Hvordan lime tapetet riktig?

Hvordan lime tapetet riktig?

Når de skal utføre renovering av hjemmet, kjøper de fleste tapeter til veggdekorasjon. I dag er de veldig populære blant kjøpere av etterbehandlingsmaterialer, som før, men ikke alle vet hvordan de skal limes på egen hånd..

Det er viktig å vite hvordan du skal designe og kombinere tapeter, samt hvilke regler og metoder som skal brukes i dette tilfellet.

Særegenheter

Tapetsering er en prosess som krever nøye forberedelser. Så, overflatene for liming må være helt flate og glatte. Gamle belegg må kastes helt. I tillegg er det nødvendig å bestemme valget av det mest passende tapetet og velge den høyeste kvaliteten og den vakreste beleggdesignen..

Før liming er det viktig å gjøre noen forberedende arbeider. Så du må slå av strømmen og fjerne alle deksler til brytere og stikkontakter. Når du limer, må du også bli kvitt alle gulvlistene. Dermed kan du lette arbeidet ditt betydelig..

Den enkleste måten er å lime over veggene selv med papir eller ikke-vevd tapet, men det er best å velge modeller av middels tetthet. De vil feste godt til veggene og vil ta mindre tid å lime..

Alle bakgrunnsbilder limes bare på langs, i ingen tilfeller horisontalt. Bakgrunn limes først og fremst på helt frie vegger, og først da blir enkelte stykker kuttet ut og justert for å passe vinduer, dører, gangveier, radiatorer og andre interiørfunksjoner. Når du limer tapet, er det viktig å gjøre alle målinger av rommet, og du må beregne antall tapeter. Hvis du bestemmer deg for å lime farget tapet med tegninger eller kombinere belegg som er forskjellige i utseende, trenger du mye mer materialer..

Aksjen må stå igjen til neste dokking. Hvis du har valgt tapet for maling, kan du male først etter at du har limt dem helt på, og de har allerede tørket helt ut. Noen funksjoner har liming av ferdige tapeter med en spesiell sammensetning-dette er et selvklebende tapet. Så rullene er gjennomvåt i vann, og limet tørker dermed. Etter det limes de på veggene uten bruk av ekstra lim og ruller dem bare over overflaten..

Typer og egenskaper

Før du kjøper tapet for påfølgende veggdekorasjon, må du først velge det fra serien som presenteres. Produsenter tilbyr nå et stort antall forskjellige typer tapeter, som er forskjellige i kvalitetsevne og utseende..

Når du velger, bør du stole på påliteligheten og kvaliteten på materialet, betingelsene for bruk av tapetet, samt på rommet der du planlegger å lime dem.

Papir tapet

Dette er de vanligste og mest kjente bakgrunnsbilder som er populære over hele verden. De er ganske tynne og rimelige. Hvis du kjøper denne typen tapeter, kan du senere erstatte dem med nye papir. Dessuten vil denne prosessen ikke medføre ulemper..

Dyre og holdbare belegg er vanskeligere å fjerne, i tillegg vil en slik endring i interiøret ta flere økonomiske kostnader. Og hvis du bytter ut tapet, vil du bruke veldig lite penger og samtidig endre miljøet. Produsenter presenterer et bredt spekter av farger og mønstre på disse beleggene. Materialet er helt miljøvennlig og forårsaker ikke allergi. I tillegg er slike tapeter svært pustende og lar veggene puste..

Men dette belegget har flere ulemper. Så de mister raskt fargestyrken når de utsettes for direkte sollys, slites raskt ut. Hvis du har små barn eller til og med kjæledyr hjemme, vil de lett fjerne dem. Papirbelegg kan ikke vaskes helt..

I tillegg forverres de fra eksponering for høy luftfuktighet. Dette gjelder først og fremst simplex bakgrunnsbilder. Dette er de tynneste enkeltlagsmodellene og regnes som den billigste av alle alternativer..

Dobbelt lag eller dupleks tapet

De presenteres i form av hovedgrunnlaget, som fester dem godt til veggen og det øverste dekorative laget. På grunn av tilstedeværelsen av basen er det ytre laget ikke impregnert med lim, og flekker og striper forblir ikke på det. I tillegg viser slike modeller seg ikke gjennom i det hele tatt..

Mange modeller har pregede mønstre eller preging. De er tykkere og mer pålitelige, men også ganske rimelige. De er lettere å lime enn vanlig papir.

De glir ikke av veggen etter å ha blitt impregnert med lim og fester seg godt til overflaten. Slike tapeter presenteres også i form av vanlige, glatte belegg, som innebærer å lime veggene og deres påfølgende maling. Den store fordelen med denne typen tapeter er muligheten til å endre farger flere ganger. Det er også malerbare teksturerte bakgrunnsbilder med en utpreget lettelse..

Vinyl bakgrunnsbilder

De har papir i form av en base, samt fiberduk. Men den store forskjellen fra klassiske tapeter er at overflaten er behandlet med polyvinylklorid. De kan også ha tredimensjonale mønstre, eller de kan være glatte..

Denne typen belegg har høyere kvalitetsegenskaper..

Så de forsvinner ikke fra eksponering for direkte sollys og tåler høy luftfuktighet. Derfor limes de selv på badet og på kjøkkenet. Men et slikt tapet lar ikke luft passere godt, så veggene puster ikke, og i slike rom er det nødvendig å systematisk ventilere. Men nå presenterer produsentene noen modeller som har en porøs struktur. Takket være dette puster belegget og skaper et behagelig mikroklima i rommet..

Vinyl tapet er et ganske dyrt belegg. De tjener i veldig lang tid, opptil 10 år. Så produsenter presenterer forskjellige modeller av vinyltapeter, blant dem modeller med et hardt vinylbelegg er veldig populære. De tåler til og med mange ytre påvirkninger av mekanisk art..

