Ikke-vevd vinyltapet: beskrivelse, fordeler og ulemper

Ikke-vevd vinyltapet: beskrivelse, fordeler og ulemper

Produsenter presenterer nå et bredt utvalg av veggbelegg. Vinyltapeter på non-woven-basis vinner stor popularitet, siden de har en rekke viktige kvaliteter og kjennetegnes ved sin allsidighet. Derfor er det viktig å vite hva dette gulvet består av og hvor det er best å lime det..

Hva det er?

Spesifikasjoner

Ikke-vevde vinyltapeter er belegg som er laget uten bruk av stoff og papir. Dette belegget suger ikke opp vann i det hele tatt. Det er derfor når liming av slike tapeter påføres limet ikke på lerretet selv, men på veggene, noe som forenkler arbeidet.

En annen viktig egenskap ved ikke-vevd tapet er dens tetthet..

De er mye tykkere enn papirbaserte tapeter. Det er derfor de er i stand til å skjule grovhet på veggene. Siden ikke-vevd vinyltapet er ganske tett, kan det gjøre overflaten på veggene mer preget..

Mange modeller er tilgjengelige for maling, slik at du kan endre designen. Noen produsenter presenterer modeller hvis kvalitetsegenskaper lar deg endre designet opptil 20 ganger uten å fjerne det forrige lag med maling..

Tapeten består av tre lag. Den første er vinyl. Den tåler våtrengjøring og til og med børsting godt. Utad ligner det noe plast, men i tekstur er det litt mykere. I sin opprinnelige form er det et materiale med en gjennomsiktig tekstur, som lett kan tilpasses endringer i form under produksjonen. Når den påføres på en flat overflate, fester den godt og kan formidle lettelse og tekstur.

Vinyl tapet på en fiberduk, takket være det ytre dekorative laget, kan etterligne stein, tre og tekstil. Det indre laget er en ganske tett forbindelse som lar det tilpasse seg vegger og maskere feil. Det tredje laget er en fiberduk.

Vinyl tapet kan være et lerret for kreativitet. Du kan tegne og male på dem etter din smak. Når du lager, bruker produsenter oftest silketrykk. På grunn av dette overføres strukturen til noen vev. Slike belegg ser presentable ut..

Visninger

Ikke-vevet vinyltapet kan variere avhengig av sammensetningen.

  • Modeller med skummet vinyl. De er merket BB.
  • Bakgrunn flat vinyl. Dette er glatte belegg som er merket med PV.

  • Präget vinyl tapet – dette er modeller med en utpreget tekstur på en ikke -vevd base, som er merket med PB.
  • Strukturell modeller for maling. Merket deres er STR.
  • Mest enkel etter modelldesign.

Alle disse modellene er laget av samme vinyl, men de bruker forskjellige teknologier. Skum vinylmodeller har vanligvis interessante teksturer. De er ikke for tette med små porer som lar veggene “puste”.

Belegget regnes som pustende og er ikke utsatt for muggvekst.

Selv om belegget er porøst, holder den ikke-vevde støtten fuktigheten ute og beskytter belegget, noe som gjør det ideelt for boliger. Dette er et løst tapet som fester godt til veggoverflaten. Profilskum -bakgrunnsbilder er ganske tunge og av høy kvalitet, de brukes ofte til liming i et hjørne..

Det glatte vinyltapetet er helt flatt og er flott for kjøkkenet. Slike ikke-vevde vinylmodeller er tettere og mer vanntette. Samtidig tåler de ytre påvirkning bedre..

Noen produsenter presenterer modeller med en interessant tekstur som formidler murverk eller naturstein. Selv om belegget er glatt, kan det ha en viss lettelse. Oftest kalles glatt vinyl kjøkkenvinyl, siden det er for dette rommet slike veggbelegg er best egnet..

Det er vinyltapeter på en fiberduk, produsert med silketrykk. De har original og luksuriøs innredning. De er opprettet ved hjelp av varmstempelmetoden. Papiret er impregnert med vinyl under høyt trykk, noe som gir lerretet et silkelignende utseende.

Disse tapetene er antistatiske og holdbare, de oppfyller alle kravene til miljøvennlighet og sikkerhet. De kan vaskes. Men kostnaden for slike modeller er ganske høy..

Dimensjoner

Som regel er rullens dimensjoner angitt på pakken. Denne indikatoren er nødvendig for å beregne det nødvendige tapetet for liming. De vanligste er modeller med en bredde på 53 cm og en lengde på 10 m..

Men modeller laget av skummet vinyl presenteres oftest i ruller på 1 m x 10 m eller 106 cm x 250 cm. Som for noen parametere kan tykkelsen på slike modeller også variere. Bakgrunn for maling er oftest meter. Dette er den vanligste versjonen av slike produkter..

Hva er forskjellen fra fiberduk?

Ikke-vevd tapet kan lett skilles fra ikke-vevd vinyltapet. Ikke-vevde modeller er laget av cellulose. Videre fungerer fiberduken i dette tilfellet ikke bare som en base, men representerer også hele belegget som helhet. Det ligner papir i sammensetning, men er mer holdbart..

