Grønt tapet – en lys løsning i interiøret

Fra tusenvis av tapetalternativer kan du velge diskrete, lyse klassiske lerreter og ikke ta feil av utseendet i interiøret. De vil definitivt ikke ødelegge det store bildet. Men hvis du liker dristige lyse farger og kombinasjoner, kan du velge en saftig nyanse. Grønt er en veldig uttrykksfull farge. For noen kan det virke for radikalt, men du trenger bare å nærme deg valget av nyanse, mønster og stil i rommet..

9 bilder

Fargefunksjoner

Den dominerende fargen i interiøret i et hus eller en leilighet kan fortelle mye om personen som bor i den. Lyse og uttrykksfulle personligheter velger fengende farger og dristige kombinasjoner, romantikere foretrekker pastellfarger og flytende linjer. Grønt tapet er et godt valg for enhver karakter og alder. Denne fargen er forbundet med naturen, planter, ro, ro. Dette er viktige kvaliteter for å skape hjemmekomfort. Når du kommer hjem etter en hard arbeidsdag, blir du kvitt stresset ved å tenke på interiøret i grønt. Det vil aldri bli valgt av aggressive mennesker for miljøet..

Imidlertid kan forskjellige nyanser av grønt gi interiøret forskjellige egenskaper og stemning: stramhet, vårfriskhet, ro eller glede, høytid eller enkelhet..

Varianter

Når du velger grønne bakgrunnsbilder, må du vite hva du skal se etter, slik at de er av høyeste kvalitet, funksjonelle og oppfyller dine krav og evner. Det vil også avhenge av graden av ferdigheter i reparasjonsarbeid, til fordel for hvilken type det er verdt å gjøre et valg.

Bakgrunnsbilder varierer i graden av fuktoppfatning:

 • De tåler ikke fuktighet. De vises renseri, de kan ikke brukes til å dekorere rom med høy luftfuktighet;
 • Fuktresistent – oftest er de belagt med et spesielt belegg som gjør at de kan behandles med en fuktig klut og såpeløsninger;
 • Vaskbar – egnet for våtrom, kan rengjøres på noen måte.

Tettheten av tapet lar oss også skille flere kategorier: opptil 110 g per kvadratmeter. m, 110-140 g per kvm. m og tungt tapet – mer enn 140 g per kvadrat. m.

Beleggetes tekstur er glatt, preget, matt eller overfylt, med glitringer, glanset.

Etter betegnelse i interiøret er det:

 • Veggbelegg;
 • Tak tapet. Mange foretrekker denne typen overflater på grunn av enkel installasjon, ubrukelighet av den forberedte overflaten (som tilfellet er med maling) og miljøvennlighet (i motsetning til strekkloft);
 • Utendørs. Dette er fortsatt en nyhet i bygningsmaterialer, men produsenter utvikler spesielle typer vinyl- og glassfiberplater for gulvbelegg..

Hovedforskjellen mellom bakgrunnsbilder er i materialet de er laget av..

Papir tapetet er kjent for våre besteforeldre. Enkeltlags lerret er tynne, smale og lette. De er rimelige og enkle å påføre. Papirfinisher er glatte og har ikke fremtredende mønstre med krav på luksus.

Dobbelt lag lerret kan ha en lettelse overflate. De er mer holdbare og interessante i sine dekorative egenskaper. Papiromslag er trygge og lar vegger puste.

Ikke-vevd tapet er laget på grunnlag av cellulosefibre. De har en høy tetthet, svulmer ikke av fuktighet. Overflaten kan være glatt (dette er typisk for hvite lerret i ett lag for maling) og flerlags (med relieffmønstre, preging og forskjellige nyanser). De er miljøvennlige og svært holdbare.

Vinyl belegg er flerlags. Papir eller fiberduk tas som grunnlag. Det øverste laget av PVC gjennomgår forskjellige behandlinger for å gi de ønskede mekaniske og dekorative egenskapene. Utvidet vinyl gir en markant lettelse. Teksturen til varmstemplede tapeter kan være veldig variert. Kjøkken tapet er slitesterkt, tykt og ofte gummiert. Malbare belegg er tynnere og lettere.

Vinyl bakgrunnsbilder har en stor fordel – de er i stand til å formidle hvilken som helst tekstur – stein, skinn, gips, stoff, betong, og nesten alle variantene er enkle å rengjøre.

