Honeycomb -fliser: varianter og bruksområder

Populariteten til den sekskantede flis-sekskanten er akkurat nå i forkant av interiørmote. Den opprinnelige formen har erstattet de tradisjonelle firkantede keramiske flisene. Både profesjonelle interiørdesignere og vanlige eiere av leiligheter og hus bruker gjerne “honeycombs”. Etterbehandling er perfekt for å dekorere absolutt alle gjenstander – fra svømmebassenger, soverom, kafeer til togstasjoner og store industribygninger. Overalt ser sekskanten passende, imponerende, original ut, og tiltrekker øyet øyeblikkelig.

Særegenheter

Å lage honningkakefliser er ikke annerledes enn å lage andre keramiske fliser, bortsett fra formen, selvfølgelig. Tykkelsen varierer i området 5-14 mm og avhenger av hvor oppsettet er planlagt. Jo høyere permeabilitet i rommet der sekskanten vil skryte, jo tykkere skal den være. For eksempel på en kafé må fliser med en tykkelse på minst 7-8 mm ligge på gulvet, ellers vil holdbarheten og styrken, sammen med et attraktivt utseende, raskt gå tapt. På flyplasser, store kjøpesentre – fra 10 mm.

Fordeler med sekskantede fliser:

 • uvanlig form;
 • evnen til å dele rommet i soner;
 • allsidighet – det brukes til å dekorere gulvet i ethvert rom (og til og med utenfor det), både som veggbekledning og som gulvbekledning;
 • et bredt spekter av farger og teksturer av sekskanter;
 • et stort antall layoutalternativer;
 • gode tekniske egenskaper, slik som slitasje- og fuktmotstand, slagfasthet, brannmotstand, holdbarhet;
 • motstand mot ekstreme temperaturer.

Selvfølgelig har dette materialet sine ulemper:

 • vanskeligheter med installasjon sammenlignet med firkantede fliser;
 • en stor mengde avfall under installasjonen, og som et resultat, behovet for å kjøpe materiale til en rimelig mengde;
 • høy pris sammenlignet med tradisjonell keramikk.

Typer og tekstur

Den ikke-standardiserte formen på flisene og mangfoldet av teksturer, så vel som deres kombinatoriske natur, gjør det mulig å gjøre interiøret og komplekst på en vennlig måte. Og siden “honningkaker” i utgangspunktet er laget av porselen steintøy, vil rommet i rommet også være funksjonelt, enkelt å rengjøre..

Du kan også klassifisere hekser etter tekstur (avhengig av overflaten):

 • Blank – med en glatt og skinnende overflate. Denne effekten oppnås ved å belegge med en spesiell glasur. Det bør utvises forsiktighet for å bruke en slik flis i gulvbelegget, da det er veldig lett å skli på det..
 • Matt – helt sklisikker, porøs, med fullstendig mangel på glans. Hvis legningen er utført på badet, er det bedre å velge flisene som er produsert ved å trykke. I slike “honningkaker” er det færre porer, de er henholdsvis tettere, det er mindre mulighet for fuktinntrengning.
 • Präget. Overflaten kan enten være blank eller ikke, men alltid med pregede mønstre. Glansete fliser av denne typen er mindre glatte og kan legges på gulvet..

  I tillegg til de som er oppført, produserer produsenter slike fliser som polert og halvpolert. Hvordan er de forskjellige? Polerte sekskanter er mykere, “glassete”, men mindre holdbare, siden topplaget fjernes under poleringsprosessen. Halvpolerte fliser kalles lappated på en annen måte, de er litt mindre skinnende, men mer holdbare, siden poleringen ikke er for intens.

  Lamineret bikake finnes også. Overflaten deres kan etterligne marmor, parkett, metall, tre og til og med skinn.

  Imidlertid, i forhold til porselen steintøy, er denne flisen ikke like holdbar, men ikke mindre attraktiv. Derfor er det uønsket å legge det ut der det er stor trafikk av mennesker (kafeer, togstasjoner, åpne områder), det mister raskt eiendommene sine.

  Teksturen til sekskantene kan være veldig forskjellig:

  • betong;
  • asfalt;
  • utskrifter av støpejernsdreneringsluker;
  • økt stoffvevning;
  • murstein;
  • marmor;
  • tre og mer.

   Størrelsene på “honningkaker” i moderne produsenters samlinger kan være små, som mosaikkelementer, eller store – kantbredden er opptil 0,5 m. Sekskanten har ikke nødvendigvis de samme kantene – det er langstrakte former, asymmetriske.

   Honeycomb fliser i interiøret

   Mangfoldet av teksturer – fra marmorerte fliser til kunstig alderen, vintage – lar sekskanter organisk passe inn i nesten ethvert interiør. Du kan ofte støte på at sekskanter bare ser bra ut i monokrome farger, men som andre steder avhenger alt av mange faktorer..

