Velge beslag for en toalettskål med sideforing

Mange lurer på hva toalettbeslag er. Alle hovedfunksjonene til et arbeidstoalett reduseres til hvordan vannet tømmes fra fatet og hvordan det samles opp. Riktig regulering av vannet i toalettcisternen er det beslagene er ansvarlige for. I denne artikkelen vil vi svare på spørsmålet om hvordan du installerer det riktig og vurderer alle nyansene som vil hjelpe leserne til å forstå emnet for valg av beslag for en toalettskål med siderør..

Særegenheter

For tiden er komfortnivået hjemme preget av tilstedeværelsen av et utstyrt bad. Et sammenbrudd eller dårlig ytelse av avløpstanken gjør seg umiddelbart kjent og forårsaker mye trøbbel. For at toalettbeslagene skal tjene lenge og ikke krever reparasjon, bør du være spesielt oppmerksom på valget.

La oss finne ut hvilke typer beslag som er generelt, hva som er en sideforbindelse og hva som er dens funksjoner.

En toalettcistern er preget av en bestemt måte å tilføre vann. På dette grunnlaget er det to typer toalettresister – med side- og bunn eyeliner.

Vannet fra slangen kommer inn i tankene med en nedre forbindelse fra bunnen, og fra siden – fra siden er slangen plassert over vannets øvre grense, derfor kalles denne vannforsyningen også den øvre.

La oss liste de viktigste forskjellene mellom en toalettskål med sideforbindelse og en toalettskål med bunn.

 • Du må forstå forskjellen ikke bare i utseendet til disse enhetene, men også i operasjonsprosessene. Så, sideslangen til sisternen tar umiddelbart over med sin klare struktur, som er lett å forstå og lett å reparere. Imidlertid kan erfaring være nødvendig for å installere en kompakt, men mer kompleks konstruksjon i en tank med bunnvannstilførsel..
 • Prisen på markedet for beslag med sideforbindelse er mye lavere, fordi det som går i stykker oftere, krever derfor oftere reparasjon. Den nedre eyeliner er holdbar, selv om ingen utelukker muligheten for ekteskap.
 • Sammenlignet med bunnrørene, taper den ene siden ved at den har dårlig støyisolering når toalettcisternen er fylt med vann. Bunntoaletter kjennetegnes ved at vann trekkes uten lyd.
 • Slike tanker produseres oftere av innenlandske produsenter. Dette kan forklares med en annen type vann: beslag med bunnmat er egnet for kontakt med vann uten urenheter, tidligere filtrert. Av denne grunn tetter ikke innenlandske tanker seg, og utenlandske produsenter er avhengige av renset vann..
 • Vanntilkoblingen trenger ikke tettes og lekker ikke. Dessverre er det i nesten alle modeller for tanker med lavere tilkobling et problem med dårlig fiksering av mutteren og som et resultat lekkasjer..
 • I tanker med sidevannstilførsel er beslagets plassering veldig praktisk, så det er flere fordeler med å kjøpe denne typen enn ulemper. Følgelig trenger man ikke å møte forskjellige vanskeligheter med å betjene en konstruksjon med en armeringsanordning som er upraktisk for korreksjon..
 • Det tar tid for tanken å bli full. Stengeventilen kan hindre vannstrømmen, så det vil ta noen minutter før vannivået når sin maksimale verdi..
 • Stangen i beslagene kan løsne, så lekkasje er mulig på grunn av konstant unødvendig vannføring i tanken..

Oversikt over arter

Det finnes to typer beslag for en toalettskål med sideforbindelse – avstengning og avløp.

Den øvre tilkoblingen er en avstengningsventil, hvis funksjon er å samle vann inn i spyletanken, fylle det etter skylling og deretter stoppe unødvendig tilførsel. Generelt er stoppventiler delt inn i bunn og side (øverste). Vi har allerede beskrevet funksjonene og forskjellene på sidebeslagene til sisternen ovenfor..

Dreneringsbeslag, samt avstengningsventiler, fungerer automatisk, det vil si i en arbeidsmekanisme, merker vi ikke engang prosessene som skjer inne på toalettet. Avstengnings- og dreneringsbeslag for sisternen utfører sine funksjoner sammen, og derfor er det viktig å overvåke tilstanden til alle komponentene. Avløpsbeslagene er ansvarlige for å tappe vann fra sisternen.

