Flisplater i interiørdesign

Et flisepanel er relevant for dekorasjon av lokaler som kjøkken, badekar, toalett og balkong. Flisen beskytter veggene så mye som mulig mot negative faktorer. Et flisepanel dekorerer ikke bare rommet, men er også et ekte kunstverk..

Innredningen vil vare lenge og overflaten er lett å vedlikeholde. Ved hjelp av panelet vil den ideelle atmosfæren bli skapt i rommet, fortryllende og uforglemmelig..

Særegenheter

Hva er et veggflisepanel? Dette er en mosaikk, et mønster, et solid lerret, et bilde som består av flerfargede fragmenter av forskjellige former eller en flis, med et mønster påført. Det kan være en abstraksjon eller et bilde av objekter og plott av forskjellige emner, mennesker, dyr og natur..

Hengende bilder på badet er selvfølgelig ikke anbefalt. På balkongen og på kjøkkenet også. De kan bli skadet. Og noen ganger vil jeg dekorere disse rommene med dem.

Et panel med fliser vil bidra til å skape en illusjon av tilstedeværelsen av et bilde, gjøre hele veggen til et bilde. Overflaten kan være glatt eller preget. Avhengig av dette vil inntrykket være annerledes..

Lag realistisk interiøret du alltid har ønsket. I hvilken som helst stil vil den ikke vare fem år, som forventet av standarder, men litt mer. Noen ganger vil du ikke gjøre om lokalene igjen. Det er veldig bra hvis det ikke er noen grunn for en 7-8 års renovering. Hvis du velger dette materialalternativet, vil du kunne oppnå gode resultater..

De viktigste kjennetegnene ved et flisepanel er:

 • overkommelige priser;
 • stort valg;
 • lang levetid;
 • styrke og skjønnhet;
 • enkel omsorg, rengjøring, hygiene;
 • maksimal beskyttelse av rommet mot fuktighet, fuktighet, temperatur og direkte sollys.

Ta flisene forsiktig fra butikken, kutt med en kvern, glassskjærer eller andre verktøy laget for dette formålet..

Men ikke alle har dem i huset. De prøver ofte å bryte flisene med en hammer. Dette er årsaken til sløsing med bruk og kostnadsoverskridelser. Materialet kjøpes ofte med liten margin..

For informasjon om hvordan du bruker avfall av ødelagte fliser, se neste video..

Til tross for at skjærene ser mer spektakulære ut enn kalkmaling, gammel avskallende maling og fjernet tapet, må de kastes. Det er vanskelig å lage et bilde av dem selv eller sette sammen et puslespill. Noen ganger er formen for bisarr.

Det er mer rasjonelt og tryggere å kjøpe en kvern, kutte nye fliser og ikke kaste bort tid på implementering av fortryllende, langt fra virkeligheten, ideer.

Å kjøpe et ferdig panel er det mest optimale alternativet..

Visninger

Et keramisk fliser kan være bredt eller langt. Bildestilen er annerledes, i de mest varierte fargene. Det ser ut til at det ikke er et problem å velge det beste alternativet. Men ikke alt er så elementært som det ser ut i virkeligheten.

Dimensjonene på toalett, bad, kjøkken og balkong er oftest beskjedne.

Veggtetthet med farge og mønster er en effekt som bør unngås.. Med forsiktighet må du nøye velge et panel fra en flis. Enda bedre, dra fordel av et så interessant tilbud, utarbeidet av produsenter for de mest krevende kjøperne, som et ekstra panel utviklet for hver flisekolleksjon..

En tegning vil tiltrekke seg oppmerksomhet, glede, overraskelse og gjøre et godt inntrykk i lang tid hvis den er laget med høy kvalitet.

De viktigste panelene er:

 • mosaikk panel;
 • fotokeramisk;
 • med 3d effekt.

Dette er de mest populære variantene, og de er etterspurt av en grunn..

Mosaikk panel

Mosaikkpanelet er knyttet til antikken, dette er en klassisk løsning. Ømhet og naivitet er skjult i ham. Det er et symbol på harmoni, skjønnhet og kreativitet, som alltid er nødvendig og i stand til å forandre alt rundt. Noen ting er veldig sterke og samtidig utrolig skjøre – dette paradokset er fremhevet og vanskelig å ignorere..

Mosaikken er full av mysterier, den minner om barndom, drømmer og et slott på sanden med mange skjell.

