Facebook își îngropă VPN-ul Onavo, fals-real

După controversa asupra programului său de cercetare și a politicii sale de spionaj plătite, Facebook a anunțat în cele din urmă în urmă cu câteva zile sfârșitul utilității sale VPN Onavo, acuzat că a colectat nenumărate date despre utilizatorii săi. Cu toate acestea, rețeaua socială nu intenționează să oprească colectarea de date, auto-proclamată cercetare de piață, dar promite acum să depună eforturi în ceea ce privește transparența lor. Deja interzis din magazinul său de Apple pentru încălcarea regulilor de colectare a datelor, spionul a dezvăluit că Onavo tocmai a fost eliminat din Magazinul Android Play.

Facebook își încheie VPN-ul spion Onavo

ilustrare spyware facebook onavo colectare de date contra vpn real plătit

Dacă aplicația a fost promovată de FB ca o rețea care protejează datele cu caracter personal, s-a dovedit a fi o sursă inepuizabilă de date pentru gigantul Cambridge, referitoare, printre altele, la timpii de conexiune, aplicațiile utilizate, locațiile și alte site-uri preferate ale utilizatorilor săi. Acest flux de informații a fost foarte util pentru Facebook, care a înțeles în special, după analiza obiceiurilor utilizatorilor de internet și a mesajelor acestora, că serviciul de mesagerie WhatsApp s-ar dovedi a fi unul dintre principalii concurenți ai Messenger. Zuckerberg va cumpăra aplicația de logo verde pentru 16 miliarde de dolari.

Scandalurile de colectare a datelor de pe Facebook sunt în creștere

culegerea datelor ilustrate de Facebook onavo fals vpn spion

Facebook a hotărât să nu mai folosească VPN-ul Onavo, dar mișcarea este doar un alt pas în lunga listă de controverse din jurul rețelei sociale. În conflict deschis cu producătorul Apple de la cazul programului de cercetare și blocarea internă a aplicațiilor FB care rezultaseră din el, gigantul creat de Mark Zuckerberg este mai mult decât oricând ales și viitorul său pare să se întunece prin scandaluri în scandaluri.

Mark Zuckerber și Facebook au ajuns din urmă cu programul de cercetare

fotografie marca zuckerberg și scandalurile de pe facebook cu spyware vpn care colectează date

Importanța alegerii unui VPN de calitate pentru a vă proteja cu adevărat utilizatorii

ilustrație pentru a încuraja alegerea unui vpn plătit de calitate reală împotriva colectării de date și spionaj onavo facebook