3D tapet: fordeler og ulemper

3D tapet: fordeler og ulemper

Når det gjelder produksjon av materialer til dekorasjon, dukker det stadig opp nye teknologier som endrer alle vanlige syn på reparasjon. Inntil nylig trodde alle at 3D -effekter bare eksisterte i kinoverdenen. Imidlertid brukes omfangsrike bakgrunnsbilder aktivt i interiøret i dag og er populære..

Når du velger en veggdesign, bør du studere 3D -tapet i detalj, sammenligne fordeler og ulemper med dette belegget.

Særegenheter

3D -tapet er et belegg på overflaten som en spesiell type digitalt bilde befinner seg i, som har effekten av lysforvrengning. På grunn av denne kvaliteten er det en følelse av tredimensjonalt volum. Ved å velge slike bakgrunnsbilder til leiligheten din, kan du være sikker på at bildet ikke vil falme over tid eller fra eksponering for sollys..

Dette belegget skiller seg fra det tradisjonelle lerretet ved tilstedeværelsen av en spesiell maling., ved hjelp av bildet. Fargepigmentet inneholder mikrogranuler som er ansvarlige for refleksjon og brytning av solstrålene. Veggoverflater ser ikke lenger flate ut, og viser et 3D -bilde.

Du kan bruke 3D -veggmalerier i leiligheten eller i ditt private hjem. Belegget er allsidig og egnet for alle typer rom.

Du bør imidlertid ikke prøve å gjøre et lite rom mer romslig med en tredimensjonal ekspansjonseffekt. Du risikerer å kaste bort penger, siden ønsket resultat ikke oppnås. For å visuelt utvide plassen, bør du holde en viss avstand mellom veggen og observatørene..

For å gjøre bildet så voluminøst som mulig, bør du nøye lese produsentens anbefalinger angående plasseringen av lyskildene og valg av overflate for bruk. Det er nødvendig å ta hensyn til plasseringen av veggene i forhold til vinduet. Kompetent lysretning på slike fly bidrar til å forbedre tapets visuelle effekt..

Det anbefales også å lime tapetet på nøye justerte vegger for å maksimere volumet av bildet. Selv en liten ujevnhet kan ødelegge hele bildet. Plottet i bildet spiller en viktig rolle. Hvis du vil dekorere veggene med standard 3D -tapet, må du bestemme hvilken type geometrisk mønster. Lerretet med tomten skal være i harmoni med hele innredningen i rommet..

Det er en oppfatning at 3D -bakgrunnsbilder og fototapeter er de samme produktene.. Dette er ikke sant. Fototapet er et enkelt fotografi som er avbildet på lerret. 3D-versjonen skaper en tredimensjonal effekt, og transformerer bildet til et tredimensjonalt bilde, som blir en integrert del av rommet.

Når du kommer inn i et rom med stereoskopisk tapet, vil du føle at rommet har blitt visuelt større..

Fordeler og ulemper

Tredimensjonalt tapet bidrar til å utvide grensene for designideer.

Dette belegget har følgende fordeler:

 • Slitestyrke;
 • klumpete tapeter kan vaskes med vaskemidler;
 • lang levetid;
 • det er ingen skadelige komponenter i belegget;
 • brannmotstand;
 • i design og dekorasjon av små rom, kan du bruke teknikker som utvider plassen.

8 bilder

Disse produktene har alle nødvendige egenskaper som kreves for å få en perfekt overflate. De fleste brukere setter pris på slike bakgrunnsbilder for sine dekorative kvaliteter, så 3D -lerreter brukes aktivt til hjemmet og kontoret.

Før du limer slike produkter til rommet ditt, bør du gjøre deg kjent med de negative egenskapene til lerretet:

 • høy pris;
 • økte krav. Et slikt lerret er vanskelig å forestille seg i et lite rom, spesielt med andre materialer som tilhører budsjettkategorien;
 • mange alternativer er bare tilgjengelige for bestilling. Denne faktoren bør tas i betraktning, siden ventetiden kan ta opptil flere måneder;
 • klumpete tapeter kan ikke gjenopprettes. Hvis du ødelegger bildet, må hele komposisjonen byttes ut..

Når du velger et slikt tapet, må du veie fordeler og ulemper. Vurder umiddelbart å kombinere 3D -bildet med resten av møblene.

Visninger

I utgangspunktet ble disse bakgrunnsbilder brukt av eierne av restauranter og kafeer. Ved hjelp av en slik løsning forstørret de plassen visuelt, fylte atmosfæren med nødvendig innredning..

