Funksjoner av fugemasse for klinkerfliser

Når vi utfører det siste etterbehandlingsarbeidet, streber vi etter å ta hensyn til hver eneste lille ting – ett feil slag kan ødelegge hele sluttresultatet. Når det gjelder arbeid med bygging av fliser, bør det tas spesiell oppmerksomhet til utformingen av sømmene. Limløsningen kan se gjennom mellom elementene i murverket, noe som ødelegger inntrykket av overflaten. Dette er spesielt viktig når det gjelder kledning av yttervegger, fordi de er synlige. Vurder egenskapene til fugemasser for klinkerfliser, som tradisjonelt brukes på utsiden av hus, terrasser, trinn og stier..

Klinkerfliser har en keramisk base og er produsert ved hjelp av enkeltfyringsmetoden. For produksjon brukes skiferleire, flus og fargestoffer. Holland regnes som hjemlandet til dette etterbehandlingsmaterialet, derfra spredte det seg over hele Europa og kom til Russland fra Tyskland. Dette materialet er ikke mindre holdbart og praktisk enn stein, og overgår det til og med i noen egenskaper.. Slike fliser tolererer lett temperatursvingninger og eksponering for fuktighet, derfor er det mye brukt til utendørs murverk..

Hva er fugemasse til??

Bruken av fugemasse lar deg løse og forhindre mange problemer.. Fordelene med å bruke det er åpenbare:

 • Estetikk. Hvis du velger en fugemasse for å matche flisen, vil det generelle utseendet til murverket umiddelbart endres – det vil se perfekt ut. Alternativet med kontrasterende fugemasse kan også se veldig bra ut på grunn av originaliteten til fargeskjemaet..
 • Korreksjon. I hendene på en profesjonell kan dette materialet gjøre underverker. Selv sjetonger på individuelle fliser vil være usynlige takket være kompetent bruk av fugemasse. Uregelmessigheter i linjer med defekter i mur vil også lett bli skjult, det viktigste er å overlate dette arbeidet til mesteren.
 • Styrking. Takket være fuging øker styrken til murverket – det blir mer motstandsdyktig mot mekanisk skade.
 • Beskyttelse. Fuktresistent sammensetning unngår for tidlig forringelse av utvendig finish.

Visninger

Av produsentene av klinkermørtel blir som regel tyske selskaper hørt, for eksempel “Quick Mix”. De mest populære er murstein, rød og brun fugemasse, men Hvis du ønsker det, vil det ikke være vanskelig å kjøpe dette materialet av en annen nyanse.

Deretter må du bestemme sammensetningen av blandingen. De er delt inn i tre hovedtyper.

 • Tørt pulver. De er laget på basis av Portland sement og inneholder myknere. Emballasjen angir i hvilken proporsjon de må fortynnes ved å tilsette vann eller flytende latex. De kjennetegnes ved praktisk bruk, selv ved behandling av smale sømmer, plastisitet og lav pris..

 • Sement. Tilberedningen av denne fugemassen er upraktisk. Under elting spres støv rundt i rommet, noe som betyr at det er bedre å gjøre dette med respirator, hansker og vernebriller..

 • Epoksy. Disse blandingene inneholder epoksyharpiks og herder. De er spesielt robuste og beholder sine hydrofobe egenskaper selv under tøffe klimatiske forhold. Deres ulempe ligger i en tyktflytende konsistens, så bruk av dette materialet er ikke like enkelt som andre..

Uansett hvilken type fugemasse du foretrekker, er det bedre å overlate arbeidet til det til en erfaren mester. Hvis du fortsatt har tenkt å behandle sømmene selv, sjekk ut de forskjellige måtene å jobbe på..

Halvtørr påføringsteknikk

Denne metoden brukes når du arbeider med Portland sement, som bare trenger å fortynnes litt med vann og blandes grundig. For å jobbe må du kjøpe en murerforbindelse som samsvarer med bredden på sømmen på murverket ditt. I dette tilfellet bør minimum sømdybde være 5 mm.. Slik ser fremdriften i arbeidet ut med denne påføringsmåten:

 • tilsett litt vann til blandingen, lag en sammensetning som ligner våt sand i konsistens;
 • legg riktig mengde mørtel på kryssfiner eller annet materiale;
 • flytt til flisen under skjøten som skal behandles, og ha litt av blandingen i den med skjøting.

Teksturen på leddene som er fylt på denne måten vil ha en grov overflate, men for klinkerfliser vil det se bra ut, og i noen tilfeller vil det til og med gi bygningen en interessant “aldrende” effekt.

Den uvanlige strukturen i sømmene som er behandlet på denne måten, er et klart pluss ved denne metoden.. Når det gjelder ulempene ved å bruke halvtørr teknologi, er det kompleksiteten i implementeringen og det svært beskjedne fargespekteret av fugemassen som brukes..

Pistolteknologi

Dette er den enkleste og mest populære måten å fugte klinkerfliser på., som kan mestres ikke bare av en profesjonell, men også av en amatør:

 • tilbered en deigaktig løsning fra fugemassen;
 • fyll den med en vanlig konstruksjonspistol og klem sammensetningen ut av verktøyet inn i hulrommet i sømmene uten å berøre selve flisen, og hvis blandingen likevel kommer på murelementene, må du umiddelbart slette den;
 • etter den første innstillingen, fjern overflødig med en kniv;
 • legg nå materialet mer forsiktig inn i sømmene med fingeren eller en slikkepott, unngå å skyve dypt ned i dybden, ellers kan det samle seg vann på disse stedene.

Der vertikale og horisontale sømmer møtes, er det best å lage T-strips først, da dette er de vanskeligste områdene. Deretter kan du gå gjennom resten av intervallene. Da vil overflatenes generelle utseende være mer nøyaktig..

Det største pluss med pistolsparkere er brukervennlighet, og minuset er de høye kostnadene.. Også myknere i deres sammensetning kan føre til forskyvning av flisen hvis den ikke hadde tid til å sette seg..

Overflatemasse

Denne metoden er heller ikke spesielt vanskelig. Den består av flere stadier:

 • forbered løsningen og la den stå i opptil 15 minutter;
 • rør det igjen med en byggemikser – det skal bli som rømme;
 • belegge veggen med blandingen, og fjern deretter overflødig med en gummiflyte, og la sømmene ligge på nivået med flisene;
 • Til slutt går du over flisene med en skumsvamp.

Overflødig sammensetning må fjernes så tidlig som mulig, før de har tørket, ellers må du bruke byggekjemikalier.

Enhver fugemasse for klinkerfliser gir bygningen et mer velpleid og dyrt utseende. Sørg for å bruke denne trimmen, og ikke glem det det er bedre å stole på slikt arbeid til en erfaren mester.

Du vil lære mer om hvordan du fugter klinkerfliser i den følgende videoen..