Funksjoner ved å male vegger i interiørdesign

Renovering er en god mulighet til å fortynne et kjedelig interiør med nye farger og implementere de mest interessante designideene. En rekke materialer brukes til innvendig veggdekorasjon, men det er maleriet som er mest populært på grunn av en rekke fordeler..

Hvilke farger å velge?

Valget av farger spiller en viktig rolle i det endelige utseendet på rommet. Dette er en ganske kompleks og viktigste prosess, siden du ved hjelp av farger både kan lyse opp feil og gjøre et vanlig rom til et koselig og komfortabelt rom, og visuelt skjule alle fordelene og ødelegge designet som helhet..

Utvalget av farger og nyanser lar deg gjøre det riktige valget for et bestemt rom. Det første trinnet er å forstå forskjellen mellom kalde og varme farger. Når du velger en farge, er det nødvendig å starte både på dine egne følelser og på råd fra spesialister..

Den første kategorien inkluderer: blå, grå, turkis, blå, grafitt, noen nyanser av grønt og lilla. Kule farger passer for rom som ikke krever ekstra lys på grunn av beliggenheten. De ser friske og oppkvikkende ut i interiøret, samtidig som de visuelt skaper dybde..

Designere anbefaler å bruke kalde nyanser i både store rom og små rom. Om nødvendig utvider kule nyanser plassen visuelt, samtidig som du legger til dybde.

Bruk av kalde farger bør forlates i rom der sollys praktisk talt ikke trenger inn, siden de vil se kalde og kjedelige ut. Det er bedre å ta hensyn til varme nyanser som vil skape en koselig, hyggelig og behagelig atmosfære i rommet. De har ikke bare en gunstig effekt på humør og holdning generelt, men aktiverer også mental aktivitet betydelig og øker arbeidskapasiteten..

Det andre viktige punktet når du velger farger er lysstyrke., fordi humøret til personen vil avhenge av det. For eksempel er rødt et ganske lyst og til og med prangende element i interiørdesign, derfor er det fra et følelsesmessig og estetisk synspunkt ikke egnet for hver person. Etter å ha bodd i det røde rommet i flere dager, begynner mange å få hodepine, irritasjon eller sinne. Rød betraktes som en vanskelig farge å oppfatte, derfor anbefaler eksperter å bruke den i rom der huseiere ikke bor på lenge, spesielt i gangen, omkledningen eller kjøkkenet, men i målte mengder.

Om ønskelig kan du erstatte rødt med noen av nyansene for å oppnå en rolig, men ikke kjedelig design. Den samme regelen gjelder for så lyse farger som gul, oransje, grønn..

En viktig nyanse ved valg av nyanser for et fremtidig design er en kombinasjon av varme og kalde nyanser, som kompenserer for mangelen på en bestemt komponent i fargevalget. For eksempel er gult spontant, livlig og veldig aktivt, som et resultat av at det lett kan overbelaste et rom, men når det kombineres med kjøligere nyanser, blir det en lys aksent som bare dekorerer rommet..

Nesten hvert år utgjør guruer i verden for mote og moteblader en liste over “trendy farger” som ser så originale, interessante og uvanlige ut i interiøret som mulig. I 2018 ble grønne, grå, hvite, blå og karamellfarger lagt til på denne listen..

Valg av farge avhenger også av rommets art. Så et barnerom skal bære varme og komfort, så pastellfarger er relevante her, og møbler eller separate soner malt i aktive farger kan fungere som lyse aksenter..

Generelt ser pastellfarger passende ut i alle rom., spesielt i design av slike stiler som klassisk, nyklassisk, shabby chic og til en viss grad vintage. Samtidig kan de fungere ikke bare som et uavhengig element, men også som et hvitt ark for hele designet..

Overflate forberedelser

Til tross for at tilsynelatende enkelheten til denne innredningsmetoden, som å male veggene, er dette bare en illusjon, siden det alltid er flere stadier av forsiktig forberedelse bak et vakkert belegg..

Prosessen med å forberede veggene begynner med fjerning av de tidligere dekorative elementene.. Overflaten på veggene må være helt glatt slik at malingen ligger i et jevnt lag uten hull, sprekker og skallete flekker.

For det første fjernes ufullkommenhetene i veggen helt, spesielt blir det flekker av hull, utstikkende deler gnides og sprekker blir også pusset. Etter de utførte manipulasjonene påføres en primer for å feste kittet til overflaten.

Eksperter anbefaler ikke å hoppe over trinnet med påføring av antibakterielle midler som vil beskytte veggene mot utseendet til slike ubehagelige fenomener som mugg og forskjellige sopp..

Etter priming begynner kittfasen når et lag med en spesiell løsning påføres veggene, som lukker det forrige belegget og lar veggene jevnes. Forberedelsen av veggene slutter imidlertid ikke der, siden fuging også er nødvendig med et spesielt apparat..

Disse stadiene tar mye tid, men til slutt oppnås nesten helt flate vegger, forutsatt at alle nødvendige prosedyrer følges..

