Bakgrunnsdesign: stilige løsninger for interiøret ditt

Valg av tapet er en spesielt krevende oppgave: de representerer et element av dekorasjon av rommet som tiltrekker seg oppmerksomhet, spiller en avgjørende rolle under renoveringen. Det er tapetet som kan påvirke helhetsinntrykket av interiøret. I dette tilfellet må du være spesielt forsiktig: en feil valgt farge, mønster, utskriftsstørrelse kan ødelegge den generelle sammensetningen av rommet..

Særegenheter

Bakgrunn kan utføre flere funksjoner i design: angi rommets generelle stil, dominere, tjene som interiørdekorasjon. Mens trender innen klesdesign endres som bilder i et kalejdoskop, ser de innen interiørdesign ut som en størrelsesorden langsommere, for ikke å snakke om tapet, som kan forbli i trend i flere tiår..

Det viktigste når du velger er følelsene og stemningene som lerretene fremkaller for eieren. Hvis dette ikke tas i betraktning, kan tegningen være irriterende over tid..

Tapeten er allsidig nok. De har positive og negative sider. De er ikke en kostbar måte å dekorere vegger på. Når du limer med deres hjelp, kan du skjule mindre overflatefeil. Et bredt utvalg lar deg velge farger, utskrifter og teksturer for enhver smak. Ved hjelp av tapet kan du simulere ethvert etterbehandlingsmateriale med minimale kostnader.

Ulemper med veggmalerier – skjørhet, frykt for fuktighet, sollys og temperaturfall.

Bakgrunn har sin egen klassifisering i henhold til forskjellige kriterier.. La oss se nærmere på funksjonene til denne typen overflater:

 • Vann motstand. Bakgrunnsbilder er vanlige, maksimal interaksjon med vann er enkel rengjøring med en fuktig svamp. Vannbestandige varianter tillater bruk av vaskemidler, men uten mye entusiasme, da de kan rive. Vanntette lerret kan være vaskbare og supervaskbare, motstandsdyktige mot sterk fuktighet sammen med slitasje.
 • Motstand mot fading. Graden av mottakelighet for endringer under påvirkning av direkte sollys er forskjellig fra ett tapet til et annet. Denne faktoren er ekstremt viktig hvis lerretet kjøpes i et rom med vinduer på solsiden..
 • Docking. Denne egenskapen er viktig: limingsmetoden og mengden forbruksmateriale er avhengig av den. I noen tilfeller er rapporten liten. I andre kan det være nødvendig med ytterligere kjøp for etterbehandling.

Du kan finne ut om egenskapene til lerretene på rulletiketten, der alle egenskapene til tapetet vises grafisk.

I tillegg til hovedklassifiseringen etter egenskaper, er bakgrunnsbilder også av forskjellige typer i henhold til produksjonsmaterialet..

Visninger

Den utenkelige mengden dekorative tapetmaterialer lar deg lage et unikt design av rommet med egne hender. Når du skal velge tapet, er et av de viktigste kjøpskriteriene materialet som lerretene er laget av. Vurder hovedtypene tapet.

Papir

En av de vanligste typene, som har gode driftsegenskaper og en rimelig pris. Papirbakgrunnsbilder er miljøvennlige og har et høyt nivå av luftgjennomtrengelighet. Deres ulemper er rask slitasje: de falmer av sollys, fuktighet og støv svekker utseendet. Eiere kan synes det er vanskelig å fjerne slike lerret fra veggoverflaten ved kryssfiner.

Sortimentet er representert av et stort antall malerier. Papirbakgrunner kan være av to typer: ett-lags og to-lags, laget av glanset eller matt papir.

Akryl

Analogi til tapet av papir, men bare med akrylbelegg, på grunn av hvilken tapetet får den teksturerte overflaten på lerretet. I farge er de ikke dårligere enn papirtyper, men de veier litt mer, noe som krever bruk av en annen type lim. Disse materialene er lettere enn vinyl -kolleger.

Vinyl

En tilstrekkelig holdbar og attraktiv type tapet, som på grunn av tettheten av lerretet er i stand til å skjule feil i veggens overflate. Vinyltapeter er motstandsdyktige mot fuktighet og smuss, de kan males over hvis du vil endre bakgrunnen. De er laget av en tekstilbase og plast (polyuretan), som brukes til å dekke forsiden..

