Google lansează un sistem automat de apeluri de urgență

Google tocmai a anunțat lansarea viitoare a unei noi funcții de comunicare cu serviciile de urgență fără a recurge la vorbire. Integrată în aplicația Telefon a modelului Pixel al mărcii, precum și pe alte dispozitive Android, această nouă opțiune de apel de urgență va fi lansată după selectarea tipului de urgență necesar, o alegere multiplă, de asemenea, inclusă în această actualizare..

Google pentru a facilita procesul de apel de urgență cu asistență vocală

Google va lansa o nouă funcție de apel de urgență cu asistent vocal

Astfel, victima va putea alege între cererile de urgență ale unui ordin „Medical”, „Pompier” sau „Polițist”, permițând apoi aplicației să citească un mesaj scris predefinit, stipulând că persoana nu poate folosi vorbirea, în timp ce furnizează serviciile de urgență. preocupat de geolocalizarea sa. Prin urmare, centrul de apeluri va fi informat că solicitarea este făcută automat în locul victimei, printr-un mesaj precum „Sunteți contactat de un serviciu de voce automat inițiat de apelant. Apelantul nu poate vorbi sau auzi. Locația mea este (o astfel de adresă). Am nevoie de asistență medicală “. Cu toate acestea, microfonul nu este deconectat, astfel încât comunicarea verbală poate fi inițiată în orice moment.

Aplicația telefonică va putea efectua apelul de urgență în mod autonom

Google își echipează telefoanele Pixel cu un mod automat de apel de urgență

Paul Dunlop, manager de produs la Google, specifică, de asemenea, că acest serviciu de apel de urgență nu depinde de o conexiune la internet și, prin urmare, poate fi utilizat fără acoperirea datelor. mai mult, comunicarea datelor de localizare se va face dintr-un cod plus + cod, un sistem apropiat de coordonatele GPS, dar cu o lungime de scriere mult redusă și care permite identificarea unui loc fără un serviciu poștal de adresă recunoscut de Maps, precum ca un câmp sau orice locație în aer liber.

Asistența vocală va citi mesajul de apel pentru ajutor

Noua funcție de apel de urgență Google va putea citi textul înregistrat și va oferi o locație serviciilor de urgență

Datele de geolocalizare vor fi transmise serviciilor de urgență prin intermediul unui cod plus + cod

Noua funcție de apel de urgență Google va fi integrată în aplicația telefonică a telefoanelor mobile Pixel și Android

Potrivit Google, această nouă funcție de apel de urgență ar trebui să fie disponibilă în Statele Unite în următoarele luni, în principal pe telefoanele din linia Google Pixel. Un serviciu care pare să fi primit aprobarea organelor americane de securitate publică care au colaborat la proiectarea acestuia, inclusiv a Asociației Naționale a Numerelor de Urgență. „Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm în continuare cu comunitatea serviciilor de urgență pentru a îmbunătăți siguranța vieții”, a spus Paul Dunlop.

După alegerea tipului de ajutor necesar, aplicația va putea apela urgențele automat