Dekorative fliser: fordeler og ulemper

Dekorative fliser: fordeler og ulemper

Hvis du vil at veggene i hjemmet ditt skal være dekorert med et murstein, er det flere alternativer: legg naturstein, bruk porselenstein eller dekorative fliser. Naturstein ser klumpete ut, porselen steintøy kan virke grovt, siden teksturen bare skaper en visuell effekt. Dekorative fliser ser naturlige ut. Vi vil vurdere egenskapene til utseende og tekstur av dekorative flisbelegg, vurdere typer design og metoder for å legge dette materialet.

Særegenheter

Når du velger et materiale for å fullføre en bolig, blir dekorative fliser foretrukket på grunn av dets fordeler. Disse inkluderer letthet og styrke, en overflod av farger for etterbehandling av råvarer. Ulike design kan legges ut fra dekorative fliser, som lar deg lage en aksent i forskjellige rom i boligen.

Dekorative fliser kan ikke legges på hele veggen. Så du kan sone plassen og gi den en klar organisasjon..

Avhengig av sammensetningstype kan etterbehandlingsmaterialet brukes til forskjellige overflater.. Gipsfliser er et lett materiale, derfor brukes de også for å vende gipsplater.. Materialet tåler imidlertid ikke vann og kan bare plasseres i tørre rom. Det kjennetegnes ved et bredt spekter av størrelser og former, som gir mulighet for kledning i form av et annet mønster..

Et karakteristisk trekk ved denne etterbehandlingsråvaren er den pregede overflaten. Den kan være den samme eller asymmetrisk, noe som gir kledningen sin originalitet. I tillegg kan slikt materiale om ønskelig lages uavhengig, og dermed spare budsjettet for kjøp av motstående materiale. På samme tid kan farge inkluderes i sammensetningen, velge beleggets nyanse i samme stil med interiøret.

Materialer

Materialer for å lage dekorative overflater for stein og murstein er gips, noen typer sement, sand, fargestoffer. Gipsfliser produseres ofte bare for innredning. Sementfliser kalles noen ganger kunststein og er like egnet for fasadebekledning og veggdekorasjon..

For prisen er materialene omtrent sammenlignbare. Gips er et naturlig mineral. Fordelen er plastisitet, som lar deg forme fragmenter av forskjellige former fra den. Gips er et lett og miljøvennlig materiale som, avhengig av produksjonsteknologien, kan ha en annen tekstur, inkludert imitasjon av naturstein og murstein.

fordeler

Dekorative fliser har mange fordeler, så de er veldig etterspurt på byggemarkedet. Denne finishen er et av de tre beste materialene for overflatekledning. For å sette pris på fordeler og ulemper med dekorativ stein, sammenlign den med populære utførelser. Vurder fordelene med en slik kledning i sammenligning med porselen steintøy, tapet.

Dekorativ stein kan virke som en mer attraktiv finish enn porselens steintøy av flere grunner. Den har en konveks tekstur, er lettere å transportere, kan kjøpes i små mengder. Du kan sette gipsmateriale på egen hånd: brikkene er mindre og lettere enn porselenstein, det er ikke nødvendig å påføre lim på hele overflaten. Dekorative fliser er egnet for kombinasjon med tapet, dekorativt gips. Hun maskerer perfekt ujevnhetene på veggene.

Sammenlignet med flytende tapet er gipsveggsteinen mer holdbar, enkel å installere, smuldrer ikke og er holdbar. Hvis vi sammenligner dekorativ stein med tapet, så er det bedre enn tapet for ganger og stuer i et rom 2/3 av gulvet, siden beleggene er utsatt for stor mekanisk belastning i disse intervallene.

Denne finishen vil være mer holdbar, den vil ikke rive eller sprekke over tid. Videre hvis tapetet må endres etter 5-7 år, dette materialet vil dekorere veggenes overflate mye lenger.

Minuser

En av de viktigste ulempene med materialet er fuktabsorbering og ødeleggelse. I tillegg slettes dette materialet fra konstant våtrengjøring. Andre ulemper inkluderer behovet for å justere brikkene til hverandre ved hjelp av saging, så vel som skjørheten til fragmentene under transport og legging..

Ulemper i forhold til andre materialer bør vurderes hvis du velger en veggstein for rom for et bestemt formål..