Videre velger eieren materialer. Det kan være fototapet, spesiell gips som gir et dekorativt belegg, eller bare maling. Det er et stort utvalg av tapeter på byggematerialemarkedet, og malingen er perfekt påført. På samme tid blir belegget monokromatisk, men ikke kjedelig på grunn av tilstedeværelsen av forskjellige mønstre og ornamenter på det..

Hvis rommet gjennomgår kosmetiske reparasjoner og bare veggene skal males, må du først lukke gulvlistene og gulvet med film eller polyetylen for å unngå skader eller forurensning som ikke kan vaskes av senere.

Betydelig oppmerksomhet må tas til valg av maling. Dette gjelder ikke bare farge, men også egenskaper, applikasjonsfunksjoner og ytelsesegenskaper. Det meste av dette gjelder reparasjoner på kjøkkenet eller badet, fordi det er forskjellige driftsforhold, noe som betyr at kravene til materialer bør være noe annerledes..

Mange eksperter er enige om at av et stort utvalg av maling og lakk er det mest relevante og praktiske verktøyet vannbasert maling. Den brukes i alle lokaler, er enkel å bruke, har lang levetid og en helt sikker sammensetning. Det er lett å eksperimentere med det hvis du vil male veggene i to farger eller lage et unikt mønster..

Den udiskutable fordelen med denne malingen er at den er produsert i hvitt, og selve fargen er lagt til separat. Dette lar deg lage de ønskede nyanser basert på personlige forventninger og krav..

Når du kjøper en slik maling, må du umiddelbart beregne mengden nødvendige materialer, og også bruke fargeskjemaet en gang for en viss mengde væske, ellers vil det være ekstremt vanskelig å gjenta den valgte nyansen..

Ideer til forskjellige rom

Under reparasjonen er det nødvendig å ta hensyn til egenskapene til et bestemt rom, så vel som særegenhetene ved bruken. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å gjøre det riktige valget når det gjelder materialer, men vil også bidra til en hyggelig atmosfære i rommet i fremtiden..

Soverom

Soverommet er et direkte hvilested, og derfor bør du begynne når du velger design. Folk som ønsker å organisere et varmt, hyggelig og så behagelig rom som mulig, må velge rolige og lettfattelige nyanser som ikke vil tiltrekke seg mye oppmerksomhet..

Farge er stemningen du må sovne og våkne opp med hver dag., Derfor bør skyggen være så egnet som mulig for eieren av rommet. Det kan enten være en nøytral farge som gir ro, eller en ganske lys nyanse som vil vekke positivitet, aktivitet og et ønske om å handle..

På soverommet kan du bruke flere nyanser, hvis de vil bli kombinert med hverandre..

Når du velger en nøytral skala, er det nødvendig å bruke forskjellige teksturer slik at designet ikke er flatt og ensidig. Ekstra volum og innredning vil legge til et vakkert malbart tapet med et preget mønster, som til tross for den beherskede stilen vil skille seg ut takket være ornamentet eller mønsteret.

Designere bruker ofte en kombinasjon av nøytral maling med levende tapeter som har et fargerikt mønster på seg. De kan enten lime over en vegg, eller bruke bare noen få strimler for å markere arbeidsområdet eller sengens hode. Denne løsningen har vært relevant i flere år og oppfyller alle moderne trender..

Korridoren

Gangrommet antar etter sine egenskaper en nøytral fargepalett med flere lyse nyanser, selv om det er tillatt å bruke ganske spraglede farger. Rommet tar imot gjester, så det bør ikke bare være attraktivt fra et estetisk synspunkt, men også funksjonelt..

De fleste moderne leiligheter har korridorer som er små i størrelse, hvor du egentlig ikke kan snu, men for disse tilfellene har designere kommet med mange interessante løsninger. Til å begynne med er det verdt å bo utelukkende på fuktresistente materialer som ikke krever spesiell omsorg. Dette gjelder hovedsakelig gulv. Det er ingen begrensninger når det gjelder veggdekorasjon, selv om eksperter ikke anbefaler å lime tapeter i korridoren på grunn av den raske forringelsen av dette materialet.

For innredning av gangen er det lurt å bruke veggmaling, siden den er motstandsdyktig mot mekanisk skade, ikke krever spesiell forsiktighet, lett kan fornyes og er passende i de fleste stilretninger.

Når det gjelder stil, kan utformingen av korridoren være hva som helst., det viktigste er at det er i harmoni med resten av boligen og opprettholder den generelle stilretningen. For eksempel, når du skal dekorere en hel leilighet i klassisk stil, trenger du ikke å dekorere gangen med stukk eller elegante baguetter. Det er bedre å erstatte alt dette med minimalistisk innredning..

Når du velger en farge for å male veggene i gangen, er det nødvendig å bygge på ikke bare stilen til andre rom i leiligheten eller huset, men også fra det praktiske, noe som er spesielt viktig for dette rommet..