Det er ingen begrensninger på de grafiske elementene i et slikt belegg, så produsenter tilbyr forskjellige stiler:

 • urbane temaer;
 • landlig stil;
 • originale landskap og stilleben;
 • himmelske motiver;

8 bilder

 • undersjøiske dybder;
 • Western film;
 • klassiske bilder.

Maleriets stil er bare begrenset av kundens ideer. Etter hvert begynte produksjonen av 3D -tapet å ekspandere, og slike belegg begynte å bli brukt i hjemmemiljøet. Ved hjelp av datamaskinutskrift skapes unike malerier som ser attraktive ut i ethvert interiør. I utgangspunktet utfører teknikken utarbeidelsen av hele oppsettet, hvoretter bildet deles inn i lerret og skrives ut.

De fleste brukere bruker volumetriske bilder til å dekorere bare én vegg. Det fungerer som en aksent og forstørrer rommet i en gitt retning..

Det finnes flere varianter av stereoskopisk tapet, som er forskjellige i produksjonsteknikker. Akkurat som vanlige bakgrunnsbilder er voluminøse tapeter delt inn i fiberduk, vinyl eller papir. Du kan velge selvklebende eller vanlige alternativer.

Ensom

Slike produkter fungerer som et enkelt bilde, ved hjelp av hvilken bare en vegg eller et bestemt element dannes. Ethvert bilde med de angitte parametrene er plassert på lerretet. I de fleste tilfeller er ikke stor tapet plassert på hele overflaten, men brukes som et bilde med en ramme.

Standard

Denne typen stereoskopiske lerreter brukes på hele overflaten av veggene. Du kan bruke dette alternativet hvis du trenger å regulere rommet. Geometriske mønstre, abstrakte bilder, landskap og andre emner kan brukes som et bilde. På en slik overflate kan du se optiske skift uten å bruke 3D -briller eller andre verktøy..

Panoramisk

Panoramatisk volumetrisk tapet tilhører kategorien de mest populære belegg. De er et enkelt lerret, som er designet for å lime på en eller to overflater. Bakgrunnslengden kan være flere titalls meter, på grunn av hvilken illusjonen dannes om at det ikke er grenser i rommet..

Fluorescerende

Disse 3D -bakgrunnsbilder har en lysende effekt som du kan se i mørket. I løpet av dagen er lerretet et vanlig bilde, og om natten gir det rommet en myk neonglød, som rammer inn kantene til visse detaljer i bildet. Slike bilder ser imponerende og uvanlige ut..

For å få ønsket effekt trenger du:

 • lysrør;
 • spesielt tapetbelegg som lyser med fluorescerende pulver.

Du kan bruke fluorescerende lerret uten spesiell belysning. Selv i svakt lys kan de avgi en behagelig glød, noe som gjør bildet tredimensjonalt og realistisk..

LED

Denne kategorien med 3D -bakgrunnsbilder er den nyeste og mest lovende. En uvanlig effekt oppnås gjennom LED -bakgrunnsbelysning. LED -stripe er et elektronisk system der det er et stort antall lysdioder plassert i en spesiell datamaskinbrikke..

Takket være lysdiodene kan du endre bildet som du vil. Nettet styres ved hjelp av en spesiell fjernkontroll eller en mobilapplikasjon. Ved hjelp av gadgets kan du justere lysstyrke, farge og komposisjon generelt. Hver gang designen på tapetet endres, og rommet får et nytt utseende. Ved hjelp av et spesielt program kan du bare slå av visse deler av tapetet..

Et slikt belegg ligner fleksible LED -paneler dekket med en spesiell forbindelse, på grunn av hvilken det ved kontakt med en elektrisk strøm dannes en glød. Disse 3D -bakgrunnsbilder utfører arbeidet sitt fra en autonom strømkilde og et elektrisk nettverk. Produsenter erklærer at denne måten å bruke veggduken på er trygg..

Fargepalett og design

Fargeskjemaet til tredimensjonale lerreter avhenger av plasseringen av vinduene:

 • Hvis vindusåpningene dine vender mot nordsiden, anbefaler eksperter å bruke varme nyanser av belegg: rødt, honning, sjokolade.
 • Med mangel på lys kan du bruke lerret som viser sollys, natur. Med riktig belysning kan du enkelt håndtere dette problemet..
 • For å kompensere for mangelen på kjølighet på sørsiden, kan du bruke blues, blues og purpur. Hvitt tapet, til tross for sin enkelhet, er i stand til å gi rommet luftighet og friskhet..

Hvis den generelle bakgrunnen har et rolig fargevalg, vær oppmerksom på lerretene, som har lyse og kontrasterende detaljer. Du kan bruke blå og til og med svarte elementer. For et variert interiør anbefales det å bruke lyse eller monokrome malerier..

