Størrelser og utvalg av små toalettvasker

Størrelser og utvalg av små toalettvasker

I dag står mange mennesker overfor mangel på ledig plass i hjemmene sine. Ofte er det badet som viser seg å være det minste og mest beskjedne. For å passe inn i ikke bare toalettskålen, men også vasken, må du velge de mest kompakte modellene. I denne artikkelen vil vi finne ut hvilke størrelser moderne små toalettvasker er og hvordan du kan velge den beste..

Særegenheter

Det viktigste kjennetegnet ved disse skallene er deres små dimensjoner.. Takket være dette kan slike rørleggerartikler lett passe selv på et veldig beskjedent toalett, hvor det ikke er overskudd på ledig plass. De fleste mini -servanter har en ren, minimalistisk design som er diskret og enkel å integrere i ethvert miljø..

Moderne minivasker laget utelukkende av praktiske, holdbare og slitesterke materialer, som ikke er redd for verken ekstreme temperaturer eller eksponering for fuktighet. Mange kjente merker produserer kvalitetsprodukter. Forbrukerne står overfor det største utvalget av pålitelige og attraktive servanter designet for installasjon på et toalett på et lite torg.

Vasker av “mini” -formatet for håndvask kjennetegnes ikke bare av ergonomi og små dimensjoner, men også av attraktiv design. I dag kan du finne ganske mange forskjellige modeller på salg. De varierer i farger og former..

Det vil være mulig å velge det optimale produktet for et toalett, i hvilken som helst stil og farge..

Oversikt over vasketyper

Servanter for toalettet er forskjellige. De er klassifisert i henhold til design, form og installasjonsmetode.. La oss finne ut mer om de eksisterende variantene av slike rørleggerarbeid.

Suspendert

Interessant og fasjonabelt alternativ. I dag er servanter av denne typen veldig populære fordi de har et estetisk utseende.. Det er praktisk å rengjøre under dem, fordi ingenting forstyrrer vertinnen..

Hengende vasker ser mye lettere og mer kompakte ut, derfor er de flotte for veldig små toaletter. Slike rørlegger belaster ikke interiøret, skaper ikke overbelastning., som er et viktig trekk ved små kvadraturforhold. I tillegg gjør toalettet mer stilig og moderne å finne en vegghengt vask, og design i dette rommet er like viktig som i andre rom..

Slike modeller av servanter er installert på spesielle metallbraketter. For at stygge kommunikasjonselementer ikke skal ødelegge utseendet på rommet, må de gjemmes bak en falsk vegg. Da er designet veldig pent og ryddig..

Det må tas i betraktning at hengende vasker kun kan installeres på solide fundamenter.. En vanlig gipsplate eller tungt slitt, gammel vegg tåler kanskje ikke en slik belastning. Som et resultat risikerer vaskestativet å falle og skade basen det er festet til.

Dette vil føre til mange problemer for vertene..

Hjørne

Hjørneservantene er stilige og komfortable.. Ideell for lukkede toaletter der det knapt er ledig plass.. Du kan kjøpe en hjørnesink for et område med et ikke-standardoppsett, for eksempel et rom som er for smalt eller for langt. Triangulære vasker er egnet for toaletter der det er ferdig tilberedte nisjer eller brygger.

Lignende typer servanter monteres utelukkende i hjørnet av rommet..

Samtidig forblir resten av plassen ledig, VVS plager ingen og blokkerer ikke passasjen.

Med en kantstein

Hvis kvadratmeter på toalettet tillater det, kan du se nærmere på mini-vasker, supplert med sidebord.. Sistnevnte spiller rollen som ikke bare støtte for servantskålen, men maskerer også all kommunikasjon som er koblet til enheten. Husholdninger kan lagre mange forskjellige ting på et nattbord, for eksempel håndklær, husholdningskjemikalier, kosmetikk. I noen modeller av piedestaler er det ekstra skuffer der du enkelt kan plassere enda flere ting, noe som er veldig praktisk.

Små vasker med servantskap er delt inn i flere typer:

 • fraktbrev;
 • med en sokkel (et slags nattbord, men uten dører og skuffer);
 • mortise;
 • med innebygd benkeplate.

Materialer

Mini toalettvasker kan lages av forskjellige materialer. Vurder hvilke.

Keramikk

Populært materiale som kvalitetsservanter er laget av. Keramiske modeller har mange fordeler som gjør dem etterspurt:

 • designet for lang levetid;
 • er pålitelige og holdbare;
 • hygienisk;
 • krever ikke kompleks og dyr omsorg;
 • har en demokratisk kostnad.

Keramiske vasker presenteres i det rikeste sortimentet. I butikker tilbys kundene runde, rektangulære og mange andre underarter av slike produkter..

Keramiske modeller varierer i størrelse.