Fotokeramisk panel

Det fotokeramiske panelet er laget med en spesiell teknologi. På XXI -tallet er det laget tydelige tegninger, komplekse, detaljerte. Det er mulig å lage magiske effekter – skygger, overløp, uklarhet, en jevn overgang fra en nyanse til en annen, en spray -effekt, smuler, glans og matte overflater. Ekstra sterk, med unike egenskaper, brukes fargestoffer.

Berømt 3d -effekt

Et panel med 3d -effekt er den mest fasjonable løsningen, fordi det er en innovativ teknologi. Inntil nylig visste folk ikke hvordan de skulle lage slike bilder. Roms multidimensionalitet og effekten av tilstedeværelse gleder i de fleste tilfeller alle.

Bare en konservativ person kan holde seg til tradisjonen. Jeg vil ta en sjanse og fylle hele veggplassen fra gulv til tak med dette panelet, omgi meg med vegger dekorert med dem.

Det er praktisk talt ingen ulemper med denne sorten. Men du må være forsiktig med fargeskjemaet. Hun burde likt. Temaet for tegningen og plottet i bildet har også betydning..

Det er verdt å ta hensyn til kvalitet og velge et godt merke. Dette vil hjelpe deg med å unngå unødvendige utgifter. I dette tilfellet vil interiøret ikke kjede seg lenge, det vil fremkalle hyggelige følelser og forbedre humøret..

Stiler og design

Valg av stil er et veldig viktig tema.. På mote:

 • øko-stil;
 • moderne;
 • provence;
 • høyteknologisk.

Men selvfølgelig, hvis du liker romantikk, landlig stil eller gotisk, er det ikke nødvendig å ofre personlige preferanser for populære destinasjoner. Det er interessant å prøve nye stiler, eksperimentere, kombinere dem. Det er nyttig å lære om nye og uvanlige, fargerike, ekstraordinære og luksuriøse trender innen interiørdesign.

Ecostyle – gjenopplivning av harmoni

Øko-stil symboliserer suksess, inviterer deg til å feire en ny seier for mennesker: ny teknologi har blitt mestret, nesten hundre prosent rasjonalisert, forbruket av naturens ressurser er optimalisert.

Tre, stein, leire og mer – kan brukes overalt, og kan ikke forbindes med en forverring av den økologiske situasjonen, slik den var før.

Ecostyle tilbyr å dyrke planter, dra nytte av naturens overflod. Et lite drivhus, en miniatyrhage er skjønnhet og fordel. Vertikal landskapsarbeid ligner et panel. Naturmaterialer er trygge og luksuriøse.

Omgitt av luksuriøse ting, er det lett å stille inn på et positivt humør, å føle en kraftig energi. De eliminerer effektivt effektene av stress og reduserer følelsesmessig stress. Det er lett å huske at naturen er sjenerøs, full av kjærlighet og gir overflod.

Flis tilhører ikke naturlige materialer, men du kan ikke klare deg uten plast og metall i designet. Panelet kan skildre et landskap eller et naturfenomen. Mosaikken kan inneholde elementer fra naturlige materialer

Et flisepanel i et rom i miljøstil innebærer spesielle farger og naturlige farger. Lyse, mettede eller pastellfarger kan dominere. Uansett vil sammenhengen med naturen bli vektlagt. Denne elegante dekorasjonen er et flisepanel i øko-stil.

Magisk moderne

Moderne er to retninger som praktisk talt ikke er like. Et panel av fliser i dekorativ jugendstil innebærer utsmykkede linjer, forbundet med intriger og eventyr. Sommerfugler og øyenstikkere kan dekorere lerretet. Ingen skarpe hjørner, labyrinter, sirkler, sløyfer og krøller dominerer. Panelet kan ligne et glassmaleri.

I dekorativ jugendstil er det foretrukket naturlige nyanser. De lar deg lage en unik, vakker design, som understreker forholdet mellom mennesker og dyreliv, så vel som den dominerende rollen til mennesker i denne verden. Stil innebærer kreativitet, er knyttet til fantasiverdenen og henger mot den.

Konstruktiv modernitet er forbundet med godhet, magi, vitenskapelig og teknologisk fremgang og dens prestasjoner. Den ønskede effekten er skapt ved hjelp av moderne materialer, lar deg ikke glemme industri, asfalt og skyskrapere.