Speil eller metalliske volumetriske bakgrunnsbilder har en rekke nyanser.. Samtidig kan du velge matte, metallstoffer eller produkter med separate metalliserte elementer. Det siste alternativet vil hjelpe deg med å lage et klassisk design..

Pregede overflater kan forskjønne ethvert moderne rom. De fleste designere anbefaler å lime over bare én vegg med et tredimensjonalt bilde, kombinere det med andre malerier og materialer. Präget 3D -tapet er ikke så utbredt som panoramautsikt.

applikasjon

Malerier i stort format brukes av designere til å utføre flere funksjoner: lys design og justering av rommets dimensjoner, og kombinerer alle interiørelementer til en helhet. Bulk tapet kan brukes i alle rom. Du kan bruke denne teknologien ikke bare i leiligheten din, men også på kontoret og i alle andre rom..

Det er mange alternativer du kan lage ditt eget unike miljø med. 3D -lerret kan lages i form av forskjellige farger, dyr, geometriske former og andre elementer som passer for enhver stil.

I barnehagen

Alle jenter drømmer om å bli prinsesser, og hver gutt vil ha sin egen krets. Barnerom kan innredes på en original måte med stereoskopiske lerreter, forutsatt at du har valgt riktig motiv for bildet..

Det nødvendige bildet bør velges basert på flere nyanser:

 • Velg fargeskjemaet på lerretet basert på plasseringen av tapetet med et tredimensjonalt mønster. Hvis du plasserer produktet ved siden av sengen, velger du pastellfarger. For lekeområdet kan du bruke lyse farger.

 • Ta bildevalg basert på barnets alder og kjønn. Disse fotomaleriene som et tre år gammelt barn vil like, vil ikke være optimale for en fem år gammel jente eller en elleve år gammel gutt.
 • Husk barnets interesser. Hvis barnet ditt liker å lese bøker, trenger du ikke velge stereoskopiske lerreter med sportslig retning..
 • For å skape en fullverdig atmosfære i rommet for barn, kan du velge volumetrisk tapet for taket. Takduker vil utfylle bildet og skape en unik effekt.

I stua

Stuen regnes som hovedrommet i hjemmet ditt. Det er i dette rommet eierne møter gjestene sine og samles med husstandens medlemmer for å tilbringe en felles kveld med å se en film. Stuen kalles husets hjerte, så alle vil at dette området skal ha en koselig atmosfære. For disse formålene bruker mange mennesker 3D -bakgrunnsbilder..

Valget av farger avhenger av ideen din.. Du kan velge malerier som skildrer et havlandskap, skog eller bare original geometri. For å få et helhetlig bilde kan du bruke panoramabilder. Hvis du vil ha den mest koselige og familiære atmosfæren, må du ta hensyn til de stereoskopiske produktene som det er en peis på. Glødende tapet vil hjelpe deg med å gjenskape en imitasjon av flammer og knitrende ved.

I hallen

I korridoren kan du velge tapet dekorert med forskjellige romber og andre geometriske mønstre, diskret abstraksjon. Spesielt populær er belegg som etterligner naturlige materialer, for eksempel stein, murstein, tekstiler, tre. Murveggen ser flott ut på bakgrunn av andre belegg, designet i rolige, nøytrale farger. Valg av fargevalg er direkte relatert til formen og størrelsen på gangen.

På soverommet

For et soverom bør du velge et rolig tema som minner deg om turer i naturen eller skjønnheten i stjernehimmelen. I rekreasjonsområdet slapper en person av, blir frisk etter en hard dags arbeid og får styrke. Du må nøye vurdere stilen til fremtidige bakgrunnsbilder, slik at de passer harmonisk inn i det valgte interiøret.

For et slikt rom anbefales det ikke å velge for kontrasterende toner, da de vil trykke ned. Vurder pastellfarger som vil smelte inn med resten av overflatene. Det ville være passende å plassere tredimensjonale bilder med blomster på veggene. Det kan være en ensom orkide i soveområdet, vakre roser, liljer eller et bilde av pioner. Noen mennesker foretrekker sakura, noe som vil bidra til å skape en rolig og fredelig atmosfære..

Stereoskopisk tapet med en dyp volumetrisk effekt kan visuelt endre oppfatningen og øke plassen. Med riktig tilnærming kan du skape en fantastisk verden på soverommet ditt..

Präglete malerier gir kos til rekreasjonsområdet. Fokuser på glatte linjer og myke nyanser. Bruken av stuckatur vil gi møblene edle funksjoner og gjøre den mer elegant..

