Blått tapet: ømhet og luftighet i interiøret

Blått tapet: ømhet og luftighet i interiøret

Blå bakgrunnsbilder er blant de mest valgbare bakgrunnsbilder for interiøret. Mange foretrekker akkurat denne fargen, fordi den gir rommet en ømhet, en andel vektløshet, noe som får rommet til å virke svevende og luftig. Det er mye lettere å velge møbler og innredning for slike bakgrunnsbilder, fordi den blå fargen ikke er kresen og sjelden kommer i konflikt med andre farger, enten de er like kalde eller tvert imot varme og lyse.

Hvis du velger blått tapet for rommet ditt, vil du definitivt bli fornøyd: som de ledende psykologene korrekt bemerket – blå er en vaksine av ømhet for den som ser den psykiske helsen.

Fargesykologi

Den blå fargen i interiøret regnes som en av de mest gunstige, siden den har en positiv effekt på det menneskelige nervesystemet, slapper av, gir fred og ro. Du kan enkelt bekrefte dette: du må bare huske den myke blå himmelen, som gir ro i sjelen og sprer seg gjennom kroppen til den en gang glemte barnslige entusiasmen.

Faktisk, rommet, laget i lyseblå, lyseblå farger bidrar til hvile, og mørkeblå og lyse blå nyanser stupe inn i tankene.

Hvilke nyanser er kombinert med?

Fordelen med slike bakgrunnsbilder er at de kombineres praktisk talt med alle farger:

 • Veggenes blåhet er perfekt kombinert med gull og sølv: du kan trygt velge en forgylt dekor eller med en kald sølvfarge. Dette interiøret ser veldig edelt ut..
 • Disse bakgrunnsbilder ser også flotte ut med hvitt. Det blåhvite interiøret gir rommet luftighet og letthet. Dette er en flott løsning for romantiske rom..

 • Et kreativt alternativ som designere ofte bruker, er et gulblått interiør: en varm gul nyanse lyser opp og reduserer blåheten litt, og gir et sterkt lys inn i rommet.
 • Den blå fargen kan også fortynnes med lyserosa tekstiler eller dekor. Dette er en god kombinasjon som omslutter ømhet. Du kan finne blått kirsebærblomstrende tapet for å gjøre veggen til den mest attraktive. Disse tapetene ser romantiske ut, og kontemplasjonen av sakura vil roe nervene dine..
 • I tillegg matcher de blå veggene perfekt de metalliske gråtonene. To kule nyanser vil gjøre plassen mer streng, men rommet vil se bra ut, med et krav på aristokrati. Denne kombinasjonen er mest egnet for en stue eller gang..

Hva slags møbler er riktig?

Møbler i hvilken som helst farge er egnet for blå vegger, det ser spesielt godt ut i kombinasjon med en mørk farge. For eksempel vil brune møbler med blått tapet se elegant og edelt ut. Designere anbefaler å legge en mørk vekt på møbler. Velg en mørk sofa, lenestoler, bord. Imidlertid er det bedre å fullføre gulvet i en blå nyanse for å matche tapetet. Ellers risikerer du å forstyrre harmonien og smaken i hele rommet..

Velge tremøbler for et blått rom, du understreker raffinementet i rommet. Denne kombinasjonen er mest egnet for kontorer eller stuer, og tilsvarer den moderne stilen..

Hvite møbler vil gi rommet en luftig, flytende letthet. For å lyse opp et slikt rom med et lysere sted, velg tekstiler eller dekor som tiltrekker seg oppmerksomhet. Dette kan for eksempel være en stor rød vase eller en lysekrone i en varm nyanse. Men husk: et rom i blått og hvitt krever godt dagslys og varme temperaturer siden denne kombinasjonen av farger øker kuldefølelsen.

Hvis vinduene vender mot nordsiden, anbefaler vi at du nekter et slikt fargevalg..

Svarte møbler passer også godt til blått tapet. Ser behersket og streng ut. Passer for klassisk interiør. Men det anbefales ikke å velge en slik kombinasjon på soverommet..

Det antas at det vil undertrykke eierne av rommet. Men hvis du velger tekstiler, møbler, gardiner og annen innredning riktig, uten å bruke for mye svart, kan du bruke denne paletten til soverommet..

Rosa møbler vil tilføre sjarm til rommet, som minner om solnedgangen, og søl rosa i den blå horisonten. Rosa møbler eller tekstiler, kanskje dekorartikler vil lyse opp den kalde fargen og fylle den med varme og komfort.

Hvordan velge?

Nylig aktuelle veggmalerier vil legge et interessant tomt til rommet ditt. Imidlertid er det et ganske stort utvalg av bakgrunnsbilder: med ornamenter, monogrammer, brede striper, fugler, prikker, blomster, varm stempling og andre. Med et så stort utvalg er valget vanskelig.

