Original stil med tapet i mørke farger

Bruk av mørkt tapet i interiøret er ganske risikabelt. Overbelastning med mørke farger kan påvirke det generelle stoppet i rommet negativt, så bruk av mørke nyanser skremmer ikke bare uavhengige amatørhåndverkere, men også fremtredende interiørdesignere. Imidlertid vil det riktige valget av nyanser og tilbehør hjelpe deg med å få et virkelig magisk interiør..

Visninger

For hver romtype bør du velge en annen type tapet. Så det er tapet for vegger, samt takalternativer. Bakgrunnsbilder til taket er som regel tettere og hvite eller beige. På sin side kan veggalternativene varieres fullstendig både når det gjelder tetthet og tekstur av materialet, og i farge.. Oftest i butikkene kan du finne følgende typer tapet:

 • Papir;
 • Ikke-vevd;
 • Vinyl;
 • Det flytende tapetet;
 • Bakgrunn.

I tillegg er det en egen type tapet – selvklebende. Denne typen er vanligvis en limbasert film, som du enkelt kan lime over ikke bare veggene i rommet, men også helt forskjellige overflater, det være seg dører eller skapfasader. For å lime inn bolig, blir vinyl og fiberduk tapetalternativer oftest brukt, siden de har lang levetid, høy grad av beskyttelse mot ytre skader og et attraktivt utseende..

Mørke tapetfarger vil være et utmerket alternativ for en stue eller et soverom, men for små mellomrom som en gang og et kjøkken er dette ikke det beste alternativet. En mørk farge i et lite rom vil knuse og ytterligere redusere plassen. Også du bør unngå å bruke mørkt tapet i barnehagen.

Som dekor på soverommet og stuen, så vel som i en lang korridor, vil mørke fototapeter se flotte ut, de vil tilføre variasjon og lyst til interiøret.

Materiale

Tidligere ble de mest populære materialene som moderne typer tapeter er laget av fremhevet, men faktisk i dag er det mye mer materialer:

 • Papir;
 • Ikke-vevd;
 • Vinyl;
 • Akryl;
 • Glassfiber;
 • Tekstil;
 • Metall;
 • Det flytende tapetet.

De fleste materialene som er oppført kan brukes som en base for farging, og kan også kombineres med hverandre for å skape mer interessante og kreative innendørs design. For å velge det mest passende alternativet for et bestemt rom, må du kjenne egenskapene til hvert materiale.

Papir

Det er verdt å umiddelbart reservere seg på at dette alternativet er det mest budsjettmessige, og hvis du ikke bryr deg om langsiktig dekning, men streber etter de minste utgiftene, bør du frimodig velge det. Oftest produserer papir tapetprodusenter lerret med en glatt overflate, som har god luftgjennomtrengelighet og høy miljøvennlighet. Imidlertid forsvinner de raskt nok, er redde for fuktighet og har evnen til å slites ut når de kommer i kontakt med møbler..

Ikke-vevd

Faktisk er det også papirtapet, men på grunn av en tettere base med tillegg av stofffibre har dette alternativet en høyere styrke og følgelig lengre levetid. Dette alternativet også miljøvennlig, pustende og krymper ikke når den er tørr. I tillegg er denne typen tapeter veldig lett å lime: limet påføres bare på veggoverflaten, og lerretet limes til den ferdige veggen. Enkelte typer ikke-vevd tapet er i stand til å skjule unøyaktighetene i veggene, enten det er uregelmessigheter eller små sprekker i gipset.

Vinyl

Denne typen er oppkalt på grunn av et vinylskumbelegg påført på papir eller fiberduk. Denne typen er den mest fuktresistente, og det er vinylveggbeleggene som selges på markedet som vaskbare alternativer. Takket være en tilstrekkelig sterk base, er de også i stand til å skjule ujevnhetene i veggene, i tillegg er vinyl praktisk talt endrer ikke utseende under service og blekner ikke selv i direkte sollys.

Akryl tapet

Nesten identisk med vinyl, men i dette tilfellet fungerer akrylsprøyting som en toppstrøk. Slike tapeter er litt tynnere, men i motsetning til vinyl har de evnen til å passere luft, noe som betyr at de kan brukes på soverommet eller barnehagen..