Ulempen med dette materialet ligger i det faktum at slike bakgrunnsbilder er ikke miljøvennlige.

Ikke-vevd

Denne typen lerret har erobret markedet; den har mange fans blant kjøpere. Ikke-vevde stoffer er enkle å lime og fjerne fra veggen om nødvendig. I limingsprosessen trenger du ikke påføre lim på baksiden. Sammensetningen påføres direkte på veggen. Noen typer ikke-vevd tapet kan farges.

Tekstil

Hyggelig å ta på og utrolig vakre bakgrunnsbilder er egnet for luksuriøst interiør, de ser dyre og stilige ut. Deres ulemper er behovet for hyppig pleie, utsatt for skader og høye kostnader..

Det er vanskelig å jobbe med dem når du limer, siden limet ikke skal komme på forsiden.

Metallisert

Disse varianter har en uvanlig produksjonsteknologi: sprøyting av aluminium påføres tekstillaget som grunnlag, lerretet er belagt på toppen med maling som ikke er i stand til å lede strøm, et mønster påføres malingen. Bakgrunnen er holdbar og beskytter rommet mot elektromagnetiske effekter.

De brukes ikke bare som hovedaksent, men også som dekor, og klipper ut klistremerker for å dekorere vegger..

Bambus

De er ikke så enkle å finne i maskinvarebutikker, men de er virkelig miljøvennlige materialer og har gode ytelsesegenskaper. De ser uvanlige ut og brukes ofte i veggdekorasjon i økologiske designretninger.

Kork

Disse tapetene er laget av korkfiner. De absorberer ikke lukt, er enkle å rengjøre, holder godt på varmen og puster. Denne typen finish kjennetegnes ved god støyisolering og behagelige taktile opplevelser..

Glassfiber

Glassfiberduker er et miljøvennlig og praktisk veggdekorasjonsmateriale. De gir gjenbrukbart maleri, som lar deg enkelt endre utformingen av veggene hver gang du vil endre fargen..

Ved hjelp av glass tapet kan du skjule uregelmessigheter og defekter i veggenes overflate.

Det flytende tapetet

Navnet taler for seg selv, det største plusset med slike bakgrunnsbilder er fraværet av skjøter. Denne typen selges i pakker, slike tapeter er ferdige og tørre, beregnet for tilberedning med vann. En blanding av flytende tapet røres i vann og påføres veggen i henhold til instruksjonene.

Det er lett å jobbe med flytende tapet: selv en nybegynner vil kunne gi overflaten hvilken som helst farge og se på et profesjonelt nivå.

Bakgrunn

Slike lerreter lar deg lage et unikt design. Det er mulighet for å skrive ut egendefinerte bilder og til og med 3D -bakgrunnsbilder. Fototapet er basert på vinyl, papir eller fiberduk, ved hjelp av offsettrykk som et bilde påføres på.

Hver type tapet har sine egne egenskaper, tekstur, fargevalg. Det er viktig å starte valget av tapet med bestemmelse av passende modeller når det gjelder parametere og pris, ta hensyn til alle ulempene med rommets geometri, ujevnhetene i veggene, det fremtidige formålet med rommet og mange andre driftsfaktorer.

Kombinasjon av belegg

I dag er den kombinatoriske kombinasjonstypen i veggdekorasjon spesielt populær. Med tapet er dette ganske enkelt å gjøre på grunn av deres allsidighet. Det gjenstår bare å velge to typer belegg som har en ideell kombinatorisk evne, utfyller hverandre og er i stand til å dekorere interiøret i rommet..

Det er flere av de vanligste kombinasjonstypene..

Vertikal utskrift

På grunn av denne kombinasjonen kan mer dynamikk og variasjon legges til interiøret. Bruk av tapet med vertikalt mønster (f.eks. Striper), denne teknikken lar deg visuelt øke takhøyden. Kombinasjoner kan være monokrome og inneholde flere farger i forskjellige toner..

Du bør huske de grunnleggende reglene for fargeløsninger i interiøret og ikke bruke mer enn 3 – 4 farger i arbeidet ditt..

Horisontal utskrift

Kombinasjonsprinsippet ligner det første, men i kjernen inneholder det tapet med et horisontalt mønster. På grunn av den visuelle effekten av horisontale linjer blir veggene i rommet forlenget, rommet blir mer romslig.

