Hva er et kompakt toalett og hvordan installerer du det?

I dag er valget av VVS stort. På salg er det ofte små toaletter laget i den kompakte formfaktoren. Slike produkter er vanvittig populære og etterspurt. I denne artikkelen vil vi finne ut hva en moderne toalettkompakt er. Det er også viktig å vite hvordan den skal installeres riktig..

Hva det er?

Før du forstår alle nyansene i installasjonen og valget av et kompakt toalett, er det fornuftig å finne ut hva det er. så, Begrepet “kompakt toalett” begynte å bli aktivt brukt da folk aktivt begynte å endre det gamle (fortsatt sovjetiske) VVS -huset i hjemmene sine. Tidligere toalettmodeller var ofte utstyrt med en sistern, som ble installert mye høyere enn selve bollen..

Så snart folk begynte å forlate slike utdaterte enheter, tok kompakte toaletter raskt plassen. Dette begrepet betyr en slik toalettmodell der tanken er festet til en spesiell hylle direkte på selve VVS -enheten..

Det er to hovedalternativer for slike enheter:

 • med monolitisk hylle – i slike produkter er hyllen en forlengelse av selve toalettet;
 • med hylle, som er festet til boltene.

For tiden er det kompakte toalettet med rette anerkjent som en av de mest populære og praktiske enhetene på badet.. Slikt rørleggerarbeid kan trygt kjøpes for et lite toalett, spesielt hvis det ligger i en liten leilighet. Kompakte toaletter er praktiske, pålitelige og veldig komfortable, til tross for deres relativt små dimensjoner. Utvalget av kompakte toalettskåler oppdateres stadig med nye modeller.

Høy kvalitet og holdbare kopier produseres av mange kjente produsenter, så kjøpere har mye å velge mellom..

Oversikt over arter

Som nevnt tidligere kan den kompakte toalettskålen variere i struktur og direkte design.. Butikkene mottar jevnlig enheter som skiller seg fra hverandre, ikke bare i design, men også i type utgivelse, samt strukturen på bollen og avløpet. De listede parameterne spiller en viktig rolle i valg av den optimale toalettmodellen, så du bør ta hensyn til dem..

Etter problemtype

Brukeren skal kjøpe den ideelle modellen for et kompakt toalett, og brukeren bør bestemme hvilken type utgivelse han vil se i slike rørleggerarbeid. Formen på utløpsrøret spiller en av de viktige rollene ved valg av slike enheter. Den passende løsningen avhenger i stor grad av hva som er lagt i kloakkamene, og med dette også stigerørene i boligen. Moderne produsenter produserer kompakte toaletter, der følgende typer utgivelser tilbys.

 • Skrå. Den angitte typen frigjøringsretning i kloakkrøret er en av de vanligste og mest populære. I dette tilfellet er det en viss helling av kamrøret. Hvis byggherrer eller rørleggere ikke kunne danne denne skråningen, vil bare en spesiell monteringshylse hjelpe til med å bli kvitt problemene som har oppstått. Når det gjelder programmet, vil brukerne kunne bevege toalettkompaktene litt og endre hellingsvinkelen.

 • Horisontal. I dag selges toalettskåler ikke bare med skrå, men også horisontalt utløp. Med en slik enhet strekker kloakkledningen seg utover skilleveggen eller veggen i rommet. Ulike arbeidstyper brukes i mange tilfeller av utenlandske arbeidere..

I dette tilfellet kan røret føres direkte inn i gulvplaten ved hjelp av koblingen..

 • Vertikal. Det er også slike modeller av kompakte toalettskåler, der det er et vertikalt utløp. Det spesifiserte avløpssystemet kan oftest finnes i gamle hus, der kloakken ble koblet til ved hjelp av en spesiell “klokke”. I dag blir enheter med den betraktede undertypen utgivelse igjen populære og viser seg ofte å være relevante i den nåværende hyttekonstruksjonen.

