Cum să vă pregătiți mașina pentru călătorii lungi de vară?

Perioada de vacanță de vară este aici și, așadar, a venit timpul pentru a vă asigura călătoria! Călătoria cu propriul vehicul oferă anumite privilegii, cum ar fi să faci pauze mai lungi sau mai frecvente, să te bucuri de confortul automobilului etc. Dar, ca toate lucrurile bune, necesită un efort din partea ta înainte de a pleca. Acesta este un control meticulos al mașinii dvs..

Călătoriți în confortul propriului vehicul

becul farului principal mașină de semnalizare pe drum

Lucruri de luat în considerare înainte de o călătorie lungă

Iată lista celor mai importante lucruri de verificat înainte de a pleca:

 • În primul rând, trebuie să verificați dacă trusa de prim ajutor, stingătorul, triunghiul de avertizare sunt prezente în mașină. Dacă călătoria este suficient de lungă, nu uitați să aduceți rezerve de fluide și combustibil diferiți.
 • Nu uitați documentele necesare – actele dvs. de identitate și cele ale pasagerilor, documentația tehnică a vehiculului.
 • Verificați presiunea anvelopelor, ținând seama de temperaturile de vară. Reumflați-le, dacă este necesar.
 • De asemenea, testați toate sistemele mașinii: frânare, pornire și încărcare, răcire motor, aer condiționat. Asigurați-vă că nu se aprinde nicio lumină roșie la pornirea motorului auto.
 • Pentru călătorii lungi în locuri necunoscute, este foarte important să verificați dacă farurile funcționează corect! Nu uitați să verificați și să curățați fiecare proiector principal. Nu uitați să testați semnalizatoarele, fazele de întâlnire, luminile de întâlnire și luminile de ceață, desigur. Dacă observați o lumină slabă, intermitentă sau pâlpâitoare, este timpul să schimbați becul (becurile).

becul farurilor auto noaptea

Totuși, dacă după schimbarea becurilor și curățarea farurilor observați că farurile sunt mai puțin eficiente și că lumina nu este la fel de strălucitoare ca înainte, este mai bine să le înlocuiți. La sfârșitul zilei, siguranța dvs. trebuie garantată! Dacă după curățarea capacului farurilor rămâne galben sau opac, acesta este încă un semn că ar trebui să vă schimbați farurile !

Dacă, observați că reflector principal trebuie schimbat, nu ezitați să vizitați site-ul Daparto! Aici puteți găsi, compara și comanda piese de schimb pentru vehiculul dvs..

Odată ce piesa a sosit, puteți continua cu înlocuirea acesteia, urmând pașii:

 • Scoateți grila.
 • Apoi deșurubați cele două șuruburi și fixarea inferioară
 • Scoateți optica
 • Reasamblați noua optică
 • Apoi, verificați dacă luminile funcționează corect
 • Reglați înălțimea faza scurtă când este întuneric sau parcând mașina într-un loc întunecat, la 10 metri de peretele opus. Rețineți că mașina trebuie să fie poziționată pe o suprafață plană. Așezați dispozitivul de reglare în poziția „0”. La 10 metri, înălțimea grinzii ar trebui să fie cu 12 cm mai mică decât înălțimea farului. Dacă este necesar, reglați înălțimea înșurubând și deșurubând șurubul de reglare situat pe optică. Desigur, puteți apela la un profesionist, dacă nu sunteți sigur că reglajul este bine făcut. !

Nu uitați să verificați și luminile de ceață

lumini de ceață de fază lungă faza de ceață de drum

Bucurați-vă de peisajele frumoase

far bec bec far soare un drum e munte toamna

faza lungă faza scurtă pe drum