Matt fliser i interiørdesign

Matt fliser i interiørdesign

Før du starter reparasjonsarbeid, må du først velge et passende etterbehandlingsmateriale. Hvis vi snakker om et bad eller kjøkken, kan du ikke klare deg uten keramiske fliser..

Materialet presenteres i et stort utvalg. Vegg- og gulvfliser er forskjellige i utseende, størrelse, tekstur, styrke og andre operasjonelle aspekter..

Det er to varegrupper med forskjellige teksturer: blanke og matte fliser.. Denne indikatoren påvirker ikke bare produktets utseende, men også andre egenskaper..

Mange designere anbefaler å bruke matte fliser til baderomsdekorasjon på grunn av deres individuelle egenskaper..

Særegenheter

Den matte finishen er ideell for moderne baderomsinnredning. En slik tekstur vil passe bedre inn i interiøret enn en blank. Denne typen overflate gir rommet et stramt, rolig og stilig utseende. Materialet ser flott ut ikke bare på veggen, men også på gulv og tak.

Riktig utvalgte fliser skaper en behagelig og hyggelig atmosfære i rommet. Den matte finishen er behagelig å ta på. Mens glatte og skinnende overflater får et rom til å føles kaldt og til og med frastøtende, skaper teksturalternativer et varmt og innbydende miljø..

Bruken av fliser av denne typen vil skape et stilig, originalt og uttrykksfullt interiør i rommet..

Moderne produsenter lager ekstraordinære samlinger som tiltrekker seg oppmerksomhet med rikdommen til farger, mønstre og forskjellige dekorative elementer. Matte kombinerer glatthet, ømhet, så vel som adel og spesiell estetikk.

Fordeler

Etter å ha analysert kundeanmeldelser og meninger fra spesialister innen dekor og reparasjon, ble en liste over materialets fordeler samlet:

 • Antiskli. Materialet med en matt overflate er ideell for baderomsdekorasjon på grunn av den sklisikre effekten. Denne teksturen oppnås på grunn av en spesiell porøs struktur, mens den blanke overflaten er helt glatt. Produktene er perfekte for bruk i hjem og leiligheter der eldre eller små barn bor. Denne kategorien mennesker er spesielt sårbar, og de kan bli skadet hvis de glir på blanke fliser..

 • Kjemisk motstand. Matt materiale for vegg- og takbekledning tåler lett effekten av forskjellige kjemiske løsninger, selv de som inneholder aggressive komponenter. For å rengjøre flisene kan du bruke en rekke husholdningskjemikalier, enten det er et vanlig oppvaskmiddel eller spesielle forbindelser for fliser..
 • Omsorg. For at en blank overflate skal beholde sin skjønnhet, er det nødvendig å bruke tid på rengjøring og polering av den nesten hver dag. Dette er ikke nødvendig for matt materiale. Du kan spare mye tid og ikke kaste bort penger på dyre rengjøringsmidler. Det er en oppfatning at den strukturerte overflaten, på grunn av dens grovhet, absorberer smuss, og det er vanskelig å vaske den, men det er ikke slik. Til tross for dette tallet er rengjøring veldig enkelt. Ingen vannmerker er synlige på den matte overflaten. Rengjøring en gang i uken bør være tilstrekkelig..

 • Valg. Produksjonsselskaper tilbyr moderne kjøpere et stort utvalg av matte fliser. Et stort utvalg lar deg enkelt finne et passende alternativ for en bestemt stil. Til salgs finner du samlinger som etterligner forskjellige naturmaterialer og andre teksturer..
 • Slitestyrke. Matte fliser har høy slitestyrke, men denne indikatoren er kun pålitelig for produkter av høy kvalitet. Den optimale levetiden til produktene er flere tiår. Etter å ha brukt etterbehandlingsmaterialet en gang, kan du glemme vanskelige reparasjoner i lang tid..
 • Utseende. Den spesielle strukturen tiltrekker seg oppmerksomheten til kjøpere. Skjønnheten i etterbehandlingsmaterialet vil forbli i lang tid. Den matte overflaten avslører fargen og dens fylde helt uten blending og glans.

Generelle proffer

De ovennevnte fordelene inkluderer generelle fordeler knyttet til denne typen materialer:

 • pålitelighet;
 • praktisk;
 • lang levetid;
 • skjønnheten.

ulemper

Matt fliser har ulemper på grunn av sin spesielle tekstur. Designere bemerker at ved å bruke slikt materiale er det umulig å dekorere et rom i en luksuriøs og pompøs barokk-, rokoko- eller empirestil..

Den andre ulempen er at komplekse og vedvarende flekker på flisene er vanskelige å fjerne ved konvensjonell våtrengjøring, men dette kan enkelt korrigeres med tilleggsverktøy..

I interiøret

Matt fliser er ideelle for følgende designtrender:

 • land;
 • etnisk;
 • eklektisisme;

 • minimalisme;
 • antikken.

I klassiske retninger kan slikt materiale brukes hvis du velger riktig farge på flisen og formen. Flisen er egnet for retningen til klassisisme.

Simulering av teksturer

Matt fliser som etterligner naturlige materialer er veldig populære. Slike produkter er spesielt attraktive for forbrukerne. Det brukes ofte til å lage en spesiell setting..