Glassfiber Bakgrunn

Et av de mest populære malingsalternativene, og derfor brukes de ofte på kontorer eller nye bygninger. Slike bakgrunnsbilder har lang levetid og høy beleggholdbarhet. De er ikke redde for vann og mekaniske skader. Den eneste ulempen med slik dekning er lite utvalg tegninger.

Tapet i tekstil

Dette er et alternativ når et naturlig stoffbelegg påføres en fiberduk eller papirbunn. For det øverste laget brukes lin, bomull og silke oftest, som er forhåndsbehandlet med en spesiell anti-brennbar løsning. Den største fordelen med denne typen tapeter er utseendet, rommet får en spesiell sjarm og ser dyrt og eksklusivt ut. Men samtidig en slik dekning veldig vanskelig å lime og deretter rengjøre.

Metallisk tapet

Det beste alternativet for et rom der du vil skape en lydisoleringseffekt. I tillegg skaper denne typen tapeter et vakkert interiør fylt med gjenskinn og lett lek. Slike bakgrunnsbilder vil se flotte ut i et rom med stil høyteknologisk.

Dimensjoner

For å kunne beregne den nødvendige mengden tapet for å lime inn et bestemt rom, er det veldig viktig å vite størrelsene på standard tapeteruller. Så, alle tapeter har to hoveddimensjoner på størrelse – lengde og bredde. Så for eksempel har bredden to hovedproduksjonsalternativer: tapet med en bredde på 53 cm (det såkalte standard halvmetertapetet) er preget, så vel som ikke-standard bredt tapet med en bredde på 106 cm.

For flere år siden var den første typen bredde mer populær, det var mye flere teksturer og mønstre i nettopp denne bredden på lerretet, men i dag har markedet en tendens til å skifte til brede bakgrunnsbilder. I butikker er det flere og flere mulige måleralternativer med forskjellige mønstre og teksturer, fra forskjellige materialer, for maling og de vanligste.

Det er noe vanskeligere å lime meterlange tapeter, men det gjør det lettere å beregne antall strimler som kreves, samt å redusere antall skjøtesømmer i rommet..

Når det gjelder alternativene som produseres i europeiske fabrikker, kan de ha en bredde fra 60 til 140 centimeter. Slike alternativer er ganske sjeldne i salg i Russland, men de kan fortsatt finnes på noen salgssteder i store byer. Rulleopptak er den andre dimensjonen av dimensjonen. Så i dag er det vanligste alternativet en måling på 10,05 m. Denne lengden er vanligvis den mest praktiske for å lime inn et rom med en standard takhøyde. I gjennomsnitt kan du få 4 striper fra en rulle uten montering, men for alternativer når det er nødvendig å justere mønsteret, kommer det oftest 3 striper ut.

Farger

Fargeløsninger i det mørke området er veldig forskjellige, og valget vil avhenge av rommets generelle stil, størrelsen og formålet. Monokrome bakgrunnsbilder i forskjellige farger kan være en ideell løsning, eller tvert imot kan ødelegge den generelle atmosfæren i rommet. Så for eksempel bør svart tapet aldri brukes i en liten gang, så vel som på alle vegger samtidig, uten aksent.

Svart bør definitivt kombineres. Alternativer for rom i jugendstil, der svart er kombinert med gull, ser bra ut. Svarte og gullfarger kan tilføre rommet luksus, eleganse og spesiell atmosfære. Svart-rosa eller svart-lilla kombinasjoner passer perfekt inn i interiøret i et mykt soverom, men svart murstein vil harmonisk utfylle stuen eller spisestuen i loftstil.

Mattblå vegger er et godt alternativ for et soverom, et slikt valg vil gi en atmosfære av magi og komfort i rommet. I tillegg er blått en av de mest populære fargene i stuer. Ved å leke med forskjellige nyanser kan du få et uforglemmelig unikt interiør.

Lilla tapeter vil passe perfekt inn i soverommet, de vil understreke formålet med rommet, gi det en unik stil med et snev av magi og litt mystikk.

Grønne og oransje alternativer er bare de mørke nyanser som kan brukes i barnehagen, men dette må gjøres med ekstrem forsiktighet, og det er viktig å fortynne mørke farger med et lysere område..

Røde og burgunder alternativer er gode for bruk i store stuer hvor det er mange gjester, i tillegg til et tilstrekkelig antall tilbehør som ikke bare kan utfylle rommet, men også redusere graden av aggressivitet til den valgte fargen.

