Hvordan fikse en toalettskål?

Toalettskålen og dens indre enheter er skadet av forskjellige årsaker. Listen over vanlige funksjonsfeil inkluderer høy støy under drift av avstengningsventiler, ventiler er defekte, pakninger holder ikke vanntrykket, noe som forårsaker lekkasjer, vann kommer ikke inn i tanken. De fleste problemer er enkle å identifisere og fikse. Toalettskålen og sisternmekanismen brukes ofte, noe som negativt påvirker den tekniske tilstanden til avstengningsventilene, som må kontrolleres med jevne mellomrom.

Vanlige sammenbrudd

Den uavbrutte, pålitelige driften av en hvilken som helst mekanisme avhenger av mange faktorer, inkludert monteringskvaliteten til enheten og styrken til delene som brukes. Utskifting eller reparasjon av ventiler du må nærme deg ansvarlig, nøye studere driften av enheten, forstå prinsippet for driften og deretter fortsette til inspeksjon og reparasjon. De fleste leilighetseiere gjør nettopp det, og innser at det er en sjanse til å oversvømme naboene..

Ofte oppstår det sammenbrudd på grunn av langvarig drift av enheten, vann fra springen av dårlig kvalitet. Feil relatert til avstengningsventiler er på en eller annen måte forbundet med lekkasjer. I sjeldne tilfeller går enkelte deler i stykker, noe som direkte påvirker enhetens normale funksjon.

Vanlige funksjonsfeil inkluderer.

 1. Vann renner ikke ut på toalettet. Hvis dreneringstanken er full, og utløsermekanismen har et fritt slag, er det en feil i avstengningsventilen. Hvis det ikke renner vann i det hele tatt, skyldes dette mest sannsynlig tilstopping av filteret i tankens innløp..
 2. Høy støy under fylling med vann. Uavhengig av levetid og tanktype, er den indikerte feilen langt fra uvanlig. Det oppstår på grunn av et avrundet rør. I utgangspunktet er slike problemer notert i strukturelle elementer, der metoden for lateral vannforsyning er implementert.
 3. Typiske toalettlekkasjer. Små nagler observeres ofte når ventilene er dårlig justert og vann renner gjennom prosesshullet i røret. En slitt pakning kan også være årsaken. Ellers holder du gummipakningen løst på avløpsbeslagene løst.

De fleste feilene er eliminert av deg selv, uten å ringe en rørlegger. Det er viktig å merke seg at en rekke deler i ventilene går lett i stykker, så arbeidet bør gjøres nøye.

Hvordan fikse en toalettskål?

Toalettet separat, i sammenligning med sisternen, har en veldig vanlig enhet. Strukturelt er det praktisk talt ikke annerledes enn de gamle modellene som ble brukt av tidligere generasjoner. Unntaket er kanskje materialet og utformingen av toalettskålene. I dag er de laget ikke bare av keramikk, men også av marmor eller andre dyrere materialer..

Hvis bollen har sprukket, vil det ikke være vanskelig å lime den (med en liten sprekk) uten deltakelse av erfarne rørleggere. Sprekk er vanligvis forårsaket av fabrikkfeil eller mekaniske støtbelastninger. Dette problemet kan ikke ignoreres, siden brudd på bolleens tetthet vil føre til vannlekkasjer..

Sanitærutstyr som brukes til produksjon av vanlige modeller av moderne vasker, bidéer, toaletter, sisterner er et veldig skjørt materiale. Det er nok å nevne de tre hovedårsakene til en mulig lekkasje av toalettskålen..

 1. Fallende tungmetallgjenstander. Det er ikke uvanlig at menn utstyrer verktøyskap rett over sisternen og toalettet. Og her kan enhver uaktsomhet, når jernnøkkelen eller tangen glir ut av hendene, føre til dannelse av en sprekk eller en karakteristisk brikke.
 2. Temperaturfall – sanitærutstyr tolererer dem ikke godt. De påvirker materialets indre stress negativt og forårsaker ujevn ekspansjon. Derfor er det svært uønsket å helle varmt vann i toalettskålen..
 3. Sterk stramming av muttere. Hvis en rørlegger under installasjon bruker grov fysisk kraft ujevnt strammer boltene eller installerer toalettet i en vinkel, fører dette ofte til sprekker. Mange av dem dukker ikke opp umiddelbart, men etter lang tid..

