Skyllemekanismer for toalettbeholdere med knapper

Skyllemekanismer for toalettbeholdere med knapper

Rørleggerprodusenter forbedrer stadig modellene på enhetene sine, og prøver å gjøre dem mer praktiske, økonomiske, praktiske og samtidig enkle å bruke. For eksempel er rørleggeranordninger som toaletter utstyrt med en stor veggmontert avfallstank av støpejern ikke lenger tilgjengelige. De ble erstattet av mer kompakte modeller der en lett tank laget av sanitærutstyr eller plast er installert direkte på toalettskålen.

I tillegg, moderne modeller er utstyrt med en forbedret trykknapp-tappemekanisme. En slik løsning, sammenlignet med den utdaterte spakmekanismen, er mer praktisk å bruke og mer estetisk tiltalende..

Driftsprinsipp

Til tross for det store utvalget av nye sanitærutstyr som tilbys for kjøp av produsenter fra forskjellige land, mekanismen for drenering med en knapp i hver av dem har en nesten identisk design. Dette gjør service enklere. Og i tilfelle feil, kan en skadet dreneringsmekanisme bli funnet i nesten alle butikker..

Skyllemekanismen ved bruk av en knapp er en struktur som består av en rekke deler. De synlige elementene i dette dreneringssystemet inkluderer:

 • avløpstank med en kapasitet på opptil 8 liter;
 • lokket til avløpstanken, plassert på toppen av tanken (en tappemekanisme med trykknapp er innebygd i den);
 • knapper (antallet avhenger av typen spyleknappmekanisme, som vanligvis inneholder enten ett eller to av disse elementene).

I tillegg til de ytre delene, er skyllemekanismen for cisternen på det kompakte toalettet utstyrt med følgende indre deler:

 • påfyllingsventil (innløp);
 • utløpsbeslag (utløpsstangventil);
 • en flytepære (eller bare en flottør);
 • overløpsrør.

Virkningsmekanismen til trykknappskyllesystemet består i det faktum at vann først strømmer inn i tanken ved hjelp av ventilen som er ansvarlig for fylling. Flåten inne i tanken er på bunnen på dette tidspunktet. Når vannstanden i tanken begynner å stige, vil flottøren også stige..

Når vannivået når et visst merke, vil flottøren stenge av påfyllingsventilen ved hjelp av en spesiell spak på klemmen, og vanntilførselen stopper.

For å bringe dreneringsmekanismen i driftstilstand, må du trykke på knappen på lokket til avløpstanken. Dette åpner dreneringsventilen og væsken kommer inn i toalettskålen og utfører skyllefunksjonen. Flytemekanismen beveger seg nedover og åpner ventilen som er designet for vanninntak. Slik fungerer enknappsmekanismen for drenering av vann..

Driftsordningen for to-knappers mekanisme ser noe annerledes ut.. Med denne designen har tanken ikke ett, men to dreneringshull. Ved å trykke på den mindre knappen (tasten) løftes tetningen til den første dreneringskanalen. Under driften av denne ordningen tømmes væsken fra tanken bare halvveis. Ved å trykke på den andre knappen, som vanligvis er større enn den første, åpnes ventilen på det andre dreneringshullet.

I dette tilfellet tømmes avfallsbeholderen helt..

Fordeler og ulemper

Trykknapp-avløp på moderne rørleggerarmaturer er mye enklere å bruke enn eldre spakdrevne modeller. I tillegg har trykknappavfallssystemer andre fordeler.. De bør vurderes.

 1. Lønnsomhet. Siden dreneringssystemet er installert på tanker med forskjellige vannmengder, kan du ved kjøp velge en økonomisk modell med et 3-liters volum. Dette vil redusere vannforbruket til for eksempel 6 eller 8 liters tanker betydelig. Og hvis du planlegger å kjøpe et toalett med en to-knappers versjon av skyllesystemet, vil effektiviteten til en slik enhet bare øke på grunn av ufullstendig tømming av tanken når du bare trykker på en av de to knappene.
 2. Tilgjengelighet. Siden avfallssystemer med trykknapp er enkle å bruke, er de mye brukt. Derfor kan et toalett utstyrt med et trykknappsystem kjøpes fra hvilken som helst produsent..
 3. Enkelhet i design. På grunn av denne faktoren er selv de mest rimelige modellene av toalettskåler utstyrt med trykknappskyllemekanismer..

Imidlertid er det også noen ulemper..