Spesielt vil den hvite fargen, som er universell, forårsake mye ulempe, siden korridoren er preget av overflod av skitt og overflødig fuktighet både fra sålene og store gjenstander: barnevogner, sykler, kofferter.

Stue

Stuen er sjelen i hvert hjem, for det er her det holdes koselige kvelder med familien, forskjellige arrangementer arrangeres med venner og de viktigste hendelsene i hvert familiemedlems liv feires ganske enkelt..

Når du skal dekorere stueinteriøret, bør du bygge videre på dette for å skape et virkelig koselig rom hvor hvert familiemedlem vil føle seg så komfortabel som mulig..

Når du velger en farge, er det tilrådelig å ta hensyn til tre hovedfaktorer: rommets område, dimensjonene til de fremtidige møblene og tilstedeværelsen eller fraværet av naturlig lys..

I små stuer er det upassende å bruke dype og mørke nyanser., hvis de går alene. De vil overbelaste plassen sterkt og skape en smertefull og tung atmosfære i rommet. Sammenlignet med et stort rom, krever det en lett, behagelig og nøytral palett, hvor flere teksturer kombineres samtidig.

Hall

Ved ordet “hall” forestiller mange mennesker seg et utsøkt, men samtidig ganske koselig rom, hvor flere elegante nyanser kombineres samtidig. Det kan være lyse farger som fremhever et bestemt område og en rolig palett, for i salen hviler de først i sjelen sammen med nære og hyggelige mennesker..

Hovedproblemet i utformingen av hallen er kombinasjonen av komfort og funksjonalitet. I de fleste moderne små rom kan hallen fungere som et lagringsplass, et sted for fritid og til og med rekreasjon. I slike tilfeller anbefaler designere, gjennom forskjellige fargeaksenter, å dele rommet inn i områder for avslapning, arbeid og mottak..

Dette gjelder spesielt i situasjoner der renovering utføres i et studio, hvor det er nødvendig å avgrense spisestuen, kjøkkenet og hallområdet..

Veranda

Verandaen er en fantasi for alle eiere. Oftest fungerer det som et ekstra rom for avslapning, et rom der forskjellige ting er lagret, samt et eget kontor. Noen ordner et drivhus på verandaen, noen skaper et privat rom, og noen liker å spise frokost på verandaen og nyte utsikten fra vinduet. Derfor bør man begynne med utformingen av dette rommet, som krever grundig reparasjon. Valget av nyanser skjer avhengig av eierens behov og rommets generelle egenskaper.

Designere anbefaler å ikke glemme at verandaen er en fortsettelse av resten av leiligheten eller huset, så stilen skal ikke skille seg ut for mye..

Rommet har i utgangspunktet mye naturlig lys, så alle nyanser kan brukes her. Det viktigste er å bruke de fargene som du ender opp med et rom for avslapning..

Design

Veggmaleri er en moderne løsning som vil være relevant i de fleste design og stiler..

Oftest brukes denne metoden for innvendig veggdekorasjon i klassisk stil, når du vil male veggene i en jevn farge. I dette tilfellet kan malingen fungere som en uavhengig komponent eller som et ekstra belegg over tapet eller dekorativt gips. Klassikeren krever imidlertid en stor plass og mye lys, noe som er upassende i små rom..

I rom der det er vanskelig å skjule ventilasjonssjakter, rør eller annen kommunikasjon, kan du bruke loftsstilen, som forutsetter en uvanlig plass med sløve seler. Det passer for de fleste rom. Veggene trenger ikke engang å jevnes ut, malingen påføres over et standard belegg, som et resultat ligner den slitt gips. Dette er nettopp det særegne ved denne stilen..

Veggmaleri kan også brukes når du skal dekorere et rom i nyklassisk stil, som representerer en revisjon av de vanlige komponentene i interiøret, med tanke på moderne trender. Den passer for de som elsker vakker, erfaren og dyr innredning og møbler. Det innebærer bruk av stukk eller speil i elegante gullrammer, men uten frills, men som et fint tillegg.

Ganske ofte er vegger malt i et trehus, spesielt inne i et rom med clapboard..

Velg kun maling fra pålitelige selskaper. Du kan finne anmeldelser og vurderinger av en bestemt produsent på Internett. Dermed vil du velge den beste interiørmaling..

På grunn av sin allsidighet og karakteristiske kvaliteter har maling blitt en av de mest populære typene veggdekorasjon. Malte vegger er enkle, vakre og passende i enhver interiørdesign.

Vakre eksempler

Velg matchende farger for veggmaleri. Det kan også være forskjellige nyanser av samme farge. Mange brukere velger en diskret grå farge på soverommet. Det vil fylle rommet med lys og berolige før sengetid..

Lyse farger kan velges ikke bare for barnerommet, de ser flotte ut i stua også.

Det er ikke mange som tør å male veggene blå. Denne løsningen er bare egnet for et stort rom..

For informasjon om hvordan du maler veggene med vannbasert maling, se følgende video.