Moderne utvikling – pulver væske tapet. De ligner på kitt i påføringsmetoden, men de har mange fordeler: de er enkle å påføre, miljøvennlige (de har en naturlig sammensetning av cellulosefibre og forskjellige naturlige tilsetningsstoffer), skjuler ujevnhetene i veggene, sømløse, beskytter godt fra støy og lagervarme.

Glassfiber Er glassfiberrullmaterialer. En veldig interessant gruppe bakgrunnsbilder i sine eiendommer. I utgangspunktet har de en veldig lys farge, men det er også grønt blant dem. De brukes vanligvis til maling. Belegget er motstandsdyktig, miljøvennlig, har høy ytelsesegenskaper, samler ikke støv.

Bakgrunnsbilder laget av naturlige materialer har nå høy styrke og ytelsesegenskaper, selv om prisen og vedlikeholdet av dem i mange tilfeller fortsatt er et problem. Belegg er laget av tre, finér, bambus. Møt også lær og tekstilstoffer (med silke, lin, fløyel).

Hvilken farge er kombinert med?

Hvitgrønne kombinasjoner ser spesielt imponerende ut. Interiøret vil være lyst, friskt og stilig på samme tid. Gulgrønne vegger gir rommet en solrik farge, letthet, glede og vårstemning. Men det er best å ikke bruke begge fargene i lyse fargetoner. I dette tilfellet må du fortynne dem, for eksempel med hvit og lyseblå, for å berolige situasjonen. Blågrønt interiør vekker tanker om naturen. Nyanser av gress, himmel, sjø, trær gir fred og ro. Dette er en veldig god kombinasjon for et avslapningsrom..

Rosa aksenter vil tilføre stemningen ømhet og romantikk. Oransje og rødgrønne tandemer er egnet for ekstraordinære personligheter. Dette er et lyst og energisk interiør.

Men varme farger brukes best på tilbehør og i små mengder. Ellers blir bildet overbelastet.

Den mest vellykkede kombinasjonen av grønt er med nyanser av naturlig tre. Dette er en klassiker og nær naturen. Brunt tilbehør og møbler kan berolige lyse grønne vegger og påvirke rommets stil..

Mørkegrønn kombinert med svart er et veldig interessant alternativ. Dette paret gjør innstillingen rik, konsis, stilig og streng. Hvis du er redd for en dyster effekt, fortynn interiøret med lyst eller lyst tilbehør..

Beige tapet utfyller den lysegrønne fargen. Denne kombinasjonen passer i alle rom. En frisk, men rolig design i stuen, kjøkkenet eller soverommet ditt vil få et annet humør med tillegg av diverse tilbehør.

Grønt med gull er også en ganske vanlig kombinasjon. Gylne mønstre på tapet, møbler, gardiner gir luksus og palatial stil til møblene. Grønt er en av de kongelige fargene.

Turkis vegger i kombinasjon med mykt grønt på soverommet eller stua vil skape et luftig og friskt rom som avgir sjø og kjølighet. Et veldig godt valg for boliger som ligger i varme klimaer.

Violette og grønne levende nyanser ser veldig bra ut sammen. Men det er bedre å velge et vanlig tapet og ikke utfylle innredningen med andre lyse farger, fordi begge nyanser i seg selv er ganske aktive.

Det er et utmerket valg for moderne trendy dekorasjoner. Blekne variasjoner vil passe inn i temaet for et romantisk soverom eller stue.

Dekorasjon

Valget av teksturer for grønt tapet er stort. Elskere av klassikere og enkelhet vil sette pris på stripete lerret. Forfriskende effekt med strenge geometriske linjer vil utfylle de lakoniske møblene i myke farger.

Stripet grønt og brunt tapet er den mest standard og vellykkede løsningen i dette tilfellet..

En avantgarde-vri vil gi lerret i et bur. Jo større den er, jo mer uvanlig vil innredningen se ut. Mischief og coquetry vil legge til polka-dot tapet til stemningen i rommet. Utseendet på slike belegg vil gi en munter vertinne..

Elskere eklektisisme vil sette pris på utformingen av rommet, der veggen vil bli ferdig med et grønt belegg med store sirkler. Det er bedre å dekorere resten av veggene med rolig vanlig tapet. Fototapet med orkideer vil dekorere de grønne tonene i rommet og lage en fasjonabel og frisk aksent.

Tilhengere enhet med naturen vil selv velge lerret eller tapet med blader, skog, gress eller lianer. Et kamillefelt eller et teppe med høstløv, trekroner i sollyset vil gi følelsen av at du nyter naturens skjønnhet på en campingtur.