Men forskjellen mellom modeller på en fiberduk er en mindre mengde fiberduk.

Dette materialet brukes bare som underlag og fungerer ikke som en dekorativ funksjon. I dette tilfellet ser det mer ut som et ganske tykt papir. Vinyl tapet på en ikke-vevd base har en mer interessant design, siden teksturen i vinyl kan varieres. De kan enkelt limes og males selv..

Fordeler og ulemper

Miljøvennlighet

Slike modeller er av høy kvalitet og god sammensetning, så de er helt miljøvennlige. De er ikke helseskadelige i det hele tatt. På grunn av strukturen lar belegget veggene “puste”. Derfor er de akseptable for liming i barnehage eller soverom. Med deres hjelp kan du skape et behagelig og gunstig mikroklima i alle rom..

Hvor lenge tørker de?

Ikke-vevd vinyltapet tar ikke lengre tid å tørke enn andre vanlige tapeter. Ved en normal romtemperatur på 18 til 25 grader og i fravær av trekk tørker belegget helt ut på omtrent to dager, men tidsforskjellen kan variere avhengig av tettheten av strukturen.

Kan jeg male?

Å male tapetet i den nødvendige fargen er en viktig fordel med slike produkter. Du vil kunne endre utformingen av veggene mer enn én gang. Dette er en flott løsning for de som liker å skifte interiør og møbler ofte. Etter å ha endret interiøret og utført reparasjoner, trenger du ikke å bytte veggbekledning. Det vil være nok bare å male dem i en annen farge..

Ikke-vevd vinyltapet har en rekke andre fordeler..

De avvike fra papirfuktighet. I rom med høy luftfuktighet forringes andre belegg, spesielt papir, raskt og mister sitt presentable utseende. I tillegg vil du ikke ha mulighet til å vaske eller rengjøre dem ved forurensning..

Men ikke-vevde modeller kan vaskes enkelt. De er flotte for liming i fuktige områder som kjøkken, bad og til og med kjellere. Slike tapeter kan enkelt vaskes ikke bare med rent vann, men også med bruk av kjemikalier. Du vil kunne fjerne smuss og fett fra veggene og sette dem i orden..

Men når du velger slike bakgrunnsbilder, er det viktig å ta hensyn til merkene, som vanligvis er på emballasjen. Det er en tegning i form av bølger og en beskrivelse av denne egenskapen. Det kan være fra en til tre bølger, og modellene merket i form av tre bølger er de mest motstandsdyktige mot vann, så de kan vaskes.

Det finnes også modeller som er slitesterke, så selv en børste er perfekt for rengjøring..

En stor fordel er holdbarheten til slike bakgrunnsbilder og deres motstand mot mekaniske skader. De etterlater ikke merker på seg selv fra flekker og til og med riper fra dyrklør.

Hvis tunge store møbler i rommet er plassert mot veggene, vil det ikke være spor på tapetet. I slike rom kan du omorganisere møbler når som helst. Det er praktisk talt ingen spor igjen etter fingrene eller til og med føttene, og hvis de blir skitne, kan de lett slettes. Derfor kan slike tapeter limes på gangen..

En stor fordel er et bredt spekter av modeller innen design, farge og tekstur. Du kan til og med hente produkter med en base i form av en silketråd. Dessuten er fargepaletten veldig mangfoldig, modellene presenteres med interessante og uvanlige utskrifter. Derfor er de perfekte for enhver interiørstil..

Spesielt bemerkelsesverdig er teksturerte modeller. De ser veldig fine ut og er flotte for videre maling. Fordelen med ikke-vevd vinyl tapet er at den motstandsdyktig mot direkte UV -stråler. De falmer ikke i det hele tatt, og derfor forblir fargen mettet, selv om veggen med et slikt tapet ligger foran et stort vindu..

En annen fordel er at du enkelt kan lime dem selv. Dette skyldes det faktum at det ikke er nødvendig å påføre lim på selve lerretet, noe som betyr at liming vil ta mindre tid. De er ganske tunge, så de kan enkelt glattes ut over veggen. Men samtidig de feste godt til veggoverflaten og ikke bøye seg.

Det er ganske enkelt å fjerne luftbobler fra under så slitesterkt tapet. Videre er det ganske enkelt å fjerne slike bakgrunnsbilder og skille dem fra veggene med hele lerret..

Et annet pluss – ved liming lar de deg skjule feil på veggenes overflate. For å lime slike bakgrunnsbilder trenger du ikke å gjøre veggene helt jevne og gjøre dem helt glatte. De kan skjule depresjoner, rygger og til og med små sprekker. Mange produsenter garanterer at et slikt tapet vil vare i ca 10 år, belegget er holdbart.

Hver for seg bør det bemerkes god valuta for pengene. De er mye billigere enn for eksempel flytende eller tekstilmodeller, men de er også mer praktiske..

Men det er fortsatt ulemper med slike belegg..

Så noen kjøpere bemerker at etter å ha limt tapet med en ikke-vevd base, forblir en ubehagelig lukt lenge i rommet. Dessuten kan den holde ut i mer enn en måned. Men denne ulempen kan lett elimineres..

