Hvite fliser: finesser av interiørdekorasjon

Det er en utbredt oppfatning at hvitt er upraktisk i interiørdekorasjon, det blir raskt skittent og fremkaller generelt en tilknytning til veggene i et sterilt sykehusrom. Noen tvert imot roser denne fargen og ser bare fordeler med den. La oss se nærmere på dette problemet ved å bruke eksempelet på keramiske fliser. Hva er egenskapene til denne fargen?

Særegenheter

Siden antikken har hvitt vært forbundet med ro, ro, letthet, komfort. Denne fargen er ikke-irriterende for øynene og nøytral. Det er perfekt for bakgrunnen i ethvert rom, ettersom kombinasjonen med andre farger er universell. Denne fargen gir visuelt volum til plassen og er derfor perfekt for små mellomrom som bad, toalett, kjøkken..

Det skal bemerkes at i disse rommene er det som regel høy luftfuktighet, og sprut er overalt på badet. Dråper vann, som tørker ut på en flis, danner en plakett ubehagelig for øyet, som er mest merkbar på farget keramikk. På en hvit bakgrunn er den praktisk talt usynlig. Så mye for paradokset med hvitt – det virker, fargen blir lett skitten, men på badet er den tvert imot veldig praktisk.

Det er en glede å ta vare på det hvite belegget. I tillegg er hvitt alltid ledsaget av begrepet renhet og glans. Derfor, på badet, er hvite fliser den perfekte løsningen..

For å velge den riktige hvite flisen for et bestemt interiør, må du forstå dens typer. Nå er det ganske enkelt et stort utvalg av dette fôrmaterialet i butikkene..

Visninger

Flislagte dekorative fliser er delt inn i typer avhengig av produksjonsmetode. Fra selve navnet – “keramos”, som fra gammel gresk betyr “brent leire”, blir alt klart. Enhver keramisk flis er laget av leire. Men likevel er fliser forskjellige. Det handler om tilsetningsstoffer, kvaliteten på selve leiren og teknologien for å lage den.. Avhengig av produksjonsmetoden er det tre hovedtyper av keramiske fliser:

 • Monocotture – en allsidig flis som passer for både gulv og vegger. Den har økte styrkeegenskaper, har en tykk base og emalje med svært høy slitestyrke egenskaper. For prisen er en slik flis ganske dyr på grunn av dens massivitet og tykkelse..

 • Bikottura – tradisjonell type fliser. Et ganske skjørt materiale, i sammenligning med det forrige, har egenskaper med lav styrke, men det ser veldig fint ut og er ganske egnet for innredning. Følgelig vil prisen på en slik flis være lav..

 • Porselen steintøy. Utmerket for innvendig gulv, fordi det inneholder kvarts og feltspat, noe som gjør det ekstremt holdbart. I tillegg, etter riktig behandling, etterligner den naturstein, og er ikke dårligere i styrke enn naturlig. En slik flis vil ikke være billig..

Fliser er laget av både rød og hvit leire. Og dette er også viktig når du velger. Hvit leire lager fliser med en jevnere overflate, og kantene på slike fliser slipes til perfekt stand, noe som gjør at de kan legges med et minimalt mellomrom.

Det er et stort utvalg av keramiske fliser når det gjelder overflatestruktur. Den kan være blank, matt, med kunstige sprekker, fordypninger, bølger. Og det kan til og med gjøres ispedd rhinestones og glitter. Her er selvfølgelig valget ditt..

Men det anbefales ikke å bruke fliser med glitter og annen innredning på badet. Over tid faller de av, og flisen mister sitt opprinnelige utseende..

Design

Når du dekorerer utformingen av rom i hvitt, må du legge til lyse nyanser. Teksturen deres skal være så rik som mulig. Hvis vi snakker om selve flisen, da en subtil blå fargetone vil gi en kald atmosfære i rommet, og krem ​​eller beige – en varm. Denne funksjonen med hvit farge vil skape en bakgrunn for dekorasjonen av det originale interiøret..