Hvordan beregne?

Beregning av tapetmengde er en veldig viktig del av kjøps- og reparasjonsprosessen generelt. For mange ruller vil føre til at det vil være mye lerret, som usannsynlig blir brukt, og pengene som brukes ikke lenger kan returneres, og et mindre beløp i forhold til det nødvendige vil føre til behovet for å kjøpe tilleggsmateriale, og med disse vanskelighetene kan det oppstå: den nødvendige modellen er kanskje ikke i salg, eller det kommer en annen batch av dette produktet til salgs, noe som kan føre til avvik i farge eller noen feil i teksturen til det nye belegget.

For å enkelt beregne mengden materiale som kreves, kan du bruke online kalkulator, som lett kan finnes på Internett, samt beregnes uavhengig. For å gjøre dette er det først og fremst nødvendig å måle omkretsen av det limte rommet. Som du vet fra skolekurset, er omkretsen summen av målingene av lengder på alle sider. Veggenes lengde kan sees på rommets plan eller måles med et vanlig konstruksjonstape..

Etter å ha målt alle veggene, legger vi sammen resultatene som er oppnådd, og vi får den nødvendige målingen.

Deretter må du måle høyden på veggene, høyden på veggen vil være lik lengden på tapetlisten, som deretter limes til veggen. Etter det må den totale lengden på tapetrullen divideres med den oppnådde vegghøyden, resultatet blir antall striper som kan oppnås fra en rull. I dette tilfellet er det også verdt å vurdere mønsterets passform, hvis det krever det, angis det nødvendige centimeteret i passformen av produsenten på pakken. Følgelig, når du justerer mønsteret fra rullens totale lengde, trenger du trekk fra de få centimeterne som skal gå for å bli med i bildet, og divider deretter med høyden på veggen.

Når antall strimler fra en rull er beregnet, er det nødvendig å beregne det totale antallet strimler som vil være nødvendig, og for dette er det nødvendig å dele omkretsen med bredden på stripen. Etter alle disse manipulasjonene vil det bare være nødvendig å dele det totale antallet strimler som kreves for liming med antall strimler som er oppnådd fra en rulle, og dette resultatet blir det endelige tallet som viser hvor mange ruller som må kjøpes for å lime en bestemt rom.

Hva kombineres med?

For at interiøret med mørkt tapet ikke skal være altfor dystert, er det nødvendig å velge kombinasjoner med dem på en dyktig måte..

Så for eksempel veldig populært kombinerte alternativer med flere farger eller teksturer. Svart og lilla, svart og rosa, svart og gul kombinasjoner kan ikke bare skape interessante lyse interiørløsninger, men også understreke særegenheten til eieren av rommet. Du kan kombinere ikke bare monofoniske alternativer, rom ser bra ut der monokromatisk materiale kombineres med materiale som har et mønster.

Ensfarget tapet kan kombineres med blomstertapeter. For eksempel er interiør ganske populært i dag, hvor rødt, hvitt eller beige tapet er kombinert med tapet med røde valmuer, eller lilla med fioler, gult eller blått med solsikker. Her kan du bare begrenses av fantasi, rommets generelle stil og formålet..

Mørke bakgrunnsbilder kan kombineres med kontrasterende tilbehør, de kan være sølv eller gullbelagte, slike alternativer passer best inn i klassisk stil eller moderne stil. I tillegg kan du fortynne et for mørkt interiør med riktig valg av møbler. Lysere kontrastfarger vil “tømme” rommet og tilføre det lys.

Vakker innredning

For å diversifisere interiøret kan du ikke velge vanlig mørkt tapet, men alternativer med mønster. Så forskjellige teksturer kan fungere som en dekor, for eksempel er versjonen under huden ganske populær i dag. Mørkt materiale med ekte skinntekstur kan skape et helt unikt interiør.

Brun eller grønn skinntekstur vil passe perfekt inn i etnisk eller afrikansk interiør, men du kan bruke svart, grått eller rødt minimalisme eller hi-tech. Hvis vi snakker om interessante teksturer, er fløyellignende bakgrunnsbilder også populære. De har interessante livlige overløp som diversifiserer interiøret betydelig..