 1. Lav vedlikeholdsevne. I tilfelle noen del av mekanismen er ute av drift, vil erstatningen være upraktisk og økonomisk ulønnsom. Enklere å erstatte hele dreneringsmekanismen som helhet.
 2. Kompleks justering av ønsket vannstand. Oppsett krever detaljert studie av instruksjonene og streng implementering. Arbeidet bør utføres av en person som har erfaring med lignende VVS.

Hvis det ikke er slik erfaring, er det bedre å overlate justeringsarbeidet til en erfaren rørlegger.

Oversikt over arter

Som det viste seg, det finnes enten 1-knappers eller 2-knappers modeller av toalettspylesystemer. I det første tilfellet er det bare en knapp på tanklokket. Når du trykker på det, blir vannet inne i sisternen helt brukt til spyling. Systemet med to knapper er utstyrt med to knapper. Som regel skiller knappene i dette tilfellet seg fra hverandre i form og størrelse. Når du trykker på den mindre knappen, helles bare en del av vannet ut. Når den store tanken trykkes, tømmes den helt.

Modeller med enkle og doble knapper, i tillegg til eksterne forskjeller, har forskjellige innvendige deler. Avstengingsavløpssystemet til en tank med to knapper har 2 hull, som hver er designet for å fungere fra en bestemt knapp.

Avfallsanlegg med en knapp har bare ett dreneringshull.

Driftstips

Toalettskåler er klassifisert som holdbare produkter. Med riktig og forsiktig drift kan denne VVS -enheten vare i mer enn et tiår. Imidlertid er mekanismene for spyling og oppsamling av vann som brukes i moderne modeller av toalettspylingssystemer utstyrt med deler laget av materialer som gummi eller plast.. Levetiden til disse materialene er mye kortere enn levetiden til sanitærutstyr, derfor krever det forsiktig håndtering og overholdelse av visse driftsregler..

 1. Ikke utsett for høyt trykk på vannutløserknappen ved å slå den eller slippe tunge gjenstander på tanklokket. Siden knappene er laget av plast, kan sterkt trykk eller støt føre til sprekker og flis på dem..
 2. Unngå å gni sterkt mot overflaten på knappene med metallgjenstander eller rengjøring med aggressive vaskemidler. Dette kan skade den ytre glatte overflaten på knappen..
 3. Overvåk kvaliteten på vannet som leveres til tanken. Ved dårlig kvalitet er det bedre å installere filtre. Filtrering av vannet som leveres til tanken fjerner mekaniske urenheter som kan tette de indre delene av avløpssystemet og føre til sammenbrudd.
 4. Hold innsiden av tanken og deler inni ren. Hvis det er en rusten avsetning, bør den fjernes for å forhindre funksjonsfeil i mekanismen. For å bekjempe rust brukes spesielle rengjøringsmidler som helles i tanken og løser opp rusten.

Å følge disse anbefalingene vil bidra til å unngå mulige funksjonsfeil i driften av trykknappens tappemekanisme..

Mulige funksjonsfeil

Selv om alle driftsreglene følges, er rørleggerprodukter ikke beskyttet mot skade. Trykknappvannavløpssystemet kan også være utsatt for forskjellige funksjonsfeil. Siden avløpssystemet er skjult inne i tanken, før feilen fastslås, må tanken demonteres ved å fjerne toppdekselet fra den.

Oftest oppstår følgende serie feil ved bruk av dreneringsmekanismer med en knapp.

 1. Kontinuerlig vannføring gjennom skylresisteren. Denne feilen er forbundet med et overløp av maksimal tillatt vannstand. I dette tilfellet renner det alltid vann inn i kloakken og kommer dit gjennom overløpsrøret. For å eliminere problemet, er det nødvendig å bringe vannivået til ønsket merke ved å justere det.
 2. Svak vannføring ved spyling. Sand eller annet rusk inne i dreneringsventilen kan forårsake problemet. For å takle feilen må hele mekanismen fjernes fra tanken og tømmeventilen rengjøres med en myk klut..
 3. Ved å trykke på utløserknappen tømmes ikke vannet. Årsaken til dette kan være spaken som forbinder knappen med dreneringsmekanismen – den hopper noen ganger ut av stedet. For å fikse dette må krokstangen settes tilbake til sin opprinnelige posisjon og festes..

Før du starter reparasjonen, må du slå av vannet og tømme tanken helt ved hjelp av en spesiell ventil på bunnen..

Du kan finne ut hvordan du installerer en dobbel spylingsknapp på toalettresisteren i stedet for en enkelt i den neste videoen.