Ceresit flisemasse: typer og farger

Ceresit flisemasse: typer og farger

Ceresit flisemørtel er tilgjengelig i nesten alle byggevarer. På grunn av de mange alternativene står mange kjøpere overfor problemet med å velge.

Denne artikkelen vil fortelle deg om hvilke typer Ceresit fugemasse som finnes, og hvordan du velger riktig sammensetning..

Visninger

Sortimentet av Ceresit er representert av følgende typer flisemasser:

 • CE 33 Super – brukes til behandling av tynne sømmer (opptil 5 mm).
 • CE 35 Super – brukes til skjøter med en tykkelse på 4-15 mm.
 • CE 43 Super Strong – sterk og elastisk fugemasse, egnet for behandling av ledd 5-20 mm.

 • CE 40 Aquastatic – har en elastisk struktur, designet for sømmer ikke mer enn 10 mm.
 • CE 79 UltraPox – 2-komponent fugemasse med høy kjemisk motstand.
 • CS 25 – silikonfugemasse med tetningsmasse, ideell for behandling av fuger mellom bad / vask og fliser.

Hvordan velge

Valget av typen Ceresit fugemasse avhenger av forbrukerens behov. Nedenfor er noen av egenskapene til merkets produkter du bør vurdere når du kjøper.

Produkter med navnene CE 33 (26 farger) og CE 40 (30 farger) har det bredeste fargespekteret. CE 40, CE 43 og CS 25 fugemasser er hydrofobe og motstandsdyktige mot smuss. CE 33 og CE 35 fugemasser brukes sammen med CT 10 soppdempende leddimpregnering. For behandling av fuger i fuktige rom og utvendig kledning av bygninger anbefales det å bruke CE 33 og CE 35 i kombinasjon med CT 10..

Alle typer Ceresit fugemasse er vanntette og værbestandige, inkludert solstråling.

Valget av fugemasse avhenger også av overflatematerialet.. Ved behandling av gulvsømmer i et område med høy trafikk (i en garasje, butikk, ved inngangen til et privat hus) bør du bruke produktet Ceresit CE 43.

For glaserte keramiske fliser anbefalt å bruke CE 33, CE 40 eller CS 25. For uglassede porselenfliser, klinker og naturstein (unntatt marmor) vil noen av Ceresit -fugene gjøre. For marmorfliser er CE 40 det beste valget..

For arbeid med glassmosaikk ethvert Ceresit -produkt vil gjøre (unntatt CE 35). Imidlertid brukes CE 79 fugemasse vanligvis i slike tilfeller.. For bearbeiding av sømmer på dekorative steinoverflater og murstein bør brukes Ceresit CE 35, CE 43 eller CS 25.

Fargespekter

Hvis fargen på fugemassen er ekstremt viktig for deg, så vurder fargespekteret til produktene CE 33 og Ceresit CE 40.

Du kan velge en farge fra det grunnleggende settet:

 • Hvit;
 • svart;
 • murstein;
 • mørkebrun;
 • grønn;
 • marineblå,

Eller du kan velge mellom fire gråtoner, fire nyanser av rosa, tre nyanser av grønt, fire nyanser av blått og et bredt spekter av beige og brune toner..

Hvis du trenger å oppnå den visuelle effekten av en jevn overflatestruktur, bør du velge en blanding i fargen på bakgrunnen eller bildet.. Hvis du ønsker en merkbar inndeling av overflaten i individuelle elementer, er Ceresit kontrastmasse et utmerket valg.. Når du bruker små mosaikker med fugemasse i forskjellige farger, kan du oppnå geometriske eller abstrakte komposisjoner..

På det offisielle Ceresit -nettstedet kan du bruke utvalget av fugemasse på nettet. For å gjøre dette trenger du bare å velge fargen på flisen som brukes (eller nyansen nærmest den) og velge fargen på fugemasseblandingen du liker, og se kombinasjonsalternativene på skjermen online. Du kan også bytte mellom flis- og mosaikkmoduser.

Materialforbruk

Det er ikke vanskelig å beregne forbruket av Ceresit fugemasse. Ved beregning er det nødvendig å ta hensyn til typen overflate som skal behandles og driftsbetingelsene..

For en korrekt beregning kan du bruke formelen. Lengden på overflaten som skal behandles må legges til bredden, og resultatet må divideres med produktet av disse verdiene. Det resulterende tallet må multipliseres med tykkelsen på flisen og bredden på skjøten. Resultatet vil være verdien av blandingsforbruket i enheter på kg / m.

Du kan også bruke informasjonen som er angitt av produsenten på emballasjen, eller bruke gjennomsnittlig forbruk:

 • CE 33: fra 0,4 til 0,5 kg / m2;
 • CE 35: fra 0,4 til 1,2 kg / m2;
 • CE 40: fra 0,2 til 0,5 kg / m2;
 • CE 43: fra 0,9 til 1,5 kg / m2;
 • CE 79: fra 1,0 til 1,3 kg / m2;
 • CS 25: fra 25 til 100 kg / m2.

Instruksjoner for bruk

Du kan begynne å behandle sømmene etter at fliselimet er helt herdet. Tidsintervallet kan være forskjellig, avhengig av type sammensetning, men det er uansett minst 7 dager.

