Sådan styrkes dit immunsystem – 2 vigtige faktorer

Moderne menneskekroppe udholder virkningerne af mange skadelige tilstande, der forårsager stress – giftig luft, mangel på fritid, dårlig kost, elektromagnetisk forurening. Alle disse faktorer har en tendens til at tilføje og i sidste ende forstyrre immunsystemets funktion. Hvordan administreres det? Der er mange måder at beskytte dit helbred på, og det handler ikke om at vælge kun et alternativ. Effektiv forebyggelse kræver en omfattende tilgang – at spise den rigtige kost, reducere stress, bruge stimulatorer og immunmodulatorer. Alle ved, at forebyggelse er bedre end helbredelse, men forebyggelse betyder ikke, at du aldrig bliver syg. På samme tid bliver koldmedicin meget mere effektiv, hvis du tager dig af dit helbred hele året ved at være opmærksom på dine spisevaner og livsstil..

Sådan styrkes dit immunsystem – tag kosttilskud

styrke dit immunsystem, tag kosttilskud i pillerne

Her er to vigtige faktorer, der påvirker dit immunsystems arbejde:

Hygiejne og tarmsundhed:

God immunitet begynder med tarmsundhed. Dette kan være overraskende, men dit helbred afhænger meget mere af tarmens tilstand end af forsyningen af ​​nyttige stoffer. Fordøjelsesforstyrrelser udsætter dig for kronisk mangel på vitalt stof forårsaget af dårlig assimilering af vitaminer og næringsstoffer. Det er derfor, du skal passe på dit fordøjelsessystem, som er den første naturlige barriere mod patogener. Tarmforingen tillader sunde stoffer at passere igennem og forhindrer skadelige bakterier i at komme ind. På den anden side er det her, de fleste af immunforsvarets celler og bakterier, der er gavnlige for helbredet, bor. Her er tipsene til at gøre arbejdet i dit fordøjelsessystem lettere:

  • spise afbalanceret – misbrug ikke raffinerede fødevarer, undgå salt, hvidt sukker, madfarvning og alle kunstige kemikalier, simple kulhydrater, rødt kød, indtage tilstrækkelig mad rig på vitaminer, mikroelementer og antioxidanter og af gode fedtstoffer
  • undgå alkohol og kaffe, der irriterer tarmslimhinden
  • tager probiotika for at opretholde sorten og antallet af gavnlige bakterier, der lever i kolonier i dine tarme
  • spise mad med et højt fiberindhold
  • undgå at tage antibiotika, medmindre det er nødvendigt

Styrk dit immunsystem ved at dyrke sport

jogging for at styrke immunsystemet, atletisk sko, udendørs løb

Den nøjagtige balance mellem arbejde, fysisk aktivitet og hvile

Håndtering af følelsesmæssig stress, organisering af din tid godt, hvile og sove godt, træning af din krop – det er vigtige handlinger for at have god immunitet. Her er nogle faktorer, der øger stresshormonniveauerne, hvilket igen svækker immuniteten:

  • forstyrret eller dårlig søvn
  • et hastet liv og arbejde og en konstant mangel på tid. Hurtigt liv og kronisk stress fører til aktivering af stresshormoner, der svækker immunsystemet
  • mangel på fysisk aktivitet eller på den anden side – overdreven fysisk aktivitet. Anstrengende motion eller opslidende arbejde kan være lige så slemt som mangel på fysisk aktivitet. Hvis du er i tvivl, og du ikke kan definere dit anbefalede aktivitetsniveau, skal du kontakte din læge.
  • lange perioder med giftige følelser – angst, sorg, had, frygt, jalousi, misundelse, vrede, skam

God fornøjelse og dyrk dine hobbyer

udøve dine hobbyer og have det godt udendørs for at forblive sund og rolig

At finde en balance mellem arbejde og privatliv

hvide småsten på stranden, hvordan du styrker dit immunsystem, afslappende landskabsbillede

Sørg for, at du har nok energi under intensiv træning