Pyrografi, en sjov aktivitet, når du har tid

Ligesom maleri og skulptur kan pyrografi betragtes som en kunst. Som et resultat er pyrograveren det væsentlige materiale for elskere af kreative hobbyer og DIY -entusiaster (gør det selv). Målet er at arbejde med forskellige materialer til at lave smukke dekorationsgenstande og endda modetilbehør. Nærbillede af denne spændende aktivitet, der vækker kunstneren, der ligger i dvale i os hver især.

et foto af en masse træsousser

Hvad er en pyrograver ?

Pyrograveren er nyttig til fremstilling af forskellige mønstre på et medium, såsom træ, kork eller læder. Dette graveringsjern, som det også kaldes, opvarmes rødt for at kunne hule materialet ud. Men pyrografien stopper ikke der, da den således producerede forbrænding kan afvises i forskellige nuancer, lige fra lysebrun til mørkebrun. Pyrografi -eksperter går endda så langt som at skabe meget smukke gradienter, linjer og nuancer, der afslører deres kunstneriske sans. I denne henseende webstedet my-pyrograveur.fr tilbyder en guide til pyrografi og pyrografi generelt. Platformen er derfor rettet mod alle profiler, uanset om de er amatører eller erfarne. Faktisk vil den komplette sammenligning af pyrogravers være meget nyttig for dig at finde værktøjerne tilpasset dine behov..

De forskellige typer pyrogravere

Du vil forstå, der er flere typer pyrogravere, afhængigt af brugerne og det materiale, der skal bearbejdes. Så brændeovn maskine består af et håndtag og pigge. Disse kommer i forskellige former. Når de er opvarmet, gør de det muligt at skabe ægte kunstværker.

Med en R200 pyrograver, du har en multifunktionel enhed, der indeholder 4 effektniveauer. Dette værktøj bruges til at indgravere træ, men også læder. Derudover er den ideel til at skabe smukke mesterværker på stof. Ellers, R300 -pyrograveren skiller sig ud med sine to håndtag, der gør det muligt at udføre pyrografi samtidigt.

pyrografi sjov aktivitetstid

Kriterierne for at vælge en pyrograver

Inden du vælger og investerer i en pyrograver, skal du stille dig selv de rigtige spørgsmål. Enheden skal kunne opfylde dine forventninger og brugsfrekvenser. Valget af sådant udstyr er derfor baseret på flere kriterier.

Pyrograverens effekt gør det muligt at bestemme den nødvendige opvarmningstid. Så hvis du vil præstere godt, er watt afgørende. Det er også bedst at undgå entry-level eller mellemklasse modeller, hvis effekt ikke kan justeres. Foretrækker hellere sofistikerede pyrografer, hvorpå effekten, spidsens temperatur og bufferne er justerbare. Pyrografer med sådanne funktioner er rettet mod et publikum, der består af fagfolk. Disse vinder i præcision og regulerer temperaturen efter deres behov..

At komme i gang er et af kriterierne for at vælge en pyrograver. Er graveringspennen ergonomisk nok? Tilfældigt er denne detalje afgørende for at skabe storstilet værker. Samtidig bør du lære om pennens isolering. Brugeren skal faktisk kunne arbejde uden at skulle udholde de ubehagelige virkninger af varme.

Det budget, der er afsat til køb af pyrograveren, varierer afhængigt af model, rækkevidde eller tilgængelige funktioner. Derudover kan en given model være egnet til en amatør / nybegynder, men ikke til en professionel. Forvent variable priser, der kan gå fra enkelt til dobbelt afhængigt af typer af pyrogravers. Et råd: Hvis du er ny inden for pyrografi, skal du øve dig på klassiske enheder. Du får tid til at perfektionere din teknik. Når du har fået en hjælpende hånd, skal du ikke tøve med at gå op i et luksusmarked.

Start pyrografi: hvad er de forskellige trin ?

Selvfølgelig er pyrografi stadig en sjov aktivitet, men du skal mestre teknikken til at indgravere træ, læder, kork eller endda stof..

