A Facebook eltemeti valódi hamis Onavo VPN-jét

A kutatási programja és a fizetett kémkedési politikája körüli viták után a Facebook néhány napja végre bejelentette az Onavo VPN -segédprogram végét, azzal vádolva, hogy számtalan adatot gyűjtött a felhasználóiról. A közösségi hálózat azonban nem szándékozik leállítani adatgyűjtését, az önjelölt piackutatást, de most ígéretet tesz arra, hogy erőfeszítéseket tesz az átláthatóságuk tekintetében. Az Apple már kitiltotta üzletéből az adatgyűjtési szabályok megsértése miatt..

A Facebook leállítja az Onavo kém VPN -jét

illusztráció kémprogram facebook onavo adatgyűjtés valódi fizetett vpn ellen

Ha az alkalmazást az FB személyes adatokat védő hálózatként hirdette, akkor a Cambridge -i óriás számára kimeríthetetlen adatforrásnak bizonyult, többek között a csatlakozási időket, a használt alkalmazásokat, a helyeket és a felhasználók más kedvenc oldalait illetően. Ez az információáramlás nagyon hasznos volt a Facebook számára, amely különösen az internetezők szokásainak és üzeneteinek elemzése után megértette, hogy a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás a Messenger egyik fő versenytársának bizonyul. Zuckerberg 16 milliárd dollárért zöld logó alkalmazást vásárol.

A Facebook adatgyűjtési botrányai egyre nőnek

illusztráció adatgyűjtés facebook onavo hamis vpn kém

A Facebook elhatározta, hogy felhagy az Onavo VPN használatával, de ez a lépés csak egy újabb lépés a közösségi hálózatot övező viták hosszú listájában. A kutatási program és az ebből fakadó FB -alkalmazások belső blokkolása óta nyílt konfliktusban áll az Apple gyártójával, a Zuckerberg által létrehozott óriást minden eddiginél jobban kiemelik, és úgy tűnik, a jövője botrányokká sötétedik.

Mark Zuckerber és a Facebook utolérte a kutatási programot

fotó mark zuckerberg és facebook botrányok az adatokat gyűjtő vpn kémprogramokkal

A minőségi VPN kiválasztásának fontossága a felhasználók valódi védelme érdekében

illusztráció arra ösztönözni, hogy valódi minőségi fizetett vpn -t válasszon az onavo facebook kém és adatgyűjtés ellen