Det er viktig å forstå at jo mindre rommet er, jo mindre skal tegningen være..

Kombinasjonen av to farger og typer malerier

En av de enkleste og mest populære kombinasjonstypene. Antyder å bruke samme fargeskala, men forskjellige toner. Denne metoden er basert på inndeling av vegger i flere soner i henhold til funksjonalitet, som hver er limt inn med sin egen type tapet.

Sonering

Ved å kombinere monokromatiske lerreter og bakgrunnsbilder med en kontrasterende tekstur (utskrift), kan du visuelt markere eller isolere ethvert område i rommet hvis du klistrer et kontrasterende lerret. Denne metoden gir plassen en klar organisasjon..

Kombinasjon av utskrifter

En mindre vanlig måte å dekorere vegger på er å bruke lerret med forskjellige mønstre og teksturer, men med et felles fargespekter. Trikset er ganske komplisert, det vil ikke være lett for en nybegynner å implementere det.

Kontrastprinsipp

Ikke mindre dristig beslutning enn en kombinasjon av tapet med forskjellige utskrifter. I kjernen inneholder dette prinsippet muligheten for en tydelig inndeling av soner. Du kan kombinere lerret med samme trykk, men i forskjellige farger eller lyse farger med nøytrale er dette ganske interessante måter å kombinere.

Lappetrykk

Denne metoden lar deg lage en original og unik design. For å implementere det trenger du bakgrunnsbilder i forskjellige farger, utskrifter og teksturer. De kuttes i biter og limes tett til hverandre.. Denne designen er ideell for barnerom..

Fargeløsninger

Å velge riktig fargeskjema for veggdekorasjon er ofte vanskelig. Ofte blir tapet valgt i siste øyeblikk. Dette kan spille en positiv rolle i valg av farge og tekstur, fordi fra det generelle konseptet om interiøret er det allerede mulig å skille ut en viss palett med nyanser, teksturer og mønstre som kan utfylle interiøret..

Det er viktig å bestemme hvilken oppgave tapetet skal utføre: om det er nødvendig å visuelt forstørre eller begrense rommet med deres hjelp, om det skal fokuseres på et bestemt område, forenkle eller gjøre interiøret mer sofistikert og mye mer. Det er oppgavesettet som er grunnleggende når du skal velge farge..

Avhengig av formålet med plassen, kan fargevalget også endres. Vurder flere typer lokaler.

Stue

I henhold til formålet er stuen det mest sosiale rommet for avslapning og underholdning, fargevalget kan være hvilket som helst. Det viktigste er at interiøret er hyggelig, og det skapes en gunstig atmosfære i rommet..

Oftere er bakgrunnsbilder i stuen nøytrale og rolige toner. Den lar deg slappe av og passer alle i husstanden..

Soverom

Hovedoppgaven til soverommet er avslapning. Derfor har tapetet i dette rommet et enkelt fargeskjema (oftere pastellfarger). Tapet for soverom er valgt i henhold til prinsippet om lyskontrast., som frisker opp interiøret og samtidig slapper av. Det kan være tapet med et lyst blomstertrykk, et geometrisk mønster..

Uansett bør fargen forbli nøytral i forhold til interiøret..

Barn

Barnerommet i ethvert hjem er en egen, isolert verden av barnet. I sin plass er det mange muligheter for en fantasiflykt. Det er nødvendig å bygge på temperamentet og behovene til barnet. Vanligvis er barnehagen et lyspunkt i hele huset., kle seg med fargerikt tapet i et barns tema.

Det er nødvendig å følge grensene for det rimelige, det er enda bedre å dele rommet i soner, fordi dette er et kombinert rom for å sove, leke, trene og slappe av.

Korridoren

I korridoren bør du velge tapet med tanke på praktisk, og først da ta hensyn til estetikk. Gangen i dårlig vær er det mest forurensede stedet i huset. Bakgrunnsbildet skal være enkelt å rengjøre, ikke for lyst, men ikke mørkt (noe mellomliggende er nødvendig), med et enkelt fargevalg som passer inn i møblene.

Kjøkken

Kjøkkenet er virkelig den mest ledige plassen for tankene og ideene, her kan du leke med lyse farger og mønstre uten frykt. Du kan skape en atmosfære av glede, noe mer koselig, beroligende.