I noen tilfeller er det mer hensiktsmessig å bytte ut bollen enn å reparere den. Mange brukere anser begrepet reparasjon av toalettskål som et tvunget, men midlertidig tiltak fordi det limte utstyret mister ytelsen. Graden av endelig beslutningstaking er imidlertid fortsatt påvirket av detaljene i skaden, derfor må hvert enkelt tilfelle vurderes individuelt..

Før du fortsetter med reparasjonen av bollen, må flisen rengjøres med sandpapir og fine fraksjoner fjernes med bensin eller aceton.. Det siste trinnet i forberedelsene er å fjerne fuktighet fra det reparerte planet med en hårføner. I den andre fasen er det nødvendig å lime overflaten eller lime et ødelagt stykke sanitærutstyr.

Dette kan gjøres ved å bruke lim, for eksempel BF 2, MC-1 eller en annen med vannavvisende egenskaper..

Påfør lim i et tynt lag og lim den skadede overflaten. Vent en viss tid og trykk deretter fast på de to delene av det sprukne planet. Detaljerte instruksjoner finnes på produktemballasjen. Det siste trinnet er å oppnå estetikken til toalettet i stedet for limet. Tørt lim som stikker ut fra sprekken må fjernes med en spesiell fugemasse, som ofte brukes etter legging av flisene..

Hvis funksjonsfeil på toalettet er forbundet med en lekkasje, fra siden av avløpet til kloakksystemet, kan årsaken ligge i forringelse av gummien, forsegling av mansjetten. For å endre det trenger du:

 • koble fra bølgepapprøret;
 • fjern den utslitte pakningen;
 • rengjør kantene på parringsflatene på røret og toalettet;
 • installere en ny mansjett;
 • koble slangen.

For å sikre at dokkingstasjonene er tette, du må bruke en spesiell pasta -lignende sammensetning – fugemasse eller lignende. Hvis problemet er blokkeringer, kan du prøve å bruke et stempel som er kjent for mange eller for eksempel kjemikalier. Biofavoritt eller føflekk

Reparasjon av sisternen

Hvem som helst kan reparere toalettskålen eller sisternen med egne hender, uten at rørleggere deltar. Naturligvis må du vite det vann kommer inn i sisternen fra slangen til VVS-systemet, og først da, takket være funksjonen til avstengningsventilene, beholdes og tømmes det på toalettet.

Beslagene som brukes i skylresisterne er forskjellige, og derfor må den nødvendige innretningen velges i forhold til designfunksjonene til sanitetsutstyret. Forskjellene ligger først og fremst i dreneringssystemet. Noen modeller er designet for installasjon i sisterner, der den karakteristiske nøkkelen er plassert på siden. Andre brukes til vertikal nedstigning av boblebadet, ved hjelp av en knapp. Atter andre er tilpasset installasjon i sisterner, når vannet går ned ved å løfte et lite håndtak.

For ikke å ta feil av valget, må du kjenne modellen til sisternen eller i ekstreme tilfeller produsenten, og gå til butikken med disse dataene. I tillegg til nødvendig kunnskap, for installasjon av nye beslag, trenger du verktøy:

 • et sett med fastnøkler eller en justerbar skiftenøkkel;
 • gjengetetningsmasse;
 • isoleringstape.

I tillegg til det ovennevnte, er det tilrådelig å forberede filler for å fjerne rust og slim fra siden av tanken, så vel som fra bunnen..

Det er fornuftig å fortelle hvordan du installerer en ny armatur for å erstatte den skadede.. En relativt enkel prosedyre utføres vanligvis hvis det ikke er mulig å reparere den.. For eksempel holder den ikke en ventil med bunninntak eller pakningen på låseenheten er utslitt. Plastelementer som er ødelagt kan ikke repareres. I de fleste tilfeller er en ukomplisert enhet lettere å bytte enn å lete etter årsakene til funksjonsfeil, utføre reparasjoner – å lime, lappe et hull eller prøve å gjenopprette driften på en annen måte.

Hvis spylebeholderen er intakt, uten skader og bare den interne mekanismen må endres, bør du først utføre enkle trinn:

 • slå på ventilen i VVS -systemet;
 • tøm det oppsamlede vannet;
 • skru av tappemutteren;
 • fjern tanklokket;
 • senk begge hendene i beholderen og kjenn på kroppen;
 • med en trygg bevegelse, mot klokken, snu plastkolben;
 • få ut de ødelagte beslagene.

