Fjerner gammelt tapet uten å skade veggene

Fjerner gammelt tapet uten å skade veggene

Et målt og rolig liv ender med oppstart av renovering. Det ser ut til at prosessen er gledelig, endringene er inspirerende, men for mange spørsmål begynner å plage tankene. Alle vil bli møtt med det faktum at før du limer nye bakgrunnsbilder, må du bli kvitt de gamle. Bestem deg først for fjerningsmetoden, basert på bakgrunnsmaterialet, og gå deretter i gang.

Hva du skal skyte?

Å fjerne tapet vil kreve spesialverktøy og ekstra materialer. Bare å lage alt med hendene er usannsynlig. En eksakt liste kan bare lages etter at du har bestemt deg for metode for uttak.

Her er en omfattende liste over verktøykasser:

 • Spatel (skrape), eller bedre noen få – bred og smal.
 • En skrivesakskniv er nødvendig både når du fjerner og forbereder den.
 • Nålerulle (“tiger”) for tapet – perforeringsverktøy.
 • Enkel malerulle med utskiftbare håndtak – lange og korte.
 • Brett for spesiell løsning eller rent vann. Et alternativ ville være en kjent bøtte eller kum..
 • Løsningsmiddel for lim.

 • Polyetylenfilm for å beskytte gulvet mot smuss og skader.
 • Maskering og isolasjonstape.
 • Trinnstigen er nødvendig for komfortabelt arbeid i høyden.
 • Bygger hårføner.
 • Båndsliper.
 • Steam mopp.

Nå er du kjent med den mest komplette listen over nødvendig beholdning. Du vil bare velge riktig armatur når du finner en akseptabel måte å fjerne den gamle veggbekledningen på. Du trenger filmen allerede som forberedelse til arbeidet. Sørg for å dekke gulvet, vinduskarmen og møbler som ikke kan fjernes fra rommet..

Slik fjerner du tapet raskt og enkelt?

Det er ganske enkelt nødvendig å fjerne gammelt tapet fra veggene. Noen sier at det er mulig å lime et nytt belegg på et gammelt belegg – dette er ikke tilfelle. Vær oppmerksom på at veggene dine vil være tøffe, og nye bakgrunnsbilder vil ikke glede seg over utseendet i det hele tatt..

Riktig demontering av det gamle belegget er nøkkelen til fremtidig suksess. Du kan enkelt fjerne det gamle belegget fra vegger og tak på følgende måter:

Manuelt

Hvis tapetet virkelig er gammelt eller sitter fast på lim av tvilsom kvalitet, er det enkelt å fjerne det uten ekstra midler. Å lirke tapetet med hendene er ekstremt upraktisk – du trenger definitivt en slikkepott eller en kjøkkenkniv. Det vil bidra til effektivt og korrekt å fjerne selv de minste fragmentene. Alt du trenger å gjøre er å plukke opp den øverste kanten med en sparkel og fjerne skallet for hånd. Bare skrap av små rester med det samme verktøyet.

Våt måte

Hvis tapetet ikke kommer godt ut, er ditt hovedvåpen varmt vann. For våt fjerning av tapet hjemme, kan du bruke en malervals, spray eller en enkel svamp. Fukt hver tomme av det gamle bakepapiret grundig og rikelig. Vent ca. 20 minutter til tapetet er fullstendig mettet med væske. Deretter fjerner du dem med en slikkepott, som i forrige metode..

Fjerning med ferge

Den varme dampen hjelper deg med å fjerne tapetet enkelt. Som regel bruker de for dette en dampgenerator, en dampmopp. Hjemme kan du utføre manipulasjoner ved hjelp av et strykejern med dampfunksjon. Sprøyt tapetet trinnvis med varm damp, så blir det smidig som aldri før.

Påføring av spesielle væsker

Denne metoden regnes som den mest radikale og aggressive. Han vil spare når alt det ovennevnte er maktesløst. Spesielle forbindelser trenger inn i lerretet og løser som sagt limbunnen.