Etter skål og plomme alternativ

Valget av en bestemt modell av en kompakt toalettskål i henhold til de angitte parametrene avhenger i stor grad av kjøperens preferanser. Mange av leilighetseierne velger plateformede enheter. Hyllen i disse tilfellene er laget i form av en plate med en liten fordypning der en beskjeden mengde væske akkumuleres..

Modeller av kompakte toaletter, der det er en bolle av bolle, er ikke lenger like populære i dag som før. Faktum er at nivået på hygiene for slike rørleggerarbeid etterlater mye å være ønsket. Disse toalettene forårsaker ofte mye sprut og kan gi brukerne inntrykk av at de bruker bidet og ikke toalett..

Det finnes andre modeller av kompakte toaletter, der det er en traktformet bolle. I slike modeller er det ingen ekstra fremspring, så vann sendes inn i systemet under lavt trykk og over hele overflaten inne i bollen. Dermed viser det seg å skylle alle urenheter helt inn i kloakksystemet. I dette tilfellet kan veggene i tillegg rengjøres med en børste..

Under spyling observeres sjeldne vannsprut i slike enheter, noe som er deres lille fordel..

I butikkene finner du kompakte toalettskåler med en visirformet bolle. Denne endringen regnes som en slags gap mellom tilfellene beskrevet ovenfor.. Ved å bruke en toalettskål med en visirskål, møter ikke en person utilsiktet rensing med kaldt vann. Et lignende trekk ved dette VVS forklares med det faktum at hellingsvinkelen til bolleveggene er spesielt nøye valgt her..

Når det gjelder typen skylling i kompakte toaletter, er de alle delt inn i to hovedkategorier. De mest populære og utbredte er de der det er en sirkulær avløpstype. Disse modellene fungerer på en slik måte at vannet i dem sprer seg over hele planet og vasker overflaten av bollen. Det er også en bakre type væskeuttak, men det ble oftere brukt i utdaterte enheter der hyllen var i bollen.

Ved å feste

Hvis tidligere de fleste toaletter bare ble tilbudt i gulvmonterte versjoner, har i dag kjøpere et bredere utvalg av slike rørleggerarmaturer.. La oss vurdere i detalj hvilke typer kompakte toaletter som er delt inn i henhold til festene.

 • Suspendert. Disse alternativene kjennetegnes ved en uvanlig type bollefeste. De er festet til passende vertikale overflater og i praktisk talt enhver praktisk høyde. Med en slik enhet kan brukerne spare betydelig plass på toalettet, samt gi det et mer moderne utseende. Avløpsbeholderen til fjæringsanordningene er montert direkte inn i veggen i rommet, noe som har en gunstig effekt på lydisolasjonsnivået under vannspyling.

 • Veggmontert. Disse kompakte enhetene festes samtidig med baksiden av bollen til veggen og bunnen til gulvet. Sisternen for veggmonterte instanser monteres direkte i den vertikale overflaten på badet. Slike varianter ser også imponerende og moderne ut..

 • Gulvstående. Dette er de klassiske variantene av kompakte toaletter. Det er vanlig å installere dem på gulvet. Alternativene som er vurdert, er montert ekstremt enkelt. Gulvstående modeller er både kompakte og monolitiske. Lignende produkter skiller seg fra hverandre bare i plasseringen av sisternen og bollene i forhold til hverandre.

Dimensjoner

Kompakte toaletter er tilgjengelige i forskjellige størrelser. I butikker kan du finne både små og veldig miniatyralternativer designet for et veldig lite og trangt bad.. Når de velger den ideelle modellen for et kompakt toalett, bør kjøpere først og fremst gjøre seg kjent med dimensjonale parametere..

Det nyttige området med toaletter i “Khrusjtsjov” eller panelhus krever å redusere størrelsen på kompakten til minimumsverdiene for å få et ekte mini-toalett. Innenlandske enheter ble produsert i samsvar med bestemmelsene i GOST frem til 1996.

Vurder hvilke dimensjonale parametere moderne modeller av kompakte toaletter kan ha..