Det siste trinnet er å montere det nye systemet i fotavtrykket. Etter installasjonen må du snu enheten med klokken med en karakteristisk kraft til den stopper.

Dekselet og utløserknappen plasseres sist. Først må du sjekke arbeidsfunksjonene og først deretter fullføre monteringen. Vanligvis er det ikke nødvendig å justere enhetens innvendige deler spesielt. Men hvis finjustering er nødvendig, utføres spesielle manipulasjoner ved hjelp av reguleringselementene til avstengningsventilene.

I noen situasjoner må du fjerne tanken. Denne teknologiske operasjonen utføres når låsebeslagene delvis ikke er egnet.. Hvis du ikke finner den eksakte modellen som er ideell for installasjon, må du kjøpe en lignende enhet. Deretter er det nødvendig å bytte mutter og tetningselementer i bunnen av tanken for å installere et nytt system ytterligere.

For å demontere en bolle for sanitærutstyr, må du følge en bestemt rekkefølge:

 • steng vannkranen i vannforsyningssystemet;
 • tøm det gjenværende vannet fra tanken;
 • hvis den er vertikal, skru av knappen og fjern dekselet;
 • gå ut av den defekte ventilen, vri den mot klokken;
 • skru av klemmutteren på det punktet hvor slangen kobles til tanken;
 • løsne og vri låsemutrene som fester bollen til toalettet;
 • løft tanken forsiktig og sett den til side uten å skade tappene.

Deretter må du få de nedre elementene plassert i avløpstanken og montere nye tatt fra de kjøpte beslagene.

Det siste trinnet er å installere hele armaturet inne i sisternen, feste den tilbake på toalettet og levere vann.

Bytting av hele mekanismen er nødvendig når det er upraktisk å utføre reparasjoner. For eksempel er det mye mer plagsomt å endre avløpet for typiske sammenbrudd, eliminere lekkasjer i den nedre eyeliner. I mange tilfeller må du lukke et hull eller bestemme hvordan du skal håndtere slitasjeflekker på gummioverflater. Derfor er det mye lettere å kjøpe og levere et nytt strukturelement. Men hvis for eksempel flottøren bare ikke fungerer, kan du gjøre små reparasjoner her..

    Flåten som brukes i tankene er designet for å kontrollere vannstigningen. Når bollen er full, stiger plastelementet til et visst nivå, og i et gitt øyeblikk (når vannforsyningsventilen er lukket), stopper vannstrømmen fra vannforsyningen. Hvis det er nødvendig å tømme, senker flottøren gradvis, ved hjelp av stangen, til bunnen. Deretter gjentas prosessen med å fylle med vann, og det kryper sakte opp.

    Det bør avklares – flottøren går sjelden i stykker. Oftere mislykkes parring av strukturelle elementer i låsebeslag – mekanismelåser, justeringsenheter, gummipakninger, membraner. Om nødvendig kan den justeres i forhold til tankens fyllingsnivå med vann. I eldre modeller reduseres innstillingen til bøying av holdertråden. I nye systemer er det nødvendig å justere visse segmenter av armeringen.

    Vannstrøm

    Et veldig ubehagelig øyeblikk når det observeres vann på gulvet på toalettet, løser problemet med lekkasjen følger umiddelbart, ellers er det stor sannsynlighet for konflikt med naboer nedenfra. Bak toalettet kan det dannes en lekkasje i kryssene mellom røret og kloakkavløpet og toalettskålen. Bølgeslangen kan lekke på grunn av driftsslitasje. Hvis det dukker opp vann i krysset mellom sisternen og toalettet, er gummimansjettene utslitt. Når det renner fra under tanklokket, må feilen letes etter i stengeventilene.

    Hvis det observeres en dam bak toalettet, demonter du avløpssystemet og bytter ut gummimansjettene, så vel som den korrugerte slangen. Etter å ha installert nye enheter, forsegler leddene med tetningsmasse..

    Når vannet på gulvet er et resultat av defekte stengeventiler, må du fjerne lokket på sanitetsutstyret, og i noen tilfeller selve tanken.