Alle metodene ovenfor er gode for å fjerne tapeter fra betongvegger.. Det siste bør diskuteres mer detaljert. Denne metoden brukes ikke bare i vanskelige tilfeller, men også når du vil spare tid så mye som mulig. Den spesielle komposisjonen til Pufas Tap-Ex (Pufas Tap Ex) nyter velfortjent popularitet. Verktøyet er i stand til å fjerne forskjellige belegg uten å etterlate spor.

Produktet selges i pakker på 250 ml – dette er nok for behandling fra 75 til 100 m2. Sammensetningen fortynnes i varmt vann, konsentrasjonen velges i henhold til instruksjonene. Du må påføre løsningen med en malerulle eller pensel. Noen ganger må prosedyren gjentas etter 15 minutter..

Hvis du dekker fuktresistent tapet, må du først gå over det med en nålerulle..

Bruk produktet forsiktig. Sørg for å ta vare på hendene, øynene og kroppen. Små kjemiske forbrenninger kan oppstå hvis produktet kommer i kontakt med kroppen. Hold barn og kjæledyr unna. Restene av Pufas Tap-Ex vaskes av veggene med rent vann og viser seg ikke på det nye belegget..

Fjerner fra gips

Gips bør håndteres veldig forsiktig. Det er i stand til å absorbere fuktighet og miste egenskapene. Hvis du sparkler veggen før du limer tapetet, bruker du en kjemisk fjerningsmetode. Handle bevisst, løsningen inneholder vann og vil skade gips i store mengder.

En morsom avskallingsmetode med billig tapetlim Fortjener oppmerksomhet. Kjøp produktet, fortynn det i henhold til instruksjonene og dekk det gamle tapetet med en løsning. Limet tørker lenge og krymper tapetet i prosessen. Takket være denne eiendommen blir det mye lettere å fjerne tapetet..

Hvis begge metodene ikke fungerer for deg, er det et mer radikalt alternativ. Du kan fjerne dekselet sammen med det øverste laget av gips. Materialet består av mange ark limt sammen, så det blir enkelt å gjøre. Bruk en molarkniv for å skille det første gipsplaten og fjerne det.

Ulike typer tapeter

Det er allerede klart at du må fjerne den gamle finishen, uansett om du vil lime nytt tapet eller forberede veggene for maling. Å fjerne papirbasert tapet er ganske enkelt, hver av metodene ovenfor vil takle det. Men det moderne markedet tilbyr mange alternativer for veggdekke, og hver av dem må kunne fjernes riktig..

Måter å fjerne forskjellige typer tapet på:

Tapet i fiberduk

Denne typen belegg har dukket opp ganske nylig og er populær. Overflaten på materialet er sterk nok og overfører lett fuktighet. Å fjerne dem med vann og damp er like ubrukelig som å vente på at de skal falle bort..

Grov mekanisk handling vil være nødvendig å ødelegge det øvre beskyttende laget av tapetet. En piggvalse eller “tiger” vil hjelpe deg. Hvis det ikke er mulig å skaffe slike beholdninger, riper du forsiktig på belegget med en annen skarp og hard gjenstand (kniv, syl). Rip for ikke å skade gipset under tapetet.

Etter skade på skallet kan du starte vannbehandlinger. Det er best å påføre varmt vann med en rulle. Det vil ta omtrent 20-30 minutter for limet å svelle. Etter det kan du forsiktig lirke på hjørnene på stripene og fjerne dem for hånd..

Vinyl bakgrunnsbilder

Den motstående delen av et slikt belegg er laget av polyvinylklorid. På grunn av dette er tapetet vanntett og ikke følsomt for ekstreme temperaturer, kjemikalier og mekanisk belastning. Det eneste svake punktet med vinyltapeter er papirunderlaget. Det er på henne vi vil påvirke når vi kommer dit. Bruk skarpe gjenstander i kampen mot det beskyttende laget.