En annen modell er glatt vinyltapet, som ikke har et hardt gulv og derfor er mer sårbart for ytre påvirkninger. Silketrykk er en populær vinyl tapet modell som ser veldig presentabel ut. Slike produkter produseres ved hjelp av varmstemplingsteknologi, så følelsen skapes at tapetet er laget av naturlige silketråder..

Skummet vinyltapet er det mest pålitelige produktet som har en tett preget struktur. De er veldig holdbare og av høy kvalitet. Ethvert vinyltapet er ganske lunefullt å limes, siden det er tungt. På emballasjen angir produsentene alltid hvilken sammensetning som er nødvendig for å lime dem godt..

Tapet i fiberduk

Denne typen tapeter er veldig populær fordi den har en komposisjon av høy kvalitet. De er laget av cellulose. Selve belegget inkluderer to lag – fiberduk og polymer.

De er mer holdbare enn vanlig papir og til og med med tosidig tapet. I tillegg kan de brukes til å skjule veggfeil som sprekker eller uregelmessigheter..

Slike bakgrunnsbilder er mye lettere å lime, for hvis du bruker riktig teknologi, dannes det ikke bobler under dem, og belegget endrer ikke utseendet. De er lettere å forankre enn andre modeller. De kan flyttes når de limes. I tillegg kan du velge absolutt hvilken som helst tekstur..

Slike produkter er egnet for festing til gips, inkludert “Rotband”, sement, plate, trevegger.

I tillegg påføres det ikke lim på overflaten av lerretet ved liming. Lerretene brukes til å dekke veggen med påført lim. Slike bakgrunnsbilder kan også enkelt belegges med olje eller akrylmaling, hvis du velger det mest nøytrale alternativet. Eksperter mener at det er det ikke-vevde tapetet som er lettest å plukke opp og lime, så de blir ofte kjøpt for selvdekorasjon av rommet..

Tapet i tekstil eller stoff

Dette alternativet er basert på tekstiler og papir. Den består av flere lag. Tekstilmaterialer påføres basen. Det kan være lin, bomull eller syntetisk materiale..

Avhengig av kvaliteten på tekstilmaterialet, varierer kostnaden for dette veggdekket. De gjør en utmerket jobb med sin dekorative funksjon. I tillegg har beleggene egenskapene lydisolasjon og varmeisolasjon, så de er perfekte for liming i alle rom..

Men disse beleggene er ganske vanskelige å påføre på veggen alene, ikke alle vil kunne lime det. I tillegg er det ganske vanskelig å ta vare på dem, hvis de blir skitne, vil det være problematisk å vaske flekkene. De tåler ikke våtrengjøring..

Tapet i stoff gir komfort og komfort i rommet. Dette gjelder spesielt for modeller laget av silke, jute tekstiler, filt og velour. Slike tapeter kan vedlikeholdes med en støvsuger slik at det ikke blir igjen støv mellom stoffets fibre..

Glassfiber

Dette er ganske pålitelige og uvanlige bakgrunnsbilder, som er laget med glassgjenger, som deretter impregneres med en spesiell væske. På grunn av dette har veggbekledningene brannslokkingskvaliteter. I tillegg er de motstandsdyktige mot enhver, til og med mekanisk skade. Dette er de mest holdbare og pålitelige bakgrunnsbilder som kan vare mer enn 25 år..

De er enkle å ta vare på og tiltrekker seg ikke støv i det hele tatt. Belegget er naturlig og helt trygt for menneskers helse, siden den vevde basen er pustende. De ser veldig presentable ut, men prislappen for dem er helt klart for høy..

Det flytende tapetet

Dette er en ny type tapet som ikke fester seg, den påføres som gips. De selges i pulverform og fortynnes deretter. Denne løsningen er pent fordelt over veggen. Når det er tørt, ser det ut som et vanlig klassisk tapet..

Produsenter presenterer også vaskbare bakgrunnsbilder som tåler våtrengjøring..

Dette er nye generasjons modeller som er perfekte for liming på kjøkkenet. Bambus bakgrunnsbilder er også populære nå. Dette er et ganske tett miljøvennlig belegg som ser naturlig og naturlig ut. Men slike produkter er ganske vanskelige å lime..

Produsenter representerer mange andre typer tapeter: kork, håndflate, kvarts, metallisert. Men å lime dem på egen hånd er ganske vanskelig, ikke alle kan takle en slik jobb. Etter innredningstypen er det klassisk vanlig tapet med glatt overflate eller belegg med relieff. Hot-stempling belegg er populære..

Når det gjelder de slanke alternativene, er belegg som glassfiber eller fototapet ganske populære. De brukes til å lime den ene veggen. Deres hovedfunksjon er å skape vekt og tiltrekke oppmerksomhet. Slike lerreter er hele kunstverk i form av malerier eller abstrakte komposisjoner..

Instrumenter

Når du skal tapetsere, trenger du noen verktøy:

 • For å jevne ut veggene før tapet limes, vil det være nødvendig å bruke et målebånd, et lasernivå, en langhåret rulle, en glattebørste, en slikkepott med en myk kant, en konstruksjonskniv, en smal metallspatel , en svamp, en beholder for lim, en blyant og selvfølgelig en stige.
 • For videre arbeid trenger du en spesiell dyse – en mikser, slik at du kan elte kittet. Blanderen er satt inn i en elektrisk drill, så dette verktøyet er også nødvendig.

 • Det er bedre å ha flere spatler i settet, som er forskjellige i tykkelse og form. Så det mest nødvendige er rette, jevne produkter med en bredde på 5 til 50 cm. Du trenger også en klassisk hjørnespatel for å kunne vise de ytre og indre hjørnene. På en annen måte kalles det en profilspatel..
 • For å slipe veggen for å glatte overflatene før liming, trenger du et rivjern. Det kan være et slipende nett eller en klut. I noen tilfeller bruker de til og med naturlig skinn..

 • Når du limer, vil du definitivt ty til å bruke et bygningsnivå. Det er nyttig når du utjevner vegger for å kontrollere deres ideelle vertikalitet og glatte overflater..
 • Rullen er nødvendig, slik at du kan legge en grunning eller kitt på veggene.

