Hvordan demontere en toalettcistern?

Utformingen av toalettet, ved første øyekast, er ganske enkel, men det oppstår ofte vanskeligheter med en detaljert analyse. For eksempel, hvis det oppstår et problem i et område der det samler seg vann – i en tank vil ikke alle kunne demontere det og fikse sammenbruddet.. La oss se nærmere på hvordan du demonterer toalettcisternen og hva den er til for, i tillegg til å håndtere hovedstadiene i feilsøkingsbrudd og de særegne egenskapene til forskjellige modeller.

Når demontering er nødvendig?

Det kan være flere grunner til at demontering kan være nødvendig, men nesten alle er relatert til noen sammenbrudd. Siden denne delen av toalettet er utformet på en slik måte at alle problemer bare kan elimineres ved å jobbe fra innsiden, er det nødvendig å sørge for at slike tiltak faktisk er uunngåelige. Årsaken kan være knapp problem plomme. Noen ganger skjer det at den kan synke og feste seg når den presses, og det er derfor vann vil fortsette å strømme ut av tanken selv etter at den er tappet. Knappen kan også mislykkes helt og slutte å fungere når den trykkes, i så fall vil det være umulig å bruke toalettet i det hele tatt.

En annen grunn kan være problem med å fylle tanken med vann. Dette kan skyldes en blokkering i slangene eller et problem med selve mekanismen, som bestemmer vannivået og gir et signal om å samle væske inn i beholderen..

En ganske alvorlig årsak, hvis eliminering krever umiddelbar handling, er tanklekkasje.

Avhengig av alvorlighetsgraden av en slik funksjonsfeil, vann kan dryppe eller dryppe, danner ganske store sølepytter på gulvet. Uansett er eliminering av dette problemet umulig uten en fullstendig demontering av tanken..

Også problemer kan være i festene til vannreservoaret eller i forbindelse med fullstendig sammenbrudd av den indre strukturen til denne delen. I noen tilfeller kan en funksjonsfeil føre til andre, og ved utidig reparasjon kan sammenbruddene bli alvorlige, og det vil ikke være mulig å fikse dem. Derfor er det nødvendig å overvåke tilstanden til vannakkumulatoren på toalettet, ta rettidige tiltak, og studere hele prosessen trinnvis når du utfører reparasjonsarbeid..

Hovedtrinn

Stadiene av prosessen er ganske enkle og logiske, siden utførelse av nesten alle handlinger er umulig uten å observere den forrige. Derfor veldig det er viktig å følge alle trinnene når du demonterer toalettcisternen, for å unngå at det oppstår nye funksjonsfeil som du risikerer å forlate deg selv i tilfelle brudd på handlingsrekkefølgen. Før du begynner demonteringen og etter demontering av dreneringstanken, er det nødvendig bestemme toalettmodellen og bli kjent med funksjonene i den interne strukturen.

Saken er at i vår tid blir både gamle strukturer med en ganske enkel struktur og mer komplekse nye modeller aktivt utnyttet, hvis analyse og reparasjon kan være vanskelig på grunn av det særegne ved det forbedrede systemet..

Før du starter prosessen, er det også nødvendig å slå av vannforsyningssystemet og tømme hulrommet i vannlageret.

Fjerne vannreservoaret

Den første handlingen som må gjøres for å analysere strukturen er fjerne vannreservoaret. Prosessen kan kreve litt innsats, siden festemidler av høy kvalitet brukes for strukturell pålitelighet.. I den klassiske versjonen to sterke pinner eller bolter med muttere brukes som festemidler, som tetter tønnen tett til toaletthyllen. Mer moderne modeller festesystem kan variere.

Oppgaven blir mer komplisert når det vises rust på festene, siden det kan være veldig vanskelig å skru ut mutrene “brent” fra denne reaksjonen..

I slike tilfeller kan du trenge det ved hjelp av verktøy som kutter metall, for fullstendig fjerning av festemidler. Og når du installerer tanken igjen, bør den utstyres med nye deler laget av metall som er motstandsdyktig mot rust..

