Înapoi în viitor cu Vision Mercedes Simplex

Cu ocazia deschiderii centrului său de design din Sophia-Antipolis, marca germană a dorit să-și amintească locul de pionier al automobilului prin prezentarea conceptului Vision Mercedes Simplex, o versiune ultramodernă a legendarului 35 CP. Apărut în 1901, este considerat și astăzi ca prima mașină modernă, servind ca punct de plecare pentru industrializarea motoarelor..

Vision Mercedes Simplex, versiune modernizată a legendarului 35 CP

Vision Mercedes Simplex a fost prezentat la centrul de design Sophia Antipolis din Nisa

Pentru a aduce un omagiu istoricului 35 CP, designerii germani au făcut un salt înapoi de mai bine de un secol, păstrând liniile generale ale acestuia pentru a concepe acest concept car Vision Mercedes Simplex, oricum îmbrăcat în elemente futuriste și sofisticate. Cu siguranță modern datorită grilei sale cu un ecran 3D animat înconjurat de aur roz, carlinga fără ușă sau fereastră ca un carucior păstrează un minimalism de epocă, înfrumusețat cu doar câteva comutatoare pe tabloul de bord.

Vision Mercedes Simplex reia caracteristicile predecesorului său din 1901

Vision Mercedes Simplex este un omagiu adus mașinii Mercedes 35 PS din 1901

Corpul prototipului este bicolor, accentuând albul în față, inclusiv capota și roțile, și negru în spate. O margine roșie traversează spatele scaunului albastru cu două locuri pentru a aminti culorile orașului Nisa, locul primei victorii a 35 PS în competiție.

În două tonuri, Vision Mercedes Simplex are un scaun albastru în tribut Mediteranei

Ultra modern ca aspect, Vision Mercedes Simplex se bazează pe minimalism

În timp ce Mercedes a prezentat cu mare fanfară la Salonul Auto de la Frankfurt o primă versiune a sedanului său de lux 100% electric Vision EQS, producătorul nu a comunicat nicio informație cu privire la motorul Vision Mercedes Simplex, cu excepția faptului că – a fost „alternativă”. Având în vedere centrul său de greutate redus și ușurința sa aparentă, orice motor demn de marca stea ar trebui să permită oferirea senzațiilor frumoase unui viitor ipotetic șofer la volanul acestei Vision Mercedes Simplex, la fel ca ilustrul său bătrân.

Vision Mercedes Simplex, prezentată la Design Essentials 2019 la Nisa

Conceptul Vision Mercedes Simplex prezentat la Mercedes Design Center din Nisa