Og hvis du også bruker keramiske fliser med forskjellige teksturer, vil et slikt rom bli enda mer interessant. For eksempel kan matte fliser brukes på gulvet, og blanke på veggene. Du kan legge til mosaikker i forskjellige farger på veggene, noe som gir rommet ditt originalitet..

Sømløs preget monokromatisk flis ser vakker ut. Det kan være med sølv, bølgete eller med romber..

I tillegg, for at interiøret i rommet ikke skal se kjedelig ut, brukes noen forskjellige teknikker for dette. For eksempel er en av dem fargerike tilbehør. Hvis dette er et bad, kan deres rolle være alle slags gulvtepper, lyse håndklær, rammer for speil, såpeskåler, børsteholdere og mye mer, noe som vil bidra til å unngå monotoni av plass..

Rørleggerarbeid vil tilføre raffinement og luksus hvis det er dekorert med forskjellige gylne elementer. Glasshyller vil se mye rikere ut hvis kantene også er dekorert i gylden farge. Alternativt kan du eksperimentere med kontrast ved å installere rørleggerarmaturer eller svarte møbler. Dette er en ganske dristig beslutning som vil se veldig effektiv ut..

Hvis vi snakker om et rom, kan malerier, hyller, møbler, lamper brukes som slikt tilbehør. Lyse frukter eller grønnsaker på et hvitt kjøkken vil se bra ut og fortynne plassen. For å gjøre dette kan du bruke en bolle, diskret stående på bordet, med rød paprika, appelsiner og andre lyse produkter. I tillegg til tilbehør kan du leke med lys.

Hvite fliser gjenspeiler perfekt nyanser av fargespekteret som faller på dem: Keramiske fliser spiller perfekt rollen som en kameleon, som tar på seg lyset som brenner i rommet. Blått vil gi flisene en blå fargetone, rød – rosa. Gul vil tilføre en varm atmosfære.

LED -kilder lar deg endre metningen i rommet i henhold til humøret ditt.

I dag blir bruk av store massive fliser i kombinasjon med små mosaikker en ganske populær løsning innen design. Mosaikken kan også brukes i alle slags farger. Dette formatet vil sikkert gjøre interiøret ditt unikt. Teksturerte veggfliser ser også veldig sofistikerte ut..

Hvis du ikke vil bruke lyse farger i det hvite interiøret, men vil se rommet ditt i hvitt, vil følgende teknikker hjelpe deg. Hvis det er et bad, kan du legge til et spa -preg ved å legge planter, skjell og småstein til den hvite bakgrunnen. Et akvarium med fisk som seriøst flyter i det på bakgrunn av speil vil se ganske interessant ut.

Dimensjoner

Før du går til butikken for keramiske fliser, bør du bestemme hvilken størrelse som vil være den mest optimale for rommet ditt. Det er størrelser for hver kategori keramiske fliser, det er 3 av dem: veggfliser, gulvfliser og mosaikk.

  Veggmodeller

  De er både firkantede og rektangulære. Standardmål for firkantede fliser er 150×150 mm. Men størrelsene på 100×100 og 200×200 mm er også ganske vanlige. Rektangulære fliser er mye mer mangfoldige: 25×150, 75×150, 100×150, 100×200, 150×200, 150×225, 250×300, 250×333, 275×400, 150×900, 300×900 mm. Imidlertid anses standardstørrelsen på motstående rektangulære fliser å være 200×300 mm..

   Det er flere faktorer som må tas i betraktning når du velger den optimale størrelsen. Først bør du ta hensyn til utformingen av flisene på veggen. Det er tilrådelig å forhåndsvise det omtrentlige oppsettet med en blyant for klarhet. Fra et slikt diagram vil det umiddelbart bli sett hvordan det vil ligge på veggen og om det må trimmes langs kantene på veggene.

   Den optimale størrelsen anses å være slik at den ikke trenger å kuttes i det hele tatt. Etter en slik markering vil det også bli klart hvor mange fliser du trenger. I tillegg bør en regel vurderes: jo mindre fliser, desto vanskeligere blir det å holde fliseleddene parallelle, spesielt på ujevne deler av veggen.