Vinyl vil bli skadet ved kontakt med en syl, kniv eller piggvalse. Etter at belegget er brutt, kan du fortsette behandlingen med vann eller damp. Behandlingen vil myke opp limet. Nå er det bare å skrelle av tapetet og skrelle av stripene en etter en. Fukt restene av tapet igjen og fjern med en skarp skrape.

Det er en annen måte å fjerne vinyl tapet på. Toppen av tapetet kan enkelt skrelles av papirbunnen. Du vet allerede hvordan du fjerner papiret. Noen blir ikke kvitt det, men bare grunner og limer et nytt belegg..

Vaskbart tapet

Allerede ved navnet blir det klart at tradisjonelle metoder for å fjerne tapet er ubrukelige. Selv om vann ikke er din allierte, er det en enkel metode – en dampgenerator vil hjelpe deg i kampen mot vaskbart belegg. Under påvirkning av damp begynner limet og fibrene å hovne opp og begynner å falle av seg selv..

Fraværet av en dampgenerator eller jern med en avsender kompliserer oppgaven, men det er en vei ut. Du trenger et enkelt strykejern og en fuktig klut. Legg stoffet mot veggen og stryk. Dette bør gjøres med hver centimeter dekning. Etter avslutning, bare lirke kantene med en sparkel og skrell av strimler av belegg.

Det flytende tapetet

Dette belegget er ganske utsøkt og veldig populært. Det er med et slikt belegg at silkescreening opprettes, som vil dekorere ethvert rom. Noen ganger kan et slikt belegg bare males om, tilpasses et nytt interiør. Hvis dette alternativet ikke er mulig, må du handle ut fra egenskapene til et bestemt belegg.

Husk at lakkerte eller malte bakgrunnsbilder kan fjernes like enkelt som ubehandlede..

Det mest populære flytende tapetet er et alternativ til etterbehandling av teksturert gips. Dette materialet er motstandsdyktig mot damp, kjemikalier og fuktighet. Bare mekaniske påvirkninger og spesielle stoffer vil bidra til å bli kvitt et slikt belegg. Noen ønsker ikke å håndtere en så kompleks demontering og kappe veggene med gipsplater over tapetet. Selve finishen er motstandsdyktig mot dannelse av sopp, krever derfor ikke forbehandling.

En annen type viskosebasert flytende tapet er mye lettere å fjerne.. Fjern beskyttelsesbelegget, hvis det påføres. Deretter våter du veggene med varmt vann flere ganger. Du trenger mye vann, materialet absorberer vann rikelig, og du må mykne det. Det gjenstår bare å fjerne sammensetningen med en bred slikkepott.

Ikke hastverk med å kaste det du fjerner fra veggene. Tapet i viskose har den store fordelen at det kan gjenbrukes. Hvis du ønsker det, kan du behandle veggene i et annet rom eller la blandingen være i reserve. Tørk grundig før du pakker blandingen i poser..

Selvklebende tapet

Selvklebende film er veldig sterk og holdbar, dette er det som bestemmer populariteten. Det er flere måter å fjerne dette belegget på. Prøv først å dempe alle vegger med varmt vann. Etter noen minutter begynner du å lirke kantene med en slikkepott og fjern dekselet fra veggen..

Det hender at vann ikke hjelper – du bør ikke bli motløs. Du trenger en hårføner. Varm hele overflaten grundig slik at limet mister egenskapene. Deretter skiller du tapetet med den samme spatelen. Fjern limrester fra veggen med bensin, tynner eller alkohol..

Kork tapet

Det er det vanskeligste å håndtere slik dekning. Disse tapetene er ganske holdbare, korkene er festet til en papirbase, som er lakkert. Det nytter ikke å prøve å fjerne materialet med vann. Hvis tapetet er limt på gips, er det bedre å umiddelbart begynne å fjerne det sammen med det øverste arket på veggen. Du kan til og med fjerne all gips og erstatte den.

