Zoom, a kirobbanó videokonferencia szolgáltatás (teljes repülés közben)

A bezártság és a távmunka kötelező, a videokonferencia -platformok nagyon fontos eszközök lettek az egyének, de elsősorban a szakemberek számára is. Egyikük, Zoomolás, majdnem ismeretlen a nagyközönség előtt a járvány előtt, a napi felhasználók száma 20 -szorosára nőtt, és néhány hét alatt 200 millióra nőtt, ezáltal alternatívává vált a népszerű Skype -hoz, de egy új óriás is, akinek lába agyag van a kiberbiztonsági tervben.

Zoom, a távmunka szolgáltatás fellendülését tapasztalja felhasználóiban

A Zoom szolgáltatás virágzik a szülés és a távmunka időszakában

Zoom, a szülés alatt elért siker áldozata

Mivel a visszatartó intézkedések a világ nagy részén rendszeressé váltak, és az emberiség felét érintik, a távmunka elengedhetetlenné vált azok számára, akik ebből profitálhatnak. A különböző programok, amelyek lehetőséget biztosítanak a kollégák vagy ügyfelek közötti interakcióra, valamint találkozók és videokonferenciák szervezésére, ezért mindenki számára nélkülözhetetlen eszközzé váltak. Így látta népszerűségét az elmúlt hetekben a kaliforniai Zoom telekonferencia-társaság, amely elérte az üvegplafont, amire biztonsági szempontból nem számított..

Néhány kapcsolat néhány hét alatt 20 -zal szorozva

A Zoom videokonferencia szolgáltatás napi 20 felhasználóval növeli a felhasználók számát

Zoom: hirtelen népszerűség, amely kiemeli az árnyékban maradt gyengeségeket

A sokáig titokban tartott alkalmazás ezért az elszigetelés nagy “nyertese”. A felhasználók szaporodása azonban bizonyos gyengeségeket tárt fel, amelyek aláássák ezt a gyors sikertörténetet.. Néhány forrás azt állította, hogy a vállalat megosztotta a felhasználói adatokat, beleértve a Facebookot is, anélkül, hogy megemlítette volna azokat az érintetteknek. Komolyabban szólva néhány szakember számára a cserék biztosítása sem felelne meg az elvárásoknak. A gyakorlatban csak az írásbeli cserék részesülnének a megfelelő titkosítás előnyeiből, míg az audio- és video -megbeszélések mentesek lennének. Ha ehhez hozzávesszük a Windows kliens hibáját és számos technikai hibát, semmi mást, hogy maga az FBI, valamint Massachusetts állam igazságszolgáltatása jobban megnézze a szoftvert, amelyről mindenki beszél..

Biztonsági és megbízhatósági hibákat tártak fel

A sikerrel napvilágra kerültek a Zoom biztonsági rései

A fiatal hírnevét aláásó első kritikai folyamattal szemben a Zoom most reagált bizonyos intézkedések bejelentésével. A cég főnöke, Eric S. Yuan nemrég közzétett egy megjegyzést, amelyben elismeri, hogy szolgáltatását nem ilyen hirtelen forgalomnövekedésre szánták: „Termékünket nem azzal a gondolattal tervezték, hogy a bolygó minden lakója hirtelen otthonról kezdene dolgozni vagy tanulni ”, elismerve, hogy„ nem felelt meg a felhasználók elvárásainak a biztonság és a magánélet tiszteletben tartása tekintetében ”.

Ebben az összefüggésben a vezérigazgató elmondta, hogy az új funkciók fejlesztését 90 napra lefagyasztják, így minden mérnöki csapat a közelmúltban azonosított hibák kijavítására összpontosíthat. “Mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy megőrizzük bizalmát” – jelentette ki Eric S. Yuan. Nehéz feladat, tekintettel a “zombombombázás” eseteire, amelyeknek egyes amerikai iskolák áldozatai voltak. Világszerte 90 000 iskola használja naponta a Zoom szolgáltatásait ebben a fogvatartási időszakban.

A Zoom sok új felhasználót elveszíthet

A Zoom megbízhatósági és biztonsági felülvizsgálatai aláássák közelmúltbeli és gyors sikerét