Det fremskynder prosessen med å påføre disse materialene betydelig..

 • I tillegg til beholderen der du vil blande løsningen og limet, trenger du en bøtte eller en bolle med vann. I den vil du suge verktøyene i prosessen, slik at du senere enkelt kan vaske av bygningsmaterialer fra dem..
 • For å jevne ut veggene trenger du to typer kitt: den første vil fungere som en base, og den andre vil fungere som en finish. Arbeidet ditt vil bli tilrettelagt av en ferdig kittsammensetning. Den kan kjøpes i hvilken som helst jernvarehandel, for ikke å forberede den selv.
 • I tillegg trenger du definitivt en primer. Med sin hjelp kan du bli kvitt skadelige mikrober. For dette er det bedre å bruke formuleringer med spesielle tilsetningsstoffer mot mugg..

Overflate forberedelser

Etter at du har valgt tapet og forberedt alle verktøyene, må du bestemme mengden av dette belegget. Når du kjøper tapet som du trenger for å lime inn ett rom, er det viktig å velge helt identiske belegg. Du må være oppmerksom på deres SKU og utgivelsesbatch. Dermed vil alle ruller ha samme nyanse og ensartede farge..

Prøv å kjøpe tapet med en margin, slik at de er nok til at du kan lime over alle veggene helt. Det er bedre at alle vertikale deler av veggene kan dekkes med hele ark. Dermed vil skjøtene mellom arkene bare være brede. Horisontale ledd er uakseptable og ser ustabile ut.

Forberedende arbeid:

 • Før du limer tapetet på nytt, er det nødvendig å ta ut alle møblene og helst demontere splittsystemet. Du må også fjerne de gamle beleggene helt og begynne å pusse veggene. Mange bruker såpevann for effektivt å fjerne gamle belegg. Den lar deg myke den og fjerne den raskt. Tapetlim eller PVA kan legges til såpeløsningen. Det vil oppløse det gamle belegget raskere..
 • Men hvis du tidligere har limt fuktresistent eller vaskbart tapet, må du først klippe dem, deretter lage hakk, og bare deretter bruke såpevann. Etter at du har fuktet overflatene med det gamle belegget med denne sammensetningen, må du la det trekke slik at tapetet svulmer opp og etter en stund kan du enkelt demontere dem..

 • Tapetet fjernes etter et par timer med en slikkepott. Men selv på denne måten kan ikke det gamle dekselet fjernes helt. Denne prosedyren må kanskje utføres flere ganger..

Det er også en spesiell løsning som lar deg myke det gamle belegget og raskt fjerne det for å bytte det til et nytt..

 • Å fjerne emalje eller gammel maling er mye vanskeligere. Hvis malingslaget er tynt, kan det skrelles av med en slikkepott, men når malingen er tykk og gammel, er det nødvendig å banke på overflaten med en luke og rengjøre veggene med en flat kutter.
 • Noen forbereder veggene ved å fjerne kalkmaling fra dem. Det må vaskes av med varmt såpevann og deretter fjernes med en slikkepott. Hvis kalkingen er veldig tynn, kan den lett vaskes av med varmt vann og en klut..

 • Etter å ha fjernet det gamle belegget og bestemt meg for tapetmengde for liming, er det nødvendig å forberede veggenes overflate på en kompetent måte for ytterligere reparasjoner. På dette stadiet kan isolasjon utføres ved hjelp av penoplex eller skum. Alle feil må skjules på forhånd. På denne måten kan du unngå å fokusere på dem. Tross alt er ikke alle veggbekledning i stand til å lukke feilene på veggoverflatene..
 • Noen bakgrunnsbilder, selv de dyreste, for eksempel tekstiler, kan understreke ufullkommenhetene i veggene, så overflaten må forberedes mest nøye. Hvis du forbereder veggene dårlig, vil det være ganske vanskelig for deg å kombinere nærliggende lerreter, skjøtelinjene vil være ujevne, og hjørnene på slutten og begynnelsen av veggen vil være buede. Bakgrunnen vil rynke og til og med rive.

 • På uregelmessigheter og defekter i veggene dannes det ofte bobler fra tapetet, som deretter fører til avskalling av det limte belegget og skader på hele reparasjonen av veggene som helhet. Derfor er det viktig å starte overflaten på veggene først..
 • Hvis materialet som veggen er laget av er porøst, vil det være svært utsatt for fuktighet. Dette betyr at tapetet ikke vil holde et år uten foreløpig etterbehandling. De vil skrelle av og forverres raskt. Grunning anbefales å lages, uavhengig av hvilket materiale veggene er laget av..

 • Etter at veggene er fullstendig rengjort, må du justere dem. I noen tilfeller begynner gamle vegger å smuldre og smuldre. Hvis du står overfor dette problemet, anbefaler produsentene å bruke en limingsprimer..
 • Hvis det finnes fremspring på veggen, må de først slås ned. Sprekker repareres med en spesiell forbindelse. Men samtidig er det bedre å først utvide sprekkene, deretter utdype og først stenge.

Dermed vil du fylle hver sprekk så mye som mulig med en reparasjonsmasse og kompetent reparere overflaten på veggene..

 • Utvidede sprekker må renses for støv og gammelt gips. Dette kan gjøres med en fuktig svamp. Den utvidede sprekken må være fullstendig grunnet. Det er viktig å behandle hele den indre delen av en slik defekt nøye, og deretter utsiden. Etter det må primeren tørkes godt..
 • Deretter bør du bruke det første laget med kitt – start, som vil fungere som en base. Det må påføres stedene der sprekkene ble dekket. Etter at alle de resulterende lappene er helt tørre, må du rengjøre veggene med et rivjern for å jevne ut overflatene.