   Gulvmodeller

   De er også rike på sitt utvalg, og akkurat som veggmonterte er de firkantede, hvis standardstørrelse er 300×300 mm. Men det kan være mye mindre størrelser – fra 48×48 mm. Gulvfliser kan lages i et rektangel, hvis størrelser er 10×20, 20×30, 10×20, 20×25, 25×40, 30×60, 20×40, 20×10, 25×33, 60×30, 25×35, 25×50, 10×40, 30×10 cm.

   Men det er ikke alt – gulvfliser kommer også i form av en femkant (86,5×150, 98×170, 115×200 mm), en sekskant (150×173, 170×196, 200×230 mm) og til og med en trekant (58×83, 68×97, 83×118, 98×139 mm).

   Før du kjøper gulvfliser, bør du vurdere gulvarealet for å beregne den optimale mengden. Som med vegger, bruk et visuelt layoutdiagram..

   Mosaikk

   Det skilles ut i en spesiell kategori av keramiske kledninger, siden det ikke tilhører visse standarder på grunn av sin lille størrelse. Den består av keramikkstykker, stein eller glass. På grunn av miniatyrstørrelsen kan den kalles et virkelig allsidig kledningsmateriale. For det første fordi det passer perfekt på alle ujevne overflater, mens du skjuler deres mangler, og for det andre kan du med sin hjelp lage virkelige kunstverk, det være seg malerier eller et interessant ornament.

   Mosaikkarbeid krever minst mulig lim for å fullføre arbeidet. I tillegg er den like egnet for veggbekledning, gulv og til og med tak. Mosaikken er oftest firkantet. Når det gjelder dimensjonene, varierer den fra 10×10 mm til 50×50 mm. I tillegg finnes mosaikken med runde og rektangulære komponenter. De største størrelsene på slike fliser er 100, 200, 250, 300 og 330 mm..

   Både lange og smale fliser kan passe deg, valget er alltid ditt. De vanligste størrelsene er 25, 30, 40 cm og 60 cm.

   Valgtips

   Først må du bestemme deg for den generelle utformingen av rommet, så vel som innredningen i interiøret. For ikke å gjøre en feil når du kjøper, må du tydelig forstå hva du til slutt skal få. I tillegg til de ovennevnte aspektene angående dens styrkeegenskaper, geometriske form, samt prispolitikk, det er flere universelle regler:

   • Velg hvite fliser som etterligner naturlige materialer – stein, marmor, tre. Denne teksturen vil ikke se ensformig og kjedelig ut..

   • Velg fliser med kuttet kant (utbedret). Denne kanten vil minimere gapet og gjøre sømmen praktisk talt usynlig..
   • Velg fliser så store som mulig. For det første fungerer det raskere med en slik flis, og det blir mye færre sømmer på veggen. Men husk at jo større flisestørrelse, jo høyere krav til veggoverflaten..

   • For fuging er det best å bruke en spesiell to-komponent epoksy limbasert pasta. Det er dyrere enn sementbasert fugemasse, men det absorberer ikke fuktighet og mister ikke kvalitetene i mange år, falmer ikke eller faller ut.
   • Fargen på fugemassen bør velges i henhold til fargen på det mørkeste området på tegningen av selve flisen. For eksempel, hvis det er keramisk imitert marmor, bør den mørkeste nyansen av “stein” velges. Denne løsningen vil visuelt redusere gapet mellom elementene..

   Vakre eksempler i interiøret

   Hvite fliser fremkaller en følelse av ro. Det utvider visuelt ethvert rom. Takket være henne er rommet også fylt med lys..

   Hvite fliser ser flotte ut i gangen, kjøkkenet og badet. Denne nøytrale fargen kan kombineres med hvilken som helst nyanse..

     Dimensjonene til en standard gang er ganske små. Det er derfor det er å foretrekke å bruke hvitt i det. Det vil bidra til å visuelt utvide plassen..

     Se nedenfor for mer informasjon.