Dekorstenen fester seg unøyaktig til overflaten, det er vanskeligere å vaske av. Det kan ikke settes på badet. Når det gjelder priser, er keramiske fliser sammenlignbare med dekorative kledninger. Sammenlignet med tapet er dekorativ stein dyrere i pris, fordi gjennomsnittsprisen på 1 kvm. m. stein er 800 rubler, for samme pris kan du kjøpe en rull tapet med et areal på 10 kvadratmeter. meter.

Visninger

Gipsfliser er beregnet for innvendig og utvendig etterbehandling av vertikale overflater. Bygningsfasader kan kles med denne flisen, til tross for at den ikke liker fuktighet (et slikt belegg er egnet hvis bygningens vegger er beskyttet av en gesims). Det ligner en stein eller murstein ikke bare med bildet, men også med teksturen, og designene på dekorative fliser er så mangfoldige at de kan etterligne alle slags stein og til og med tre. Veggfliser er store og små. Interessante ideer for bruk av dekorative fliser, ikke bare i interiør, men også i landskapsdesign, for eksempel i:

 • etterbehandling av gjerder;
 • foring av blomsterbed;
 • dekorasjon av hagepartisjoner.

Dekor

Kanskje det mest interessante med dekorative fliser er innredningstyper. Den flere hundre år gamle byplanleggingshistorien kjenner forskjellige fasader til fasader på bygninger, som kan overføres til London-tiden i Sherlock Holmes tid, til middelalderslott i Tyskland. Stein for innvendig veggdekorasjon tillater etterligning av teglfabrikker fra 20 -årene og Petersburg av Peter den store tid. Alle disse dekorene kan implementeres med design og tekstur av dekorative gipsfliser..

Kyprich

Produsenten Vipkamni gir kjøpere et utvalg av alle mulige mursteinimitasjonsalternativer, som lar deg lage unike arkitektoniske løsninger, samt veggbekledning i loftstil. Blant fargeløsningene til teksturerte murstein er følgende palettoner relevante:

 • Hvit;
 • beige;
 • grå-brun-hvit;

 • rød svart;
 • vintage oransje;
 • svart.

Med det dekorative materialet til dette merket vil finishen se stilig og ekstraordinær ut. For eksempel ser samlingen “Old Peter” med en grå underton utrolig naturlig ut: malte skygger og teksturer vil skape en vintage -effekt selv på den nyeste veggen. Serien er laget i varme oransje, røde og svarte nyanser.

Stein

Designløsninger for stein blir mer og mer fasjonable, ettersom de tillater å etterligne interiøret i gamle hus og eventyrslott. Kontrasten til en grov overflate, delikate og vakre møbler er på moten i dag. Designere prøver på alle mulige måter å gi lokalene et stilig loftformat. I dette vil de bli hjulpet av samlingene til selskapet “Decor Stone” under steinen, som gjenspeiler det urbane temaet. Tenk på de viktigste herskerne.

 • Serie “Skalnik” etterligner teksturen til en stein. Den er presentert i grått, hvitt, brunt.
 • Samling “Plast” er en etterligning av et steinmassiv med grå farge.
 • Serie “Northern Pearl” etterligner kystgranitten på Neva, den er presentert i en kald byskala.

Antikke fliser

På grunn av de forskjellige teknikkene for å lage fragmenter, har overflaten en annen effekt. Noen varianter gjentar veggene i gamle palasser og slott. Produsenten Artirok presenterer en rekke alternativer for fasader og vegger. Blant de interessante prøvene er alternativer for travertin med valg av hvilken som helst farge..

Det kan være alderen murstein i slottstil, romersk, elfenben for antikt interiør med søyler, pittoreske Warszawa -murstein: det er mange alternativer. Ikke mindre populær er en monolitisk stein med rødlig og mørk grå farge under tyske festninger. Prøver “Det gamle slottet” egnet for kledning av en festningsvegg, gulrotoransje og gul er gode for utvendig dekorasjon av små hus i Provence -stil.

Varianter med brosteintekstur er nyttige for veggdekorasjon med vertikal landskapsforming (naturlig eller kunstig), de kan også velges for en hagesti, bassengdekorasjon, fasade eller gjerde styling. Med kunstig brostein ser bygningen mer holdbar ut. Interessant dekorativ løsning “Sahara” kan velges for skillevegger for å skape en afrikansk stil: flisens tekstur ligner kaffefarget sand.