Faience

Tilgjengelig materiale for de fleste typer små vasker. Upretensiøs i spørsmål om omsorg, ser pent og attraktivt ut. Det kan ha mange former. Ofte forveksles rørleggerarbeid med porselen, siden disse to materialene, helt forskjellige i priskategori, utad har mye til felles..

Fajans er lett å rengjøre, varer lenge og er ganske holdbar.

Det er vanskelig å splitte eller bryte.

Porselen

Små vasker i porselen er dyrere enn enkle keramiske modeller.. De ser attraktive ut, har helt glatte overflater. Ved første øyekast er det imidlertid vanskelig å skille dem fra standard sanitærutstyr..

Porselenprøver kan bli ødelagt ved et uhell, spesielt under installasjon eller transport, så du må behandle dem forsiktig og forsiktig..

Falske diamanter

Vasker laget av det spesifiserte materialet er de mest holdbare og slitesterke. Det er vanskelig å skade eller ødelegge dem. Servanter laget av kvartsagglomerat, som er laget med en spesiell teknologi, er spesielt populære..

Denne steinen er ikke redd for ekstreme temperaturer, så den kan installeres uten frykt i rom med høy luftfuktighet. Nesten hvilken som helst overflate kan fås fra kvartsitt, siden dette materialet er formbart og kan ta hvilken som helst form.

Slike modeller har ikke alvorlige ulemper, men de er dyrere enn tradisjonelle toalettprodukter..

En naturstein

Disse vaskemodellene er vanligvis skreddersydde.. Forekomster viser seg å være vanvittig vakre og luksuriøse, men de koster ryddig og trenger spesiell omsorg. Steinen er vanskelig å rengjøre for smuss, kan beholde fremmed lukt, tåler ikke fuktighet og fargestoffer.

For å ta vare på mini-vasker i stein, må du fylle på spesialiserte produkter.

Til tross for dette fanger det fantastiske utseendet og holdbarheten til slike produkter mange forbrukere som ønsker å dekorere toalettrommet på en dyr og aristokratisk måte..

Glass

Minivasker i glass ser vakre og imponerende ut. De passer inn i moderne stiler.. De ser elegante ut og er ganske holdbare, siden de er produsert ved hjelp av en spesiell teknologi.

Glassvasker kan ikke bare være gjennomsiktige, men også flerfargede. Det eneste brukerne kanskje ikke liker er kalk. Det vises vanligvis på glassoverflater på grunn av eksponering for hardt vann..

Å håndtere disse feilene kan være utfordrende..

Kobber, bronse

Hvis du ønsker å komplimentere interiøret på et lite toalett med en original mini-vask som ser ikke-trivial ut, kan du velge et eksemplar av kobber eller bronse. Slike produkter har alltid vakt stor oppmerksomhet og ga opphav til økt interesse for mennesker..

Det eneste som kan stoppe deg fra å kjøpe slike modeller er at både kobber og bronse har evnen til å oksidere, hvoretter flekker vises på dem, som er nesten umulige å bli kvitt..

Ulempene inkluderer svak motstand mot mulig ytre skade..

Dimensjoner

Dimensjonene på små vasker varierer.. Det er viktig å ta hensyn til disse verdiene når du velger passende produkter til toalettet.. På salg er det mulig å finne eksemplarer med dimensjoner på 40×20 cm, 30×15 cm, 25×25 cm.

Bredde

Bredden eller dybden på servantet er en av de viktige parametrene, fordi fra dette komfortnivået som husholdningene vil bruke det kjøpte VVS avhenger av. De største prøvene kan ikke betraktes som så små, siden bredden når 65 cm. Og de minste modellene i bredden når bare 18 cm.

Lengde

De aktuelle sanitetsarmaturene på badet varierer ikke i lengde, siden de bare er beregnet for å vaske hender. Ikke bruk i for store boller. Lengste minivasker – 45 cm. De korteste modellene er omtrent 20 cm lange. Miniatyralternativer er i de fleste tilfeller misunnelsesverdig, lengden er 23 cm.

Høyde

For mange kjøpere spiller ikke høyden på vasken en stor rolle, siden det ikke påvirker trengsel i området. Selv om du fortsatt må ta hensyn til denne parameteren, siden det avhenger av høyden hvor praktisk det vil være for husholdninger å bruke VVS.

Vasker kommer i butikkene, høyden varierer fra 7 til 62 cm. I dette tilfellet blir høyden på sokkelen som bollen er festet også tatt i betraktning. Spesielt populære er modeller hvis høydeparameter når 18 cm, men det er også mer beskjedne alternativer med en parameter på 12 cm.

Nyanser av valg

Det er verdt å lete etter en miniatyrvask for toalettet, med utgangspunkt i flere grunnleggende kriterier. La oss finne ut hver av dem.