 • Ting er litt mer komplisert med noen belegg, som for eksempel inkluderer gips. Leddene på arkene må limes med et spesielt nett, som er dekket ovenfra med et tykt nivå av kitt. Etter at dette laget er tørket, må du behandle veggene med en antiseptisk primer. Denne spesielle sammensetningen forbedrer vedheftet av etterbehandlingsmaterialer og veggflater. I tillegg vil det forlenge tapetets levetid..
 • Grunnbetongkontakten påføres med en rulle, men det er ganske vanskelig for dem å behandle hjørnene, du må suge dem så mye som mulig, siden det er her mugg kommer inn først. Hvis du ikke når hjørnene, er det bedre å behandle disse områdene med en børste. Primeren må tørke litt. Men hvis belegget tørker veldig raskt, må du påføre minst to lag med denne løsningen..

 • Etter det er det nødvendig å lage en kitt eller bruke en ferdig, ferdig kjøpt komposisjon. Det første forberedelseslaget vil være et start- eller utjevningslag. Den kan bæres på nesten hvilken som helst overflate, inkludert betong, pussede vegger, paneler, OSB, kryssfiner, gipsplater, fiberplater, laminerte sponplater, OSB -plater. Startstrøk må påføres veggene med den bredeste muren. Det må legges på en bestemt måte..

Så tykkelsen på det påførte laget bør være omtrent 3 mm, noen steder enda tykkere, men hele veggen skal danne et enkelt flatt plan. Du må bevege deg fra hjørnet av rommet med jevne og jevne bevegelser.

Det er bedre å holde spatelen i en vinkel på 45 °, siden den ikke vil vise spor fra den på veggene.

Etter at løsningen er påført alle veggene, må du belyse overflaten ved hjelp av pærer og nøye undersøke den: om veggens feil vil kaste en skygge. Hvis veggene er jevne, trenger du ikke ytterligere utjevning, men hvis det oppdages uregelmessigheter, må du nøye utjevne dem med en slikkepott til løsningen ikke er helt tørket.

 • Etter at du har påført kittet, må du tørke av denne overflaten. Du kan gjøre dette med egne hender ved hjelp av hardt sandpapir eller et rivjern, eller ved hjelp av spesiell elektrisk sliping..
 • Etter det er det nødvendig å påføre et andre lag med kitt. Han må fullstendig skjule alle uregelmessigheter i veggen. Topplaget er vanligvis mye tynnere enn grunnlaget. Etter påføring er det viktig å finne ut om det er uregelmessigheter, igjen ved hjelp av lys..
 • Etterbehandlingsmassen påføres i to lag, men hver av dem må tørke ut. I tillegg må begge ytterste lag gå gjennom en fugemasse av høy kvalitet, og det siste er det mest skånsomme. For henne er det bedre å bruke naturlig skinn. Etter at du har dekket veggene helt med kitt og latt det tørke, må du påføre en grunning. Først etter det vil det være mulig å gå videre til tapetsering..

Teknologi

Å lime vegger med egne hender er en ganske enkel jobb, hvis du velger riktig belegg for dette. Med deres hjelp kan du enkelt og uten problemer uavhengig lime tapetet jevnt uten påfølgende kryssfiner. Ikke-profesjonelle må følge en bestemt teknologi som gjør at du raskt kan feste belegget på veggene. Først må du velge et mønster for liming av tapeter. Lerretene bør fordeles over alle vegger på en slik måte at skjøtene er så usynlige som mulig..

Grunnleggende regler og anbefalinger:

 • Når du limer tapeter, må du bevege deg fra vinduet, som ligger overfor inngangen til rommet, vekselvis i forskjellige retninger mot døren. Således, hvis du limer tapetet med en overlapping, vil skyggen fra arkene være usynlig..

 • Men hvis du limer tapetet ende-til-ende, slik det oftest gjøres nylig, kan du følge en annen teknologi. Dette alternativet innebærer å lime inn tapet fra hjørnet som du ser først når du kommer inn i rommet. Fra den i forskjellige retninger må du flytte vekselvis opp til døren.

Vegger må limes vertikalt med hele lerret uten horisontale skjøter, bare hvis dette ikke er en spesiell kombinasjonsmetode.

 • Hvis en meter lang tapet falt på hjørnet av rommet, er det nødvendig å kutte dem på dette stedet slik at det ikke er bøyninger. På grunn av dem kan tapetet raskt skrelle av og begynne å boble. Hvis du kommer over et ganske gammelt tapet med en kant, må du først kutte det nøyaktig, men nå er slike modeller sjeldne. Derfor trenger du bare å kutte arkene. Du må kjenne takhøyden for å måle riktig mengde materiale.

 • Den avskårne delen av tapetet skal være omtrent 5-7 cm lengre enn høyden fra gulv til tak. Denne kvoten må deles i to og la en del være øverst og en del nederst. Det er viktig å markere en linje i midten vinkelrett på kanten slik at du kan klippe tapetet rett. For dette er det bedre å bruke hjørnet eller bøyemetoden til tapetet. Du må kutte av tapetet med en veldig skarp kniv eller saks, dette må gjøres jevnt og jevnt.
 • Etter at du har kuttet rullen i biter, må de stables oppå hverandre i rekkefølgen du vil legge dem på veggene. Det er bedre å kutte tapetet på hver vegg en etter en, ettersom det er limt, og ikke på hele rommet samtidig. For trange områder i rommet der det er dører, må vinduene kuttes senere. Etter at alle de glatte veggene er limt inn, kan du gå videre til detaljert etterbehandling av disse periodiske delene av veggene..

 • Etter at du har kuttet tapetet, må du forberede limet. For å gjøre dette må du følge instruksjonene som er angitt på esken med komposisjonen. Mange limblandinger fortynnes i vann i proporsjonene angitt på pakningen. Vann må omrøres regelmessig under sovningen slik at det ikke dannes klumper..
 • Sørg for at det ikke er trekk i rommet før tapetet limes, ellers vil beleggene bevege seg bort fra veggene på grunn av at tapetet har tørket ujevnt. Etter det må du tegne en vertikal linje på veggen, som vil hjelpe til med å justere kantene på tapetet fra hjørnet. For dette er det bedre å bruke et lasernivå..