Kantene på flisene må først rengjøres fra restene av fliselim og smuss. For bedre vedheft til overflaten kan kantene fuktes med en svamp (kun for sementmørtel). Hvis du arbeider på en overflate som lenge har blitt flislagt, må du fjerne den gamle fugemassen helt. Når du arbeider med uglaserte fliser, anbefales det å kontrollere samspillet mellom flis og fugemasse for overflatefarging.

Arbeid med Ceresit fugemasseblandinger inkluderer to hovedtrinn: tilberedning av blandingen og påføring. Imidlertid er det noen nyanser når det gjelder bruk av forskjellige materialtyper..

Ikke glem sikkerhetsreglene når du arbeider:

 • sørg for å bruke beskyttelse for hud og øyne;
 • sørge for god ventilasjon av rommet.

Sementmørtel

For å blande blandingen anbefaler produsenten å bruke 15-20 graders vann. Det er nødvendig å måle den nødvendige mengden vann og hell blandingen gradvis i en beholder med vann under omrøring. Når du tilbereder en stor mengde av blandingen, er det best å bruke en drill eller mikser til å røre. Du bør vente 5 minutter og blande sammensetningen igjen. Da kan du komme deg på jobb. Det anbefales å bruke ferdig sementblanding innen 1 time..

De pregede flisene må forsegles med folie eller tape for å unngå inntrengning av fugemassepartikler i relieffet. Fugemassen påføres med en gummisparkel og gnis inn i leddet i en korsformet bevegelse. Etter å ha samlet inn overskuddet, gjentas operasjonen.

Når blandingen “griper” litt (etter maksimalt 10 minutter), må du gå forsiktig over den med en fuktig svamp. Det er viktig å ikke tillate overdreven kontakt med vann, ellers kan fugemassen endre sin nyanse..

Etter at leddene er helt tørre (etter 24 timer), bør overflaten behandles med en tørr, myk klut. Flekker fjernes med en ren, fuktig klut eller filtvott. Det er verdt å huske at det ikke anbefales å fukte fugemassen tidligere enn et døgn etter behandling av sømmene..

Epoxy fugemasse

Ikke alle vet at Ceresit også produserer silikon- og epoksyharpiksbaserte fugemasser. CE 79 -produktet har sine egne egenskaper ved bruk.

Et viktig poeng når du bruker epoxy fugemasse er riktig blanding. Inne i pakken er det poser med to komponenter, som må kombineres under nøye overholdelse av proporsjonene. Deretter blandes blandingen med en mikser ved høy hastighet..

Som med sementmørtel, det er tilrådelig å tilberede en blanding med en epoksyblanding i små porsjoner, siden den blir ubrukelig etter 1,5 timer for bruk.

Bruk en gummisparkel for å arbeide med epoxy fugemasse. Sørg for at arbeidsflaten er tørr. Du må også fjerne overflødig blanding fra overflaten i tide. Restene av sammensetningen fjernes utelukkende med en spesiell svamp.

Det anbefales også å kjøpe et spesialprodukt for rengjøring av overflaten fra “plast” plakett etter endt arbeid. Det er ingen annen måte å fjerne spor av blandingen..

Silikon fugemasse

Når du arbeider med silikonfugemasse, anbefales det å dekke de tilgrensende overflatene med maskeringstape, og legge et tau av polymer i ekspansjonsleddene. Deretter må du kutte av enden av fugemassepatronen, mens du beholder tråden, og skru inn spissen. Enden av spissen er også kuttet til omtrent størrelsen på sømmen som skal bearbeides. Deretter settes patronen inn i pistolen, og jevn fylling av sømmen begynner..

Etter 15 minutter må du behandle sømmene lett med en såpesvamp., og glatt deretter med en slikkepott for å fjerne alt overflødig. Det anbefales også å fukte slikkepotten. Deretter kan du fjerne maskeringstapen. På slutten av arbeidet må du sørge for god ventilasjon av rommet og forlate det, siden eddiksyre frigjøres når silikonfugen tørker. Hvis fersk fugemasse av en eller annen grunn må fjernes, bør alkohol eller aceton brukes. Etter at sammensetningen er herdet, kan den bare fjernes mekanisk..

Hydrofobisk soppdrepende løsning

Sortimentet av Ceresit inkluderer også en gjennomsiktig vannavvisende CT 10 Super. Etter behandling med denne løsningen får sømmene vannavvisende egenskaper og beskyttelse mot smuss og sopp. Produktet kan brukes sammen med annen fuging eller alene, egnet for filet- og ekspansjonsfuger.

Impregneringen påføres med en børste i helt fylte ledd. Om nødvendig kan sømmene forhåndsrepareres. Maksimalt 15 minutter etter påføring bør overflødig løsning fjernes og “gå” over overflaten med en våt klut. Tørket smuss må fjernes med et løsningsmiddel. Hvis sømmen allerede er påvirket av soppen, må du først fjerne den med en metallbørste, og deretter påføre ST -løsningen etter å ha rengjort sømmen for støv.

Anmeldelser

Kjøpere reagerer positivt på Ceresit fuktresistent flytende fugemasse. De noterer seg de utmerkede tekniske egenskapene til produktene, brukervennligheten. Kundene er fornøyd med den varierte fargepaletten, og det faktum at komposisjonen tørker raskt. På samme tid gleder belegget eierne lenge, uten å miste kvalitetene..

Se neste video for hvordan du bruker Ceresit fugemasse for fliseledd.