La rândul său, producătorul britanic de cipuri ARM întrerupe legăturile cu Huawei

După decizia Google de a suspenda orice colaborare cu producătorul chinez Huawei, a venit rândul furnizorului britanic de cipuri de smartphone-uri ARM să taie legăturile cu actualul număr doi mondial. O veste care sună ca un ciocan pentru Huawei, a cărei activitate legată de sectorul telefoniei mobile la nivel internațional pare mai mult ca niciodată pusă sub semnul întrebării. „Toate contractele, drepturile și accesul la mass-media trebuie suspendate imediat”, a cerut ARM angajaților săi printr-o notă internă.

După Android, este rândul ARM-ului englez să se distanțeze de Huawei

Tehnologia ARM și logo-urile Huawei al căror parteneriat financiar și tehnologic se încheie brusc

Măsura urmează interzicerii instituite de administrația Statelor Unite asupra tuturor relațiilor comerciale dintre companiile americane și gigantul chinez. De origine britanică, ARM se teme totuși de a fi afectată de această decizie, în virtutea apartenenței sale la grupul japonez Softbank, dar mai ales de dezvoltarea chipsurilor sale de „tehnologie de origine americană”, a căror dezvoltare se realizează pe sol în laboratoarele sale din Texas din Austin și California din San Jose. „Compania ARM dorește să respecte noile restricții instituite de guvernul Statelor Unite și dorește să urmeze recomandările agențiilor guvernamentale americane (…) totuși, sperăm la o rezolvare rapidă a situației, pentru a ne menține relații de lungă durată cu partenerul nostru HiSilicon ”a declarat unul dintre reprezentanții companiei engleze.

Cipurile ARM alimentează procesoarele Kirin de la Huawei

Firma de tehnologie ARM, furnizor principal de cipuri pentru smartphone-urile Huawei, încheie legăturile cu chinezii

Huawei, ca mulți alți producători de smartphone-uri, se bazează pe tehnologia ARM, a cărei cipuri alimentează propriile procesoare Kirin, dezvoltate de filiala sa de semiconductori HiSilicon. Oprirea livrărilor de cipuri ARM ar pune astfel în pericol fabricarea procesoarelor care echipează în prezent smartphone-urile Huawei.

ARM aparține grupului japonez Softbank și își dezvoltă cipurile în Statele Unite

compania britanică britanică ARM aparține softbank-ului japonez și prezența sa americană face posibil ca aceasta să fie afectată de decizia americană privind Huawei

Acum, într-o situație foarte instabilă, Huawei vede principalii săi furnizori întorcându-i spatele, o consecință a deciziilor protecționiste americane, sub acoperire a intereselor de securitate. „Apreciem relațiile strânse pe care le menținem cu partenerii noștri, dar recunoaștem și regretăm presiunea exercitată asupra lor de anumite decizii politice (…) Suntem totuși convinși că această situație regretabilă poate fi rezolvată rapid și că vom continua să oferim cele mai bune produse și tehnologii pentru clienții noștri din întreaga lume ”, a declarat un purtător de cuvânt al brandului chinez Huawei.

Miscarea ARM este încă o lovitură pentru Huawei din China din partea administrației Trump

După Android, ARM și cipurile sale au decis să oprească orice parteneriat cu producătorul chinez Huawei