    Det er fire hovedfeil når vannlekkasje er forbundet med et anker:

    • vann helles gjennom overløpsenheten;
    • lekkasje ved festepunktet for fyllingsbeslagene;
    • bunnventilen overlapper ikke, holder ikke volumet i tanken;
    • mansjetten mellom toalettet og sisternen må byttes ut.

    Hvis vannet ikke stopper i de to første tilfellene, det vil si at det lekker, utføres reparasjonen på stedet uten å demontere sanitetsglasset. I de to andre eksemplene må du fjerne dreneringstanken og erstatte de utslitte elementene med nye gummiprodukter.

    Det kan også strømme vann på stedet der vanntilførselsslangen kobles til tanken.. Den resulterende lekkasjen vises umiddelbart hvis monteringen ble utført uten gjengetetning, eller over tid, når det observeres fallende dråper vann fra springen.

    Knappen fungerer ikke

    Ukompliserte deler kreves for å fullføre ventilsett. Disse elementene er forskjellige. I noen modeller er det i et tilfelle et par knapper – for et stort og et lite avløp. Men det er bedre å kjøpe et produkt med bare en knapp. Det er mer pålitelig og holdbart når det gjelder langsiktig drift av ventiler.

    Knappfeil er sjeldne. De vanligste er listet opp nedenfor:

    • synker ned i kroppen;
    • nedstigningen fungerer ikke på grunn av den frie hjulet på knappen;
    • stor tilbakeslag når du bruker elementet (det er utilstrekkelig drenering, vasker ikke skålen godt).

    Med de angitte problemene er det ubrukelig å klandre knappen eller installere en ny enhet. Årsaken må søkes i feilfunksjonen i stoppventilinnstillingene..

    Det er to hovedfeil når knappen ikke fungerer:

    • stangen har brutt (tynn plastdel);
    • stengeventilen må justeres på nytt.

    Hvis vi snakker om det første punktet, må du endre den karakteristiske pinnen, og i det andre eksemplet konfigurere de tilpassede elementene på nytt.

    Drypper ned på gulvet

    En slik plage kan skje når gummiproduktene som er installert mellom sisternen og toalettskålen er utslitte. Hvis det er en sølepytt bak sanitetsutstyret, må lekkasjen letes etter leddene i parringselementene – en korrugerte slange, en mansjett, kloakkavløp, et toalettskålavløp.

    Etter å ha oppdaget og eliminert lekkasjer, byttet ut deformerte produkter, slike steder, etter montering, bedre forseglet for å sikre pålitelighet. Hvis nye beslag er installert, må gummihylsene som følger med i settet brukes..

    De er utstyrt med de nødvendige egenskapene – elastisitet, elastisitet.

    Når den lekker ovenfra eller under, fra stedet for skruemutteren, noe som sikrer pålitelig festing av den fleksible slangen til tanken, er det nødvendig å stenge av vannet, skru av mutteren og vindtauet eller en spesiell tetning på gjengen . Stram deretter mutteren uten fast trykk..

    I stedet for trykknappskylling kan den bare lekke i ett tilfelle når tanken er overfylt med vann. I dette eksemplet vil det også være lekkasjer mellom lokket og sisternskålen. Med en slik funksjonsfeil er flottøren vanligvis på sitt høyeste punkt. Her må du demontere stengeventilene, bytte pakning, som er ansvarlig for tettheten til innløpet beregnet for vannforsyning.

    Anbefalinger

    Når du reparerer en toalettskål og sistern, bør du forberede nødvendige verktøy, lim, sandpapir, reservedeler på forhånd. Analyser stadiene av arbeidet og bare deretter gå til handling. Husk å slå av vannet først. Hvis det er nødvendig, må du først bytte den tette eller rustne kranen i vannforsyningsnettet, for hvis kroppen brytes av, vil det ikke være før avløpstanken er reparert..

    Når du bytter beslag, bruk materialene som følger med i settet.. Det bør også understrekes at ikke bare driftstiden til låse-dreneringsenheten avhenger av kvaliteten på konstruksjonen, men også tettheten.

    Ikke bare en mann kan takle reparasjonen av en sistern eller toalettskål, men faktisk enhver kvinne hvis hun følger nyttige anbefalinger og er oppmerksom på løsningen av oppgaven. Slikt arbeid byr ikke på noen ekstraordinære vanskeligheter..

    Se den følgende videoen for årsaker og eliminering av lekkasje fra sisternen til toalettet..