Franciaország legszebb tavai, ahol élvezheti nyaralását

Sok ország lévén, az egész országban szétterülő édesvízi tájak menekülhetnek a hőségtől a nyári napokon! Ezért bemutatjuk Önnek Franciaország legszebb tavait, ahol élvezheti azok frissességét. Számos tevékenység áll rendelkezésre: úszás, horgászat, túrázás. Lehetőség van vízi sportok kipróbálására, vagy piknikre a víz mellett. El vagy kényeztetve a választékkal. Minden további nélkül itt van Franciaország legszebb tavainak listája !

Az Annecy -tó – a legszebb úszó tó

A Haute-Savoie szívében található Annecy-tó csodálatos kilátást nyújt az Alpokra. Ez a jégkorszaki tó több mint 18.000 éves múltra tekint vissza. Türkizkék vize kimeríthetetlen inspirációs forrást biztosít a festők számára. 27,5 km² -es területe egyre több turistát vonz, és számos sportolási lehetőséget kínál számukra – hajókirándulásokat, horgászatot, vízisíelést, vitorlázást, evezést, úszást. Használja ki a tó környékének felfedezését is, és csodálja meg a természet gazdagságát. Ez kétségtelenül Franciaország egyik legszebb tava, még Európában is, ráadásul a világ legtisztább vize. !

Franciaország legszebb tavai – Annecy -tó

úszás tó hatalmas strandok tó annecy

Az Annecy -tóról csodálatos kilátás nyílik az Alpokra

Franciaország legszebb tavai

Genfi -tó – Franciaország legnagyobb tava

A Genfi -tó 580 km² -rel az első helyen áll Franciaország legnagyobb tavai között. Franciaország egyik legszebb tavának hírnevével is rendelkezik. Valóban, ez egy igazi alsó tenger Franciaország és Svájc között. Bankjainak aszimmetriája kivételes megjelenést kölcsönöz. A legfigyelemreméltóbb az, hogy vizeinek színe az idővel és az évszakkal változik, kékről palara. A félhold alakú tó rengeteg tengeri tevékenységet kínál. Tehát, ha még soha nem látta, ne várjon tovább, hogy élvezze a partok gyönyörű kilátását.

Franciaország legnagyobb tava, Franciaország és Svájc között

tó Franciaországban és Svájc Genfi -tó

Franciaország egyik legszebb tava

legnagyobb tó Franciaországban, Genfben

Gérardmer -tó

A Gérardmer -tó a Vogézekben található, területe 1,16 km². Ismeretes, hogy a háborúból elveszett vagy szándékosan eldobott fegyverek és lőszerek lerakója. Az úszás és a halászat azonban bizonyos strandokon engedélyezett, de továbbra is szabályozott. Élvezheti a természet szépségét is, amelyet a Vosges kínál.

A legszebb tavak Franciaországban – Gérardmer tó

nyári hegyi vakáció gérardmer tó

Lac du Bourget – a legszebb hegyi tó 

A legnagyobb gleccseri eredetű tó, amely teljes egészében Franciaországban található, nevezetesen a Jura -hegységben, több mint 20 000 évvel ezelőtt, a Lac du Bourget felejthetetlen kilátást nyújt. Megcsodálhatja a figyelemre méltó növény- és állatvilágot. Ne feledje, hogy az úszás és a halászat is megengedett. Ezenkívül különösen a Lac du Bourget inspirálta Lamartine híres verseit. Tehát ha lehetősége van rá, látogassa meg ezt a természetes pompát.

Élvezze az úszást és a halászatot a Jura -hegységben

hegyi tó kilátás a Bourget -tóra

Serre -Ponçon -tó – az Alpok legszebb tava 

A Hautes-Alpes és az Alpes-de-Haute-Provence határán található Franciaország egyik legszebb tava. Valójában mesterséges tóról van szó, amelyet a Serre-Ponçon-gát építése során hoztak létre az 1960-as években. Legnagyobb értéke az, hogy partjait úgy alakították ki, hogy lehetővé tegyék a látogatók számára a fürdést és vitorlázást. tó. Ez az osztály egyik legtöbbet fényképezett oldala. Ez annak a szigetnek köszönhető, amelyre a Saint Michel -kápolna épült..

A Saint Michel-kápolna, amelyet a Serre-Ponçon-tó vize vesz körül

tó az Alpok -tóban üvegházhatású ponçon

Castillon -tó

Mivel a mesterséges tó, a Castillon -gát építése során jött létre, az azonos nevű tó úszni és sétálni kínál a kis provence -i falvakban és a sok mesterséges strandon.

Lac du Castillon, az egyik legszebb mesterséges tó

tó úszáshoz lac du castillon

Oô -tó

Egy igazi csoda, amely a Haute-Garonne megyében található, 1507 méter magasságban nyílik meg a szeme előtt. A lélegzetelállító kilátás 275 méteres vízesésének köszönhetően megéri a kitérőt. A zöld völgy kontrasztja, amelyben a tó fészkel, és a Pireneusok hófödte csúcsai elvarázsolnak minden túrázót. Ne habozzon, látogasson el a természet e szépségébe.

Az Oô -tó csodálatos kilátással 275 m -es vízesésével

tóhegy festői vízeséssel lac d oo

Aiguebelette -tó – a legszebb Savoyai -tó

Az Aiguebelette -tó türkizkék vizéről ismert, nyáron a hőmérséklet eléri a 28 ° C -ot. Tehát ha olyan tavat keres, ahol úszhat vagy kedvenc vízi sportjait élvezheti, akkor ez a hely. Ezenkívül, ha a sétát választja, hihetetlen tisztaságot és biológiai sokféleséget élvezhet.

Az Aiguebelette -tó türkizkék vize

Savoyai -tó festői tó d aiguebelette

Saint-Point-tó

Franciaország egyik legnagyobb természetes tava. A Jura területén található, nyáron hűvös, úszós, horgászó és vitorlázó. Ne feledje, hogy télen ez a víztömeg gyönyörű természetes jégpályává változik. Így nem meglepő, hogy az oldal egész évben nagyon élénk..

Franciaország legszebb tavai – a Saint -Point -tó

legnagyobb tó Franciaországban Lac de Saint Point

Az lac Zöld 

A Haute-Savoie-ban található Lac Vert valószínűleg a világ egyik legrejtélyesebb tava. Csodálatos kilátás nyílik a Mont Blanc -ra, miközben zöldfelület szegélyezi, amelynek köszönhetően a vizek színét és ezért a nevét is köszönheti. Ne várjon tovább, hogy élvezze ennek a fenséges oldalnak a szépségét !

A legrejtélyesebb tó – a Zöld -tó

Haute Savoie tóra néző mont blanc, a zöld tó