Når dreneringsfunksjonen er aktivert, deaktiveres muligheten for å starte den på nytt til den nødvendige mengden vann samles opp ved hjelp av stengeventiler..

Et viktig element i avstengningsventilene for en toalettskål med sidevannstilførsel er innløpsventilen, siden den er en av leddene i strukturen for å utføre arbeidet.

Trykkventiler brukes til å slippe ut vann ved å trykke på en knapp. Disse ventilene er delt inn i inntaks- og eksosventiler. Innløpsventilen kalles også “fyllstoff”, “fyllstoff”, fordi den er ansvarlig for kommandoene for å tilføre vann og stoppe settet til spyletanken. Utløpet er nødvendig for å regulere inntaket av vann i skylresisteren.

Påfyllingsventiler er laget av plast eller plast som inneholder stål- eller messingelementer.

For toaletter med vann fra siden er det ventiler som er festet til veggen i tanken. Såkalte “to-i-ett” ventiler produseres også. De kan kobles til både fra siden og fra bunnen, og er dermed ikke bare egnet for beslag med en øvre, men også med en nedre forbindelse..

Toalettbeholdere er utstyrt med to eller en skylleknapp. Med betjening på to nivåer kan du bruke den store skyllefunksjonen med den ene knappen og den lille skyllefunksjonen med den andre. Push-mekanismen på ett nivå har et alternativ som kalles “stopp”.

Med en enkeltmodusventil er tanken utstyrt med bare en knapp, hvis andre trykk stopper vannstrømmen til toalettet.

Moderne inntaksventilmekanismer fungerer sammen med en flottør. Så, avhengig av flytetype, er påfyllingsventiler kroydonny, stempel og membran. La oss vurdere hver av dem mer detaljert.

 • Croydon ventiler den billigste. Designet deres er allerede ute av moten i disse dager. Flytearmen beveger seg vinkelrett på stemplet og setet.
 • Stempelventiler mister også sin relevans, fordi de lager for mye støy når det samles vann i toalettresisteren. Spaken stiger vertikalt, stempelet med tetning regulerer væskestrømmen.
 • Nye membranventiler ikke så bråkete, de samler raskt vann, men mekanismen er under konstant trykk og bare filtrert væske er egnet for den.

Valgtips

For å være sikker på kvaliteten på beslag, må du bare kjøpe i butikker med påviste produkter.. Det er verdt å velge beslag fra kjente produsenter, fordi slikt utstyr dekker behovene til moderne forbrukere og tjener lenge.. Det er verdt å gi preferanse til originale produkter.

Du kan ikke kjøpe beslag uten først å kontrollere at det er fullstendig. Lytt godt til rådene fra eksperter, de kan hjelpe deg med å velge det mest optimale alternativet for elementets materiale, som vil være mest motstandsdyktig mot forskjellige belastninger.

Kjøp bare faste deler som er fri for feil som ujevne overflater og andre deformasjoner..

Det er ikke nødvendig å jage multifunksjonelle mekanismer. De er komplekse og lett ødelagte, og betydningen av riktig valg av beslag for toaletter er at det vil vare lenge, og at det ikke er noen problemer med reparasjon.

Installasjonsnyanser

Ved første øyekast virker det komplisert å installere sisternbeslagene. Men når vi ringer rørleggeren, blir vi overrasket over å høre om noen minutter at alt er klart. Faktisk er installasjonen av hele strukturen en enkel og kortvarig virksomhet, hvis alt er gjort, i henhold til de grunnleggende reglene.

Hva er det i den “magiske kofferten” til en profesjonell rørlegger? For å installere beslagene trenger vi en pipenøkkel, tetningstape, rør, gummipakninger med forskjellige diametre..

For å fullføre installasjonen riktig følger vi følgende algoritme for handlinger:

 • fjern mutteren, installer dreneringsmekanismen på pakningen;
 • installer påfyllingsventilen på siden, på toppen av pakningen, fjern mutteren på forhånd;
 • muttere strammer godt;
 • sjekk O-ringene;
 • sett maksimal vannstand i avløpstanken: flytt flottøren opp, la 5 cm stå til kanten;
 • overløpsrøret er 2 cm over maksimal vannstand;
 • installer ankeretrykkmekanismen, knappen.

    Det er det, våre toalettbeslag er installert og klare til bruk.

    Montering og montering av beslag til toalettet – i neste video.