Du må markere to punkter og koble dem til en linjal. Men linjen må gjøres tynn og knapt merkbar, slik at blyanten ikke danner striper når den blir våt på veggen..

 • På hver bestemt type tapet er det angitt hva limet skal påføres: på lerretet selv eller på veggen. Oftest påføres lim bare på tapet, men ikke-vevet vinyltapet limes på vegger som allerede er dekket med lim..

Men mange håndverkere påpeker at det er bedre å påføre lim både på tapet og på veggen..

Du vil bruke mer lim, men belegget vil fikse bedre og mer pålitelig. I tillegg vil det være lettere for deg å justere arkene, ettersom tapetet blir fint, men ikke for brått til å gli på veggen..

 • Tapetduker må legges ut på en flat, glatt og ren overflate med innsiden opp. Du må påføre lim på den med en rulle, uten å gå glipp av en millimeter. Etter det må den ene kanten av lerretet være litt bøyd mot midten og smøre den andre kanten, som også skal være bøyd mot midten. I dette skjemaet må tapetet stå igjen for impregnering..
 • I noen tilfeller må du vente fra 5 til 10 minutter, i løpet av denne tiden kan du i tillegg påføre lim på veggen. Til dette kan du bruke både en børste og en rulle. Etter det kan du brette ut tapetet og lime lerretet på veggen. Det må påføres strengt i henhold til merkene, slik at leddene blir så jevne som mulig. Du må bruke tapet fra topp til bunn. Tilskuddet må være nivå.

 • Det viktigste i dette tilfellet er å sette riktig retning for tapetet. Det er bedre å ikke åpne den nedre kanten av tapetet først, siden dekket raskt kan feste seg til veggen, når det brettes, vil det bare henge ned. Etter at du har limt toppen og midten av tapetet, kan du brette ut bunnen og lime.
 • Etter at du har festet hele lerretet, må du glatte det fra midten til alle kantene, og deretter fra topp til bunn. Hvis du bare glattet tapetet, har du fortsatt muligheten til å sjekke hvor jevnt lerretet ligger i forhold til linjen du tidligere skisserte. Hvis avvik er merkbare, må du utjevne bakgrunnen litt ved å skyve dem forsiktig.
 • Etter det kan du gjøre den endelige fikseringen av tapetlerretet. Deretter må du feste tapetet på veggen så tett som mulig. For å gjøre dette kan du bruke en spesiell plastspatel eller tapetbørste, samt en trykkrulle. I dette tilfellet må du flytte fra topp til bunn, det såkalte sildbeinet.

Denne bevegelsesteknologien innebærer utjevning fra midten av lerretet til siden og litt opp, vekselvis til høyre og venstre. Dette vil fjerne overflødig lim og luftbobler fra under overflaten av tapetet..

Men du må bevege deg veldig forsiktig for ikke å skade tapetets overflate, spesielt hvis de er preget eller har en vakker tekstur. Hvis det etter det er limrester, må du fjerne dem med en spesiell svamp som tidligere var fuktet med vann. Denne varen bør alltid holdes i nærheten..

Hvis du ikke fjerner overflødig gammelt lim, blir overflaten ikke jevn..

 • Når justeringen er fullført, kan du trimme øvre og nedre kant. Det er bedre å gjøre dette etter at du har limt inn alle tapetene eller etter hvert lerret etter tur. Noen anbefaler sluttstryking på overflaten av tapetet med en bred gummirulle. Dermed blir belegget veldig jevnt og festes godt på veggen..

 • Etter det er det nødvendig å forberede følgende lerret med tapet og begynne å lime over veggene ved hjelp av samme teknologi. I dette tilfellet må du starte fra den allerede jevnt plasserte kanten av det forrige tapetlerretet. Den må plasseres så nær rumpeleddet som mulig til det første tapetlerretet. I dette tilfellet er det viktig å kombinere mønsteret hvis belegget har mønstre..
 • Det er viktig at det ikke er hull mellom lerretene. Det er bedre å belegge lerretene i leddene med lim med en tynn børste, og deretter rulle dette stedet med en smal rulle. Den riktige limteknologien forutsetter etter hver tredje tapetduk å kontrollere den ideelle vertikaliteten ved hjelp av en lodd.

 • Etter at du har limt hele veggen og når hjørnet, må du dele hjørnetapetarket i 2 deler. Videre må du måle avstanden fra det forrige lerretet til hjørnelinjen og legge til omtrent en centimeter til den målte bredden. Etter hvert hjørne er det nødvendig å måle igjen en perfekt flat vertikal linje slik at du kan skyve av fra den når du limer de neste lerretene.
 • I hjørnene er det bedre å gjøre en liten overlapping slik at lerretene passer best mulig til hverandre. I de ytre hjørnene er det bedre å legge igjen en margin på ca 2 cm. På denne måten blir hjørnet dekorert mer pent. Etter at du har limt alle de solide veggene, må du gå til den fragmentariske tapetseringen. Hvor dørene og vinduene er plassert, må du begynne å lime ovenfra og ned, forhåndsvelge størrelsen på fragmentene og kutte dem ut av lerretene.

 • Etter liming av tapetet er det nødvendig å la belegget tørke. Noen tapetalternativer krever en annen limingsteknologi. Så, tapet av glass limes litt annerledes. Det påføres ikke lim på dem. De må håndtere alle veggene godt.

I dette tilfellet må du velge en klebemiddelsammensetning som er designet for tungt tapet. Glassfiber har en viktig egenskap: utsiden i ruller er gjemt inne, så det er litt lettere å lime dem.

Men slike tapeter tørker mye lenger, for dette må du vente en dag.

Enhver limteknologi krever bruk av noen anbefalinger. Så du må observere temperaturregimet: rommet skal ikke være varmere enn 25 grader. Det er bedre hvis solstrålene ikke kommer inn i rommet når du tapetserer. Utkast er også uakseptabelt, tapetet må tørke jevnt.