I tillegg til fester og hull for dokking med dem, er tanken også utstyrt med rør med gummipakning, utfører funksjonen som et segl. Det er også et hull i toaletthyllen for tilkobling til denne delen. Som allerede nevnt, før du kobler vannreservoaret fra toaletthyllen, det er nødvendig å tømme tankhulen helt på forhånd, deretter skru av påfyllingsventilen og festemutrene, hvoretter det allerede er mulig heve vannreservoaret og med litt innsats løsne hans.

Demontering av mekanismen

For å demontere toalettets interne skyllesystem må du bestemme typen mekanisme. Oftest er det modeller med enkelt eller dobbel knapp. Og hvis betjeningen av en knapp er klar, kan det dukke opp spørsmål om funksjonen til det dobbelte systemet. Faktum er at dobbeltknappen regulerer volumet på tappet vann, noe som er veldig praktisk og økonomisk. Selv om dreneringssystemet må tas i betraktning, er resten av monteringen av deler det samme, og tilnærmingen til å jobbe med dem vil være den samme.. Konfigurasjonen av avløpssystemet ser slik ut.

 1. Delen med knapper er gjenget under ventilmekanismen.
 2. Tilbakeslagsventilmekanismen er også gjenget i bunnen.
 3. En tett gummipakning er nødvendig.
 4. Ventilmekanismen er festet med en mutter.
 5. Det er også en flottør som regulerer vannstanden.

Ved demontering av innsiden av sisternen først og fremst er det nødvendig skru av knappen og ryddig løsne fra omslaget. Dette er ganske enkelt å gjøre, det viktigste er å være forsiktig så du ikke skader disse delene. Etter at du har fjernet knappene, kan du gå til fjerne tetningen, plassert på festemutteren. Tetningen kan være femkantet eller sirkulær og er laget av kraftig, vanntett gummi. Oftest er formen på festemutteren sammenfallende med pakningstetningen.

Ved å fjerne mutteren fjernes hele mekanismen ganske enkelt. Når du utfører slike manipulasjoner, kan du enkelt fjerne delene av fyllesystemet..

Rammen til hele det interne systemet består av plastforsterkning, som ikke er så sterk som noe metallprodukt, derfor bør du tenke på å kjøpe en ny når du analyserer strukturen, da dette vil forenkle oppgaven sterkt.

Strukturen til hele armeringssystemet ser omtrent slik ut.

 1. Øverst er tappeknappen.
 2. En dreneringsmekanisme er festet til knappen, som utløses når den trykkes.
 3. Dreneringsmekanismen er plassert i en sammenleggbar plastsøyle.
 4. Kolonnen har på sin side glidere som beveger seg langs forsterkningen.

Alle deler er festet sammen med plastventiler og kan enkelt kobles fra hverandre.

Ta av dekselet

Demontering av toalettlokket er det første og viktigste trinnet i demonteringsprosessen, siden uten denne handlingen er det umulig å utføre ytterligere manipulasjoner. Det er verdt å nevne det produkter med en skyllemodus med en knapp og to er litt forskjellige fra hverandre, noe som betyr at det vil være visse nyanser når du fjerner dekselet, som det er viktig å ta hensyn til for ikke å skade mekanismen. Til tross for forskjellen i driftssystemet og fjerningsmekanismen, er prinsippet for enheten fortsatt det samme – lokket er festet med en mutter, som er en del av ventilmekanismen som opererer for å tømme. I mer moderne modeller, i stedet for en mutter, er festemekanismen presentert i form av et hode med knapper.

For å fjerne lokket fra tanken, hvis avløpsmekanisme er presentert i form av en knapp, bør du følge følgende sekvens av handlinger.

 1. Det er nødvendig å trykke på tappeknappen og holde den inne.
 2. Deretter må du skru mutteren forsiktig sammen med knappen i motsatt retning av klokkehånden.
 3. Etter noen få omdreininger av mutterknappen kan du enkelt koble fra hele mekanismen og fjerne lokket til vannakkumulatoren.

Til fjerne lokket fra tanken til en ny prøve med et trykknappsystem må du gjøre litt mer innsats. Handlingsrekkefølgen vil se slik ut.

