstur av keramiske fliser

Designerne har utviklet en flis som etterligner det gamle materialet med defekter. Å dekke gulvet med lignende keramikk av forskjellige størrelser og spre det ujevnt kan gi inntrykk av et gammelt belegg..

Brede sømmer med ulike dimensjoner brukes i kledningen, fordelt over overflaten. I dette tilfellet oppnås effekten av den gamle flisen ved å imitere dens “spredning” fra tid til annen..

I den shabby chic samlingen er det en flis laget under en lett eldre murstein, som er spesielt populær, å dømme etter anmeldelser. Den brukes i stuer til å dekorere peis, på bad og som forkle på kjøkkenet..

Når du lager en “loslitt luksus” -stil, bør du være oppmerksom på hele interiøret. Riktig utvalgte møbler bør kombineres med eldre fliser, ellers vil kledningen se ujevn ut.

Søknad i interiøret

Flisene er laget med deltagelse av leire, sand og andre naturlige materialer, presset og brent ved høy temperatur. Som et resultat oppnås et slitesterkt fuktresistent materiale som brukes i rom med høy luftfuktighet: bad, kjøkken, bad, gang.

Til badet er fliser et kjent materiale.. Impregnert med et antibakterielt belegg, holder det ikke tilbake mugg og mugg og er lett å vedlikeholde. Et loslitt, elegant bad er ikke skapt for elskere av ultramoderne trender, det er gjennomsyret av varme nyanser, disponerer komfort og romantikk..

På kjøkkenet brukes fliser med et falmet mønster, lyse farger gjør rommet visuelt større. Oftest brukes det til å lage et forkle og gulv, men noen ganger er veggene foret med det..

Shabby chic fliser er egnet for å lage stilige terrasser og verandaer.

Vurder noen eksempler på bruk av fliser i interiøret:

  • På badet etterligner veggflisene hvit murstein med klart definerte sømmer. Et lyst rom som vrimler av antikviteter.

Badet, flislagt med melkete keramikk, ser lett og behagelig ut. Et interiør med høye vegger kunne ha smeltet til en monoton hvit nyanse, om ikke for innsetting av delikat blomsterdekor.

  • Du kan veldig tydelig vise den shabby chic -stilen. Gulvbelegg, møbler og malerier – alle har et understreket snev av antikken. Hvite mursteinfliser, heller skjulte enn å understreke “antikken” til møblene.

  • To typer keramikk er involvert i fronten av rommet, som harmonerer vakkert med hverandre. Luftig lyst murverk innrammer vegger og buet hvelv. De store flisene som er lagt ut rundt vinduet viser imitasjon av sprekker, karakteristisk for “shabby chic”.

  • Eldste stein-look fliser på badet. Interiøret er fortynnet med hvite tekstiler og dekorert med friske blomster.

  • I gulvbelegget ble teknikken med “slurvete” utlagte fliser brukt, det ser ganske vintage ut.

  • Baderomsveggene er foret med fliser med et uklart mønster. Forekomster av plottkeramikk settes tilfeldig inn. Vanlige fortauøyer matcher gulvfargen. Det gir inntrykk av et veldig gammelt interiør. Det ser ut til at det var nødvendig å gjøre om fragmentene på veggene med de tapte kopiene.

  • Kjøkken-stuen i shabby chic-stil er representert med lyse beige gulvfliser. Keramikken på forkleet er flere toner høyere enn gulvets skygge. Rommet er lyst, romslig, med gjennomtenkt innredning.

Stue dekorert med smijernselementer. Gulvet er brolagt med gammel kledning i forskjellige størrelser for å skape et antikt utseende.

  • I rommet er det keramikk på gulvet og på veggen med servanter. Fliser med forskjellige teksturer og mønstre kombineres med møbler og tekstilinnredning. Tilstedeværelsen av antikviteter er angitt i speilene.

Oversikt over fliser "shebi-chic" i det indre av et vanlig bad, se følgende video.