Veggfliser til bad, toalett, balkong og kjøkken i konstruktiv moderne stil er fantastiske farger og greihet. Hvert element har mening og følelser, og hver detalj, som i prinsippet er få, har et stort ansvar. Det er i emosjonalitet og nærhet til minimalisme at hemmeligheten bak denne trenden.

Høyteknologisk

Hi-tech er resultatet av en gradvis transformasjon av moderniteten. Den inviterer deg til å kaste deg inn i science fiction -verdenen, livet i diskotekstilen, epoken med høy teknologi, kybernetikk og symboliserer modernitet..

Moderne materialer brukes, inkludert fliser. Åpenhet, klarhet, multidimensjonalitet og glans av speilede overflater oppmuntres. Noen funksjoner er i nærheten av popkunst.

Et flisepanel, når det gjelder valg av materialer, er hundre prosent høyteknologisk stil, som bruker glass, metall, plast og betong. Tegningen skal domineres av klare rette, strenge linjer..

Panelet kan ligne på en flerbildeskjerm. Det kan bare være en abstraksjon, en kombinasjon av forskjellige geometriske former, men uten overdreven alvorlighetsgrad og tilbakeholdenhet. Fantasien er ikke begrenset til avfelling.

Du kan også lage en så interessant stor fotopanel med ødelagt keramikk i hjemmet ditt som delfiner, foss, lagune, tulipaner, rosa hav, iriser, bambus, syrin og ornament.

Valg anbefalinger

Hvilket mosaikkpanel er bedre å kjøpe? Det er viktig å vurdere, uavhengig av valgt stil, dimensjoner, form og farge. Dette er utgangspunktet. Mye avhenger av disse egenskapene.

Hvis rommet er lite, er det bedre å velge et lyst fargevalg.. Alle vet at lyse nyanser ikke absorberer, men reflekterer lys. Det er takket være denne eiendommen at plassen visuelt utvides..

I tilfelle når området er stort, er et mørkt panel passende.. Kontrast distraherer oppmerksomheten fra størrelsen på rommet, lar deg nyte interiørdesign og ikke bekymre deg for noe.

Gitt disse reglene, ved å kjenne disse hemmelighetene, uten unødvendig innsats, unødvendig tvil, kan du ta en beslutning, lage en optimal design og ikke ta feil..

Et lite panel med fliser med rike farger er et lyst tillegg som vil dekorere ethvert rom. Men hans dimensjonene skal være i harmoni med dimensjonene til selve flisen – å stå ut. Det er vanskelig å velge et panel med et stort område. Bedre å ta hensyn til 3d -effekten.

Denne løsningen er alltid passende, relevant og vinn-vinn. Teknologien for å lage denne typen tegninger blir stadig forbedret. Kostnadene reduseres, nye ideer implementeres og produksjonsprosessene akselererer. I denne forbindelse blir produktene rimeligere..

Et langstrakt panel utvider rommet visuelt. Langstrakt i høyden – endrer avstanden fra gulv til tak. Det gjør vegger til et uvanlig rom, der illusjonen av bølger og søyler er passende..

Et mosaikkpanel er ikke nødvendigvis et kvadrat eller rektangel. De kan være runde og trekantede. Hvis panelet ligner en blomst, et blad eller et skall, mens det opptar det meste av veggen, vil designet være veldig interessant. Veggen kan om ønskelig bli til en moderne analog av veggene til de gamle egyptiske pyramidene.

Originale bruksideer

Flisplaten brukes til å dekorere veggene på badet, toalettet, kjøkkenet, gangen og på balkongen. Du kan også dekorere partisjonen i rommet. Hun vil tiltrekke seg mer oppmerksomhet til seg selv, få deg til å smile. En finurlig og kreativ løsning vil være relevant hvis du er lei av glassinnlegg i en innvendig skillevegg eller bue og du vil endre alt. Det er sant at det er viktig å vurdere at dette er et ganske tungt element..

Funksjonaliteten til dette dekorative elementet er viktig. Hvis det er en russisk komfyr i huset, er det rasjonelt å dekorere veggen med fliser. Samtidig vil landet og den etniske stilen bli mer tydelig sporet, fordi den russiske komfyren noen ganger forblir et vanlig element og brukes som før til matlaging, hvile og oppvarming av boliger. Derfor er det verdt å understreke dens skjønnhet. Ikke rart de sier: “Du kan ikke ødelegge grøt med smør”.