Microsoft dezvăluie câteva detalii despre viitorul Xbox Scarlett

După primele dezvăluiri referitoare la viitorul Playstation 5 de la Sony, Microsoft trebuie să dezvăluie la rândul său primele detalii referitoare la viitoarea sa consolă high-end, Xbox Scarlett.

Microsoft a dezvăluit câteva detalii mici despre viitoarea sa consolă Xbox Scarlett

la E3 din Los Angeles, Microsoft a prezentat primele detalii despre viitoarea sa consolă Xbox Scarlett programată pentru Crăciunul 2020

Prezentat la conferința de jocuri E3 din Los Angeles, noua mașină semnată Microsoft promite putere și viteză, datorită procesorului său dezvoltat pentru a măsura în parteneriat cu AMD și derivat din procesoarele Zen 2 și GPU-urile Navi, promițând puterea cvadruplată în comparație cu cea a Xbox Un X. O memorie GDDR6 ar trebui, de asemenea, să fie adusă „nemaiauzită” în ceea ce privește nivelul de rezoluție.

La fel ca PS5, Xbox Scarlett ar trebui să fie echipat cu cipul Zen 2 de la AMD

Xbox Scarlett de la Microsoft va fi echipat cu un cip AMD Zen 2, la fel ca PS5-ul Sony

Această nouă Xbox Scarlett promite suport pentru jocuri în format 8K și până la 120 de cadre pe secundă, însoțită de sistemul Ray-Tracing în timp real dedicat efectelor sonore, precum ceea ce promite deja PS5. Pe partea de stocare, noua versiune Microsoft va avea un hard disk SSD „de nouă generație”, capabil să „folosească SSD ca memorie virtuală eRAM”, crescând considerabil performanța în ceea ce privește timpul de încărcare în comparație cu generația actuală, a anunțat unul dintre reprezentanții Xbox în timpul prezentării noii Scarlett.

„O consolă ar trebui concepută pentru un singur lucru: jocurile video” Phil Spencer, director Xbox la Microsoft

Microsoft și-a prezentat viitoarea consolă Xbox ca Project Scarlett, fără a dezvălui prea multe detalii

La fel ca Sony, Microsoft pare să decidă să se concentreze în cele din urmă pe joc, mai degrabă decât o cursă pentru tehnologie, conținutul pentru a oferi o nouă consolă Xbox Scarlett cu caracteristici ridicate, dar mai mult sau mai puțin comparabile cu cele ale competitorului său PS5. Ambele mașini fiind echipate cu componente similare . Competiția dintre cei doi producători ar trebui să aibă loc acum în domeniul jocurilor, pentru a aduce apa la morile utilizatorilor lor. Astfel, lansarea titlului Halo Infinite ar trebui să o însoțească pe cea a Xbox Scarlett, o modalitate de concentrare a unei strategii care tinde să revină la elementele de bază: „Datorită lui Scarlett, vrem să le oferim partenerilor noștri posibilitatea de a crea jocuri de nouă generație” spuse Liz Hamren de la Microsoft, vicepreședinte inginerie jocuri, la colegii noștri de la Techradar. „O consolă ar trebui concepută pentru un singur lucru: jocurile video”, a spus anterior Phil Spencer, șeful Xbox.

La fel ca în cazul Project Scorpio, acum Xbox One X, Microsoft a fost reticentă să dezvăluie mai multe detalii despre noua sa consolă, pentru moment fiind încă facturată ca Project Scarlett. Nu au fost dezvăluite informații despre aspectul consolei, nici măcar despre prețul acesteia, marketingul fiind a priori programat pentru Crăciunul 2020. Ce să păstreze suspansul pentru următoarea ediție a conferinței E3.

Halo Infinite va însoți lansarea Xbox Scarlett

Lansarea viitoarei console Microsoft Xbox Scarlett prezentată pe scurt la E3 din Los Angeles ar trebui să fie însoțită de jocul Halo Infinite