Sega MegaDrive Mini va fi disponibil pe 19 septembrie

După Nintendo și Sony, a venit rândul lui Sega să anunțe lansarea unei versiuni mini moderne a uneia dintre consolele sale iconice de 16 biți, MegaDrive Mini. Programat pentru 19 septembrie, acest remake al celebrei console retro versiunea 2.0 va integra un set de 40 de jocuri, două controlere, precum și un port hdmi, permițându-i să se conecteze cu ușurință la televizoarele și ecranele de astăzi. Prețul său de vânzare este stabilit la 79 de euro.

Sega va lansa MegaDrive Mini, versiunea 2.0 a consolei sale iconice din anii ’90

După Nintendo și Sony, Sega lansează o nouă versiune a consolei sale din anii 1009, MegaDrive Mini

La fel ca concurenții săi de succes Nintendo NES Mini, Super NES Mini și Playstation 1 Mini, MegaDrive Mini preia designul ilustrului său bătrân într-o versiune oricum mai mică, pe care găsim aceleași butoane ca și pe prima versiune a consolei originale lansată în 1988. Dacă Sega nu a comunicat toate jocurile integrate în MegaDrive Mini, compania japoneză a confirmat însă prezența Sonic, Ecco sau ToeJam și Earl. Alte titluri arcade precum Gunstar Heroes sau jocul de luptă Altered Beast vor fi, de asemenea, în joc, la fel și jocul de rol Shining Force..

MegaDrive Mini preia designul predecesorului său prin integrarea a 40 de jocuri

Sega va lansa noua sa consolă MegaDrive Mini, o emulație a clasicului său Mega Drive din anii '90

Dacă compania AtGames, cunoscută pentru că a reprodus deja consolele Sega, a fost momentul să dezvolte emularea acestui nou MegaDrive Mini, Sega a anunțat în sfârșit în septembrie anul trecut că dorește să apeleze la o altă companie pentru a-și realiza proiectul software..

MegaDrive sau Genesis din SUA revine în septembrie 2019 în versiunea sa Mini

Noua consolă Sega MegaDrive Mini sau cunoscută sub numele de Genesis în SUA va fi lansată în septembrie 2019

Dacă la rândul său, Sega a intrat pe piața nostalgiei, Nintendo a fost cel care i-a depășit pe toți ceilalți și a pregătit calea pentru refaceri retro cu lansarea în noiembrie 2016 a Nintendo Classic Mini, cunoscută sub numele de NES Mini. Real succes comercial, acest lucru va încuraja Nintendo să dezvolte apoi Super NES Mini, ale cărui vânzări combinate cu cele ale surorii sale mai mari vor fi de ordinul a 10 milioane de unități. Pe valul deschis de Nintendo, Sony își va lansa la rândul său Playstation 1 Mini în decembrie 2018, încorporând un catalog de 30 de jocuri, dar a căror primire a fost până acum mult mai puțin entuziastă decât cea a concurenților săi japonezi.

Sega revine la consolele de joc după ce s-a retras din sector în 2001

Sega a revenit în consolele de jocuri video din 2001 cu noul Mega Drive Mini care va fi lansat în 2019

Retrasă din activitatea de consolă de jocuri din 2001, Sega ar trebui să beneficieze de impactul media și comercial al noului său MegaDrive Mini și cu siguranță să ia în considerare o a doua viață similară pentru celelalte mașini la fel de iconice ale sale din anii 1990, Saturn și Dreamcast..