Netflix pregătește o serie pe Spotify

Netflix tocmai a anunțat că vrea să facă o serie originală centrată pe un alt gigant de streaming, de data aceasta muzical, Spotify. Dezvăluit pe Twitter, ambițiosul proiect ar trebui să prezinte crearea platformei suedeze de către cei doi fondatori, Daniel Ek și Martin Lorentzon.

Netflix anunță serii despre crearea Spotify

Netflix tocmai și-a anunțat planurile de a dezvolta o serie pe Spotify

Puține detalii cu privire la formatarea acestui proiect de serie în jurul Spotify au fost totuși comunicate, în special cu privire la formatul acestuia. În timp ce Netflix a privilegiat documentarul pentru The Defiant Ones, povestea colaborării dintre producătorii Dr Dre și Jimmy Iovine care va duce la crearea companiei Beats By Dre, se pare că platforma vrea să parieze aici pe o abordare fictivă , ca rețeaua socială. Alegerea companiei de producție Yellow Bird UK și a regizorului norvegian Sørensen, partener al Netflix, ar confirma această idee..

Seria se va baza pe cartea „Spotify Untold” a suedezilor Sven Carlsson și Jonas Leijonhufvud

O serie viitoare despre apariția Spotify anunțată de Netflix

Bazat pe cartea „Spotify Untold”, publicată anul acesta de un duet de jurnaliști suedezi și care urmărește ascensiunea gigantului de streaming muzical de la lansarea sa în 2006, viitoarea serie ar trebui să evidențieze originile scandinave ale companiei, astăzi lider hui în sector. Pentru aceasta, Netflix a declarat deja că vrea să-și filmeze proiectul atât în ​​engleză, cât și în suedeză, bazându-se în același timp pe o distribuție formată din mulți actori locali..

De la hacking la leadership de streaming muzical

Netflix anunță lansarea unei serii viitoare despre istoria Spotify și a creatorilor săi Daniel Ek și Martin Lorentzon

În timp ce viitoarea telenovelă pare să se concentreze mai degrabă pe laudă față de Spotify decât pe potențiale laturi întunecate, Netflix ar trebui să profite de ocazie pentru a rezolva câteva scoruri cu Apple, cele două companii americane ciocnind în prezent Comisia Europeană. “Este o poveste bazată pe cât de puternice sunt credințele, voința neobosită și visele mari, care pot determina lăstarii tineri să scuture ordinea stabilită și să schimbe modul în care este consumată muzica”, a spus Netflix despre protagoniști..

O rețea socială pozitivă

Spre deosebire de rețeaua socială, Netflix vrea să se concentreze pe partea pozitivă a ascensiunii Spotify