Smartphone-urile Huawei vor fi acum private de Android

Pentru a respecta decizia Washingtonului de a interzice companiilor americane să tranzacționeze cu companii străine de telecomunicații considerate „în pericol”, Google tocmai și-a încheiat colaborarea cu gigantul chinez Huawei, care nu va mai avea dreptul să utilizeze sistemul de operare mobil Android. O lovitură pentru al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a cărui principală ambiție era să-și detroneze competitorul coreean Samsung.

Actualizare 21.05.19: Washington acordă Huawei un termen de 3 luni pentru a-și gestiona furnizarea de servicii și materiale din SUA.

Google interzice Huawei de la Android și serviciile sale

sigla huawei căreia îi este interzisă utilizarea sistemului de operare Android Google pe noile sale smartphone-uri

Huawei nu va mai avea acces la licențele de operare Android și nici la toate serviciile atașate acestora, precum Gmail sau Maps și toate celelalte aplicații dezvoltate de Google. Prin urmare, Google Play Store va fi, de asemenea, interzis de pe viitorele telefoane chinezești. Acum va putea opera doar o versiune publică și open source a Android. Google a comentat deja decizia sa, prin intermediul unuia dintre purtătorii de cuvânt: „Ne conformăm astfel cu cerințele guvernamentale și vom analiza consecințele (…) Serviciile de securitate Google Play și Protect vor rămâne funcționale pentru utilizatorii noștri care utilizează dispozitive Huawei existente”.

Chinezul Huawei face parte din lista entităților străine „expuse riscului”, potrivit lui Donald Trump

Interzicerea Huawei asupra Android urmează interzicerea companiilor americane precum Google de a face afaceri cu companii de telecomunicații străine

La rândul său, producătorul chinez a reacționat și spunând „evaluați impactul acestei decizii americane asupra consumatorilor din întreaga lume”. „Huawei a jucat un rol important în răspândirea Android și dezvoltarea acestuia în întreaga lume. Ca partener important al Google, am început și continuăm să dezvoltăm un sistem de operare bazat pe platforma sa open source în beneficiul publicului și al industriei ”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, adăugând că Huawei„ va continua să furnizeze actualizări de securitate și serviciu post-vânzare pentru produsele sale deja vândute sau în stoc “.

Privat de Android, Huawei se găsește împiedicat de ambițiile sale de a deveni numărul unu mondial pe piața smartphone-urilor

Huawei intenționează să devină primul smartphone din lume, ambiție împiedicată de interzicerea sa de către Android

Această interdicție a Huawei de către Android afectează în principal terminalele vândute în afara Chinei (49%), producătorul comercializând deja o versiune modificată de Android care nu este echipată cu servicii Google, interzisă pe solul Regatului Mijlociu. În orice caz, este o frână drastică asupra ambițiilor Huawei la nivel internațional și o binecuvântare pentru Samsung care, alături de semnele slăbirii Apple, are acum un câmp gratuit pentru a-și consolida poziția de lider mondial pe piața smartphone-urilor..

Interzisă deja în China, interdicția Google afectează în principal piețele internaționale chineze

Interdicția Huawei asupra Android-ului afectează puternic exporturile internaționale ale Chinei