Tips og triks

Siden hoveddekorasjonen som er laget av flisene, er imitasjon av stein og murstein, er det nødvendig at rommet er konsistent i stil. La oss se hvordan du oppnår dette med forskjellige typer fliser..

Loft

Dette er kanskje den mest passende stilen for mursteinlignende fliser. Fordelene med dekorative fliser fremfor keramiske er at de er varmere å ta på, har en uttalt tekstur og har mange originale løsninger. En rimelig løsning ville være å tegne 1/3 av veggen i kombinasjon med tapet som matcher.

Når du avslutter den ene veggen med gipsfliser, kan resten av området gjøres i grått.

Borg

Slottestilen er ikke den mest fasjonable, men den kan være interessant i et privat hus. Etter å ha lagt ut deler av veggen med en grov kunststein som etterligner veggen til et gammelt slott, for eksempel brostein eller monolitisk grå stein, kan du føle deg beskyttet. Det gjenstår å ordne en seng med en smijerns hodegavl, en peis, og også henge en tung lysekrone med lys.

Rustikk

Landstil er lett å lage med murstein eller gul faux stein. Imidlertid vil enkelheten i interiøret dekke de høye kostnadene. For et slikt belegg må du også lage en imitasjon av et plankegulv ved hjelp av keramikk eller laminat. Denne løsningen er derfor uøkonomisk for hele omkretsen det beste alternativet ville være å legge en del av veggen med dekorative fliser, og resten av omkretsen med dekorativt gips eller tapet.

Dekorelementer

Facing stone er perfekt for å lage dekorative elementer. Brostein kan brukes til å revet den delen av veggen som plantene er festet på..

Flott for å maskere ujevne hjørner prydhjørner laget av stein eller klippe fliser.

Installasjonsanbefalinger

Legg dekorative fliser på flytende spiker eller fliselim. Overlapping kan maskere uregelmessigheter i veggen. Valget av lim er bredt nok. Dette valget er relatert til om limet vil være merkbart og vil begynne å variere i farge. Unifix lim er egnet for lyse fliser..

Dette er en økonomisk og billig sammensetning (for bare 345 rubler kan du kjøpe en pakke, som er nok til å lage 5-8 liter lim). Limet må fortynnes i den nødvendige mengden, som skal brukes på mindre enn en time. Hvis flisene skal males over hele serien, bør et mer tyktflytende lim foretrekkes..

Fliser legges fra nedre høyre hjørne fra bunn til topp..

Vakre eksempler i interiøret

Du kan vurdere attraktiviteten til et design ved hjelp av dekorative fliser, med henvisning til eksemplene på fotogalleriet.

 • Stilig løsning med fototapet som viser byen og dekorative hvite mursteinfliser i en moderne stil. Storbyens ånd formidles gjennom en kombinasjon av veggbelegg, som vanligvis brukes til å dekorere hus. Denne løsningen er mer egnet for interiøret i klubber og kafeer, hvor folk vil føle seg i sentrum av hendelsene..
 • Interiøret i peisestuen i et privat hus er vellykket dekorert med mursteinlignende fliser, som gir sjarm til peisen og utfyller lysekronen med en lysekrone-effekt. Stilen ligger nær de amerikanske klassikerne på 1800 -tallet: den er pålitelig og solid komfort. Dekorative fliser er praktiske.
 • Et eksempel på utformingen av en partisjon, som begynte å virke mer kraftfull, imponerende og strukturert. Kunstige blomster gir liv i den grove steininnredningen. Du kan se at resten av veggene er ganske beskjeden med mørkt beige tapet, så den dekorative partisjonen blir en interiør aksent. I denne versjonen ville det være fint å plassere fotografier eller malerier på denne partisjonen..

 • En vakker dekorativ murstein kan brukes til dekorasjon av veggene på kjøkkenet, hvis det er grove elementer, for eksempel en kjøkkenhette. Mursteinen ser naturlig ut, alle gjenstander på den ser mer omfangsrike ut.
 • Hemmeligheten bak loftstilen ligger i det faktum at mursteinen passer godt til den hvitkalkede veggen. Bare en vegg kan flislegges, det viktigste er tilstedeværelsen av designerlamper.

For informasjon om hvordan du legger dekorative fliser, se videoen nedenfor..