Jobber med en tegning

Bakgrunn med mønster er et veldig elegant deksel, som brukes enda oftere enn vanlige modeller. Bakgrunn i blomster, under fliser, under dekorativ stein eller med abstrakte mønstre er populært. Men de er alle limt med passform og mønstermatching. Tapetet må kuttes med en liten mengde, og den andre rullen må justeres til den første, med utgangspunkt i mønsteret på den på en slik måte at skjøten er helt lukket og ingen sømmer er synlige.

Fra hver rull er det nødvendig å velge et mønster som vil være så likt som mulig til ornamentet til nabostripen, slik at sammenføyningen er riktig. Men dette vil bruke mye tapet, så du kan bruke en annen tilpasningsmetode..

Ta to ruller med tapet. Fra toppen av den første må du kutte av ca 40 cm. Deretter må du ta en ny rulle, koble den helt av og kutte omtrent 40 cm fra den motsatte enden. Denne teknologien skyldes at når du kutter tapetmaskiner i fabrikker etterlater det en liten margin, som vi dermed vil fjerne når vi skjærer. Dette gjør passformen mye lettere..

Hver rulle kuttes en om gangen, og mønsteret vil passe enkelt sammen. Dette er en veldig enkel og økonomisk måte, enhver person kan takle slik liming og forankring, selv om han opptrer alene, uten hjelp utenfra. Det vanskeligste å jobbe med et mønster er når man limer inn hjørnene på rommene..

Det er nødvendig å overlappe hverandre, og du må velge tapetet ikke til kanten av den første rullen, men til delen som skal plasseres rett i hjørnet. Den enkleste måten er å lime meterlange tapeter med et mønster, siden sammenføyningen ikke vil være så vanskelig. Det er best å legge til tapet før du limer og legger det på gulvet i ønsket rekkefølge, slik at du bare kan lime dem ved siden av hverandre..

I seg selv er teknologien for å lime inn tapeter med et mønster ikke så komplisert, så det er bare viktig å forankre dem riktig slik at mønsteret ikke kommer på avveie, og veggene ser mer elegante og presentable ut..

Rom dekorasjon alternativer

Ulike rom må innredes på forskjellige måter. Det er spesielt vanskelig å påføre liming når et innebygd skap eller kjøkkenenhet allerede er installert. Det er også ganske vanskelig å lime tapeter i området rundt døråpningen, spesielt hvis du må dekorere en bue med den. I tillegg stilles visse krav til tapeter i forskjellige rom:

 • Til stua det er bedre å kjøpe bare elegante bakgrunnsbilder av høy kvalitet. Det er bedre hvis dette er belegg med vakre mønstre. I dette tilfellet er den horisontale kombinasjonen perfekt, siden dette alternativet ser veldig edelt ut. I stua limes veggmalerier ofte, som er plassert på en av veggene. I dette tilfellet er det bedre å velge bildet, avhengig av interiøret..

De mest populære er landskapstapeter. Men i moderne stiler bruker de tapet med bilder av store byer-megalopoliser og deres attraksjoner..

Nøytral tapet med monogram er også ofte limt på stua. Det er lettere å legge dem til, siden mønsteret stadig gjentas. Dessuten ser det mer interessant ut. I stuen limes også tapet med vertikale striper ofte eller den vertikale kombinasjonsmetoden brukes, da dette gjør at takene kan heves, noe som gjør stuen mer romslig og pompøs..

 • Angående soverom, da er det i dette tilfellet bedre å bruke tapet av høyeste kvalitet og naturlig pustende. I tillegg bør de ha en ikke altfor prangende design. For soverommet kjøpes vanlige papirbakgrunner oftest. Men siden de forsvinner raskt, må du prøve å velge et belegg med et mindre fengende og kjedelig mønster. Ellers må du konstant gardinere vinduene med blendingsgardiner..

 • På barnerommet liming av tapeter med spesielle uvanlige mønstre. Det kan være bakgrunnsbilde med bilder av tegneseriefigurer eller dyr, fugler, biler. Til barnerommet kjøpes ofte papir eller vinyltapeter, siden de er naturlige og allergivennlige. Papirbakgrunner er ideelle for et barnerom fordi barn ofte maler veggene. Dermed vil du ikke være lei deg for å erstatte gamle belegg med nye..

 • Til veggdekorasjon på kontoret bruk tapet med et stort mønster. Det er bedre hvis de er så nøytrale og rolige i designet som mulig..

Men hvis kontoret har et lite område, må du kjøpe belegg med et lite mønster..

 • For kjøkken det er bedre å kjøpe vaskbart tapet, siden du kan tørke av smuss fra det, inkludert fettflekker. Men tapet av stoff er helt uegnet for dette rommet, som papir. Dette skyldes det faktum at det er nesten umulig å fjerne flekker fra dem, de blir raskt skitne og mister sin opprinnelige glans. Du kan lime vanlig papir tapet på balkongen, men hvis det ikke er isolert, er det bedre å kjøpe ikke-vevde eller vinylmaterialer.

 • Til bad og toalett det er bedre å velge vaskbart tapet eller et trekk som er motstandsdyktig mot fuktighet. Dermed vil det ikke dannes sopp der, og du kan ikke bekymre deg for integriteten til veggene dine..

I noen rom kan det være vanskelig å lime inn tapeter på grunn av at det allerede er et strekkloft i dem. I utgangspunktet er det nødvendig å forberede det på en slik måte at det kan limes. Først må du fjerne den dekorative innsatsen, som ligger i krysset mellom taket og veggen..

Etter det må du lime alle kantene på strekkloftet rundt omkretsen med maskeringstape. Dette vil beskytte det allerede installerte strekkloftet mot limflekker. Etter det kan du fortsette å lime tapeter ved hjelp av standardteknologi. Når alle arkene er limt, må du installere en slikkepott på kanten av tapetet og kutte av overflødig del av tapetet. Deretter bør du fjerne maskeringstapen og installere det dekorative innsatsen tilbake på krysset mellom vegger og tapet..