 • Totale dimensjoner, kombinert med en monolitisk hylle for å fikse tanken, kan ha følgende dimensjoner: høyde – 605 mm, dybde – 340 mm, bredde – 370 mm.
 • Produkter med en ekstra hylle for installering av en skylleenhet ble produsert med følgende parametere: høyde – 450 mm, dybde – 360 mm, bredde – 400 mm.
 • For å utstyre et barnebad fullt ut, anbefales det å velge den minste kompakte toalettskålen med en sistern, hvis høyde ikke vil være mer enn 400 mm.
 • For personer med stor vekst produseres boller med en høyde på 500 mm, samt en optimal bredde på 350 mm..

Populære produsenter og modeller

Toaletter-kompakte i dag produseres av mange store produsenter. La oss se nærmere på de mest kjente selskapene som tilbyr de beste modellene av kompakt sanitærutstyr å velge mellom..

Santek

Det innenlandske merket produserer mange modeller av høy kvalitet av kompakte toalettskåler. La oss bli kjent med noen av dem.

 • “Alcor”. Toalett-kompakt av høy kvalitet laget av sanitær fasade. Laget i klassisk hvit farge, utstyrt med et sprutsikring. Bunnvannstilførselen er gitt, frigjøringen av det gulvstående toalettet er skrått.

 • “Bris”. Enkelt-modus kompakt toalett “Breeze” er utstyrt med et komfortabelt sete i polypropylen. Kroppen er laget av pent hvitt porselen. Enheten er festet til gulvet og har en klassisk design.

 • “Liga”. Stilig modell av en toalettskål laget av porselen. Den har en dobbeltmodus anker og et duroplast sete. Det er et anti-sprut system. Enheten er festet til gulvet, laget i hvitt.

 • “Animo”. Egen, kompakt toalettskål med vertikal utløp og dobbeltmodusbeslag. Den har et duroplast sete og er laget av porselen av høy kvalitet. Designet for å installeres på gulvet.

 • “Cæsar”. Nok en toppmodell fra Santek, laget av porselen. Har en minimalistisk, men veldig attraktiv design. Den kompakte toalettskålen er utstyrt med et duroplast sete og to-modus beslag. Har en dusjvask.

 • “Allegro”. Et veldig behagelig snøhvit toalett med en diskret, streng design. Har et duroplast sete og en porselen kropp, festes til gulvet i rommet.

Rosa

Veldig gode toalettskåler er produsert av Rosa. Vurder de tekniske egenskapene til noen populære prøver..

 • “Lyra”. Billig hvit kompakt. Har en skrå utløsning. Produsert i Russland. Tilbyr bunnvannstilførsel og 1-modus beslag. Setet er laget av polypropylen.

 • “Polo”. Gulvmodell med skrå utløp. Kroppen er laget av sanitær porselen. Mekanisk avløp, sete med mikrolift. Enheten er veggmontert. Sisternen installeres direkte på toalettet.

 • “Ressa”. God kvalitet, miljøvennlig VVS. Ressa er tilgjengelig i 4 farger. Det er et anti-sprut system. En veldig behagelig bolleform er gitt.

Santeri

Gode ​​toalettskåler av høy kvalitet produseres av dette berømte merket. Santeri -produkter er veldig populære. For eksempel – toppmodellen “West” med en masse på 27 kg og en tank som sørger for et enkelt -modus avløp. Enheten er veldig praktisk og pålitelig, den gir en skrå utløsning.

Setet og dekselet i dette produktet har et spesielt antibakterielt belegg. Vest er preget av bunnvannstilførsel og et veldig behagelig sete i polypropylen. Også populær er en annen kompakt modell fra Santeri kalt “Sonata”. Det er billig og gir en enkelt-modus flush. Inkluderer sete i polypropylen med trekk.

Det er en “myk lukkemekanisme”.

Andre modeller

Listen over de beste produsentene ender selvfølgelig ikke hos selskapene som er oppført ovenfor.. Vurder noen flere populære selskaper og modeller av kompakte toalettskåler som er veldig populære..

 • Plante “Universal”. “Ob” -Gulvstående kompakt av høy kvalitet, laget i klassisk hvit farge, noe som betyr at den passer til enhver setting. Det er et anti-sprut system, en skrå utløser og en oval formet bolle. Kroppen er laget av fajans. Modellen er billig, men søt og veldig behagelig.

