Franky Zapata és hoverboardja hiányolja a csatornaátkelést

A július 14 -i felvonuláson tartott látványos bemutató után Franky Zapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy átlépi a csatornát a hoverboardjával. Az első kísérlet, amely kudarccal végződött, miután a vízbe esett a petróleumban való tankolás során a La Manche csatorna közepén. A becenevén repülő feltaláló július 25 -én, csütörtök reggel indult el Sangatte -ból, ezzel egy bizonyos Louis Blériot sikeres átkelésének 110. évfordulója alkalmából. Franky Zapata célja az volt, hogy a két ország közötti 35 kilométer megtételéhez szükséges húsz perces repülés után elérje Dover -t az angol parton..

Franky Zapata és a Flyboard Air első sikertelen csatornaátkelési kísérlete

Franky Zapata Flyboard Air -jével kudarcot vallott az első átkelési kísérletben a La Manche csatornán

A La Manche tengeri prefektúra által „rendkívül veszélyesnek” tartott járat, amely „a terület veszélyessége miatt kedvezőtlen véleményt adott ki a projektről”, maga Franky Zapata szerint valódi bravúr lett volna, tekintve, hogy csak egy 30% esély a sikerre, tekintettel a korlátozott önállósággal rendelkező Flyboard Air technikai és kísérleti nehézségeire.

Franky Zapata a vízbe esett, miközben tankolni próbált

Franky Zapata és Flyboard Airje megállta az első átkelési kísérletet a La Manche csatornán

A Flyboard Air, amelyet a 40 éves, Marseille-ből, öt kis turboreaktorral van felszerelve, amelyek képesek közel 140 km / h sebességgel meghajtani a gépet. Zapata, az egyetlen pilóta, aki felhatalmazott arra, hogy kifejtse a pilótát, elmagyarázta a France Info -nak, hogy “Csak a súlypont helyzete teszi lehetővé az irány kiválasztását, amely felé haladunk (és) az emberi agy vesz részt ennek 80% -ában egyensúly”. A kerozinnal üzemelő hoverboard ezért a pilóta hátulján elhelyezett kis tartálytól függ. Ez a hatótávolság 10 percre csökkent, ezért arra kényszerítette a repülőgépet, hogy szervezzen megállást a tengeren, és úgy tervezte, hogy kicseréli az üzemanyagtáskáját. Zapata az erre a célra biztosított ellátóplatformon való leszálláskor találta magát a vízben, amikor megütötte: “Biztosan néhány centiméterrel arrébb játszották le ezt az átkozott platformot, amely a csónakon lendülve megérinti a Flyboard és az egyensúlyhiány, hogy a vízbe essen ” – magyarázta a személyzet egyik tagja a BFMTV -nek.

Franky Zapata hoverboardja zavart keltett az éves felvonuláson július 14 -én

Franky Zapata beleesett a vízbe, miközben Flyboard Air -jét tankolta

Az esés, amely, ha nem sérült meg a pilótáját, súlyosan megrongálta a repülőgépet, amelynek egy ideig a garázsban kell tartózkodnia, hogy Franky Zapata szerelőcsapata megjavítsa. Utóbbi már bejelentette, hogy mielőbb újra meg akarja próbálni a kísérletet: „Csalódott vagyok. Most biztosan átmegyek újra. Mikor, azt nem tudom, de a következő napokban … újra kell tárgyalnom mindenkivel. ”.

“Feltétlenül átmegyek még egyszer” Franky Zapata

annak ellenére, hogy először nem sikerült hoverboardon átkelni a csatornán, Franky Zapata azt ígéri, hogy a lehető leghamarabb visszatér