Komponentduker regnes som en universell løsning for et soverom. De er separate tredimensjonale elementer mot en rolig bakgrunn. Denne metoden for innredning av interiøret lar deg skape letthet, som gir deg ro og driver bort vonde tanker..

På kjøkkenet

3D -tapet er et materiale som bryter de vanlige stereotypiene. Denne løsningen er perfekt for kjøkkenet, til tross for at det er konstant kontakt med belegg med fett, vann og røyk. Stereoskopiske lerreter er laget av et spesielt materiale som tåler kontakt med fuktighet og er lett å rengjøre med rengjøringsmidler.

Å velge riktig tapet forbedrer humøret og skaper en følelse av komfort. Ethvert bilde du liker kan være tilstede på kjøkkenet, ikke bare matbilder. Lerretene bør velges ut fra rommets dimensjoner.

På et stort kjøkken kan du plassere abstraksjoner, panoramaer, landskap. Du kan velge tapet som etterligner naturstein, denne løsningen vil se original ut i spisestuen.

Alle vet hvor store gjenstander som ser bra ut på avstand. Dette mønsteret demonstreres også av volumetriske bakgrunnsbilder. Av denne grunn kan du velge et hvilket som helst tema, for i store rom ser perspektivet eller relieffene ganske uttrykksfulle ut..

Bilder med utsikt fra vinduet vil se originale ut på et lite kjøkken. Denne stilen vil bidra til å visuelt øke arealet i rommet. Mange designere anbefaler å bruke stilleben og forskjellige veggmalerier. Du kan dekorere et slikt lerret med en bakgrunnsbelyst ramme for å gi kjøkkenet ditt et unikt interiør. Du kan også bruke geometriske mønstre.

På badet

3D -bakgrunnsbilder kan gi badet ditt et originalt utseende. Slike produkter er holdbare, fuktresistente og motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer, slik at de kan brukes i rom med høy luftfuktighet..

For et slikt rom kan du velge et hvilket som helst bilde som vil understreke stilen i rommet og fokuset. De fleste velger nautiske temaer, dekorere veggene med vannlevende innbyggere og havets skjønnhet. Imidlertid vil ethvert lerret se originalt ut på badet, selv med bildet av et neshorn, som viser sin styrke og kraft. Dette alternativet kan gi rommet originalitet og lyst..

Designtips

For å få mest mulig ut av bruken av tredimensjonale lerreter, bør du lese anbefalingene fra spesialister. Disse tipsene hjelper deg med å skape det perfekte miljøet som understreker fordelene ved rommet og skjuler dets ufullkommenheter..

Tips for bruk av voluminøst tapet:

 • 3D-bakgrunnsbilder er verdsatt for sine plassforbedrende effekter. Hvis du planlegger å lime inn et lite rom, velger du ønsket bilde nøye. Eliminer malerier som har betydelig volum og farge. Velg perspektivtegninger. Med denne løsningen får du to effekter: et ferdig utseende og en økning i areal..
 • Store malerier bør plasseres over hele veggen. Du kan også bruke slike lerret for sonerom..

 • For å gi miljøet et naturlig utseende, må fargevalget på alle overflater være konsistent i samme område. Varme toner kan gi kos, mens kalde toner gir en følelse av romslighet..
 • Abstrakte bilder er egnet for moderne stiler. For et klassisk interiør, velg panoramabilder.
 • Liming med tredimensjonalt tapet kan bare gjøres etter nøye forberedelser av veggene. Selv en liten defekt i basen kan ødelegge lerretet..
 • Hvis du velger pastellfarger, kan du prøve å redusere følelsen av trykk. De mørkede områdene i rommet bør “flyttes bort”.

 • For lyse og store rom er det nesten ingen begrensninger. Slike premisser lar deg realisere eventuelle kreative ideer og ideer. Du kan bruke flerfargede, teksturerte eller skiftende malerier. Når du velger lerret, husk hovedregelen: hvis møbler fungerer som en aksent i rommet, bør tapetet ikke avbryte all oppmerksomhet..
 • Blanke overflater bør ikke plasseres overfor vinduer. Forbudet skyldes det faktum at gjenskinn vil danne seg i bildet og forvride bildet..

Når du velger stereoskopiske bilder i forskjellige soner, må du ta valget på alvor. De valgte materialene skal understreke rommets retning og kombineres med hele miljøet som helhet..