 • Materiale. Velg en modell som er laget av høy kvalitet og praktisk materiale. Som oftest kjøper folk keramiske modeller av fajanse, litt sjeldnere – porselen. Hvis du vil bringe luksuriøse notater til baderomsinteriøret, vil steinprøver komme godt med. Metallvasker selges også, men er mer egnet for offentlige rom.
 • Størrelsen. Mål hvor du vil installere den nye minivasken. Basert på disse verdiene er det nødvendig å velge VVS av passende dimensjoner. For et veldig lite toalett er det verdt å lete etter alternativer med en minimumsstørrelse, for ikke å overbelaste situasjonen..
 • Design. Pass på å ta hensyn til utsiden av den lille vasken. Det skal harmonisk passe inn i det eksisterende miljøet, overlappe i utførelsen med toalettet. Du bør ikke kjøpe VVS, som vil skille seg skarpt ut mot den generelle bakgrunnen, og introdusere disharmoni.
 • Fast. Det anbefales å kjøpe kun mini-vasker med merke. Kjente produsenter produserer pålitelig sanitærutstyr av høy kvalitet med en gjennomtenkt enhet og design. På markedet eller i tvilsomme utsalgssteder risikerer du å kjøpe et produkt av lav kvalitet som ikke varer lenge.

Hvordan plassere?

Installasjonsstedet for en liten vask på badet er stort sett avhenger av oppsettet. Så hvis en rektangulær struktur er karakteristisk for et rom, vil en vinkelmodell av VVS, som kan plasseres ved siden av toalettet, passe perfekt her..

Suspenderte prøver er vanligvis installert på en av de lange langveggene i rommet.. Hvis modellen er valgt riktig og har en passende dybde, vil den ikke forstyrre og blokkere passasjen.

I noen tilfeller er vasken installert over toalettet selv. Vanligvis er minimumsstørrelsen på modellen av anhengstypen egnet for slike formål. Beslutningen er dristig, men den lar deg mer effektivt lagre et allerede beskjedent romområde.

Mini vasker i interiøret

Små vasker skal ikke bare oppfylle hovedfunksjonen, men også tjene som vakre tillegg til interiøret. Heldigvis vokser utvalget av slike rørleggerarbeid bare, så kjøpere kan finne det perfekte alternativet for enhver setting.. Tenk på noen harmoniske eksempler på interiør med minisink.

 • På et veldig lite toalett, hvis vegger er ferdig med blanke, svarte mosaikkfliser, er det mulig å installere en vegghengt hjørnesink med en perfekt rund bolle. Et lite toalett vil finne sin plass i hjørnet overfor. Det er ønskelig at rørleggerarbeidet har en hvit kontrast. Det er veldig enkelt å fortynne svart -hvitt maling – heng et gult håndkle på en kromholder på toalettet.

 • For utforming av et lite toalett anbefales det å velge både finish og VVS, designet i lyse farger.. Hvis utformingen av rommet tillater det, installer du en toalettskål langs en av de lange veggene, og på den høyre siden plasserer du en smal servant på et hengende snøhvit skap med lignende smale lukkede hyller. Interiøret vil vise seg å være minimalistisk, men ergonomisk og funksjonelt.

 • Lite toalett kan avsluttes med materialer som kombinerer mykt grønt og hvitt. I et slikt miljø vil et snøhvit vegghengt toalett med en sistern gjemt i veggen finne sin plass. Til venstre for ham, langs den lange veggen i rommet, kan du installere en smal vask på et smalt hvitt anhengskap. Det anbefales å henge et opplyst speil over servanten. Med en slik detalj blir atmosfæren ikke bare lysere, men også visuelt romslig..

 • Et toalett laget i en kombinasjon av sorte og hvite fliser vil se interessant ut.. Bak hjørnetoalettet er det verdt å bygge en egen struktur, som ligner en kantstein, men laget av byggematerialer, trimmet med svarte fliser. Det er på denne strukturen at et lite smalt skall skal plasseres. Over sistnevnte kan du henge et stort speil av den opprinnelige formen. Interiøret vil vise seg å bli mer livlig og attraktivt hvis vanlige veggfliser suppleres med små innsatser med plantetrykk..

 • Svart -hvite kombinasjoner er flotte for små toaletter. Det viktigste er å avhende disse klassiske malene på riktig måte. Så en smalere vegg bak toalettet kan avsluttes med teksturerte sorte fliser, og lange vegger kan lages i melkefargede eller beige nyanser. En hengende grå steinvaske vil finne sin plass langs en av disse veggene. Over det kan du henge et stort speil, som lengdemessig tar opp det meste av veggen..

Du kan se en oversikt over den lille vasken til toalettet Melana A 311 i den følgende videoen.