 • “Oskol keramikk”. Elissa er en original kompakt modell, presentert i forskjellige farger. Gir skrå utgivelse. Kroppen er laget av sanitær fajanse. Avløpet i enheten er enkeltmodus, tankens volum er 6 liter. Bunnvannstilførsel tilbys.

 • “Regnbue”. En annen modell fra Oskol keramikk. Den er gulvstående, har en oval struktur. Sprekkespyling tilbys. Kroppen er laget av sanitærutstyr, dekket med glasur. Enheten har en platehylle.

 • Della otti. En veldig god kompakt av russisk produksjon. Den har et skrått innløp og gir mulighet for veggmontering. Tankens volum er 6 liter. Enheten har et mekanisk avløp. Antibakterielt belegg følger med.

 • Damixa opprinnelse en. Kompakt av høy kvalitet med et mikrolift-system. Det er et dobbeltspylingssystem. Har en attraktiv design. Toalettet er veldig behagelig, det fungerer stille.

Det er mange flere store merker der ute som lager de beste kompakte toalettene. For eksempel, modeller av høy kvalitet i et stort utvalg produseres av JSC Keramin, i tillegg til en annen russisk produsent – Lobnensky Stroyfarfor. VVS -armaturene til disse selskapene er veldig populære fordi de er av høyeste kvalitet, holdbarhet og bekvemmelighet..

Veldig gode kompakter produseres også av det svenske merket Gustavsberg, i sortimentet som du finner de beste modellene av toalettskåler i forskjellige størrelser..

Hvordan velge et kompakt toalett?

Vurder kriteriene for å velge en passende toalettkompakt.

 • Dimensjoner. Mål badet ditt før du går til rørleggerbutikken. Finn det beste stedet for ditt kompakte toalett. Sørg for at det er nok plass til det, slik at det ikke forstyrrer andre gjenstander i rommet. Så du finner ut hvilken enhetsstørrelse du bør velge..
 • Materiale. Porselen er dyrere enn fajans, men utad er disse materialene vanskelige å skille for en vanlig kjøper. Når det gjelder slitestyrke, vil keramikkmodeller være mer praktiske. Du kan finne andre eksempler, for eksempel metall eller stein, men de faller inn i en annen priskategori. Velg alternativet som virker mer pålitelig og praktisk for deg.
 • Design. Vær oppmerksom på utformingen av toalettet. Det skal harmonisk passe inn i bademiljøet både i farge og form..
 • Funksjonell. Det anbefales å kjøpe modeller med sprutsikringssystem, med mikroløft. Velg en enhet med slike alternativer som du virkelig trenger og vil være nyttig. Da vil det være mer praktisk og hyggelig å bruke VVS..

Installasjonstips

Vurder nyttige tips for å installere et kompakt toalett.

 • Forbered først et sted for installasjonen. Den skal være flat. Det er ikke forbudt å legge VVS på en trebunn.
 • VVS må settes inn i avløpet. Merk 2 festepunkter på enheten. Det er nødvendig å bore hull og sette plugger inn i dem.
 • En gummitetning er plassert i klokken på kloakkrøret. Deretter satte de toalettskålen strammere, men dokker den samtidig forsiktig med kammen.
 • De selvskruende skruene må ha spesielle gummiskiver. Etter hvert som skruene skrues inn, er toalettet festet til gulvet. Vi må prøve å unngå forvrengninger på dette stadiet av arbeidet..
 • Ikke stram skruene for hardt. Det viktigste er at VVS ikke svinger, men er stabilt..
 • Videre, strengt i henhold til instruksjonene, er det nødvendig å montere et vannutslippssystem, så vel som et vannforsyningssystem, kombinert med et flottørrom. Plastmutter skal ikke strammes for tett. Det er bedre å stramme dem under en testkjøring, om nødvendig..
 • Tanken er festet til hyllen med to bolter. Koble VVS til vannforsyningssystemet, hvoretter de utfører en testkjøring av vannet.