Acest restaurant olandez înlocuiește chelnerii cu roboți

Un restaurant olandez a introdus deja noi servere robot ca o modalitate de a reduce contactul de la om la om în contextul pandemiei de coronavirus. Roboții roșii și albi (care seamănă un pic cu Rosey din serialul de animație american „The Jetsons”, cu excepția culorii), vor saluta clienții, vor servi mâncare și vor ridica mâncărurile uzate de pe mesele de la restaurantul „Palatul Regal”. orașul Renesse.

Serverele robot ale restaurantului olandez „Palatul Regal”

Robor în rochie roșie și albă, noul restaurant olandez înlocuiește chelnerii cu roboți

Funcționalitățile chelnerilor roboți din restaurantul olandez

Roboții care nu sunt încă numiți spun „salut și bun venit” și poartă șaluri mici, poate pentru a le face să pară mai puțin ciudate. „Ne ajută să lucrăm bine cel puțin riscând pentru noi și pentru clienți”, explică Leah Hu, a cărei familie deține restaurantul „Palatul Regal”. Ea adaugă: „Suntem deseori ocupați și curățăm mesele și mai mult, iar roboții ne oferă o mână de ajutor suplimentară. Suntem mereu aici. În această industrie va fi întotdeauna nevoie de oameni.

Roboții pot ajuta lucrătorii din restaurante să monitorizeze distanța dintre clienți 

Roboții pot ajuta lucrătorii din restaurante să monitorizeze distanța dintre clienți, noul coronavirus

De unde a venit această idee? ?

Când Shaosng Hu, tatăl lui Leah, a văzut toamna trecută chelneri roboți servind mâncare în China, el știa exact ce dorea pentru restaurantul său din orașul olandez Renesse, pe litoral. Nu avea habar de utilitatea și relevanța lor în acest moment. Pandemia a transformat o idee fantezistă și futuristă într-o necesitate. Poate părea că trăim într-o realitate alternativă care ar putea transforma viitorul într-un viitor distopic în care atingerea umană este înfricoșătoare..

Viitorul roboticii și utilizările sale astăzi

Viitorul roboticii și utilizările sale astăzi, robot și fată ținându-se de mână

Roboți în timpul pandemiei

Una dintre caracteristicile importante ale roboților va fi monitorizarea distanței dintre oameni și mese pentru a respecta regulile de distanțare socială. “Le vom folosi pentru a ne asigura că cei 1,5 metri de care avem nevoie în timpul crizei”, a spus Leah Hu.

În Olanda, restaurantele au fost închise de mai bine de două luni în timpul pandemiei. Mulți dintre ei încep să se redeschidă, dar cu limite asupra numărului de clienți permiși. Chelnerii roboți, bineînțeles, nu pot prinde coronavirusul, dar este puțin probabil să poată ajuta clienții cu alergii alimentare sau să ia acel scaun înalt pentru acel grup de șapte cu un bebeluș zvâcnit.

Ideea de a folosi roboți pentru restaurantul său i-a venit proprietarului în timpul uneia dintre vizitele sale în China

Contactul uman în restaurante în epidemie, robotică și utilizările sale astăzi jucărie stortrooper

Industria restaurantelor a avut câteva luni grele, restaurantele pierzând în jur de 5,5 milioane de locuri de muncă doar în aprilie. Pare puțin probabil ca serverele robot să se răspândească în restaurantele americane în curând. Costul le face probabil prohibitive pentru majoritatea unităților mici.

A fost o practică recentă în China care a inspirat proprietarii restaurantului „Palatul Regal”. Și, trebuie remarcat faptul că „oamenii mecanici” care servesc mâncare în restaurantele chinezești sunt mai mult o noutate decât un călugăr pentru a fi mai eficienți. Majoritatea serverelor robot nu sunt cele mai bune în a-și face treaba.

Restaurantul olandez înlocuiește chelnerii cu chelnerii roboți

Restaurant olandez care își ajută angajații cu chelneri robotici