Omsorgsfunksjoner

Det stereoskopiske lerretet krever ikke en spesiell tilnærming til omsorg. Hvis du trenger å fjerne smuss fra overflaten, kan du bruke hvilket som helst vaskemiddel, ettersom klumpete tapeter avviser fuktighet og støv. Denne kvaliteten sikres av polyester, som er tilstede i sammensetningen av veggdekket..

Polyester gir lerretets tetthet, på grunn av hvilken den tåler mindre skader og deformasjon. Volumetriske belegg er ikke redde for eksponering for sollys og er klassifisert som ikke-brennbare materialer.

Anmeldelser

Brukere som bestemmer seg for å dekorere lokalene sine med voluminøse tapeter, rapporterer at dette produktet er et utmerket etterbehandlingsmateriale som har gode tekniske egenskaper og original design. Gledelig for øyet er et stort utvalg av 3D -bakgrunnsbilder, blant hvilke du kan finne ønsket alternativ. Ved hjelp av et tredimensjonalt bilde får rommet et moderne og innovativt utseende.

Mange kjøpere deler sine inntrykk av beleggets brannmotstand. Noen mennesker prøvde til og med å sette fyr på et lite stykke tapet for å se egenskapene til materialet. Lerretet tok ikke fyr, men begynte bare å smelte. Basert på dette kan vi konkludere med at stereoskopisk tapet bekrefter dets brennbarhet..

Kvinner elsker 3D -bakgrunnsbilder fordi de er enkle å rengjøre. Ved hjelp av disse produktene kan du få et stilig miljø som ikke vil forverres over tid, ikke blir skittent og ikke brenner ut av eksponering for sollys. I hus der det er små barn, regnes volumetriske malerier som et lønnsomt alternativ, siden de ikke er redde for inngrep i blyanter og tusjpenner.

Negative anmeldelser er relatert til produktkategorien. Ikke alle har råd til dyre tapeter. Du kan komme over anmeldelser som rapporterer at øynene blir lei av det tredimensjonale tapetet. Denne egenskapen ledsages av de individuelle egenskapene til hver organisme, siden de fleste avviser slike kommentarer..

Vakre eksempler i interiøret

For å dekorere et rom, bør du ta hensyn til formålet, og deretter velge stilen på rommet. For eksempel kan enhver kreativ idé bli realisert i stua. Familier samles i romslige leiligheter og tilbringer kveldene med å se favorittfilmene sine. På soverommet kan du plukke opp bilder som hjelper deg med å slappe av og få styrke.

Den unike atmosfæren er skapt av utsikten over de snødekte fjellene. Det blå og hvite fargevalget skaper den nødvendige atmosfæren. Blå nyanser har en gunstig effekt på en persons mentale tilstand, og bruk av kalde farger lar deg nyte friskheten i den varme sesongen..

Romtema kan være plassert ikke bare på veggene, men også i taket. Mystiske planeter, tåke, stjernehimmel, himmelskip og andre lignende elementer er populære. Denne retningen kan visuelt endre oppfatningen av et rom, noe som gjør det til en partikkel i en endeløs stjernegalakse. Du vil bli oppslukt av bølgene i rommet og få slappe av mens du nyter den spesielle atmosfæren.

Panoramabilder, der det er landsted, hager hvor delikate løvetann vokser, kan bli et flott bakteppe for arrangement av møbler. Når du slapper av på sofaen, kan du føle tilstedeværelsen av skogens atmosfære og fossen.

Et tredimensjonalt bilde av byen om natten vil bidra til å dekorere interiøret i en moderne retning.

Se bra ut i stereoskopisk tapet i stuen, som viser Cote d’Azur, kurvstoler, tropiske trær. Teppebelegg, som gjentar fargeskjemaet med sand, vil fortsette illusjonen om å være på kysten. Du kan skape en avslappende atmosfære med passende musikk og drikke..

Lyse blomster, sommerfugler og andre dekorasjoner er populære. Slike tapeter i stua, kombinert med myke puter, vakre lenestoler og sølvdekor, vil hjelpe deg med å få en romantisk atmosfære der du kan drømme.

I noen interiører kan du finne tredimensjonale lerreter som viser museer, gamle slott og til og med kunstgallerier. Elskere av et rolig og koselig miljø har det bra i en slik atmosfære. Slike bakgrunnsbilder kan plasseres i et klassisk interiør..

Store blomster ser bra ut i romslige rom. De fleste foretrekker teroser, vakre krysantemum eller hele blomsterfelt. Etter å ha besøkt et rom hvor slike bakgrunnsbilder brukes, ser du ut til å føle tilstedeværelsen av behagelige aromaer og et friskt pust av vinden..

Se hvordan du limer 3D -bakgrunnsbilder.