Audi prezintă Q4 E-Tron, următorul său SUV electric

După anunțarea de către Porsche a lansării viitoare a Macan-ului său complet electric, Audi își confirmă din nou dorința de a da o lovitură în lumea mașinilor electrificate. După prezentarea SUV-ului său E-tron în 2018, marca cu inele tocmai și-a dezvăluit noul copil și nu în ultimul rând Q4 E-Tron. Prezentat la Salonul Auto de la Geneva, acest concept car ar trebui să intre pe piață până la sfârșitul anului 2020, intrând astfel în specificațiile producătorului care prevede lansarea unei duzini de vehicule. Complet electric până în 2025.

Audi Q4 E-Tron, SUV 100% electric

fotografie de design Audi Q4 E-Tron SUV 100% electric prezentat la Salonul Auto de la Geneva

În ceea ce privește designul, acest Q4 E-Tron adoptă stilul pe care marca germană pare să-l fi ales pentru a îmbrăca noua sa gamă de vehicule electrice. Într-adevăr, există o grilă octogonală de dimensiuni impunătoare, care evidențiază farurile LED cu linii fine, care îi conferă un aer agresiv, drag firmei. Curba aripilor este mai moale și mai puțin marcată, în timp ce fața sa din spate are lumini debordante pe părți și legate între ele pe întreaga lățime. Un exercițiu de stil repetat acum de brand. Pentru interior, prioritatea a fost acordată confortului de conducere printr-o potop de tehnologie, controlată prin numeroase comenzi pe volan și însoțită de un ecran tactil de 12 inch și realitate augmentată. Toate acestea vor permite, desigur, diverse comenzi, cum ar fi autonomia, navigația, precum și utilizarea MMi Touch, computerul inteligent de bord Audi..

Cu Q4 E-Tron, Audi își reînnoiește curbele și le înmoaie

ilustrare imagine a noului SUV 100% electric Audi Q4 E-Tron prezentat la Salonul Auto de la Geneva și comercializat în 2020 2021

Sub capotă, axele Q4 E-Tron sunt alimentate de două motoare electrice separate, conținând 204 CP / 310 Nm în spate și 102 CP / 150 Nm pentru al doilea în față. Remarcăm o putere combinată care ajunge la 306 CP, propulsând cele 510 kilograme ale vehiculului de la 0 la 100 în 6,3 secunde, pentru o viteză maximă limitată la 180 km / h. Echipat cu o baterie cu încărcare rapidă de 82 kWh, autonomia promisă a fost de a atinge 450 de kilometri, suficient pentru a-și permite câteva ieșiri sportive în toată seninătatea.

Q4 E-Tron va fi primul vehicul cu platforma electrică Audi MEB

fotografia din spate și laterală a SUV-ului Audi Q4 e-tron 100% electric cu baterie de 82kW anunțată la Salonul Auto de la Geneva

Prin urmare, Q4 E-Tron ar trebui să intre în producție până la sfârșitul anului 2020 și astfel să fie primul vehicul Audi care va fi echipat cu platforma electrică MEB, care va fi extinsă la alte modele. Niciun preț nu a fost încă anunțat.

Un interior care combină confortul și tehnologia

fotografie interioară a noului SUV electric Audi Q4 e tron ​​vândut din 2020 și prezentat la Geneva la salonul auto