Så etter liming må rommet ventileres grundig. Du bør bare kjøpe pålitelige modeller av høy kvalitet fra pålitelige merker. Lukten fra dem forsvinner raskt og forårsaker ikke ulemper..

Hvordan ta vare på?

Tapet i ikke-vevd vinyl er vaskbart. Dette faktum forenkler omsorgen for dem sterkt. Eksponering for vann kan variere, og det er viktig å ta hensyn til emballasjemerking når du velger belegg. Hvis tapetet er porøst, er våtrengjøring akseptabelt, men det er bedre å unngå direkte eksponering for vann. Og hvis tapetet er glatt og tett, så er de supervaskbare, og det er mye lettere å ta vare på dem..

Mange av disse modellene gir mulighet for rengjøring selv med en børste. På emballasjen med tapet er det en tilsvarende betegnelse i form av en pensel. Hvis tapetet har merker i bare en bølge, kan de tørkes med en fille, men først må det klemmes godt.

Men før du går videre til våtrengjøring, må du støve av tapetet. Dette er et viktig vedlikeholdskrav. Det skyldes det faktum at mange modeller har en avlastningsflate, så støv må fjernes med en støvsuger eller tørr klut. Hvis du ignorerer dette kan det føre til støvstriper under våtrengjøring..

Først etter det kan du fortsette til våtrengjøring. Hvis tapetet ikke er for skittent, er en fille fuktet i rent vann egnet for dette, men hvis det er sta flekker på veggen, kan du bruke en mild såpevann eller til og med alkohol. Blekemiddel og løsemidler bør ikke brukes. Prøv også å unngå å bruke produkter med en slipende tekstur. Bruk en myk klut eller en myk svamp når du rengjør.

For å vaske tapetet er det bedre å bevege seg nedenfra og opp, slik at det ikke er merker eller flekker fra vanndråper. Etter rengjøring med alkohol eller såpevann, tørk tapetet igjen med rent vann, og tørk det deretter.

Design og palett

Produsenter presenterer mange modeller som er interessante i design, som kan være glatte eller med en vakker lettelse. Den nye kolleksjonen presenteres hovedsakelig med design i form av plante- eller blomstertrykk. De skildrer grener og stilker av planter, vinstokker, blomster, trær og andre grønne elementer..

Modeller med glitter er ikke aktuelle nå, så det er bare modeller med en matt eller blank finish..

Både europeiske og asiatiske motiver er nå på moten. Produkter med orientalsk design og tilsvarende trykk ser veldig lyse ut. Men den klassiske stripen eller monogrammet er en konstant og alltid relevant klassiker, som også brukes til design av vinylmodeller på fiberduk..

Modeller som tilhører samme fargepalett er på mote, det vil si ikke for lyse og kontrasterende løsninger. Men produsenter presenterer også saftige nyanser av belegg som du kan markere en aksentvegg med eller kombinere.

Produsentoversikt

Kundeanmeldelser viser at ikke-vevde tapetmodeller av høy kvalitet produseres i Tyskland, Italia og Spania. Så, italienske merker Zambaiti, Quarta Parete, Domus Parati, Sirpi, Portofino, Andrea Rossi representerer et bredt utvalg av forskjellige typer slike belegg. Tyske frimerker Paravox, Sahco, Hohenberger, Erfurt, Erismann er kjent for sin høykvalitetsproduksjon og ytre presentasjon.

I Russland produseres modeller på fiberduk av mange selskaper. Spesielt er “slavisk” vinyl tapet på en fiberduk populær. Dette er varme stemplingsmodeller med uvanlige og åpent mønstre og teksturer. Präget “Slavisk tapet” produsert ved hjelp av nye forbedrede teknologier.

Råd

Selv om vinylmodeller på fiberduk ikke viser seg, kan veldig lette og lette belegg vise flekker fra kitt på veggene eller fra gamle belegg. Derfor må veggen rengjøres grundig og klargjøres før liming. Det er best å jevne ut tonen på veggene med monokrom maling, hvit grunning, gips eller kitt. Slik kan du lime glatte lyse monokromatiske vinyltapeter på en fiberduk med høy kvalitet..

Lyse og fargerike tapeter med en strukturert tekstur er lettere å lime, det er praktisk talt ikke nødvendig med forberedende handlinger for dem.

Vakre eksempler i interiøret

I interiøret i moderne leiligheter brukes ofte sonering med tapet. Så for dette brukes modeller med samme tekstur og mønster, men med forskjellige farger. Ved hjelp av lyse vinyltapeter på fiberduken kan du fremheve en av veggene i rommet og dermed diversifisere interiøret..

Blanke belegg ser flotte ut i interiøret, begge modellene med mønster og monokromatiske. I stua anbefaler designere å lime tapeter med abstrakte utskrifter. Men hvis rommet er innredet i en moderne stil, kan du foretrekke modeller med et geometrisk mønster. Og for mer klassisk interiør er modeller med silketrykk og store farger på dem perfekte..

For informasjon om hvordan du limer vinyltapeter på en fiberduk, se følgende video