Az Apple csökkenti az iPhone árát, hogy megállítsa az eladások visszaesését

Tim Cook, az Apple főnöke most fontolóra veszi, hogy egyes országokban csökkenti az iPhone árát, hogy megállítsák az eladások érezhető csökkenését. Valójában az almamár most jelentette be forgalmának csillag -okostelefonján az előző évhez képest mintegy 15% -os csökkenését, miközben a vállalat általános forgalma is 5% -kal, 84,3 milliárd dollárra csökkent..

Az Apple hamarosan csökkenti az iPhone árát

fotó egy dollárban vásárolt iPhone -ról, hogy illusztrálja az Apple okostelefon árcsökkenését az eladások visszaesése után

Ha Tom Cook nem említett egyetlen olyan országot sem, ahol ezt a vámcsökkentést alkalmazni fogják, akkor nagyon valószínű, hogy Kína és az ázsiai országok érintik először, az eladások drasztikus csökkenése miatt, versenyben a helyi cégekkel, mint például a Huawei és a Samsung . Egy másik mérlegelési út, a helyi devizákba történő értékesítés indexálása, hogy a lehető legközelebb álljon a piacok sajátosságaihoz, az Apple eddig a dollár árfolyamára alapozva elégedett meg azzal, hogy árait az amerikai devizaárfolyamhoz igazította. . Az indexálás, amely az európai piacra is kihatott, különösen az Egyesült Királyságban, a brit font Brexit utáni esésével. “Ha megnézi a külföldi valutákat, és különösen azokat a piacokat, amelyeknek nehézségei voltak az elmúlt évben, termékeink árának növekedése nyilvánvalóan nagyobb volt ott” – mondta az Apple vezérigazgatója a Reuters -nek, hozzátéve: Amikor belépünk januárba, és felmérjük ezen országok némelyikének makrogazdasági helyzetét, úgy döntöttünk, hogy visszatérünk a helyi piacokhoz jobban illő árakhoz, abban a reményben, hogy növeljük az értékesítést. “

Csökkentse az iPhone árát, hogy visszanyerje piaci részesedését bizonyos országokban

illusztrálja az Apple iphone kínai árcsökkenését, hogy megállítsa az eladások visszaesését egyes országokban

Ez az árcsökkenés azonban minden eddiginél jövedelmezőbb lenne az Apple számára, tekintettel a szolgáltatási szektor jelentős növekedésére. Valójában 19%-os, 10,9 milliárd forintos forgalommal büszkélkedhet, amelyet az Apple Music és az App Store platformok termelnek, és hamarosan továbbfejlesztik őket egy exkluzív tartalmú videó streaming szolgáltatással, valamint egy másik videojátékokkal. Ne feledje, hogy a márka többi terméke is jó állapotban van, a Mac család esetében az eladások körülbelül 9% -kal, a kiegészítők és a kapcsolódó termékek, köztük az Apple Watch 4 pedig 33% -kal növekedtek..

Iphone le, szolgáltatások fel

fotó iphone x egy almaboltban cikk az almáról, amely csökkenti árait, hogy növelje eladásait

Ez a meglehetősen példátlan árátértékelő intézkedés az Apple részéről tehát végső soron pozitív lenne a márka jövője szempontjából. Azonban még nem látható, hogy ennek az új stratégiának konkrét hatása lesz szeptemberre és a következő Keynote -ra, egy olyan okostelefon -világban, amely versenyképesebb, mint valaha. Mert a kínai gyártók, mint a Vivo és a Xiaomi már nem elégednek meg azzal, hogy az iPhone után fussanak, de most megpróbálnak helytállni. A főbb márkákat nem szabad felülmúlni, hiszen idén számos hajtogatható telefon érkezik a Samsunghoz. Az Apple jövője ezért az egyik csatának ígérkezik, amelyhez egy újabb éves iPhone frissítés nem biztos, hogy elég lesz..

Az iPhone uralkodása fordulópontján

fotógyártás iphone és eladás az Apple boltban cikkért az iphone alacsonyabb áráról