Valget av tapet for kjøkkendekorasjon faller på forskjellige nøytrale toner, eller til og med helt hvite. De kan kombineres med utskrifter (med unntak av blomstertapeter, ser det ofte upassende ut her).

Baderom

Å møte tapet på badet er virkelig en sjeldenhet. Men selv her slår disse lerretene rot perfekt hvis de har de nødvendige fuktresistente egenskapene. Fargeskjemaet og stilen på badet har ingen rammer, det viktigste er følelsen av komfort for husstandsmedlemmer.

Arbeidssone

Hjemmekontoret, hvis noen, bør være smakfullt innredet. Han må stille inn på et arbeidsstemning. Enkelhet, funksjonalitet og profesjonalitet kjennetegner denne stuen..

I utgangspunktet er det bedre for arbeidsområdet å velge vanlig tapet i nøytrale toner, du kan supplere en av veggene med et lyst trykk, men i samme fargevalg.

For å velge riktig fargeskjema må du ta hensyn til den psykologiske typen brukere. Nyanser av kalde toner er egnet for følelsesmessige og varme mennesker, de har en gunstig effekt på nervesystemet og beroliger. En rekke varme farger passer for mer romantiske personer. Energisk og impulsiv kan holde seg til lyse farger, mens det må være en nøytral sone for avslapning..

Når du dekorerer vegger, er det viktig å følge de grunnleggende reglene for å kombinere en fargepalett i interiørdesign, de lar deg ikke gjøre en feil og velge det mest lakoniske fargevalget som kan skape et originalt og stilig interiør. Farger i interiøret kan kombineres på flere måter.. Kan bli brukt:

 • monokrom.
 • koplanaritet.
 • komplementaritet.

Monokrom fargekombinasjon betyr bruk av én farge, men forskjellige nyanser. Koplanaritet innebærer i utgangspunktet bruk av tilstøtende toner som ligger innenfor en fjerdedel av fargehjulet. Komplementaritet er basert på motsetninger, ved å bruke motsatte farger i fargehjulet.

Den viktigste regelen når du velger et fargevalg er å stole helt på din egen smak og ikke være redd for å eksperimentere..

Faktiske utskrifter

Det er nødvendig å velge tapet med tanke på interiørets generelle stil, tekstur og farge bør kombineres med interiørartikler og dekorasjon, samt vindu og døråpninger. De mest populære typene er lerret med fototapeter, som bokstavelig talt kan gjenopplive interiøret i et rom, skape en etterligning av naturlige og urbane landskap, kunstverk, bokhyller, peiser.

Vegetabilske og blomsterpynt er populære. Abstrakt kunst har vært i trend i flere år, tapet med et abstrakt trykk ser uvanlig og attraktivt ut. Store trykk er etterspurt, og det spiller ingen rolle om de er geometriske eller blomster.

Lerret med etterligning av trebark, steinoverflater, lær tiltrekker seg spesielt kjøpere. Variasjoner med imitasjon av mur eller betong er relevante. Moderne stil innebærer bruk av matte eller blanke overflater på veggene. Når det gjelder trykket, er grafikk, abstraksjon og geometri i monokrome farger velkomne her, men bare i form av en aksent.

Klassisk interiør krever et luksuriøst design med fantasifulle teksturer, stukkatur og blomstermotiver i varme farger. Romantiske stiler (for eksempel Provence) er utenkelig uten blomstertrykk, fargeskjemaet bør være i pastellfarger. Den japanske stilen har den mest gjenkjennelige designen (den har bilder av sakura, hieroglyffer og bambus). Veggmalerier formidler det mest gunstig..

Hver stilretning har sine egne trykk- og fargeskjemaer, som det er uønsket å avvike fra..

Hvilken å velge?

Det bredeste sortimentet av bakgrunnsbilder i forskjellige farger og teksturer forhindrer ofte kjøperen i å bestemme seg for noe spesifikt. Mange går til en tapetbutikk og tar det de liker, og noen bestiller til og med over Internett. Dette er ikke helt riktig og garanterer ikke at valget blir gjort riktig..

Det er en enkel måte å spare tid, penger og begrense ideene dine – å kjøpe tapetprøver. Dette lar deg se hvordan tapetet vil bli kombinert med utformingen av rommet, for å velge bestemte farger og teksturer..

