A MediaTek bejelentette érkezését az 5G piacon

A Computex kiállításon, amelyet jelenleg Tajvan fővárosában, Tajpejben tartanak, a MediaTek helyi márka bejelentette egy új, nagyteljesítményű, 5G-kompatibilis processzor érkezését, amely közvetlen versenytársa a csúcsminőségű okostelefonok, az amerikai Qualcomm és Snapdragon 855.

A MediaTek új processzor bejelentésével megtámadja a Qualcommot az 5G földön

szemlélteti a közelgő 5G technológiát, amelyhez a MediaTek most kifejlesztett egy új, rendkívül erős processzort

Amerikai versenytársával ellentétben ennek az új tajvani gyártmányú processzornak az innovációja abban rejlik, hogy integrálja az 5G modemet, ellentétben a Snapdragon 855-tel, amelyet a maga részéről a Snapdragon X50-hez kell csatlakoztatni. Ez a hozzáadott érték visszahelyezi az ázsiai márkát a berendezésgyártók tanácsába, és ezáltal megerősíti pozícióját, amely eddig az olcsó termékekre korlátozódott. A 7 nm-es égési teljesítménnyel, a Cortex-A77 CPU-val és az ARM Mali-G77 GPU-jával felszerelve ez az új, ismeretlen nevű processzor most lényegesen nagyobb teljesítményt ígér, mint a jövőbeni mobilterminálok. Az 5G autonóm (SA) és nem autonóm (NSA) technológiákkal és a MediaTek APU-val párosítva a gyártó akár 4,7 Gb / s letöltési és 2,5 Gb / s feltöltési sebességet jelent be.

Ezzel az új processzorral a MediaTek felértékelődik

A Taipei -i Computex 2019 rendezvényen a MediaTek bejelentette egy új 5G kompatibilis processzor érkezését

“Ezt a chipet, a valaha bejelentett legerősebbet, a jövőbeni perifériák felszerelésére tervezték, és csúcstechnológiája vezetővé teszi a vállalatot az 5G csúcskategóriás terminálokon történő bevezetésében”-jelentette ki Joe Chen, a MediaTek vezérigazgatója..

„Ez a valaha bejelentett legerősebb 5G SoC lapkakészlet teszi a MediaTeket az 5G telepítés motorjává” Joe Chen, a MediaTek vezérigazgatója

A MediaTek új 5G Soc chipje a legerősebb valaha gyártott okostelefon

A MediaTek eddig a kis- és középkategóriás piacokra korlátozódott, mivel a Qualcomm uralja a kiváló termékeket, valamint a Samsung és a Huawei önellátását, ezért úgy tűnik, hogy a MediaTek a stratégia és a pozicionálás felülvizsgálatának küszöbén áll, és közvetlenül az ő földjén támadja meg az amerikait. Ez a választás nem tűnik triviálisnak, tekintettel az Apple és a Qualcomm közötti jogi csatára, ami a tajvanit jó helyzetbe hozná, hogy az Apple márka választott partnere legyen..

Az Apple és a Qualcomm közötti jogi háború előnyös lehet a tajvani márka számára

Az Apple Qualcomm háború hasznot hozhat a MediaTeknek és 5G chipjének, amely egy lehetséges jövőbeli OEM az iPhone számára

A MediaTek előrejelzése szerint 2020 első negyedévére új chipje fel fogja szerelni első okostelefonjait.