For stuen eller spisestuen kan du velge en stilig og moderne versjon med inskripsjoner, og inskripsjonene vil også passe godt inn i interiøret på kontoret eller rekreasjonsområdet. I interiørdesign bestemmer mange seg for de fasjonable fargene “svart khokhloma”. Et dekke med et slikt pryd brukes oftest på et soverom eller i en stor stue, fordi en slik farge noe begrenser plassen, men gir rommet et elegant og aristokratisk.

Du kan også fortynne den mørke nyansen med tapetet som maleriene er plassert på, oftest er dette reproduksjoner av kjente malerier, deres arrangement på mørkt grunnlag er et vinnende alternativ for en stue eller en lang korridor, hvis dimensjoner tillater det du markere slike aksenter i den.

Stripet materiale vil bidra til å utvide plassen. Kombinasjonen av mørke nyanser med sølv, gull eller andre kontrastfarger strekker rommet og gjør det visuelt større. Du kan finne alternativer med et mønster, det kan avvike fra basen med bare noen få nyanser, eller være helt kontrasterende. Populære modeller med monogrammer, med sirkler.

Korrekt spilt, med verifisert tilbehør, kan disse alternativene skape et vakkert interiør som vil glede seg over mange år. Populariteten i dag blir mer og mer abstraksjon, forskjellige toneoverganger.

Interessante uvanlige figurer i kaos og andre alternativer brukes i interiøret i moderne leiligheter.

Stil og design

For nesten alle stilløsninger i interiøret kan du velge din egen versjon av et mørkt veggdekke. Så, for eksempel, vil stilen til minimalisme trekke mot monokromatiske mørke matte alternativer. Hvis du i denne løsningen velger et belegg med dekor, er det bedre å være oppmerksom på store geometriske former som ikke vil være veldig iøynefallende, men som samtidig vil skape en hyggelig aksent i stilløsningen.

Abstrakt tapetdesign vil passe perfekt inn i stiler som f.eks hi-tech eller loft. Det riktige fargevalget kan integrere abstraksjon i minimalisme, modernitet og til og med klassikere. Også for moderne og klassikerne, vil fløyelsbakgrunner være et godt alternativ. De vil bidra til å skape et virkelig aristokratisk interiør, spesielt i burgunder eller smaragdfarger.. Klassisk gravitates mot designalternativer der det er mulig å kombinere monokromatisk og teksturer med tegninger.

Bruken av blomsterprint, geometriske mønstre, flere bilder bidrar til å skape det mest komplette bildet i rommet. Blomsterutskrifter brukes også ofte med stil provence og land. For å utvide plassen kan du bruke en kombinasjon av mørke vegger med en speilvegg. En slik løsning vil forlenge rommet, skape en uforglemmelig effekt, og i kombinasjon med lyse møbler vil det gi det mest moderne bildet..

Hvordan velge?

Valget av mørke farger i interiør er en veldig individuell prosess: det som vil se bra ut i et rom på 25 kvm. meter, er den absolutt ikke egnet for en liten kjøkkenkrok i “Khrusjtsjov”. Derfor bør du først og fremst ta hensyn til størrelsen på rommet som er beregnet for liming med mørke materialer, når du velger en mørk nyanse av tapet..

For små trange rom vil en mørk farge på ingen måte tilføre kos, men bare dysterhet, og vil ytterligere begrense rommet, men det generelle rommet i dette fargevalget vil se ganske harmonisk ut. Tapets mørke farge bør bare velges i rom med tilstrekkelig belysning. Jo mer lys, jo mørkere kan du velge fargen på belegget, ellers er det fare for å skape et veldig dystert og upresentabelt interiør, hvor du ikke vil tilbake. I tillegg til takbelysning bør det også legges til vegglamper..

Hvis du allerede har valgt mørke møbler, bør du ikke supplere det med vegger i samme fargevalg..

Maksimumet du kan velge er dette er et lyst tapet med et mørkt mønster eller, i utgangspunktet, fokusere på valget av lettere møbler som vil skygge dybden på fargen på veggene. For å visuelt utvide plassen, bør du ta hensyn til de stilige vertikale stripene på tapetet. Dette alternativet vil strekke rommet, gi det mer volum. For å øke plassen kan du også bruke en blank finish..

Refleksjonen av lys i dem vil tilføre flimmer og luft til rommet, spesielt siden et slikt belegg vil oppdatere og avlaste et ganske dystert fargevalg.