Se den følgende videoen for hemmelighetene til tapetsering nær et strekkloft..

Kombinasjonsregler

Når de kombinerer tapet, foretrekker mange den horisontale metoden, dette er det mest populære alternativet. Det er en såkalt baseboard av tapet, men den er ganske bred. Vanligvis blir det mørkere enn den lyse øvre delen, og størrelsen på tapetet er valgt horisontalt fra et forhold på en til to. Toppen er alltid dobbelt så stor som bunnen.

På samme tid kan du kombinere ikke bare tapet, men også dette materialet med et annet; når du dekorerer vegger, brukes forskjellige metoder og alternativer. Men dette alternativet har en viktig egenskap: det lar deg gjøre taket i gangen høyere.

Eiere av lokaler med stor takhøyde har råd til en annen type horisontal kombinasjon:

 • En smal topp kan lages langs taket, men ved liming er det viktig å justere topplisten parallelt med gulvet slik at utformingen av rommet ser veldig harmonisk ut. Denne limingsmetoden er perfekt for å dekorere haller, spisestuer med stor takhøyde. Med deres hjelp kan du senke taket litt og understreke dem..

Når du kombinerer horisontalt, kan du bruke to kontrastfarger eller en som er relatert til et mørkt fargevalg, og den andre til en lys..

 • Et annet alternativ er å kombinere tapet med samme tekstur, men med et annet mønster, og bakgrunnsfargen må være den samme. En god kombinasjon er å kombinere tapet med to forskjellige fargevalg, men med samme generelle tekstur. Ser stilig og vertikal kombinasjon ut.

Det er en veksling av forskjellige tapetduker i farge og design. Videre kan du på denne måten ordne både tilstøtende vegger og en. Lerretene bør kombineres en til en eller to til to. Det er bedre hvis beleggene du velger ikke kontrasterer for mye med hverandre. Prøv å velge et alternativ med vanlig tapet med fargede som har et slags mønster eller ornament..

 • Men hvis du vil dekorere en leilighet eller et hus på en mer stilig og fasjonabel måte, kan du ty til en vertikal kombinasjon av tapet som kontrasterer i farger. Så en kombinasjon av brede røde og hvite striper er populær. Hvis du valgte metoden for kontrastkombinasjoner, bør lerretene være bredere, og hvis du valgte en vertikal kombinasjon av lyse og lignende bakgrunnsbilder, kan stripene være smalere..
 • En annen måte å kombinere er å markere aksentveggen. Du kan markere det med fototapet eller lyse dekorative belegg. Men på denne måten kan du lime over bare én vegg, helst den korteste. Samtidig må du lime vanlig tapet på andre vegger..

 • Å kombinere med tak er en annen interessant måte. Dermed passer det ene veggdekket helt i taket, mens andre vegger og gulv kjennetegnes med forskjellige farger på beleggene. Dermed lager du en fasjonabel og uvanlig aksent. Så du kan dekorere taket på loftet på en interessant måte. Det vil bli en slående fortsettelse av veggen og fordelen med et slikt leilighetsoppsett..

 • Du kan også kombinere tapet ved hjelp av lappemetoden. Dette er en annen interessant metode som innebærer liming av små flekker tapet. Dessuten er det bedre å lime dem rygg mot rygg. For å gjøre dette, velg omtrent fem forskjellige ruller med tapet, som varierer i farge og mønster, men har minst en felles tone. De er limt og observerer ethvert tema..

Det er bedre å kutte av tapetstykker på omtrent 50 x 50 cm. Uvanlige tapetkollasjer er laget av dem. I tillegg kan du på denne måten bruke unødvendig rester av tapet fra forrige reparasjon og spare på å kjøpe en ny rulle..

En slik aksentvegg vil se lys ut, det er bedre å bare arrangere en overflate på denne måten, og gjøre resten ren..

 • Kombinasjon med innsatser er en annen ganske populær metode nå, som består i å lime alle vegger i en tone, og deretter lime inn et lite stykke lyst tapet over en vegg. Det er bedre hvis dette stykket har et lyst og uvanlig mønster. Dermed kan tapet til og med erstatte malerier. Disse tapetene er limt inn med spesielle rammer eller gulvlister som lar deg skjule kantene og forhindre at hjørnene bøyes..
 • Kombinasjonen av bakgrunnsbilder kan være mer kompleks og interessant. For å gjøre dette, bruk opprettelsen av silhuetter fra tapet. Oftest er veggene i barnehagen dekorert på denne måten. I utgangspunktet limes grunnleggende tapeter, og deretter blir figurer av dyr, fugler eller noe annet kuttet ut fra andre, lysere. Disse elementene limes over første strøk. Dermed oppnås et vakkert og uvanlig mønster på tapetet..

Dekor

Ved tapetsering bruker de ofte en dekorativ metode som støping. Det er et dekorativt materiale i form av en tredimensjonal stripe som legges over tapetet. Vanligvis er plankens lengde omtrent 2 m, men bredden og utformingen er oftest forskjellig. Lister kan være flate eller voluminøse.

Produsenter presenterer også interessante modeller som har en vakker tekstur og dekorative elementer. De kan være laget av plast, polyuretan og andre materialer. Mer populært er elastiske lister som er enkle å installere. Polarisert er også PVC- eller gipslister, samt fasjonable marmorstrimler. De ser veldig sofistikerte og elegante ut..

Med deres hjelp er vegger dekket med tapet dekorert i rom med interiør i klassisk stil. Listerne er montert på lim langs alle veggene på toppen av tapetet. I tillegg er de ofte brukt til å ramme vinduer og døråpninger for å visuelt utvide dem. For dette brukes klassiske rette strimler oftest..

Tak eller gulvsokkler brukes også til dekorasjon og tapetdekorasjon. Slike produkter er strimler med et halvcirkelformet tverrsnitt. De brukes oftest til å skjule skjøten mellom vegg og tak eller mellom vegg og gulv..