For å være sikker på valget, må prøvene kontrolleres i dagslys og under kunstig lys. Ved å kjøpe flere alternativer for prøver kan du vurdere produktets kvalitet. Ved å bruke batchnummeret og prøvepartiet kan du bestille det nødvendige antall ruller uten å forlate hjemmet ditt, hvis dette tilbys av butikkens tjeneste. Det anbefales å kjøpe ruller på ett sted: Dette garanterer sammenfall av skyggen og teksturen på lerretene.

Hvis dette ikke er mulig, må du definitivt ta med deg et stykke eksisterende tapet når du reiser til en jernvarehandel. Det er viktig å kjøpe tapet med samme bredde: dette vil forenkle limingen.

Bakgrunn lar deg dekorere rom i enhver stil. I rom med et lite område er lyse monokromatiske lerreter mer egnet; i romslige rom er det bedre å foretrekke mettede farger for å gi interiøret dybde. For loftet er det bedre å kjøpe lyse lerreter: de vil bringe lys inn i rommet. Fargerike lerreter kan bidra til å skape en original interiørkomposisjon..

Hver type tapet har sine egne egenskaper som oppfyller kravene til kjøperen. Det er umulig å velge en universell lerretstype, egnet for alle rom: du kan vurdere fordeler og ulemper med hver type, som kan hjelpe deg med å bestemme når du kjøper:

 • Papir. Miljøvennlig materiale, pustende og lav kostnad, samt lav holdbarhet. Disse tapetene tåler ikke fuktighet, gir ikke engang enkel rengjøring med en fuktig klut og har en kort levetid..
 • Vinyl. Levetiden når 15-20 år, de er enkle å ta vare på, fuktresistente, falmer ikke i solen og er holdbare. Det er bedre å bruke vinyl lerret på kjøkkenet, badet, gangen, sjeldnere for gangen. Under drift slipper de over tid ut skadelige stoffer i luften.

De ser vakre ut spesielt i pregede varianter, noe som gjør effekten av tapetet spesiell og vakker. I liming er de enkle og praktiske, de er gode lydisolasjon.

 • Ikke-vevd. De er et alternativ til vinylanaloger, skjuler mindre defekter i basen, har et høyt brannsikkerhetsnivå, er pustende, holdbare og skaper ikke vanskeligheter ved liming, vanntette. Ulempen er prisen.
 • Tekstil. Lydisolert, pustende, holdbart og pålitelig. De krever spesiell forsiktighet ved liming og bruk, ikke fuktresistente. Det vil være problematisk å fjerne støv fra overflaten. Når du limer lerretet, blir de ikke behandlet med et lim, limet påføres foten på veggen.

 • Glassfiber. Lang levetid (20-30 år), det er mulig å male overflaten opptil 20 ganger. Slike varianter er holdbare, ikke utsatt for slitasje, falming, ikke redd for fuktighet, brannsikker, allergivennlig. Sortimentet er representert med et lite antall teksturer.
 • Metallisert. Slitesterk, ikke utsatt for falming, lett å vedlikeholde og bruke. De lydisolerende egenskapene til disse bakgrunnsbilder er ganske høye. Ulemper – lerret krever en perfekt flat veggoverflate og har en høy kostnad.
 • Væske. De har ingen skjøter, skjuler veggfeil, er miljøvennlige, ikke utsatt for forurensning, har en akseptabel levetid på opptil 10 år. De ser rike og stilige ut. Tillater korreksjon av et skadet eller forurenset område uten å demontere hele overflaten. De tåler ikke fuktighet, den ferdige kledningen må behandles med en spesiell lakk.

Nyttige tips

Teksturerte bakgrunnsbilder beholder trenden av en grunn: de er i stand til å tilføre dybde, komfort og varme til rommets design. De kan enkelt kombineres med andre typer tapeter for å legge til uvanlige notater i interiøret..

Ved ujevne vegger og defekter er det bedre å være forsiktig. Det er en mulighet for å markere disse feilene og forverre utseendet..

Vær forsiktig når du velger tapet til bad og kjøkken. Vanligvis, i slike rom bør du ikke bruke vanlige typer lerret. Vaskbare vinyltapeter er det beste valget for kjøkken og bad. De tåler lett regelmessig eksponering for fuktighet og er enkle å rengjøre, de er ikke redde for flekker og striper..