Fargen kan også velges ut fra rommets generelle stil. De beste alternativene for miljøstil og etnisitet er selvfølgelig brune, grønne, oker og mørke sandfarger. Minimalisme ønsker svart og grått velkommen, klassisk og moderne vil heller ikke være mot brune, burgunder og blå farger. Kvaliteten på det valgte belegget vil også ha stor betydning ved valg.

Mørke nyanser ser mye bedre og mer fordelaktig ut på tette materialer av høy kvalitet enn på tynt tapet. Det er av denne grunn at det er bedre å velge vinyl- eller stoffalternativer..

Fordeler og ulemper

Som alle andre fargevalg har mørke alternativer flere fordeler og ulemper. Fordelene inkluderer muligheten til å skjule overflødig lys, for eksempel kan det være aktuelt i et rom på solsiden, der lyset oftest blinker tidlig på morgenen og varer utover dagen. Ved hjelp av mørke farger kan du enkelt markere visse områder av rommet og skape et harmonisk korrekt interiør..

Med riktig plassering og materialvalg du kan også visuelt utvide plassen. En speilet mørk overflate eller glans er godt egnet til dette formålet..

Du kan også strekke rommet ved å plassere et mørkt lerret på de korte veggene i rommet..

Den største ulempen er selvfølgelig at med feil valg av nyanse, mønster eller for lite rom, kan du redusere tilgjengelig plass ytterligere, få et dystert, lite attraktivt og ubehagelig interiør som du ikke vil gå tilbake til igjen og igjen. En annen ulempe kan betraktes som det faktum at støvet som samler seg på dem er veldig tydelig synlig på mørkt tapet, så slike vegger må tørkes regelmessig, noe som krever et materiale av tilstrekkelig høy kvalitet som ikke er redd for vann.

Råd

Det første og viktigste rådet, som nevnt ovenfor mer enn én gang, er tilstedeværelsen av lyskilder. De skal være lyse nok til at rommet ikke skal se dystert og ubebodd ut. Imidlertid er ikke bare lysstyrken på lampene viktig, men også fargeskjemaet på basen og nyanser. Så den lyse fargen på lampen er et ideelt alternativ for den valgte interiørløsningen..

Når du limer et soverom, er det bedre å unngå for dystre farger i dekorasjonen av veggen overfor sengen. Dette alternativet vil “legge press” på personen, søvnen blir rastløs og vanskelig. Det er mye bedre å plassere den valgte fargen på veggen ved sengens hode, så blir interiøret harmonisk, og drømmen blir ikke overskygget.

Hvis rommet er lite, men du fortsatt vil legge til mørke nyanser, er det bedre å begrense deg til aksenter: du kan henge et mørkt bilde eller gardiner, velge et trekk med et mønster av en passende farge, men i ingen tilfelle stopp på et vanlig dekke og ikke dekk til alle veggene i rommet med det.

For et barnerom er det enda bedre å ikke velge slike nyanser. De kan provosere aggresjon, rastløs søvn og dystre stemninger hos et barn. Maksimumet du kan velge er svarte inskripsjoner eller en mellomstor, sjelden plassert tegning på lettere eller lysere lerret.

Hvis du vil bruke svart tapet i det indre av gangen, bør du bare lime dem på bunnen av veggen.

Dette vil redde gangen fra synlig smuss og vil ikke “knuse” og begrense plassen når du limer besøket helt med slike nyanser.

Interiørideer

Den mest akseptable bruken av lilla, blå, svart, grønn, burgunder og andre dype fargevalg i gangen, siden vanligvis er dette det største rommet i leiligheten, og det er der du kan lage det mest korrekte harmoniske interiøret.

I et rom som brukes som soverom, kan du også bruke mørke nyanser for å lime vegger. Du kan fortynne mørket i interiøret ved å inkludere forskjellige mønstre eller en lys taksokkel.

Mange tror at mørkt tapet ikke er aktuelt i “Khrushchev” på grunn av den lille størrelsen på rommene i leiligheter av denne typen, men dette er ikke tilfelle. Riktig utvalgte nyanser vil bidra til å skape et fabelaktig interiør selv med små dimensjoner, du må bare legge til så mye lys og lyse aksenter som mulig.

Du vil lære mer om hvordan du lager et originalt interiør med mørkt tapet i den følgende videoen..