For ikke å ta feil i valget, må du følge råd fra spesialister. i henhold til valget av blått tapet for interiøret ditt, tatt i betraktning stilen og stemningen i rommet:

 • vanlig blått tapet vil ikke se kjedelig ut hvis du legger til mørke eller lyse nyanser i interiøret. Dette er den perfekte kombinasjonen, men ikke bli revet med av de mange mørke / levende fargene;
 • vegger med mønster er flotte for et interiør designet i Provence -stil, bare ikke overdriv med mørke møbler, velg i en blå nyanse, siden mønsteret på tapetet allerede tiltrekker seg oppmerksomhet;

 • stripet tapet ser bra ut i et klassisk interiør. Stripene på veggene gir generelt rommet en flerdimensjonal dimensjon, og gjør det visuelt bredt. Derfor, hvis du vil utvide rommet, så foretrekk stripen;
 • vegger med skyer, stjerner eller med et bilde av himmelen vil gi rommet enda mer luftighet og letthet. Slike bakgrunnsbilder kan lindre irritasjon og eliminere stress etter en hard dag. Velg et slikt tapet for soverommet eller barnehagen;

 • velg tapet med fugler i stua. De vil se mer livlige og aktive ut mot en rolig bakgrunn, holdt i blå nyanser. Sørg for at tegningen samsvarer med området på rommet ditt. For et lite rom – et lite bilde, for et stort rom – et større rom;
 • lignende råd med blomster.

Merk: tapet med rosa blomster er en kombinasjon av kalde og varme farger. Den perfekte løsningen for romantiske soverom. Vegger som disse er beroligende, avslappende og ikke altfor oppslukende..

Inn på soverommet

På soverommet bør du velge en rolig farge som ikke vil irritere øynene og nervesystemet. Gi preferanse til milde toner uten mønstre. Hvis du fortsatt vil velge tapet med et bilde, så la det være blomster- eller blomstertrykk, og vanlig tapet kan enkelt suppleres med tekstiler slik at soverommet ikke ser kjedelig ut. Det er bedre å nekte geometriske bilder på veggen.. De er ikke egnet for soverommet.

Liste over de mest vellykkede kombinasjonene for et soverom:

 • himmelblå og rosa;
 • blå og lilla;
 • blå og beige;
 • blå og lysegul;
 • blått og blått.

Til stua

Bakgrunn med ethvert bilde er egnet for stuen: stripete, med blomster, med geometriske mønstre. Velg lyse blå nyanser: turkis, kornblomst, indigo. For stua er dette det mest fantastiske alternativet. Når du kjøper tapet for dette rommet hjemme, kan du ikke begrense deg selv. Alt som er lyst og med ethvert ornament passer. Huske: velge et bilde for et stort rom – tegningen skal være større enn i et lite rom. Ikke overdriv det først med innredningen, slik at rommet ikke ser pretensiøst og latterlig ut. Det må være harmoni overalt.

Liste over de mest passende kombinasjonene for stua:

 • blå og rød;
 • mentol og appelsin;
 • mynte og grønt;
 • blå og svart;
 • indigo og brun.

En perfekt løsning for stuen ville være turkis tapet. I forhold til blått er turkis varmere, mer uttrykksfull og saftig.

Kornblomstblå, så vel som turkis, vil bringe følelser og varme til stuen. I motsetning til den vanlige kaldblå ​​fargen er kornblomst og turkis varmere og mer fargerik. Slike tapeter er alt som trengs for at stuen skal føle komforten og letthet i rommet..

Til barnehagen

Blå vegger til barnehagen er gode fordi de bidrar til å eliminere tretthet, slappe av og lindre et barns nervøse spenning. Velg rolige kalde nyanser med et hvilket som helst mønster i barnehagen. Skyer vil se flotte ut på veggene. Disse tapetene gir plassen en vektløshet..

Hvis barnet ditt er utsatt for irritasjon og hyperaktivitet, vil blå bakgrunnsbilder komme godt med. Ifølge psykologer, milde kalde toner har en gunstig effekt på barns psykiske helse og gir trygghet, eliminere overdreven aktivitet i barnets kropp.

Liste over gode kombinasjoner for barnehagen:

 • blå og rosa;
 • blå og gul;
 • blå og oransje;
 • blått og grønt.

For et barnerom er en kombinasjon av en varm, lys farge med en kald blå akseptabel, siden bare et blått rom med bleke nyanser vil undertrykke barn, drive dem til overdreven avslapning og redusere aktivitet.

Gi preferanse til blandede kombinasjoner: lys + rolig. Men ikke bruk for mørke nyanser for å unngå deprimerende press på barnets psyke..

Vakre eksempler i interiøret

Vi presenterer en samling fotografier av hvordan du kan dekorere et interiør med tapet av en lignende farge.

Tapet i lyse farger er bra for stua. Turkis og kornblomstblå farger er spesielt passende for dette rommet. Denne stuen har kornblomstblått tapet. Interiøret kompletteres perfekt med svarte dekorartikler. En lys aksent i rommet er et svart bord. Et slikt lyspunkt er nok. Resten er kanskje ikke så slående. For eksempel litt svart på veggene, taket, i hjørnet.

Lyse stripete tapeter til stua er en klassiker av sjangeren. Slike vegger ser strenge ut, men veldig edle. Turkis farge, i motsetning til kornblomstblå, er den kaldeste. Imidlertid oppdaterer det rommet ganske bra, gir det en viss letthet, luftighet. Turkis tapet med hvite striper er et fantastisk interiørdesign, ettersom det gjør rommet visuelt bredere. Disse veggene suppleres med sorte møbler og gardiner, og hvite stoler er lagt til den hvite stripen..

For et barnerom ville blått tapet med skyer på vegger eller tak være et utmerket alternativ. Imidlertid er skyer sannsynligvis et unødvendig element i rommet for eldre barn. Interiøret i barnerommet kan fortynnes med lyse farger eller ornamenter. Velg gjerne forskjellige kombinasjoner med blått i dette rommet, bortsett fra de mørke..

I den neste videoen finner du designertips om hvordan du velger gardiner for et rom med blått tapet..