   For eksempel, i et rom med hvitt tak og vegger, lyse monokromatiske møbler, ser et farget gulv av sekskanter originalt, ubrutt og moderne ut..

   Eller tvert imot, en vegg er lagt ut i rommet med sekskanter, slik at resten av de vertikale overflatene og gulvet er monokromatisk, kanskje til og med i forskjellige nyanser av samme farge..

   Denne teknikken brukes ofte på kafeer og kaffehus, men den kan godt brukes i det tilsvarende interiøret i et romslig rom..

   Eller ta lappeteknikken. Det fargerike “lappeteppet” gulvet vil tiltrekke seg oppmerksomhet, mens vegger og tak er i monokrom. Møblene i denne versjonen har noe til felles med gulvets “lapper” når det gjelder farge. En slik komposisjon kan se veldig koselig og frisk ut..

   Som regel produseres sekskanter av samme størrelse, tekstur og tykkelse i samme samling, mens de har et annet mønster. Dette lar deg lage et unikt “teppe” under oppsettet, som er i stand til å forlenge interiøret og kombinere forskjellige løsninger på interiørobjekter. For personer med en forkjærlighet for kreative eksperimenter, kan denne teknikken bidra til å skape et helt unikt romdesign..

   Allsidigheten til den 6-sidige flisen er en av hovedfordelene. Hvis du trenger å dekorere et rom i slike stiler som loft, middelhav, neoklassisk eller minimalisme – valget er ideelt.

   “Honeycomb” vil ikke la minimalismen gli inn i kjedsomhet og monotoni, og loftet vil tilføre litt kos og varme, glatte ut de ettertrykkelig urbane aksenter.

   Den ikke-lineære formen på sekskanten vil perfekt utfylle middelhavsstilen med sitt fravær av skarpe hjørner, friskhet og naturlige farger. Nyklassisisme vil legge til litt mer modernitet og adel, for eksempel hvis det er glasert marmor-effekt porselen steintøy på gulvet.

   Kunstig lagret tre eller terrakottafliser lar deg dekorere med det ikke bare rom, men også terrasser, terrasser eller åpne områder. Slike teknikker brukes ofte i restauranter eller private hjem i nærheten av bassenget. Det er også spesielle “honningkaker” for gaten – også med forskjellige teksturer – fra tre til asfalt.

   Unike samlinger av fliser i flere størrelser, nyanser og overflater lar deg lage sanne mosaikker på vegger og gulv. Disse kan være mosaikkstriper på en vanlig bakgrunn eller et mønstret utsnitt av veggen som jevnt renner inn i samme farge eller “skygge” på gulvet. Til tross for den relativt ferske generelle interessen for “honeycomb”, er det mange designløsninger med deltagelse av denne vakre og funksjonelle flisen..

   Produsenter

   For noen år siden var keramiske sekskantede fliser veldig lite budsjett, nå er de ikke det. Det er fortsatt dyrere enn sine rektangulære kolleger, men ikke mange ganger..

   Hvis vi snakker om produsenter, er selvfølgelig de ledende Italia og Spania (Baldocer, Impronita, Kerama Marrazzi, Ragno Bistrot annen).

   Polsk firma Ceramika Gres har også skåret ut en nisje i keramikkmarkedet ved å produsere originale sekskanter ved hjelp av digitale verktøy for å lage dem. For eksempel et selskap NS Mosaic fra Sørøst-Asia produserer porselen og porselen steintøy fliser egnet for kledning av både lokaler og svømmebassenger. Produkter fra alle børsnoterte selskaper (og mange andre) kan kjøpes i vårt land.

   Den innenlandske produsenten av sekskant er representert av selskapet Italon (Russland). På grunn av kvalitet, ytelsesstil, et stort utvalg og rimelige priser, kan merkets produkter konkurrere med ledende produsenter av keramiske fliser. Italon har også et trumfkort – produkter laget av porselen steintøy har det laveste nivået av fuktabsorbering, noe som gjør dem allsidige..

   Kjøpetips

   Med den eksisterende mengden hex -valg, er valget ikke lett. Men tatt i betraktning en rekke tips, er det lettere å gjøre dette.. Så:

   1. Den generelle regelen er at jo større området som planlegges flislagt, jo bredere skal modulens kant være. Og vice versa.
   2. Det frarådes sterkt å kjøpe ende-til-ende sekskanter, du trenger en stor forsyning. Når du legger ut, blir mange elementer trimmet i hjørner og ledd, trimming blir ikke gjenbrukt.
   3. For å nøyaktig bestemme antall fliser som kreves, må du utføre en foreløpig layout. Dette vil bidra til å beregne det nødvendige antall moduler mer nøyaktig..

   For informasjon om hvordan du lager et kjøkkenforkle fra en sekskantet flis, se neste video..