Melyik napernyőt válasszuk teraszunkra?

Nincs jobb, mint egy jól megtervezett napernyő a teraszon, hogy árnyékos sarkot hozzon létre, és teljes mértékben kihasználja a jó időt. A deportált napernyő lehetővé teszi a külső szublimálását és javítását is, miközben hangsúlyozza ingatlanának építészeti stílusát. A napernyő modellek stílusok, formák és anyagok széles választékában kaphatók. Íme néhány hasznos tipp a megfelelő napernyő kiválasztásához.

napernyő a bézs szövetű teraszhoz A napernyő a medence közelében található.

Milyen alakú napernyőt válasszunk ?

Az erkély, terasz vagy kert nélkülözhetetlen kelléke, a napernyő lehetővé teszi hozzon létre egy kellemes és árnyékos teret, hogy nyáron teljes mértékben élvezze a szabadban való tartózkodást. Véd a nap UV -sugaraitól. Az esernyők különböző formákban kaphatók: kerek, téglalap alakú stb..

A kerek napernyő

Ez a napernyő hagyományos formája. A kerek esernyők tökéletesek kis helyiségekhez, például erkélyekhez, teraszokhoz stb. Alkalmasak kör alakú asztalokhoz is, amelyeknek központi lyukuk van a napernyőcső átvezetéséhez. Ha szükséges, akkor egy deportált napernyőhöz kell fordulnia. A tengerpart legkisebb modelljeitől a nagyobb teraszokig mindig van egy kerek napernyő, amely megfelel az igényeinknek..

A téglalap alakú napernyő

A négyzet alakú vagy téglalap alakú napernyő egyre inkább vonz a modern kialakítás és sokoldalúság miatt. Lehetővé teszi több felület lefedését és jobb stabilitást nyújt széllel szemben. Az ilyen típusú napernyők mérete általában 16 m². Sok szakértő kínál jó minőségű napernyőket, amelyek kiállják az idő próbáját. Példaként könnyen megtalálhatja a téglalap alakú napernyő Alice kertjében, a kert minőségi kiegészítőinek szakértője. A modellek többféle stílusban és színben kaphatók. A legklasszikusabbtól a legeredetibbig mindenki talál valamit !

img terasz napernyő választani

Milyen napernyőt válasszunk ?

Különböző típusú napernyők vannak a piacon. A leggyakoribbak közé tartozik a deportált napernyő, a függőleges napernyő és az erkélyernyő. Mindegyiknek sajátos előnyei vannak, és különböző igényeknek megfelelő. Mindenesetre fontos, hogy a napernyő típusának kiválasztásakor vegye figyelembe a helyét..

A deportált napernyő

A deportált napernyő praktikussága miatt elcsábította. Alkalmas minden kerti asztalhoz. Szereléséhez szintén nem feltétlenül szükséges lyukasztal. Nagy átmérőjének köszönhetően az eltolt napernyő a terasz nagy részét lefedheti, így jó árnyékot biztosít. Ez a védő kiegészítő általában egy excentrikus csuklós karból és egy hajtókarból áll, amelyek megkönnyítik a telepítést. Ráadásul megdöntheti, hogy megvédje magát a naptól. Ami a vásznat illeti, sokféle színben kapható: fekete, szürke, fehér, ecru, narancs, piros, sárga stb..

A megfelelő napernyő

A megfelelő napernyő része a legklasszikusabb modellek közül. Tökéletes kiegészítő árnyékos sarok kialakításához a kerti asztalon, a medence mellett vagy a tengerparton. Elhelyezheti a kültéri asztal melletti állványra, vagy felszerelheti a szabadtéri asztal közepére, a kijelölt lyukba. A nap UV -sugarai elleni védelem optimalizálása érdekében dönthető is. A függőleges napernyő előnye, hogy könnyen szállítható: bárhová magával viheti, piknikre, a strandra vagy a medence mellé..

Az erkély napernyője

A kifejezetten erkélyekre tervezett napernyők lehetővé teszik, hogy kellemes mennyezetet és szép árnyékterületet hozzon létre az erkélyen, a mennyezetre vagy a padlóra pattintva. Erkélyes esernyők vannak tökéletes kis helyiségekhez.

média terasz napernyő választani

Melyik napernyő szövetet válasszuk ?

Annak érdekében, hogy meghatározza az igényeinek legjobban megfelelő esernyőszövetet, figyelembe kell vennie a négyzetméterenkénti tömeget. Minél vastagabb, annál ellenállóbb. Azt is fontos tudni, hogy a napernyő vásznak UV -védelmi indexszel rendelkeznek – mondja az UPF.

Ahhoz, hogy jó szintű védelmet élvezhessen, jobb, ha olyan vásznat választ, amelynek UPF -indexe legalább 30. Ha a védelmi index nincs megjelölve, akkor a legjobb, ha vastag napernyővászont választ. Ezenkívül elengedhetetlen figyelembe venni a vászon anyagát. A poliészter vászon például különösen ellenáll az UV sugaraknak és a páratartalomnak. Ezenkívül ez a szintetikus szál gyönyörű színt kínál, amely hosszú ideig tart. Ezenkívül a poliészter napernyő vászon nagyon népszerű, mert jó ár -érték arányt kínál..

Vegye figyelembe, hogy az akril napernyő vászon ellenállóbb mint a poliészter vászon, vízlepergető és UV-ellenes kezelésének köszönhetően. Ezenkívül a szín nem romlik az idő múlásával. Másrészt a pamut napernyővászon különösen tartós, különösen, ha az anyag bevonattal van ellátva. A pamutvászon az elegáns, elegáns és dizájn oldala miatt is értékelhető.

Melyik szerkezetet és melyik napernyőoszlopot válasszuk ?

Az ernyők fából vagy alumíniumból készülhetnek. A fa természetes és hiteles, melegségével csábít. Nehezebb, mint az alumínium, azonban különleges és rendszeres karbantartást igényel, hogy vonzó és jó állapotban maradjon. Valójában szükség lesz olajozni vagy lakkozni a fát, hogy tartós legyen. Az alumínium viszont könnyű és erős anyag. Alkalmas modern kültéri környezetbe, és olcsóbb is, mint a fa..

A napernyő felszerelése a kertben nagyszerű ötlet kellemes tér létrehozására és a gyönyörű nyári napok élvezetére. Válassza ki ízlésének, igényeinek, költségvetésének és a rendelkezésre álló helynek megfelelően a sajátját. A telepítést illetően elengedhetetlen a megfelelő alap és a hozzá tartozó tartozékok használata.

hogyan válasszuk ki a teraszunkhoz legjobb napernyőt.