Trin 1: Forbered materialerne

Har du valgt mediet? Start med at tegne mønsteret på det med blyant. På dette tidspunkt tæller hver detalje. Når det er gjort, skal du få dine pyrografi -værktøjer klar og vælge det tip, du vil bruge til din oprettelse. Planlæg også en smykketang for at udveksle spidserne uden at blive brændt. Tangen vil være meget nyttig at skrue spidsen på pyrograveren. Aktiver derefter sikkerhedskilen, inden apparatet tilsluttes. Vent på, at pyrograveren varmes op, før pyrografien.

Trin 2: Opret grafiske effekter

Når opvarmningstiden er gået, skal du tage pyrograveren og placere den lodret. Start med at følge linjerne trukket på understøtningen. Bemærk, at du kan udveksle tipene afhængigt af de grafiske effekter og den ønskede gengivelse. Og til det lille trick kan du lave fine linjer ved at holde pyrograveren lodret. Ellers kan du arbejde med et mikrospids, men ikke kun. Ja, kalligrafi -spidsen er afgørende at pryde støtten med skrifter.

Hvad angår de tykkere linjer, opnås de let ved at vippe pyrograveren. Du skal også bruge skyggespidsen, som giver dig mulighed for at lave skygge. Bemærk, at jo større trykket på pyrograveren er, jo mere intens er skyggen. Det vil også være nødvendigt at finde den rigtige balance.

gammel hånd af en mand, der laver pyrografi på et træbræt

Pyrografi: hvilke medier at favorisere ?

Foretrækker du træ eller læder? Pyrografi -eksperter vil fortælle dig, at for hvert medium, dens pyrografi.

Pyrografi på træ

Træ er stadig den mest anvendte støtte til pyrografi for deres kreationer. Tag dig også tid til at vælge blandt de mange træsorter : fyr, valnød, birk, lind … Hvis du er i tvivl, øv dig på skrot eller på paller.

Når du har fået en hjælpende hånd, skal du slibe din støtte med sandpapir. Fjern lak og kemiske rester, som ved opvarmning er sundhedsskadelige. Tegn dit mønster med blyant, og start derefter pyrografien.

Pyrografi på læder

Pyrografi på læder ligner praktisk talt pyrografi på træ. Faktisk ligner læderets egenskaber træets egenskaber. I modsætning til træ behøver du ikke slibe læderet. Dette materiale kræver ingen specifik behandling, det er klar til at blive bearbejdet. Start også med at fastgøre designet med blyant, stil eller gennem overførselspapir.

Vælg det rigtige punkt, og varm derefter graveringsjernet op. Hvis du er i tvivl eller er i tvivl, kan du overveje at øve dig på læderrester. Når du har mestret teknikken, kan du let pyrograf på en pose, et bælte, en læderpose. Lad dig inspirere !

mediepyrografi -aktivitet

Pyrografi: sikkerhed frem for alt !

Uanset hvad støtten virkede eller den anvendte teknik, er pyrografi ikke en triviel aktivitet. Det kan endda blive farligt, hvis sikkerhedsinstruktionerne ikke følges. Først skal du bære en maske, når du rengør eller arbejder med materialet. Dette forhindrer indånding af giftige dampe eller endda kemikalier. Tænk for det andet på at ventilere rummet, hvor du arbejder.

Og selvfølgelig er pyrograveren ikke et legetøj. Så hvis du har børn, eller de hænger ud på dit værksted, placer altid pyrografiudstyr uden for deres rækkevidde. Når jobbet er afsluttet, skal du tage stikket ud af pyrograveren og placere den uden for rækkevidde. Enheden skal faktisk køle af, før den håndteres.

Disse få begrænsninger garanterer din sikkerhed som bruger. Uanset hvad, er denne praksis tilgængelig for alle. Tøv heller ikke med at fremvise dine kreationer på fester og fødselsdage. Håndlavede gaver er særligt værdsat.