 1. Det første trinnet vil være det samme – du må trykke på knappen (en vil være nok, det er ikke nødvendig å trykke på begge) og holde den i denne posisjonen.
 2. I bunnen av den indre veggen vil en liten forsenkning med en låseknapp bli synlig.
 3. På dette stadiet må du bruke en skrutrekker eller et langt tynt objekt. Det er nødvendig å trykke på låsen.
 4. Etter det kan du trekke ut avløpsknappene en etter en, og begynne med den som er større i størrelse.
 5. Det siste trinnet vil være å demontere festeskruen, som er plassert under knappene. Etter det kan du fritt fjerne dekselet.

Vi demonterer forskjellige typer tanker

For at prosessen skal bli mer forståelig, og det ikke var noen vanskeligheter ved arbeid i forskjellige toalettmodeller, bør du se nærmere på alle nyansene ved analysering av cisterner fra flere merker, hvor avløpssystemene har både en innebygd- in -knapp og en dobbel.

JEG GJØR

Toaletter av dette merket skiller seg fra de fleste typiske innenlandske produkter..

 • For å åpne lokket må du gjøre en stor innsats, siden festemekanismen er utformet slik at en del av knappen må lirkes av for å gjøre det lettere å ta av.
 • særtrekk og har ankerets indre struktur, siden den har en mer kompleks mekanisme.

Men det er verdt å nevne at de fleste modellene av dette merket er underlagt garantiservice i 10 år, så en uavhengig analyse av produktet fra øyeblikket vil være irrelevant i mange år fremover..

Gustavsberg

De fleste modellene av dette merket har dreneringsknapper i forskjellige former, som ikke kan fjernes ved å skru av. Mekanismen er utstyrt med et trykknappsystem, for å fjerne toalettlokket må du først slipp tappeknappen. Ellers er prinsippet om det interne arrangementet av tankene til denne produsenten ganske enkelt, og analyseprosessen forenkler i detalj de detaljerte instruksjonene som er vedlagt hvert produkt.

Roca

For å demontere tanken til dette merket trenger ikke å ty til noen triks, siden designen er veldig enkel – dekselet fjernes ved å skru av tappeknappen, systembeslagene trekkes lett ut, og enheten til hele mekanismen har en ganske primitiv montering. Til tross for dette er produktene til denne produsenten av høy kvalitet og overgår noen modeller, hvis interne struktur er mye mer kompleks..

Produkter fra kjente merker som Jika, Vega og Cersanit har lignende strukturelle prinsipper..

I noen av dem er tømmespaken plassert på siden av rammen, slik at lokket fjernes ganske enkelt, og det indre fyllet fjernes ved å løsne denne delen.

Hvordan fjerne fra toalettet?

   Det ble tidligere beskrevet hvordan fjern toalettresisteren til den moderne modellen, i noen tilfeller kan imidlertid håndteringen av et eldre produkt være litt annerledes. Dette må tas i betraktning, siden det under drift når som helst kan være nødvendig å reparere eller til og med fullstendig erstatte denne delen av strukturen. Eldre modeller er utstyrt med en spak for å starte dreneringsprosessen. En slik spak kan være plassert på siden av rammen eller, som de fleste moderne modeller, i den øvre delen, på tanklokket. I dette tilfellet for å fjerne dekselet, vil det være nødvendig å skru av ballen, som både er en del av spaken og holderen.

   Etter å ha fjernet lokket, kan vi se at de gamle toalettene inne har et flyteprinsipp for enheten – dette betyr at vannstanden reguleres av en flyter. Tømming gjøres ved å løfte pumpe, som også er en del av spaken. For å fjerne sisternen til den gamle spaken fra toalettet, må du tømme den helt ved å løfte spaken. Det er også nødvendig slå av vanntilførselen, slik at tankhulen ikke fylles opp med væske igjen. Festingen av tanken til toalettrammen utføres også med bolter og muttere, så det vil ikke være vanskelig å koble dem fra, i henhold til det allerede kjente prinsippet..

   I den neste videoen lærer du hvordan du demonterer toalettbrønnen..