Hvite mursteinfliser i interiørdesign

Kledningsfliser i murstein brukes ofte til innredning av gangen og kjøkkenet. En mer vågal løsning er å bruke dette materialet til å dekorere stuer og dekorere soverom. På grunn av dette materialet kan du lage et stilig interiør på kort tid..

Mursteinfliser til en relativt lav pris ser veldig solide ut.

Oftest brukes flisesteiner med en tradisjonell farge – rød eller hvit, men det er også fliser med andre nyanser.. Denne typen overflatemateriale er lite nyttig i små rom., siden den visuelle oppfatningen av plass er noe innsnevret, bør derfor murstein brukes med en viss forsiktighet. Men med riktig bruk av keramisk kledning som etterligner en murstein, kan du få en slags effekt..

Murstein er et av de mest brukte materialene for dekorasjon, slik popularitet forklares både av slitestyrke, mekanisk styrke og andre driftsparametere for dette materialet, og av rikheten i fargevalget og teksturerte løsninger..

Rimelig pris lar deg bruke murstein ikke bare som bygg og utvendig kledningsmateriale, men også for interiørdekorasjon av interiør.

Den store vekten av naturlige murstein er den eneste ulempen, derfor står den overfor den veggene må ha tilstrekkelig styrke og evne til å tåle en så alvorlig belastning.

Murstein kan brukes, i tillegg til veggdekorasjon, også til gulv.. For å redusere den mekaniske belastningen er det mulig å bruke keramiske veggfliser, stilisert som en murstein.. Utseendet og dekorative egenskapene til slik keramikk kan praktisk talt ikke skilles fra deres naturlige kolleger, men de er mye tynnere, lettere i vekt og har en mer fornuftig pris..

Varianter av fliser "murstein"

Som et overflatemateriale produseres et slikt belegg i flere nyanser. Hvite fliser brukes ofte til å dekorere rom på en klassisk måte, men de kan også brukes til høyteknologisk, moderne eller loft interiørdesign. Country og Provence kan tjene som andre alternativer for stilløsningen på vegginteriøret..

Vendt mot hvite mursteinfliser kan organisk kombineres med andre typer etterbehandling bygningsmaterialer som tapet, stein, foring og med forskjellige typer gips.

I tillegg er hvite mursteinfliser et populært materiale som brukes i landskapsarbeid..

Flisen, som er en etterligning av den klassiske mursteinen, hvis hovedfarge er en rødbrun farge, har også flere nyanser. De er avhengige av leire som brukes til å lage den. Overflaten foret med slikt materiale ser volumetrisk og stilig ut, og gjør det også mulig å fokusere på et bestemt område av rommet. Varme nyanser av røde fliser gir kos og varme til interiøret. For kjøkken og gangen er dette en spesielt populær type etterbehandlingsmateriale..

I likhet med gammelt murverk har flisene en løs overflatestruktur og en rekke teksturer. Denne dekorative keramikken brukes som etterbehandling for peiser og veggbelegg rundt dem..

Glansede mursteinfliser til kjøkken er et relativt nytt etterbehandlingsmateriale som bare begynner å vise seg i dette markedssegmentet. Den blanke overflaten på en slik flis skaper mange uvanlige og stilige nysgjerrige effekter i interiørdesign..

Klinkerkeramikk det kjennetegnes ved et slikt pålitelighetsnivå at det ikke bare brukes til innvendige etterbehandlingsarbeider, men også som et fasademateriale for fasader. Den er laget av bakt leire, gjengir nøyaktig utseendet til naturlig murstein.

Dette belegget er svært motstandsdyktig mot fuktighet, mugg og mekaniske skader. På grunn av den høye ytelsen, klinker er et ideelt materiale for å dekorere gangen og kjøkkenet, hvor ulike typer hendelser oftest oppstår. Vegger med et slikt belegg kan lett tåle tilfeldige slag fra metaldelene til store gjenstander, og kloremerker av kjæledyr vil ikke forbli på overflaten.

Fleksible fliser, stilisert som en murstein, veldig lik tapet og limt med lignende teknologi. En lignende type fliser brukes til å dekorere overflater av en kompleks profil for å skape effekten av murverk; det er problematisk for noen overflater å bli ferdig med andre, ikke så plastmaterialer. Fleksible fliser brukes til å fullføre overflatene til halvsirkelformede buer, søyler, hjørner og lignende..