Et rimeligere alternativ er å forsegle beleggene med de samme arkene med gips. Det totale arealet av rommet vil avta med omtrent en centimeter. Veggene selv, som et resultat av etterbehandling, vil bli mye sterkere..

Fjerning av belegg belagt med PVA -lim

Denne saken regnes som den mest alvorlige. Vann vil ikke hjelpe deg i det hele tatt. Her må du bruke ganske brutal fysisk kraft. En skarp slikkepott eller slipemaskin blir dine allierte. Det første verktøyet forutsetter langt og møysommelig manuelt arbeid. Bakgrunn med PVA -lim kan ikke skrelles av, du må bokstavelig talt rengjøre veggen fra belegget.

Fjerner belegget med en slipemaskin raskere. Den viktigste nyansen er at enheten etterlater riller og striper på veggen. Gipset vil også bli skadet, veggen må jevnes ut.

Slipemaskinen genererer mye støv. Åndedrettsvern og verneklær vil hjelpe deg med å beskytte helsen din.

Tips og triks

I en vanskelig sak trenger du ekspertråd. Ved å studere dem, vil du føle deg mer trygg på dine evner. Mange anbefalinger vil sikre deg mot feil som vil legge til jobb for deg i fremtiden..

Forberedelsestips:

 • Prøv å bruke profesjonelle verktøy. Til tross for de mange tilgjengelige verktøyene, vil lageret fra maskinvarebutikken gjøre arbeidet hyggeligere..
 • Sørg for å ta ut alle mulige møbler før du starter, og skyv det store hodesettet til midten av rommet. Fjern alle tekstiler, spesielt gardiner og gardiner.
 • Gulvet må beskyttes mot støv, vått gips og tapet med en tykk film. Fest kantene til gulvlistene med maskeringstape. Vær forsiktig når du påfører vann, overflaten av filmen begynner å skli.
 • Slå av energien i rommet. Væsker kan lekke ut i uttakene og forårsake kortslutning. Dekk også til stikkontakter og brytere med tape slik at ingenting kommer dit..
 • Fjern deksler i nærheten av stikkontakter før grunnleggende arbeid. Løsne skruene og fjern dekslene. Stram deretter klippene igjen. Det er bedre å fjerne forskjellige lamper fra veggene før veggene er helt tørre..
 • Tenk gjennom hele listen over nødvendig beholdning. Ta med verktøyene inn i lokalene før du starter arbeidet. Så du kan unngå distraksjoner og ikke strekke skitt gjennom hele leiligheten..

Nå er du klar for en grundig operasjon, og spenningen dekker deg igjen.

I dette tilfellet har erfarne spesialister noen flere nyttige tips i vente:

 • Hvis veggene er laget av gipsplater, og tapetet er limt på PVA, er du i en beklagelig situasjon. Selve belegget kan ikke fjernes. Utskiftninger krever arkene av gipsplater selv.
 • I leiligheter fra 50-60 -årene kan du finne en interessant hilsen fra fortiden. De tynne veggene i disse leilighetene er ofte dekket med flere lag tapet. Hvis du starter en rask oppussing, fjerner du ett lag veggdekke.
 • Ikke bruk for mye vann. Ja, tapetet må mykes godt, men overdrevenhet vil bare skade deg. Væsken kan ødelegge gipslaget. I dette tilfellet vil reparasjonen bli forsinket..
 • I sjeldne tilfeller er det mulig å håndtere tapet med papir med løsemiddel og sandpapir med forskjellig slipekraft. Dette alternativet er relevant for tynne bakgrunnsbilder som ganske enkelt ikke kan fjernes..
 • Tynne stykker tapet som ikke bukket under for den valgte metoden, kan fjernes med et bor. Du trenger en børste. Skyv den over boret ditt og sand forsiktig nedover betongveggen. Som et resultat kan uregelmessigheter forbli, de kan maskeres med akrylkitt..

For informasjon om hvordan du fjerner gammelt tapet fra veggene, se neste video..