De vanligste alternativene er:

 • Sand. Som regel er disse dør i gult og beige..
 • Leire. Optimal farge – gråtoner eller brune nyanser.
 • Tre. Den simulerte rasen kan varieres. Bambuslignende fliser er veldig populære..

 • Stein. Det er mange typer steiner i naturen. Den mest spektakulære av dem tok grunnlag for å lage fantastiske samlinger av matte fliser..
 • Sengetøy. Dette er en flis som ser ut som et naturlig stoff. Belegget vil skape et hyggelig hjemmemiljø i rommet..

Etterbehandlingsmateriale av høy kvalitet kan ikke skilles fra naturlige råvarer. Disse flisene er ideelle for etniske stiler..

Dekryptering av etiketter

En uerfaren kjøper kan lett gå seg vill blant det enorme utvalget. Produkter er merket med spesielle etiketter som inneholder informasjon om produktet. Vurder informasjonen for å gjøre det riktige valget..

De vanligste betegnelsene er:

 • Såle. Dette ikonet brukes til å markere gulvflisene. Føtter på en skyggelagt bakgrunn snakker vi om materialets økte motstand mot slitasje.
 • Palm. veggfliser.
 • Kolbe. Høy motstand mot kjemikalier. Denne parameteren er også angitt med bokstaver. Standard alternativ – AA.
 • Tall (utstyr). Med deres hjelp indikerer de slitestyrke. På grunnlag av boliglokaler anbefaler eksperter å bruke verdien “2”. Du kan enkelt gå på slike fliser i sko med myke såler..
 • Støvel. Bildet med en støvel på en skrå overflate snakker om antiskli-koeffisienten. Det er merket med tall fra en til 4. Matte fliser har den høyeste betegnelsen.
 • Tykkelse verdi. Tykkelsen er angitt i millimeter. For veggdekorasjon er fliser ideelle, hvis tykkelse varierer fra 6 til 9 millimeter. For gulvet må du velge et tettere materiale med en betegnelse fra 9 til 12 millimeter.

Vær oppmerksom på dimensjonene på flisene. Det kan være utbredt, for eksempel 20×30, eller uttrykt i andre parametere..

Fargeleder

Det matte flisemarkedet er fullt av forskjellige farger og nyanser.

Dekorasjonsekspertene har samlet en liste over standard baderomsfarger:

 • Nyanser av blått. Blå, lyseblå, asurblå – disse og mange andre farger brukes ofte til å dekorere et bad med et nautisk tema. Dette er en vanlig teknikk som har blitt en klassiker. De bruker også slike malinger: cyan, turkis, akvamarin og andre lignende nyanser..

For ekspressivitet brukes bilder av vannoverflaten, bølger, bobler eller innbyggere i havdypet på platene. For å fortynne paletten med “kalde” nyanser, brukes lyse aksenter i innredningen..

 • Søk. På toppen av populariteten er lyse fliser, dekorert med gylne elementer. Hovedfargene som brukes er: hvit, beige, champagne, imperium, melk og andre toner. Ideell for små bad. Med en slik flis vil rommet se smart og elegant ut..
 • Greens. Nyanser av grønt brukes også ofte til å dekorere bad. Fliser i lysegrønne, pistasj- eller myntefarger er veldig etterspurt. Kjennere av mørke og tykke nyanser velger følgende farger: smaragd, flaskegrønn eller malakitt.
 • Sterke farger. Mettede og spraglede toner er ideelle for moderne stilistiske trender. De mest populære fargene er rød, oransje, gul. For at farger ikke skal ha en negativ effekt på psyken og irritere nervesystemet, kombineres de med en hvit eller svart tone.

 • Svart og hvit. Fliser i svart eller hvitt er en klassiker som ikke går av moten. Kontrastfarger fungerer bra sammen, men de brukes også individuelt. Badet, helt kledd i svart, ser elegant og imponerende ut, da kan denne teknikken bare brukes på grunnlag av romslige rom..
 • Etnisk stil. For et bad i etno-stil er matte fliser i brune og beige toner flotte. De er myke og nøytrale nyanser som er flotte for oppholdsrom. Designere anbefaler også å bruke grå dies..
 • Hus Barbie. Unge jenter velger ofte rosa eller lilla fliser. Disse fargene og deres nyanser skaper effekten av et Barbie -hus. Disse fargene skaper en romantisk og delikat atmosfære i rommet. Den generelle sammensetningen suppleres med speil, skinnende blanke armaturer og diverse elegant tilbehør..

Anmeldelser

Erfarne kjøpere deler sine meninger om bruk av matte fliser. De fleste anmeldelser som karakteriserer dette produktet er positive.

Brukere bemerker at matte fliser ikke er dårligere uttrykksfullhet enn en blank tekstur. Tegninger og mønstre på flisene avsløres fullt ut på grunn av fravær av blending og andre distraherende elementer på overflaten.

Eksempler av

 • Delikat, romantisk og stilig baderomsdekorasjon med matte fliser. Orkidéplater brukes som dekorative elementer. Flisestørrelse – 20×30.
 • Streng og effektiv dekorasjon i svart -hvite farger. Lys og mørk dør blander seg og får hverandre til å skille seg ut. Svart blomstermønster påført kanten og innredningen.
 • Marint tema i mykt blått. De matte flisene i den dominerende fargen ble supplert med små mosaikker. Denne innredningen forblir relevant fra år til år..

For tips om hvordan du velger en flis, se videoen nedenfor..