BlackBerry Messenger (BBM) se înclină în cele din urmă

31 mai este sfârșitul final al serviciului de mesagerie mobilă BlackBerry Messenger. Compania Emtek, responsabilă de gestionarea serviciului de chat cu ștampilă Blackberry, a implementat în cele din urmă ceea ce anunțase luna trecută, cu alte cuvinte sfârșitul serviciului BBM, care a scăzut constant de câțiva ani și acum a fost evitat în favoarea. aplicații mai populare precum WhatsApp sau Telegram. În schimbul acestei închideri și pentru a-și liniști utilizatorii profesioniști, marca a anunțat că va face BBMe, versiunea criptată și criptată a mesajelor, accesibilă publicului larg, prin Play Store, Apple Store și Windows și până acum rezervată pentru companii..

Emtek încheie BlackBerry Messenger BBM Adventure

În fața Blackberry, a cărei companie Emtek a decis să oprească aplicația BlackBerry Messenger BBM

Emtek, care a decis acum trei ani să revitalizeze versiunea pentru consumatori a BlackBerry Messenger, a trebuit să se resemneze să arunce prosopul. „Am depus mult efort în actualizarea BBM, o aplicație mult apreciată de utilizatori și de care suntem mândri (…) Cu toate acestea, industria tehnologică este foarte fluidă și, în ciuda eforturilor noastre considerabile, utilizatorii au preferat să apeleze la alte platforme , deși nu am reușit să convingem destui noi adepți ”, a recunoscut astfel Blackberry pe propriul său blog.

„Utilizatorii BlackBerry Messenger au preferat să se uite la alte platforme”

BlackBerry Messenger BBM nu a putut concura cu alte platforme de mesagerie și a fost închis de Emtek

BlackBerry Messenger a trebuit să facă față concurenței foarte puternice rezultate din apariția aplicațiilor care devin din ce în ce mai populare și esențiale, cum ar fi WhatsApp, Messenger sau Snapchat. În ciuda proceselor intentate împotriva Twitter anul acesta pentru încălcarea brevetelor și adăugarea unei legături cu Uber în 2017 prin adăugarea unui serviciu în aplicație, popularitatea BBM a scăzut constant de-a lungul anilor.

BlackBerry Messenger s-a confruntat cu concurență din WhatsApp, FB Messenger, Snapchat, Telegram, Viber și multe altele

BlackBerry Messenger BBM se închide la 31 mai 2019 după pierderea crescută a utilizatorilor

Emtek va încerca acum să salveze mobilierul odată cu generalizarea BBMe, dintre care companiile prin oferte plătite au fost singurii utilizatori. Acum disponibil pentru toată lumea, serviciul este gratuit pentru primul an, apoi facturat la 2,49 USD la fiecare șase luni după aceea. O modalitate de a păstra adepții necondiționati, dar greu de imaginat pentru clienții noi, obișnuiți acum cu servicii gratuite.

Emtek se va concentra acum pe BBMe, versiunea profesională a aplicației

Emtek continuă în continuare cu BBMe, versiunea profesională a BlackBerry Messenger, deschisă acum tuturor și gratuită timp de un an.