En god idé for en leilighet midt i en tett og overfylt storby. Lindrer stress som for hånd.

Rustikke motiver og provinsstilen satte i gang det lysegrønne tapetet med søte rosa roser. Rike møbler og dyre møbler i et landsted vil bli supplert med lerret med monogrammer eller gylne striper. Stor plass kan tillate det.

Som er egnet for stilen på rommet?

For et barnerom passer grønt best. Valget bør stoppes på rolige nyanser – lysegrønn, lys oliven, pære, beige grønn eller oker. Hvis du bestemmer deg for en lys farge, er det bedre å la det være en aksent på en av veggene. Resten må roes ned med pastellfarger. Et koselig, avslappende miljø bør skapes i rommet. Et barn omgitt av grønne og lakoniske møbler vil være i godt humør, men vil ikke bli overspent..

For jenter vil rosa tilbehør, prikker, blomster og utsmykkede mønstre skape et dukkehusfølelse. For gutter er et nautisk tema med grønne og blå nyanser eller gult for solfylt humør egnet..

Tenåringsinteriør kan gjøres mer intenst. Svart og grønt eller en blanding av greener og fioler vil gjenspeile ungdommens energi og kreative impulser.

På soverommet er grønt tilgjengelig for enhver stil. Delikate nyanser med små blomster, vridde møbler, myke puter og blonder vil passe perfekt inn i Provence -stilen. Utvalget av lyse farger passer lettest inn i interiøret for å skape komfort og antistresseffekt..

Det er tillatt å fortynne nyanser av salvie, falmet løvverk, oker med lyst tilbehør, og markere veggen ved sengens hode med en lys farge og aktive mønstre.

I stuen kan du dekorere veggene med vanlig tapet eller dekorere med pregede lyse mønstre. En vegg eller nisje som tiltrekker seg oppmerksomhet – en løsning som alle har råd til.

En hvit sofa og et lite stramt bord vil understreke enkelheten og luftigheten i det minimalistiske interiøret med lyse grønne vegger, lyst tak og gulv. Et slikt valg av utførelser vil unngå følelsen av tyngde og kulde i rommet, men samtidig vil det ikke gjøre det stort og tomt..

På kjøkkenet streber mange etter å påføre en grønn finish. Denne fargen antas å undertrykke appetitten. Det viktigste er å velge vakre bakgrunnsbilder av høy kvalitet og kombinere dem dyktig med miljøet. Lysegrønn er dårlig egnet for et aktivt og rikt kjøkkensett. I dette tilfellet er det bedre å velge bleke nyanser, og utfylle møblene i lyse beroligende farger med uttrykksfulle og muntre lerret..

Kombinasjonen av hvitt og gult med grønt vil se veldig bra ut..

Malakitt og mørke grønne nyanser er klassikere for det luksuriøse interiøret på slott og palasser. Disse rike nyanser er perfekte for klassiske møbler. Gulltilbehør, malerier i tunge utskårne rammer og stukklister med rike grønne, gylne oliven- og mynteblader vil bringe elegant og prakt til barokkrommet. Mer delikate nyanser vil passe perfekt inn i interiøret i Empire -stilen.

Som nevnt ovenfor vil grønt, på grunn av sitt mangfold i naturen, perfekt sameksistere med tremøbler og tremøbler. Moderne med sine buede og avrundede linjer vil understreke denne kombinasjonen mest..

Innredning i landlig stil med alle slags celler, prikker, en lys finish som et gammelt treverk vil forfriske det lysegrønne tapetet med en diskret struktur.

Øko-stil, fasjonabel i den moderne verden, kan ikke klare seg uten fargen på grønt og gress..

Mur og brett, en rekke tapeter med naturlig tema, plass som ikke er overbelastet med tilbehør, enkle møbler, lakonisk design og naturlige stoffer vil ikke forlate noen likegyldige.

Stilige ideer i interiøret

 • De som er redd for dristig og lyst interiør, kan være interessert i et soveromsdesign med stripet tapet. Dette er en uventet avgjørelse som ikke fratar stilen til strenghet og enkelhet..
 • Klassisk med store mønstre på veggene i en blek myntetone vil tilføre atmosfæren en unik sjarm.

 • En stilig løsning når en lysegrønn bakgrunn fremheves av lyse og ekstraordinære møbler i samme farge.
 • Faktisk og dristig løsning – jungelbakgrunn.
 • Luksusen i møblene understrekes av tapetet med et stort iriserende mønster..

For informasjon om hvilke gardiner du skal velge for grønt tapet, se neste video.