Ved installasjon er slikt materiale veldig enkelt, vanlig konstruksjonslim brukes til det..

Slike fliser med en behagelig berøringsflate er blant de gode lyd- og varmeisolatorene. Den økologiske renheten til slikt materiale gjør det helt trygt for menneskers helse. Dette materialet produseres ikke bare i form av imitasjon for murverk, men kan også gjenskape skjønnheten i naturstein..

Fleksible paneler i ett stykke er store i sammenligning med klinkerkeramikk, det vil si at de er i stand til å simulere en hel del av området til en murvegg. De er laget av keramiske materialer eller polymersement. Utad, denne typen finish, selv om det er en etterligning av murstein, men ser mindre naturlig ut på grunn av det store antallet gjentagende elementer.

Særegenheter

I tillegg til den lave vekten, som fordelaktig skiller fliser fra naturstein, tiltrekker dekorativt ansikt oppmerksomhet ved sin motstand mot aggressive kjemiske forbindelser, mindre skader, temperaturendringer og andre ytre negative påvirkninger..

Et slikt belegg har lang levetid og kjennetegnes ved en rekke teksturer og toner, noe som gjør det mulig å bruke det til veggbekledning med en rekke stilløsninger..

Teglbekledning for murstein er lett å behandle, det er enkelt å installere, og dette krever ikke opprettelse av forsterkninger eller rammer, det er upretensiøst å vedlikeholde. Et slikt belegg er enkelt å kutte, noe som gjør at det kan stå overfor geometrisk komplekse overflater som ledd og vegghjørner..

Dekorativ keramikk stilisert som murverk er også en varmeisolator som skaper betingelser for ekstra isolasjon. Det legges på limkompositter, hvis forbruk er mye lavere enn det som kreves for å legge vanlige murstein..

I utseende skiller flisen praktisk talt ikke fra murstein av naturlig murstein, men samtidig vinner den betydelig i pris.

Avtale

Oftest brukes mursteinfliser til kantdør og vindusåpninger, dekorativ etterbehandling av speil og nisjer i forskjellige størrelser og former. Etterbehandling av kjøkkenforkle er et like populært alternativ for bruk av et slikt belegg..

Fleksibel, klinker og andre typer motstående materialer som etterligner en murvegg brukes til å dekorere peiser i landsted.

Hvis veggene i et rom er belagt med flislagt keramikk i forskjellige farger og teksturer, blir det betinget delt inn i soner, og markerer et bestemt element i interiøret.

På samme tid vil etterligning av murverk i et av hjørnene i rommet se stilig ut, dette er et ideelt alternativ for et lite rom hvis det er et stort ønske om å bruke murstein til dekorasjon.

Flisen er organisk kombinert med tapet og gips. Når du utfører innvendig etterbehandling, må du huske på det murstein er ikke materialet som alle vegger skal flislegges helt med, ellers vil rommet se ut som et lager eller kjeller. I tillegg vil en stor mengde rødbrune murstein gi den et veldig dystert utseende..

Montering

Teknologien for å legge dekorative fliser med imitasjon av murverk gir forberedelse av overflaten for å legge dette materialet. For dette formål slipes veggene, fettflekker eller gammel maling fjernes fra dem, og overflaten behandles med en akrylprimer, hvoretter veggområdet dekkes med et lim.

Fliser starter fra bunnen: Det første panelet er plassert på veggen med mørtelen påført og presset mot det. Deretter plasseres kiler under panelet og dens horisontale og vertikale posisjon justeres med et nivå. Hvis det er avvik, elimineres de ved å banke med en gummihamer på panelet.. Etter å ha lagt den første raden, fortsett til den andre, den er montert med en forskyvning for å gjøre murverket troverdig.

Hvis installasjonen ble utført med skjøting, så noen dager etter at legging var fullført, bør overflatene males..

Pris

Ulike typer kledning for murverk koster forskjellige priser, avhengig av materialtype, ytelsesegenskaper, vekt og leggingsteknologi. Så en flis som er en etterligning av gammelt murverk, vil ha en høyere kostnad enn en enkel og jevn versjon av den..

Se neste video for hvordan du lager en hvit mursteinflis med egne hender.