I dag er etterbehandling med baguetter populær. Slike strimler har en interessant og vakker tekstur, de kan dekoreres med dekorative elementer i form av blomster og til og med hele volumetriske bilder..

Det er nå fasjonabelt å lime over veggene med baguetter, spesielt på denne måten dekorerer de ofte dørkanten over tapetet ved inngangen eller kanten på buene.

Dekorasjoner for tapet og vegger ser nå ut som hele komposisjoner. Så planker kan være hele ferdige buer, søyler og stukkelementer. De ser veldig fine og elegante ut..

Viktige nyanser

Du kan lime tapet når som helst på året, men det er noen nyanser:

 • Ikke bruk tapet i et rom som ikke er oppvarmet. Så hvis batteriene i boligkvarteret fungerer sterkt om vinteren når de limes, kan limet raskt tørke ut på dette stedet, og tapetet vil bevege seg bort.

For å unngå dette må du utføre flere handlinger:

 1. Under drift må du fukte en fille i kaldt vann og dekke batteriene med den.
 2. Etter hvert som det tørker, må filten fuktes igjen og plasseres på batteriet på en slik måte at tapetet kan limes. I tillegg, hvor tapetet kommer i kontakt med batteriet, vil det være nødvendig å spraye det med jevne mellomrom, slik at tapetet ikke tørker ut eller deformeres..

 • Det viktigste kravet er innendørs fuktighet. Luftfuktighetsindikatoren bør ikke være mer enn 60%. Hvis dette kravet ikke er oppfylt, vil limet fra fuktighet bli mindre effektivt, og derfor kan lerretene komme av før de tørker. I tillegg kan det dukke opp bobler under. Unngå ventilasjon eller luftstrøm inn i rommet. Hvis luftfuktigheten i rommet stadig endres, vil tapetet tørke ut og feste seg ujevnt.
 • Det er viktig å lukke rommet etter liming og sikre et stabilt fuktighets- og temperaturnivå. Hvis du limer tapet i et boareal, bør temperaturen for forskjellige limtyper være forskjellig. Men den optimale indikatoren er fra pluss 10 til pluss 25 °. Høyere eller lavere temperaturer vil påvirke kvaliteten på limet negativt, og limet vil også bli ineffektivt. Det nødvendige temperaturnivået kan oppnås ved å plassere en varmeapparat i midten av rommet og kontrollere driftsmodusen..

 • Opprettholde temperaturregimet i rommet der du nettopp har limt tapetet, er viktig ikke bare den dagen du limer inn, men også innen 10 dager etter det. Hvis du gir stabil fuktighet og temperatur under liming og en stund etter det, vil belegget være så holdbart som mulig..
 • Under tørking er det bedre å gardinere vinduene hvis direkte sollys kommer inn gjennom dem..

De kan ved sin rettet handling tørke limet bare på bestemte steder, og dermed kan lerretet til og med delvis rynke..

Hvis du tar hensyn til disse nyansene, vil liming ikke skape unødvendige problemer..

Vakre ideer

 • Original veggdekorasjon innendørs med tapet er en veldig populær metode i 2017. Nå velger mange mennesker farger når de limes inn, og spiller på kontrasten til en mørk og lys nyanse. I dette tilfellet er det vanlig å lime over veggen med mørkt tapet, som ligger overfor vinduet. Dette alternativet innebærer samtidig mørkere rommet og litt lysere den mørke veggen. Men hvis du tvert imot vil gjøre rommet lysere, er det bedre å lime lysere tapeter foran vinduet.
 • Nå er det også fasjonabelt å markere en aksentvegg, dekorere den med tapet med et mønster. Så, for eksempel, kan rosa trim fortynnes med en lys lilla aksent. Denne kombinasjonen er perfekt for et barnerom eller til og med et soverom..

 • 3D -bakgrunnsbilder er enda mer fasjonable og moderne. De kan være et dekke med et mønster i tredimensjonalt rom, det vil si det såkalte panoramabakgrunnen. De opptar tre vegger og kan ha et solid mønster. Du kan finne eksempler på belegg i form av hele mytologiske emner eller vakre landskap. I dette tilfellet limes den ene veggen over med et nøytralt belegg.
 • Når du limer, kan du foretrekke LED -tapeter. De har vakker farget bakgrunnsbelysning, lysstyrken og fargen du kan endre med fjernkontrollen. De er perfekte for barnehagen og vil se veldig stilige og allsidige ut..

 • I noen moderne interiører er det vanlig å bruke tapet som etterligner andre overflater. Så for interiør i loftstil brukes materialer med mønster for murverk, belegningsstein eller til og med dekorativ stein..
 • Provence- eller landstil er preget av bruk av bakgrunnsbilder som etterligner stein eller tre. For mer klassisk interiør brukes plank eller lær tapet. Bruken av plantemotiver som trykk på tapet er veldig populær. Dette tapetet kan markere en vegg på soverommet..

 • Store blomster er nå veldig populære. Under dem kan du plukke opp et teppe eller pynteputer og legge dem ut på sengen..

Et slikt ensemble vil se harmonisk og elegant ut..

 • Noen ganger prøver de å velge tapet for gardinene, men samtidig velges gardinene bare for å matche fargen på en aksentvegg, for å understreke bildet eller mønsteret på denne måten og fullføre en slik kombinasjon.

 • Kombinerte bakgrunnsbilder med orientalsk og afrikansk tema er ikke mindre populære i år. Samtidig brukes liming med belegg med etniske motiver, eksotiske trykk og til og med hieroglyfer. De brukes oftest til å dekorere en eller to aksentvegger eller bruke horisontale og vertikale kombinasjoner..
 • I dag er liming av to typer tapeter populært, som legger til på to tilstøtende vegger og samtidig har lignende nyanser. Det viser seg at den ene, lysere veggen jevnt renner inn i en mørkere. Denne gradienten ser fasjonabel og sofistikert ut..