Hvis limingen av kluten utføres på kjøkkenet i skapets område, anbefales det å kjøpe et glassforkle til vinyltapetet som kan beskytte overflaten mot smuss, temperaturer og slitasje..

For nøyaktig å bestemme hvor mange ruller som trengs og ikke støte på mangel (overskudd) på materiale, må du ta hensyn til tapetets bredde. Etter å ha målt nøyaktig omkretsen av rommet minus vinduene og døråpningene, er det nødvendig å dele denne figuren med tapetets bredde: På denne måten kan du finne ut det eksakte antallet ruller for liming..

Det er en annen måte å beregne det på. Når du kjenner den totale lengden på en tapetrull, kan du multiplisere høyden og bredden på rommet og dele den resulterende verdien med rullens lengde. Og den tredje, den enkleste måten å beregne: du kan bruke den elektroniske kalkulatoren på produsentens nettsted. Det vil ikke være overflødig å kjøpe en ekstra rulle.

Hvis taket i rommet er lavt, kan du ikke lime mørke tapeter med et tredimensjonalt trykk på veggene. Lette lerret med et lite mønster er passende her, som visuelt eliminerer denne ulempen med rommet. For små lokaler (inkludert ett-roms leiligheter i Khrusjtsjov), er det bedre å velge lyse bakgrunnsbilder med monokrome og små utskrifter, reflekterende elementer. Det anbefales ikke å bruke taklist.

Hvis du vil kombinere tapet på veggen, er det viktig å kjøpe lerret av samme tykkelse for å glatte ut skjøtene. Bakgrunn kan skjule feil og uregelmessigheter i veggene, visuelt justere geometrien i rommet og avlede oppmerksomheten fra mangler. Fargen på lerretet må velges under hensyntagen til belysningen av rommet.

Før liming må du bli kvitt det forrige veggdekket..

Hvis det var tapet, er det nødvendig å dekke lerretene med en løsning av vaskemiddel og en liten mengde tapetlim. Hvis lerretet er flerlags, er det nødvendig å kutte med en geistlig kniv slik at de absorberer fuktighet raskere. Hvis veggene var dekket med maling, behandles overflaten med sandpapir. Hvitvask eller vannbasert emulsjon kan vaskes av med varmt vann.

Fargeskjemaet på kjøkkenområdet bør stimulere appetitten, gi energi og styrke, i dette tilfellet er en profesjonell gul. Men et nøytralt fargevalg på kjøkkenet vil ikke være overflødig. Grått, hvitt eller beige tiltrekker seg også positiv energi. Blå nyanser stimulerer hjernen, det er bedre å unngå dem på soverommet, i stua, men barnerommet, arbeidsområdet eller arbeidsområdet vil bidra til utvikling når du pynter i blått.

Det er nødvendig å kjøpe tapeteruller med et mønster fra bare en produksjonsparti, Ellers vil det være nesten umulig å forankre tegningen, for ikke å snakke om fargen på lerretet og dets tekstur. Merkingen må kontrolleres på hver pakke, ellers risikerer du å miste dine egne midler og kjøpe unødvendige varer..

Hvis du trenger å lime et lite rom, kan du spare penger hvis du kjøper rester fra en jernvarehandel. Hvis det er mulighet for å kjøpe prøver, vil det ikke være overflødig å kontrollere egenskapene: Tørk av klaffen med en hvit fuktig klut og sjekk integriteten til mønsteret og fargen. Du kan flekke lerretet spesielt og prøve å vaske det..

Når du kjøper, anbefales det å være oppmerksom på kantene på rullene, de er direkte vitner om kvaliteten, holdbarheten til materialet og dets holdbarhet..

Vakre eksempler i interiøret

Et lite soverom på ca 12 kvm. m kan gjøres om til et koselig og romslig rekreasjonsområde, hvor det er hyggelig å komme etter en hard arbeidsdag og flykte fra bekymringer.

Bakgrunnsbilder på balkongen er virkelig en sjeldenhet, men selv dette området kan gjøres om til ditt drømmeaktivitet hvis du ønsker det..

Studioet er et av de beste stedene å designe og øve sonering med tapet..

For enda flere tips og triks om hvordan du velger tapet til interiøret, se neste video.